Droguri La Volan

Ati fost depistat la volan sub influenta drogurilor? Vedeti ce aveti de facut!

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe conform codului penal , reprezinta infractiune!

In legislatia din Romania consumul de droguri la volan este considerat in orice cantitate, infractiune. Nu exista in textul de lege nicio concentratie minima sau maxima pe care o poti sau nu o poti consuma, orice ingerare, inhalare si consum de droguri la volan, sau atunci cand utilizam un mijloc motorizat ce necesita permis pentru a-l conduce, se considera a fi infractiune.

In articolul de astazi, vom dezbate subiectul consumului de droguri la volan, atunci cand ne urcam in masina si rulam pe drumurile publice, atat prin prisma legislatiei consumului de droguri Legea 143/200 dar si prin prisma Rezoluției Parlamentului European din 13 februarie 2019 referitoare la utilizarea canabisului în scopuri medicale (2018/2775(RSP)) si evident prin suprematia aplicarii legii europene, cu prioritate.

Ati fost depistat la volan sub influenta substantelor interzise? Completati formularul de contact de mai jos:

Avand in vedere ca sunt depistati pe strazile din Romania tot mai multi conducatori auto care sunt sub influenta stupefiantelor/drogurilor de risc sau chiar de mare risc, cele de recreere sa unele sintetice, este important sa intelegem ce avem de facut daca suntem prinsi cu droguri la volan si cum ne putem apara eficient dar si ce risca cineva care comite asemenea fapte.

Sa incepem! Aflati TOTUL despre ce se intampla daca sunteti depistat cu droguri la volan, cand si cum se deschide dosarul penal, ce aveti de facut si cum ati putea scapa de dosarul penal in anumite cazuri!

Ce lege pedepseste consumul de droguri la volan ?

Articolul 336 din codul penal arata ” Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” reprezinta fapta penala.

Parctic, in referire la ” alte substante ” vine si lamureste acelasi art. 336 ce presupun aceste alte substante, facandu-se trimitere directa la substante psihoactive.

Atentie insa, in ipoteza in care sunteti depistati la volan si sunteti testat pozitiv la droguri de risc sau de mare risc si aici nu ne referim la plantele usoare, sunteti pasibil de a avea si un dosar penal in ceea ce priveste detinerea de droguri in vederea consumului.

Pentru aceasta infractiune puteti raspunde penal iar ea este regasita in mod distinct in legislatia drogurilor , 143/2000 – (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare[..].

Care este pedeapsa daca esti prins cu droguri la volan si testat pozitiv cu aparatul Drager ?

Plecam de la ideea ca in Romania, asa cum am arata si in textul de mai sus si asa cum vom relua si in textul de mai jos, ORICE consum , fie el si mic coroborat cu condusul unei masini sau navigatul unei barci cu motor sau condusul unui travmai sau alt tip de ambarcatiune, este considerata infractiune.

Spunem ca lucrul acesta nu este corect si vom arata mai jos ce pot face cei care sunt depistati sub influenta drogurilor la volan, in contextul european al lucrurilor.

Astfel :

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda.

In schimb, daca sunteti depistat cu droguri la volan de risc sau de mare risc pe langa dosarul penal pentru conducere sub infleunta altor substante psihoactive, veti raspunde penal de la 3 luni la 2 ani sau amenda pentru :

Articolul 4(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Cand se deschide dosar penal pentru consumul de droguri la volan ?

Daca sunteti depistat in trafic si vi se solicita efectuarea unui test rapid, trebuie sa stiti ca daca refuzati acest lucru si daca refuzati si prelevarea de probe biologice, acest lucru reprezinta la randul sau infractiune.

Dosarul penal se deschide la ORICE URMA cat de mica de substanta interzisa depistata in organismul dvs. Acest lucru inseamna ca daca ati consumat in urma cu 2 sau 3 zile sau chiar mai multe, substante interzise si sunteti oprit si testat, aveti sanse mari sa iesiti pozitiv la testul de droguri si atunci sa vi se deschida dosar penal.

Practic, deschiderea unui dosar pentru pentru consum de droguri la volan se efectueaza in momentul depistarii dvs. in trafic , pe baza de proces verbal cu ridicarea permisului de conducere, fara drept de a mai conduce si ulterior, inregistarrea la brigada rutiera a dosarului penal si trimiterea lui la Parchetul competent.

Ulterior, incepe de fapt activitatea pe care trebuie sa o faceti cu avocatul specializat in drept penal pentru a putea ajunge rapid la finalul procesului penal care se poate incheia, in functie de cat de bine gestionati cazul, cu o clasare, renuntare la urmarirea penala, o renuntare la aplicarea pedepsei sau o condamnare cu suspendare iar in cele mai grave cazuri cu executare.

Este posibil ca aparatul Drager DRUGTEST sa greseasca? Eu n-am consumat droguri la volan niciodata si totusi testul a iesit pozitiv, ce trebuie sa fac?

RASPUNSUL ESTE DA! Drager Drug Test, adica aparatul folosit de catre politie, da erori colosale! Mai jos, daca apasati pe link-ul respectiv, puteti citi un articol despre cate erori pot da testele rapide de droguri si cum ajung oamenii sa fie lasati pe drumuri si fara permis si posibilitatea de a conduce, pe baza unor erori

Daca sunteti depistat la volan cu droguri si stiti ca nu ati consumat asemenea substante, solicitati ca imediat sa fiti dus la IML in vederea recoltarii probelor de sange, fiindca dosarul pentru desi se deschide pe baza testului rapid, el poate sa fie cotinuat doar in baza raspunsului dat din probele de sange colectate.

Daca se constata in urma analizelor de sange ca de fapt aparatul de testat a dat eroare, puteti solicita de la Politia Romana, despagubiri morale si materiale pentru deschiderea dosarului penal

Nicio raspundere penala sau urmarire nu poate sa aiba loc si evidet nicio inteerdictie, decat daca a fost savarsita o infractiune.

In acest caz interdictia este APRIORI, inainte de a se constata CLAR ca ati consumat droguri la volan, va este suspendat dreptul de a conduce si nici macar nu aveti dreptul de a solicita pe baza de ordonanta, prelungirea acestui drept pana cand se finalizeaza ancheta penala.

Practic, sunteti lasat fara permis si cu dosar penal, posibil sa va pierdeti locul de munca iar ulterior cand vine rezultat la sange, sa se constate de fapt ca a fost o eroare iar in acest caz, aveti dreptul sa va indreptati catre Politia Romana si Brigada Rutiera in vederea obligarii acestora la plata de daune morale si materiale.

Nu putini au fost cei care si-au pierdut locul de munca si ulterior s-a constata de fapt ca nu erau vinovati, iar pentru acest lucru, puteti solicita o reparatie retroactiva financiara.

Cititi si :

Sfaturi juridice, cum obtineti rezultatele analizelor de sange de la IML, mai rapid!

In principal, dupa prelevarea probelor de sange, avocatul dvs. pentru a grabi procedura, trebuie sa solicite procurorului emiterea unei ordonante in regim de urgenta pentru autorizarea platii analizelor de sange pe care in mod normal ar trebui sa le plateasca Politia.

Facand acest mic “truc”, scapati practic de asteptarea lung de luni de zile poate ani de zile si in acest fel puteti cunoaste intr-un termen rapid daca este sau nu vorba despre un dosar penal, a fost sau nu o eroare si care este concentratia sa drog in organism fiindca de acest lucru tine si soarta dosarului penal.

Intodeauna strangeti probe care sa va ajuta cu privire la activitatea dvs. zilnica si locul de munca, o caractarizare a personalitatii dvs, din partea celor ce va cunosc, cum ar fi un administrator de bloc etc.

Am consumat droguri la volan insa in scop terapeutic, pot scapa de dosarul penal?

Aici apare ciocnirea intre legislatii, norme interne si europene si in cele din urma, diferenta dintre consumul de droguri la volan in scopul de recreere si in cel terapeutic.

Practic, discutam despre legislatia interna care prevede ca ORICE urma de drog la volan este infractiune si  Rezoluția Parlamentului European din 13 februarie 2019 referitoare la utilizarea canabisului în scopuri medicale (2018/2775(RSP)) care prevede ca utilizarea canabisului in scop terapeutic este posibila si LEGALA daca concentratia de supsatanta este ed 0.2.

Miercuri, 13 februarie 2019 – Strasbourg
Utilizarea canabisului în scopuri medicaleP8_TA(2019)0113B8-0071/2019
 Rezoluția Parlamentului European din 13 februarie 2019 referitoare la utilizarea canabisului în scopuri medicale (2018/2775(RSP))

Astfel, direct de pe site-ul publicatiilor comisiei europene se arata foarte clar ca se poate face agricultura de canabis, in raport de Regulamentul EU 1307/2013 , regulament ce prevede ca :

(6) Suprafețele utilizate pentru producția de cânepă constituie hectare eligibile numai în cazul în care conținutul de tetrahidrocanabinol din soiurile utilizate nu depășește 0,2 %.

Is industrial cannabis legal?
In the European Union, it is legal to cultivate and supply
cannabis plants for hemp fibre if they have low levels of
THC. The granting of payments under the Common
Agricultural Policy is conditional upon the use of certified
seeds of specified hemp varieties; only varieties with
a THC content not exceeding 0.2 % may be used (EU
Regulation 1307/2013)

https://publications.europa.eu/resource/cellar/c0703c01-0d38-11e7-8a35-01aa75ed71a1.0001.03/DOC_1

Avand in vedere acest text de lege, care face trimitere directa catre legalitatea cultivarii acestei plante si a derivatelor ei cu un anumit nivel de THC, avand in vedere ca deja Parlamentul European vorbeste despre consumul de canabis in mod terapeutic, in conditiile in care in mod LEGAL se pot prescrise de catre medici droguri in vederea tratarii unor afectiuni, este clar ca textul de lege care incrimineaza consumul de droguri la volan este unul INCOMPLET si pe alocuri nelegal si care intra in contradictie cu practicile europene.

Este adevarat, nu trebuie sa periclitam circulatia pe drumurile publice, insa este necesar ca textul de lege sa fie apt sa intruneasca toate normele de predictibilitate si sa fie in acelasi timp, actualizat la cerintele zilei si cele ale uniunii europene.

In opinia noastra, o persoana care a consumat substante interzise dar in scop terapeutic dovedibil, nu se poate face raspunzatoare de consumul de droguri la volan , daca THC-ul adica substanta activa din planta era sub 0.2 asa cum prevede norma europeana.

Pe cale de consecinta, este clar ca in conditiile in care legislatia interna prevede ca ORICE URMA de drog din organism constituie infractiune, nu poate sa fie decat in contradictie cu ceea ce aminteam mai sus.

Ce se poate intampla daca am fost depistat cu droguri la volan?

SOLICITATI EXPERTIZA IN CADRUL DOSARULUI PENAL!!!

Daca in urma testelor se de sange se constata prezenta drogurilor, atunci in functie de NIVELUL de intoxicare al organismului cu substanta respectiva, se poate face o expertiza care sa dovedeasca de fapt care este aptitudinea unei persoane cu greutatea data , varsta , educatia , nivelul de mancare ingerata si sau poate alcool sau alte lichide, de a conduce o masina pe drumurile publice.

Astfel, daca in cazul alocoolului la volan se cunosc limitele umane, in cazul drogurilor, consideram ca o expertiza va poate scapa definitiv de dosarul penal.

Dosarul penal poate avea mai multe finalitati, in functie de o serie larga de factori care pot fi analizati DOAR in dinamica lor si in contextul total al unei persoane cercetate pentru ca a condus pe drumurile publice sub influenta substantelor interzise, insa, este clar ca procurorul poate sa dispuna si renuntarea la urmarirea penala , mai ales atunci cand in baza expertizei de mai sus despre care spuneam ca noi SCA Cuculis&Asociatii, o consideram vitala, se constata ca nu exista niciun pericol pentru siguranta rutiera dar in acelasi timp si instanta daca sunteti trimis in judecata, poate renunta la aplicarea pedepsei.

Ce se intampla cu permisul de conducere daca sunt prins cu droguri la volan?

In mod normal daca nu sunteti condamnat, ramaneti cu permisul intac.

Permisul de conducere se anuleaza daca sunteti condamnat. Mai jos va dam exemplul unei persoane care a scpat de la o condamnare cu inchisoare dupa ce a accidentat o persoana insa desi a primit o amenda PENALA, i-a fost anulat permisul de conducere.

Droguri La Volan

Astfel, in cadrul unui dosar penal, sunt multe elemente de catre trebuie sa tineti cont si spunem noi ca fiecare dosar penal deschis poate fi speculat in asa fel incat sa nu ajungeti la o condamnare, insa de acest lucru tin multe elemente cum ar fi , identificarea erorilor din actele de urmarire penala, contestarea rezultatului analizelor, aparatului drug test etc.

Oricum , nu lasati niciun abuz sa va influenteze viata de zi cu zi si mai ales nu uitati, aveti dreptul sa contestati.

Av.Drd. Cuculis Adrian

99 comments to “Droguri La Volan”
 1. Buna ziua ,va rog sa-mi spuneti in cat timp se comunica solutia unui dosar penal de catre procuror ,dosar in care s-a renuntat la urmarirea penala in instanta ,dupa spusele avocatului.Au trecut 7 luni de zile (timp in care mi s-a retinut permisul…) si astept stresata ,comunicarea solutiei.Regret enorm cele intamplate.Va multumesc.

  • Bună seara acum o luna jumate am fost oprit de politie și am ieșit pozitiv la cocaina vreau sa menționez ca sunt primar nu am antecedente în trafic am cazieru curat miam plătit eu analizele la inml am șanse sa mi se dea o amenda penala și munca în folosul comunității va mulțumesc mult

  • Buna dimineata , aseară am ieșit afara cu un prieten .. toate bune și frumoase ne întoarcem inspre casa eu fiind la volan el in dreapta mea , și a aprins o tigara cu iarba iar eu am tras un singur fum . Ne a oprit poliția pentru control de rutina , am ieșit desigur pozitiv la cannabis după care m au dus la Elias sa mi ia sânge ,iar mai apoi la secție .. de precizat .. au găsit și plicul cu planta in speța doar ca prietenul meu a recunoscut ca e a lui . Risc pușcărie , risc dosar penal ?

   • Bună ziua
    Am tras cateva fumuri de Marihuana iar în următoarea zi după circa 11 ore am condus fără sa știu ca nu se elimina dinsange(prima data când fac asta).
    Am plătit eu analizele Iml dar rezultatul a ajuns în aproape 1 an .
    În 2021 am fost prins și în 2023 noiembrie am avut procesul iar în 2024 ianuarie am primit rezultatul care este extrem de neplăcut și consider ca este abuziv.
    Am primit 10 luni cu suspendare și munca în folosul comunității, interzicere de a conduce inca 3 ani de când va fi definitiva ,plata sumei de 800lei cheltuieli de judecata ,interzicerea de a lucra în funcții publice .
    Credeți că un apel ar modifica aceasta pedeapsa ?
    În 3 ani am avut doar acest proces ,.i-am pierdut locul de mu ca ca depindeam de condus și sunt cu moralul la pământ.
    Va mulțumesc!

  • Buna seara.Am fost oprit de către organele de poliție și am făcut testul antidrog unde am ieșit pozitiv după care m-au dus și la proba de singe.Mentionez căci nu sunt consumator dar greșeala mea a fost căci în urmă cu 7 zile la un chef am tras un anturaj citeva fumuri.Permisul mia fost susținut.Ce mi se poate întâmpla? Risc pușcărie? Va mulțumesc

 2. Buna ziua, am fost oprit in trafic de politie, am prezentat documentele, am fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0.0 dupa care domnul politist a spus sa incui masina si sa mergem la spital pentru recoltare de probe sa vada daca am consumat substante interzise, ceea ce eu consider un abuz din partea politiei sa ma duca la sange fara sa mi se faca un test rapid de droguri la fata locului, tin sa precizez ca eram perfect treaz, era ora 18:00 dupamasa, ma intorceam de la munca, in momentul acela am fost sigur ca cineva m-a turnat ca sunt consumator de thc, canabis… Asta se intamplase in luna iunie, mi-am platit analizele, si de atunci nu mai stiu nimic, ma poate ajuta cineva cu un sfat? Stima si respect!

  • Sunt interesat să aflu cum pot grăbi rezultatul testelor de sânge și urină de la inml.Am fost testat cu drug testul și am ieșit pozitiv la thc și anfetamina. Menționez că am fumat câteva fumuri cu cca 3 zile înainte iar cealaltă substanță nu am consumat. Am înțeles, citind pe aici că nu mai funcționează soluția cu plata analizelor, că de fapt, inml este depășit de situație, dat fiind nr mare de teste, că în momentul de față ar lucra la probele recoltate din noirmbrie-decembrie 2021.In condițiile astea nu sunt șanse ca rezultatele să vină mai devreme de un an și câteva luni, dat fiind faptul că tot crește numărul testărilor. Ce credeți că am putea face în situația asta?

  • Buna seara, am fost oprit acum 3 luni pe autostrada si am iesit pozitiv la benzodiazepine. Cu maaaari eforturi am reusit sa grabesc procesul de la inml au ajuns rezultatele dupa 2 luni, acestea fiind 0.0 (nu m.am drogat niciodata) si de 1 luna de zile dosarul meu e pe la buftea nu am nici macar un numar de dosar. Am facut “n” cereri de urgentare dar fara succes. As vrea sa ii dau in judecata, ce sanse as avea? Mentionez ca stau de 3 luni si tot mai dureaza…
   Multumesc

  • Buna seara, am fost oprit acum 3 luni pe autostrada si am iesit pozitiv la benzodiazepine. Cu maaaari eforturi am reusit sa grabesc procesul de la inml au ajuns rezultatele dupa 2 luni, acestea fiind 0.0 (nu m.am drogat niciodata) si de 1 luna de zile dosarul meu e pe la buftea nu am nici macar un numar de dosar. Am facut “n” cereri de urgentare dar fara succes. As vrea sa ii dau in judecata, ce sanse as avea? Mentionez ca stau de 3 luni si tot mai dureaza…
   Multumesc

   • Buna ziua! Sunt foarte multi cei care au fost depistati si care au iesit ulterior la sange ca neavand nicio concentratie de substanta interzisa iar aceia au ajuns sa dea politia in judecata. Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011

   • Bună ziua! Sunt în aceeași situație, recunosc am consumat xanax cu 2 zile înainte și nu știu ce se va întâmpla….dacă ma puteți ajuta cu un răspuns pe aceasta substanta va mulțumesc!

 3. Salut Am si eu o problema acum fix 1 an am fost testat cu drag testul si am esit pozitiv la cocaina tin sa precizez ca consumasem cu 3 zile înainte are cineva idee dacă in analizele de sânge o sa iasă?

   • Buna ziua, și eu am fost oprit in trafic ,fumasem cu o seara inainte ,in momentul opririi in trafic nu mai consumasem de 14 ore nimic, am și dormit 8 ore , totuși a ieșit pozitiv canabis, am fost la sânge ai urina,mi au prelevat probe,acum aștept sa vina rezultatul , întrebarea este , dacă eu nu eram sub influența in momentul testării exista vreo șansa ca analizele sa vina cu un răspuns bun pentru mine, deoarece nu mi separe corect , pt ca nu eram sun influența canabisului, știu ca iese peste 2 3 zile dar nu eram sub influența la momentul testării. Va mulțumesc

  • Salut. Și eu am fost prins cu coca și canabis. Și la sânge le dau peste cap rezultatul.
   Dar eu eram bine zic eu!
   Acum mai am o condamnare de 2 ani cu suspendare…
   Bagajul sa îl fac de peste 3 ani sau pana în 3 ani?!
   Nu ma așteaptă nimeni, nu ma plânge nimeni. Poate ma vindec cu ocazia asta…
   Ps dacă ma baga îmi dau înapoi cocuta și bișca?ca ce sa vedeți eu am fost sincer cu ei și danși mi le au confiscat
   Măcar sa ma pot acomoda cu pușcăria… Oricum erau ale mele… Le avem de mic la mine!

   • Buna ziua ieri am fost oprit în trafic și am fost supus testului de droguri am ieșit pozitiv țin să menționez că fumasem cu 4 zile înainte am fost dus la probele de urina și sânge acum aștept să vina probele permisul mi.a fost luat mai țin să menționez că eu stau in Belgia de 2 ani și acolo fumez in fiecare seara și am înțeles că în urină îți iese și după 30 de zile e normal sa îmi iasă pozitiv și la urina că eu nu fumez in Romania doar acolo și cu toate astea mi sa făcut dosar penal ce pot face sa scap de chestia asta

  • Buna seara.Am fost oprit de către organele de poliție și am făcut testul antidrog unde am ieșit pozitiv după care m-au dus și la proba de singe.Mentionez căci nu sunt consumator dar greșeala mea a fost căci în urmă cu 7 zile la un chef am tras un anturaj citeva fumuri.Permisul mia fost susținut.Ce mi se poate întâmpla? Risc pușcărie? Va mulțumesc

 4. Cu siguranta da. Asta s-a si intamplat. De unde sunteti va rog? Sa stiti ca abaterea pe normele UE este de 0.2 la THC.puteti ,va rog indica aceasta norma?

 5. Bună ziua am fost oprit în circulație și mi sa făcut test și am ieșit pozitiv și am interdictie de a mai conduce în Germania pana fac testu EMPU cât rămână în sânge cocaina ca vreau sa ma apuc sa fac testu și analizele

  • Bună seara !am fost testat la alcool rezultatul fiind 0.iar la cel drugtest fiind pozitiv la Benzodiazepona,am fost la Inml pt sânge și urina și aștept de 1 luna rezultatele .vreau sa știu ce pot face pentru a urgenta rezultatele?sunt singur ca nu am luat absolut nici un medicament.va mulțumesc!

 6. Buna seara.Fiul meu a fost prins la volan dupa ce a consumat canabis,si a fost condamnat la doi ani cu suspendare+60 zile munca in folosul comunitatii.Acum mai are 4 luni pana la finalul celor doi ani,dar iar a fost prins in trafic cu aceeasi problema(noi parintii am fost convinsi ca s-a lasat,dar…).Ce ma sfatuiti?Ce pot face sa-l ajut?Va rog sa imi dati un sfat.Ce se va intampla acum?
  Va multumesc

 7. Buna ziua, și eu am fost oprit in trafic ,fumasem cu o seara inainte ,in momentul opririi in trafic nu mai consumasem de 14 ore nimic, am și dormit 8 ore , totuși a ieșit pozitiv canabis, am fost la sânge ai urina,mi au prelevat probe,acum aștept sa vina rezultatul , întrebarea este , dacă eu nu eram sub influența in momentul testării exista vreo șansa ca analizele sa vina cu un răspuns bun pentru mine, deoarece nu mi se pare corect , pt ca nu eram sub influența canabisului, știu ca iese peste 2 3 zile dar nu eram sub influența la momentul testării. Va mulțumesc

 8. Fiul meu i s a ridicat permisul acum 2 ani deoarece fumase Cannabis, nu am primit nicio citație, adresa ce trebuie sa facem?

 9. Buna,
  ultimele 2 zile consum de matamfetamina,
  inainte de recoltare 8 ore, si mancat 2 ochiuri si ceva carnita
  oare ce se intampla? 🙁
  multumesc frumos
  Laci

  • Bună seara, fiul meu a fumat acum o săptămână dintr o țigară cu canabisu,a fost oprit astă-seară și i a esit la text consum .
   Sunt atit de speriată incit legile la noi nu diferențiază, consumul la volan ,față de dinainte.
   Vă rog frumos, dați mi un sfat .Mulțumesc frumos

 10. Accident rutier din culpa, fără victime, pozitiv la țest( consun de substanță cu 6 zile).
  Fara antecedente , fără cazier, 20 ani.
  Teste sânge și urina trimise la IML.
  Ce ne sfătuiți sa facem?

 11. ⁸Bună ziua, aceiași problema o am si eu,am fost oprit in trafic și testat pozitiv la canabis,mi s-au recoltat probe de sânge si urină, ce riscuri sunt ptr a nu mi se îngreuna situația in astfel de cazuri? Țin să completez că am fumat in mod excesiv cu 6 zile in urmă la Amsterdam in Olanda

 12. Buna ziua, urmez un tratament cu reteta de la medicul psihiatru care ar putea sa iasa fals-pozitiv la un test rapid anti-drog.
  Cum ar fi cel mai bine sa procedez in cazul in care politia imi solicita sa fac un test rapid?

  Daca refuz testul rapid si solicit sa merg la IML, mi se deschide dosar penal pana la aflarea rezultatelor?

  E mai bine sa NU le comunic politistilor ca urmez un tratament pentru ca atunci ar avea un temei sa-mi deschida dosar penal?

  Multumesc!

 13. Buna ziua,
  Care sunt drepturile soferului in cazul in care refuza testarea cu aparatul Drager dar accepta sa mearga la IML pt recoltare de probe?

  Permisul de conducere se suspenda pe loc desi nu a fost testat cu aparatul? Sau se asteapta rezultatele IML si pastreaza permisul?

 14. Buna seara
  Sambata noaptea la orele 00:30 am fost oprit de politie la un filtru. Toate bune, alcool zero. Perfect. Facem drugtest ….da
  Aici urmeaza buba mare, am iesit pozitiv la amfetamina. Precizez ca nu sunt consumator. Tot ce luasem zilele acestea au fost vitamine si cafele.
  Astept rezultatul IML. Sunt sanse sa iasa si in sange si urina pozitiv ?
  Daca testul iese negativ, ma pot indrepta impotriva Politiei Romane pentru daune luand in calcul ca depind de masina in domeniul care il profesez ?

  Multumesc anticipat

  • Din pacate tot mai multi sunt in situatia in care li se fac dosare penale ILEGAL. Aparatele defazate ale politiei ar trebui schimbate. Evident ca puteti sa cereti daune dupa ce rezolvati la INML. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

 15. buna ziua , am fost prins in timp ce fumam canabis, dar mentionez ca NU ERAM IN TRAFIC, in jurul orei 19 am parcat masina si am fost oprit eu si prieteni mei pe la 19:30 de catre politie, in zona de camp au intrat cu masina acolo, am fost 3 baieti si o fata , dupa legitimare fata a fost intoarsa cu spatele si pe noi neau pus sa ne dezbracam in piele goala pentru asa zisele percheziti corporale (este hartuire sexuala?) , asupra mea sa gasit un grider cu urme de canabis, firimituri prin borseta, si jumatate de tigara cu canabis, toti neam recunosc fapta si neam dus la sectie, totusi cand sau uitat la mine in portofel, mi-au vazut permisul si mau intrebat unde imi este masina, si de cand am permisul, leam raspuns, avundul de o luna miai spus ca pot sami iau adio de la el razand, mau dus la masina au perchezitionato, sa mai gasit o cantitate mica de canabis, iar cand am fost dus la sectie mi sa dat aparatul drugtest, dupa ce am mentionat ca nu am condus dupa consum, am iesit pozitiv la canabis si invalid la alte doua substante, mi sau luat probele biologice la spital si mi sa retinut permisul desi nu am condus sub influenta, iar politistul care se ocupa de caz mi-a spus ca oricat de putin am in sange o sa mi se retina dreptul de a conduce

  mi se pare nedrept faptul ca am fost testat imediat dupa consum fara a conduce

  • Deci mergeam liniștit cu masina si 3 ochipaje m- au oprit . S a găsit asupra mea 0.3 g iarba . Eu in acel moment nu eram fumat dar am fumat cu o seara în urma evident ca am iesit pozitiv thc. Am mers la probe de sânge. Cum pot sa grăbesc analizele ? Si ce e de făcut în continuare ?

 16. Buna ziua,
  Care sunt drepturile soferului in cazul in care refuza testarea cu aparatul Drager dar accepta sa mearga la IML pt recoltare de probe?

  Permisul de conducere se suspenda pe loc desi nu a fost testat cu aparatul? Se eliberează dovada cu drept de circulație pana la venirea analizelor, sau se poate obține lunar de la judecătorie?

 17. Bună ziua,
  Dacă la iml iese negativ în sânge și pozitiv în urina. Este considerat condus sub influenta?
  Mulțumesc

  • Bună ziua, ce se întâmplă dacă am consumat cu o zi înainte ca abis, 2 țigări, a doua zi la 12 am ajuns la recoltarea de probe în urma unui accident în care soția a fost rănită, nu sunt eu de vină….. dar mi sau luat probe, nu mia ieșit la tester…. dar cred ca mia făcut doar pentru alcool, nu mia ridicat permisul, întrebarea este dacă mai poate schimba ceva în dosar în funcție de ce iese la sânge.? …. nu mia oprit permisul

 18. Bună ziua, ce se întâmplă dacă am consumat cu o zi înainte ca abis, 2 țigări, a doua zi la 12 am ajuns la recoltarea de probe în urma unui accident în care soția a fost rănită, nu sunt eu de vină….. dar mi sau luat probe, nu mia ieșit la tester…. dar cred ca mia făcut doar pentru alcool, nu mia ridicat permisul, întrebarea este dacă mai poate schimba ceva în dosar în funcție de ce iese la sânge.? …. nu mia oprit permisul

 19. Buna ziua , mimau venit analizele de la IML si mi. Spus polițistul ca nu eram sub influența drogurilor si ca dosarul se trimite la procuror pentru clasare dar mi a spus ca oricum o sa îmi ia permisul pe 6 luni ca aveam substanța in corp dar nu era activa . Deja stau de 3 luni si abia ieri a trimis dosarul către clasare , mi a mai spus polițistul ca atunci când îmi vine in posta clasarea sa ma duc repede sa o duc la Politie sa înceapă suspendarea care din spusele lui va fii de 6 luni si nici nu se pune de când mi au luat dreptul de conducere , ca se vor pune de când îmi vine clasarea . Este normal așa , se poate face ceva ?

 20. buna ziua am fost depistat pozitiv cu Cocaina si Metamphettamine cu drugtestu politiei rutiere dupa un an de zile mi au venit analizele de sange negative pentru ambele substante doar in proba de urina am reziduri ale Benzoilecgonină
  care e un metabolit al cocainei. Ce se intampla in continuare ? imi primesc permisul inapoi exista vreo posibilitate sa fiu condamnat ?

 21. Bună ziua , am avut un incident in ziua de vineri 10:30 dimineata , eram in timpul serviciului cu clienții in masina (sofer uber/bolt ) am oprit in stația STB in Fața Palatului Știrbei pentru a lasa clienții sa coboare .
  După ce aceștia au coborat din masina , senzorul portbajului a inceput să semnalizeze , in acest timp o masina mă claxonează insistent . Am coborat sa fixez portbagajul iar șoferul masini din spatele meu ma intreaba pe un ton înțepat ce fac plec s au ce fac ( masina mea nu il incomoda cu nimic si avea destul spatiu să se desfășoare ) l am intrebat de ce imi vorbeste asa înțepat si observând ca vrea sa coboare din masina am dat cu piciorul in portiera stanga a șoferului i(infundanduse putin tabla ) apoi se dau toti cei care erau in masina Dânsului jos din mașină fiind 3 la numar si se prezintă ca ofițeri BCCO , mi am pastrat calmul apoi am realizat ca am avut o reactie la oboseala de frica mai mult am incercat sa o dau la pace nu au vrut si au chemat politia … etc. Mi au facut testul pentru alcool am iesit zero apoi am fost cu un alt echipaj al poliției de la sectia 1 la un alt echipaj de politie rutieră sa imi faca restul drog test la care am iesit pozitiv la cocaină .. apoi la INML pentru recoltarea probelor de sange si urina… testul la saliva ieșind pozitiv eu consumând substanta cu 20 de zile in urma … doresc sa stiu cate sanse am sa fiu condamnat cu executare si un avocat specializat in cazuri de genul

 22. Buna ziua ! Fiul meu a fost oprit in trafic ,a recunoscut ca a fumat marijuana ,dus la IML pentru testare ,permisul ridicat pe loc ,asta fiind acum 1 an. Astăzi m a contactat un domn polițist de la udristei spunându mi ca au venit analizele si sa mergem acolo . Întrebarea mea este : Sa merg cu un avocat? Este necesar? Mulțumesc frumos

 23. Buna ziua, am fost testat de aparatul drug test la ora 21 cand eu fumasem in ziua aceea la ora 15, a iesit pozitiv si mi au recoltat analize si de asemenea mi au retinut permisu, tin sa mentionez ca nu eram fumat la volan, si de asemenea nu am niciun antecedent in spate asta fiind prima “abatere” , deasemenea nici nu am avut nimic asupra mea, sau daune provocate doar control de rutina, intrebarea mea este voi avea nevoie de un avocat mai departe si care sunt posibile sentinte pentru genul acesta de infractiune?Stima si respect,Va multumesc

 24. Bună ziua! În data de 07.07.23,am fost testat cu drugtest ul Politie pe autostrada la stația de taxare de la Fetești…. Am ieșit pozitiv la thc-canabis… Menționez ca cu am consumat în viata mea asa ceva… In schimb ce am consumat cam în urma cu 2 luni proteina din canepa Canah.. Pe care am cumpărat-o din supermarket… Acum aștept analizele la sânge și urina de la Inml…am înțeles ca acum nu se mai pot plăti.. Decât după ce sunt analizate probele.. Ce este de făcut?.. Având în vedere ca eu nu am fumat iarba.. In viata mea… Este posibil sa iasă si la sânge de la proteina din canepa?

 25. Buna ziua,

  Mi-a fost prescris un medicament incadrat la “substante psihotrope”, care se elibereaza doar cu reteta galbena. Pe eticheta nu exista vreo atentionare ca in cazul benzodiazepidelor (Anxiar, Diazepam etc.), iar substanta respectiva este folosita fix pentru a spori atentia si timpii de raspundere la persoanele diagnosticate cu deficit de atentie (existand studii clinice in spate unde performanta soferilor cu acest diagnostic este semnificativ imbunatatita cu tratament). Ce pot face in aceasta situatie? Ar putea fi clasat un eventual dosar penal dovedind ca desi sub influenta, abilitatea de a conduce nu a fost impactata?

  Va multumesc!

 26. Aseara am fost depistata pozitiv la cannabis. Mi s-au recoltat si probe de sange se asteapta rezultatul. Consumul a fost unul f ocazional cu cateva zile in urma. Sunt la proma abatere de acest fel,nu am dosare, cazier…ce risc in acest moment si cum pot proceda pt un mimin de pedeapsa?

 27. Buna ziua in urma cu 4 zile am fost oprit la volan eream parcat în peco cu mai mulți prieteni in urma opriri am fost testat cu echilotest și drug test la băutură a fost 0.0 și la drog test m-au găsit cu 2 substanțe acelea fiind canabis și cocaina recunosc că în urma cu o săptămână am tras un dorg numit cristal dar canabis nu am fumat în viața mea prieteni mei obișnuiesc să tragă și mă gândesc că am stat langa ei și că urmare am inhalat și eu fara să îmi dau seama mi s-au recoltat analize la sânge și urină întrebarea mea este in cat timp îmi vor veni analizele

 28. Buna dimineata, am fost oprit in urma cu cateva ore in trafic si am iesit pozitiv la Cannabis, mentionez ca nu am fumat in ziua respectiva, dar sunt consumator, singura chestie pe care au gasit o a fost un ou kinder in care sunt cateva urme de substanta vegetala, mentionez ca i am comunicat organului ca motivul pentru care fumez este din cauza problemelor medicale, cancer, am fost operat la picior etc si inca ma confrunt cu aceasta problema, si din aceasta cauza imi e f greu sa dorm noaptea, lucru care a fost scris in declaratie, cam ce pedeapsa credeti ca ma asteapta? am vreo sansa sa scap fara a pati ceva grav? Multumesc!

 29. Buna ziua
  Doresc sa sesizez câteva aspecte pe care sunt sigur ca le-ati studiat pe parcursul campaniei “antidrog ” generat de utilizarea aparatelor Drog-Test
  Permiteti-mi sa o iau în ordine cronologica
  Din start sunt un bărbat la 64 de ani care conduce de 40 de ani fără un accident și sunt dependent de Diazepam de 30 de ani în urma unui accident domestic ( am sărit în mare pe o stâncă și au apărut stări de anxietate și atacuri de panica)
  Acum 30 de ani , prima recomandare medicala la stare de anxietate a fost Xanaxul care se vinde la liber OTC. În perioada respectiva medicii pentru probleme cardiace, nevrotice, digestive, musculare prescriau fără rezerva Benzodiazepindele.
  Consider in mod subiectiv ca era perioada când BIGFARMA , ne făcea aditivi la cel mai vândut produs după analgezice. Deci la liber, pentru orice.
  Mai mult pe rețeta medicamentelor scrie ” conducerea auto nu se recomanda decât cu avizul medicului”…aviz pe care-l am reanoit periodic.
  Si o paranteza, în Romania nu exista centru de detox si rbhab pentru diazepine decât pentru alcoolici în spitale mizere de psihiatrie
  Regulamentul European era cea de test de Sobrietate folosit și în SUA prin care orice consumator de medicamente prescrise și în dozele prescrise nu afecta modul de conducere auto, iar în caz de accident se făcea test la IML pentru a se verifica nivelul de medicament care dacă era peste cel prescris era consumat abuz
  Menționez ca am locuit i Germania, Austria , Ungaria și consumul medical nu era tema în fata poliției mai mult a legii penale
  Am condus în România liniștit 30 de ani fără incident în trafic .
  Acum cu apariția Drug Testului și incriminarea ca drog a medicamentelor psihoactive , brusc am devenit potențial criminal bun de închisoare , retragerea permisului auto și încheierea carierei mele. Conduc de 32 de ani 4 firme cu 67 de angajați și mă deplasez în țară în medie 50.000 Km/ani
  Mai mult mi-am schimbat permisul de conducere eliberat în Ungaria în 1992 anul trecut ca sa respect normativa celor 158 de zile petrecute în România
  Dacă nu făceam acest gest în cel mai rău caz se sista dreptul de conducere doar în România și puteam conduce în Europa. Acum numai am dreptul sa conduc nicăieri dacă voi fi depistat cu urme de benzodiazepine în sânge …(urme mic măcar cantitate care afectează condusul)
  Conform analizei dvs de mai sus sunteți în asentimentul și logica comuna.
  Deci se pune întrebarea …ce se poate face?
  Mulțumesc pentru înțelegere

 30. Buna ziua! Menționez ca pe data de 25 Ianuarie 2024 se împlinesc 5 ani de la reținerea permisului meu de conducere pentru THC. Mâine am prima instanța 20-12-2023 ( la camera preliminara nu am fost chemat ) credeți ca pot beneficia de o prescriere a dosarului? Mulțumesc frumos! Sărbători fericite!

  • Buna ziua! Am fost la instanța și mi-au mărit perioada de judecată cu 60 de zile sa nu se prescrie dosarul. Numai doamna Udrea, domnul Becali si alții grei pot beneficia de legea asta…

 31. Bună ziua ce mi se poate întâmpla dacă am fost identificat și percheziționat de politie la o cafenea unde eram așezat la o masă îmi serveam cafeaua unde mi sa făcut testul Drog unde am dat pozitiv la pshioactive printre care mau întrebat dacă eu am venit cu acel vehicul răspunsul meu a fost afirmativ după care mi-a suspendat permisul fără drept de conducere

 32. Buna seara! Am fost diagnosticat cu tulburare anxioasă in urma unei perioade foarte stresante din viața mea! Mi s_a prescris de către medicul Psihiatru sa iau **nax de 0.5 mg de 2 ori pe zi! Ce se întâmplă dacă sunt oprit de poliție și supus aparatul drug test! Menționez că iau acest medicament în scop terapeutic!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.