Despagubire Victima Accident Rutier Strainatate

Ghid despagubire accident auto in strainatate

Ati fost victima unui accident de circulatie in strainatate si sunteti cetatean roman? Puteti obtine despagubiri in Romania

Accident Rutier Strainatate – Victimele accidentelor auto, ce se petrec in strainatate si unde sunt implicati cetateni romani, trebuie sa cunoascta faptul ca nu este necesar sa deschida un proces in afara tarii ci ei pot solicita chiar aici instantelor din Romania si mai precis de la locul de unde domiciliaza ca asiguratorul respectiv sa fie obligat la plata de daune morale si materiale cu privire la dauna suferita atat din punct de vedere material dar si din punct de vedere moral.

Accidentele auto petrecute in afara tarii ar fi imposibil de gestionat din punct de vedere juridic iar victimele in mod direct ori familiile acestora ar trebui sa fara eforturi sa ajunga sa cauta asiguratorul dintr-un stat membru pentru a-l chema in judecata si pentru a putea primi despagubiri.

Prin urmare, orice accident de circulatie in urma caruia ati fost victima sau v-ati pierdut o ruda apropiata sau poate chiar mai multe persoane, da nastere posibilitatii ca dvs. sa solicitati si nu in strainante in statul unde s-a produs accidentul ci in Romania, despagubiri cu privire la accidentul din afara tarii.

Sa incepem!

Cand pot solicita despagubiri morale si materiale daca am fost victima eu sau familia mea intr-un accident auto petrecut in afara tarii ?

Accident Rutier Strainatate – Asiguratorii sunt obligati ca in functie de persoana ( soferul auto ) care este gasit vinovat, sa puna la dispozitia tuturor celor implicati si care sunt victime ale accidentului auto din strainatate, despagubirea aferenta repararii masinii si in cazul in care accidentul este cu victime sa dispuna si plata de daune morale pentru cei afectati in urma accidentului auto.

Este indreptatita sa primeasca despagubiri morale orice persoana ajunge sa fie victima unui accident auto petrecut in afara Romaniei si pentru care , autoritatile din tara respectiva ( politia ), au stabilit vina celui ce a produs accidentul de circulatie.

Unde se pot solicita daunele morale si materiale pentru accidentul rutier petrecut in strainatate ?

Daunele morale si materiale pentru accidentul petrecut in strainatate pot fi cerute asiguratorului persoanei ce se face vinovat de accidentul rutier soldat cu pagube materiale si vatamari corporale umane si se poate face in conditiile in care acel asigurator are o filiala in Romania , printr-un avocat specializat in asigurari, o solicitare de negociere prealabila in legatura cu pretentiile pe care le aveti iar ulterior daca acesta nu vrea sa vi le plateasca ori daca vi se face o oferta prea mica de despagubire, puteti merge direct in instanta de judecata din Romania.

Cititi si :

Estimated reading time: 4 minutes

Pot cere despagubirile morale si materiale pentru accidentul rutier in care am fost implicat in strainante , la instantele din Romania ?

Practic, REGULAMENTUL (UE) NR. 1215/2012 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI prevede o competenta deosebita atunci cand vine vorba despre accidentele auto sau mai bine spus in materia asigurarilor iar asigurati sunt privilegiati in a-si cere drepturile si despagubirile chiar daca au fost implicati in accidente auto in afara tarii, pot face acest lucru in Romania.

(1)   Un asigurător care are domiciliul pe teritoriul unui stat membru poate fi acționat în justiție:

(a)în fața instanțelor din statul membru pe teritoriul căruia are domiciliul;
(b)în alt stat membru, în cazul acțiunilor introduse de către deținătorul poliței de asigurare, de către asigurat sau de către un beneficiar, în fața instanțelor de la locul unde este domiciliat reclamantul; sau
(c)dacă este coasigurător, în fața instanțelor dintr-un stat membru sesizate în legătură cu acțiunea introdusă împotriva asigurătorului principal.

(2)   Atunci când un asigurător nu are domiciliul pe teritoriul unui stat membru, însă deține o sucursală, agenție sau altă unitate pe teritoriul unuia dintre statele membre, în cazul litigiilor rezultând din activitatea sucursalei, agenției sau unității, acesta este considerat ca având domiciliul pe teritoriul statului membru respectiv.

Accident rutier in strainatate si despagubiri pentru deces

Din acidentele rutiere in strainatate pot rezulta si victime in sensul de persoane decedate iar acest lucru evident ca da nastere la despagubiri in ceea ce priveste inclusiv repatrierea rudelor dvs. Aceste costuri pot fi solicitate spre decontare asiguratorului alaturi de celelalte daune morale si materiale.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2 Bucuresti

2 comments to “Despagubire Victima Accident Rutier Strainatate”
  1. Buna Seara , Numele Meu Stefan Andrei Doresc sa iau legatura Cun , Avocat . 447761212253 UK Multumrsc Foarte mult .

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.