Diplome False Europa Ecor si Alexandru Ghica Anulate In Camera Preliminara

Diplomele de licenta de la Universitatea Europa Ecor trimise de catre procurori in camera preliminara pentru anulare

Se pare ca discutam despre sute de studenti ai fostei Universitati Europa Ecor dar si Alexandru Ghica, ce sunt chemati acum in fata instantelor penale, in camera preliminara, in vederea anularii de inscrisuri, adica diplomele despre care procurorii spun ca au fost falsificate.

Am decis sa scriu despre acest subiect avand in vedere ca noi cei de la SCA CUCULIS&Asociatii am ajutat in trecut, pe vremea proceselor SPIRU HARET si diplomelor nerecunoscute, mii de stuendeti sa nu-si piarda dreptul obtinut in urma examenelor date.

Sunteti chemat sa raspundeti in instanta sau la parchet pentru diploma obtinuta la Europa Ecor sau Alexandru Ghica? Completati formularul:

De adata aceasta ne-a atras atentie ca procurorii trimis pe banda rulanta la anulat, diplome obtinute pe bune si nu doar diplomele obtinute prin fals si frauda, fapt pentru care este esential ca cei care se afla in situati aceasta, sa inteleaga cum se pot apara ca dupa 4 ani de studii sa nu isi piarda dreptul de a avea o licenta.

Mai mult, foarte multi dintre cei care sunt trimisia cum cu diplomele la anulat in fata instantei, ocupa functii in Guvern, in Parlament si prin toate institutiile publice din Romania ori asta ar insemna pentru multi dintre ei sa fie considerati fara studii superioare, sa fie concediati sau sa le fie imputate sumele de bani incasate, desi multi dintre ei nu se fac vinovati de faptul ca Europa Ecor sau Alexandru Ghica, au avut atitudini infractionale.

Astfel in prezent se anulează diplomele care au fost emise de Universități neacreditate sau autorizate partial la Universitatea Europa Ecor si Alexandru Ghica in fata judecatorilor de camera preliminara.

Cum s-a ajuns aici, ca diplomele de licenta de la Diplomele de licenta de la Universitatea Europa Ecor trimise de catre procurori in camera preliminara pentru anulare desi studentii nu au nicio implicare?

In perioada 2004-2009 funcționarii publici care erau responsabili pentru întocmirea și eliberarea diplomelor de licență, în schimbul unei sume de bani, au întocmit dosarele de absolvire fără ca absolvenții să fi participat la cursuri, iar aceste dosare erau remise unor universități acreditate în vederea susținerii examenului de licență.

Practic discutam despre persoane care au fost inscrise la aceste Universitati si o parte dintre ele nu au frecventat cursurile facultatilor iar cei din cadrul acestora Universitati au falsificat prezentele lor in asa fel incat, desi la zi, fara prezenta sa poata face dovada in fals a faptului ca au trecut pe la facultate.

ATENTIE – NU TOTI STUDENTII AU FACUT LUCRUL ACESTA DESI ACUM SUNT CHEMATI SA LE FIE ANULATE DIPLOMELE

După ce a fost obținută condamnarea funcționarilor publici care au solicitat mai multe sume de bani și care responsabili cu emiterea documentelor de studiu în baza cărora au fost obținute diplomele de licență, autoritățile și-au îndreptat atenția asupra absolvenților acestor instituții.

„Avem un dosar din 2009, unde tot anulăm diplome false. În anul 2009 am desfăşurat o activitate de amploare, nişte percheziţii în Bucureşti, în sectorul 4, unde am identificat o fabrică de diplome de unde proveneau absolvenţi de la Universitatea ‘Europa Ecor’ din Alexandria, Teleorman.

Capii reţelei au fost condamnaţi, îşi ispăşesc pedeapsa, dar ceilalţi care au beneficiat de diplome falsificate şi sunt mulţi, din păcate, la nivel naţional, nu putem să ţinem ritmul, să le anulăm pe toate. Dar vă pot confirma faptul că, din trei în trei luni, cel puţin de la Direcţia Economică pleacă în instanţă câte un dosar prin care anulăm cel puţin 500 de diplome”

Astfel se pune întrebarea: se pot anula aceste diplome de licență daca se constanta falsul?

DIN 3 ÎN 3 LUNI SE CERE ANULAREA A 500 DE DIPLOME UNIVERSITARE FALSE!

Studentii care au frecventat cursurile , pusi in aceeasi “oala” cu cei care au fraudat. Desi in dreptul civil român este prevăzut principiul anulării actului subsecvent ca urmare a anulării actului inițial, în concret, în speță este solicitată anularea diplomelor de licență ca urmare a constatării faptului că documentele de studii (foie matricolă, certificat ligvistic etc.) sunt false.

Desi problema ridica este ca s-au eliberat pentru anumiti studenti acte de studii ca urmare a remiterii unor sume de bani, există absolvenți care au urmat cursurile acestor universități și au susținut examene în acest sens.

Studentii care au frecventat cursurile si sunt chemati acum sa li se anuleze diplomele pot contesta decizia in fata Judecatorului

În speță, persoanele care au urmat cursurile universităților în discuție au și care au obținut documentele de studii pe baza examinării cunoștințelor sale academice, ar trebui să fie protejate și să beneficieze de excepțiile principiului anterior menționat.

Vom prezenta mai jos de ce s-a ajuns ca studentii sa fie chemati in instante penale si cum se pot apara cei care su frecventat cursurile Unviersitatilor si acum s-au trezit cu diplomele anulate sau mai bine zis cu solicitarea de a le fi anulate diplomele.

Studentii chemati la audieri in calitate de martori , dosare clasate si diplome trimise spre anulare

Practic, dupa condamnarea celor care au orchestrat totul in cadrul Universitatilor, procurorii au inceput sa ii cheme rand pe rand, pe cei 2000 si de stundeti in scopul audierilor.

Sunt martori multi dintre ei si practic in urma solutiei de clasare cu privire la persoanele studentilor, procurorii au ajuns sa ii trimita rand pe rand, in fata judecatorului de camera preliminara, pentru ANULAREA DIPLOMELOR confom procedurii de mai jos din codul de procedura penala:

4) Judecătorul de cameră preliminară se pronunţă prin încheiere, în şedinţă publică, după ascultarea procurorului şi a persoanelor ale căror drepturi sau interese legitime pot fi afectate, dacă sunt prezente. ( ATENTIE PARTILE CARE POT AVEA DREPTURILE AFECTATE, SUNT STUDENTII ALE CAROR DIPLOME POT FI ANULATE DACA NU SE APARA ).

(5) Judecătorul de cameră preliminară, soluţionând cererea, poate dispune una dintre următoarele soluţii:

a) respinge propunerea şi dispune, după caz, restituirea bunului ori ridicarea măsurii asigurătorii luate în vederea confiscării;

b) admite propunerea şi dispune confiscarea bunurilor ori, după caz, desfiinţarea înscrisului.

Astfel,. opinam ca daca sunt facute aparariel necesare in cadul dosarului PUTETI OBTINE O RESPINGERE A PROPUNERII DE ANULARE A DIPLOMEI daca facem dovezile necesare.

(6) În termen de 3 zile de la comunicarea încheierii, procurorul şi persoanele prevăzute la alin. (3) pot face, motivat, contestaţie. Contestaţia nemotivată este inadmisibilă.

(7) Contestaţia se soluţionează potrivit procedurii prevăzute la alin. (4) de către judecătorul de cameră preliminară de la instanţa ierarhic superioară celei sesizate ori, când instanţa sesizată este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de către completul competent potrivit legii, care poate dispune una dintre următoarele soluţii:

a) respinge contestaţia ca tardivă, inadmisibilă sau nefondată;

b) admite contestaţia, desfiinţează încheierea şi rejudecă propunerea potrivit alin. (5).

Cititi si :

Cum va puteti apara sa nu va fie anulata diploma in instanta daca sunteti chemat in fata judecatorului?

În concret, dacă absolventul cursurilor acestor universități care nu a remis sume de bani pentru obținerea documentelor de studii, profesează și primește anumite sporuri salariale sau chiar postul pe care îl ocupă este condiționat de existența studiilor superioare în domeniul respectiv, atunci instanța de judecată are posibilitatea să dispună menținerea diplomelor de licență daca face si dovada aferenta faptului ca a frecventat acele cursuri si solutia propusa de catre parchet de anulare a diplomelor este una gresita.

Ce este important de menționat este că, deși autoritățile statului efectuează anchete pentru a putea determina în concret persoanele care au beneficiat de diplome de licență ca urmare a actelor de studii falsificate, de cele mai multe ori, daca in urma probatoriului nu se stabileste 100% CLAR ca acele diplome sunt obtinute prin fals , atunci nu se poate dispune anularea lor, desi este ceruta de catre Procuror, insa in mod nejustificat este ceruta.

Important este sa va aparati atunci cand primiti citatii pentru anularea diplomelor de la uropa Ecor si Alexandru Ghica si in cadrul procesului sa aduceti alaturi de avoatul dvs. toate probele necesare, mentinerii validitatii diplomei respective.

Ce probe as putea aduce ca sa dovedesc ca am frecventat acele cursuri?

Noi spunem ca in penal ORICE proba trebuie administrata. Fie ca vorbim despre martori fie ca vorbim despre inscrisuri sau inclusiv dovezi scrptice notite pe care le-am luat in timpul cursurilor si altele asemenea.

Important este sa faceti totul pentru a va pastra diploma mai ales cand sunteti trimis sa raspundeti pentru ceva ce nu ati comis

Av. Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti

2 comments to “Diplome False Europa Ecor si Alexandru Ghica Anulate In Camera Preliminara”
  1. Pana la urma unde este problema la diplomele de bac sau la cele eliberate de universitate, ca eu nu mai înțeleg nimic.

  2. Cum te poti prezenta la o Universitate, de stat, sa dai examen si sa-l si iei , daca nu ai fost la cursuri si nu ai dobandit cunostinte timp indelungat? Daca sunt astfel de procese, cu ce sunt de vin acei care au urmat astfel de scoli, de ce s-a permis si se permit inca, scoli particulare?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.