Executat Silit De CAR Aerostar Asociatie – Casa De Ajutor Reciproc

C.A.R Aerostar – Asociatie Executa Silit Ilegal Un Debitor Imprumutat

Executat Silit De CAR Aerostar ? Inseamna ca trebuie sa cititi si dvs. ce a patit un imprumutat al C.A.R Aerostar, de altfel o casa de ajutor reciproc infiintata inca din anul 1953 si cu state vechi in imprumuturi bancare si cum a incercat sa il execute chiar pe un membru de al casei de ajutor reciproc, pe o suma mai mare decat suma pe care o luase initial cu titlu de imprumut.

Am scris de multe ori despre casele de ajutor reciproc si chiar am fost contactat de catre unele dintre acestea in scopul (probabil) de a ma intimida in demersul meu vechi de 14 ani de zile de a lupta cu abuzurile din zona bancara a ifn-urilor a bancilor si a recuperatorilor de creante.

Nu este suficient doar ca noi sa luptam ci este esential ca cei care se imprumuta la tot felul de entitati sa-si cunoasta drepturile si sa si le confirme in instanta.

Multi cred ca daca a inceput executarea silita impotriva lor, nu mai pot face nimic. Aici este fals, de abia atunci puteti incepe adevarata lupta cu sistemul ticalosit si cu cei care vor sa va execute silit si sa va dea afara din casele voastre

Am scris in exetenise despre cum te aperi de o executare silita inceputa de catre un CAR insa in materialul pe care il veti citi mai jos vreau doar sa atrag atentia asupra faptului ca si acest C.A.R Aerostar – Asociatie se comporta ilegal cu proprii sai membri si ii executa silit in mod nelegal, desi ar fi trebuit sa stie ca executarea pornita este ilegala si sa se abtina de la acest demers.

De asemenea trebuie spus din nou acest lucru : nu considerati ca un proces este pierdut daca il pierdeti pe fond. INTOTODEAUNA uzitati de calea apelului si poate lucrurile se schima.

Acesta este cazul de mai jos unde un debitor s-a imprumutat la C.A.R Aerostar – Asociatie in anul 2014 pentru o suma 15000 de lei iar in anul 2022 dupa ce platise niste ani de zile ratele, suma executa silit era de 22097 de lei chiar peste suma MAXIMA din contract cu tot cu dobanda.

Si atunci sa nu iti pui problema ca este ilegal ceea ce ai patiti? Am reusit astfel sa anulam executarea silita inceputa in 2016 printr-o contestatie la executare silita depusa in 2022, invocand prescriptia din interiorul executarii silite.

Cine Este C.A.R Aerostar – Asociatie ?

Pentru a intelege mai concret cine este acest creditor care a inteles sa-si execute proprii membri, este bine sa ne uitam catre Legea 122/16.10.1996 privind regimul juridic al caselor de ajutor reciproc ale salariatilor si al uniunilor acestora.

Casa de Ajutor Reciproc C.A.R Aerostar – Asociatie a fost infiintata, dupa anul 1953, pe baza Decretului nr. 358/1949, care prevedea ca ”pe langa fiecare sindicat, comitet de intreprindere sau institutie salariatii pot organiza case de ajutor reciproc”. In decursul anilor denumirea acesteia s-a modificat, in functie de denumirea entitatii economice pe langa care a functionat, dupa cum urmeaza:

  • CAR Uzina de Reparat Avioane;
  • CAR Intreprinderea de Avioane;
  • CAR Aerostar Bacau;
  • si in prezent CAR Aerostar – Asociatie

Sigur ca aceasta informatie nu va ajuta in combaterea abuzul insa surprinzator este ca o entitate atat de veche, inca de pe vremea comunistilor, sa practice un asemenea abuz si sa puna in executare silita creante prescrise.

Facem din nou mentiunea ca discutam despre un credit facut de catre debitor in anul 2014, pus in executare silita in 2016 iar ulterior reluata executarea in 2022 cand am si contestat-o.

C.A.R Aerostar – Asociatie Executa Silit Pe Un Debit Mai Mare Decat In Contract Desi C.A.R-urile NU au voie sa incaseze mai mult decat dobanda stipulata statutar

Surprinzator, debitorul executat silit de catre acest C.A.R, are stipulat in contractul de credit ca suma maxima pe care o are de platit este de 21945 lei pentru un imprumut de 15000 de lei.

Asa cum aratam mai jos, desi debitoarea a intrat in executare silita la 2 ani de zile distanta de la momentul semnarii contractului de credit si achitase ca atare rate la acest imprumut, in 2022 cand “se trezeste” CAR-ul sa revina cu adresa de infiintare a popririi, suma este mai mare decat suma MAXIMA trecuta in contractul de credit.

De precizat este ca in contractul semnat de catre debitor, la dobanda penalizatoare NU apare niciun procent, prin urmare, suma maximala la care trebuia sa se refere creditorul era aceea din capitolul 3.5 si anume, VALOAREA TOTALA PLATIBILA,lucru care nu a fost asa.

Executat Silit De CAR Aerostar - Asociatie

Un alt element de ilegalitate il constituie mentiunea din actul de executare cu privire la “dobanda calculata” pana la plata integrala, asa cum am aratat mai sus, acest lucru nu este legal contractual.

Cititi si :

Executat Silit De CAR Aerostar in 2016 si reluata procedura de executare in 2022 – Dosarul de executare s-a prescris in interiorul executarii silite

De precizat este ca in acest dosar de executare silita nu s-a emis niciun act de executare silita inca din anul 2016, adica de la momentul de la care a demarat intreaga procedura de executare silita asa cum am indicat si mai sus iar pana la nivelul anului 2022 a trecut o perioada de 6 ani de zile timp in care executarea silita s-a prescris.

Daca privim catre art. 709 alin. 1 punctul 4 din codul de procedura civila, observam ca pe data indeplinirii in cursul executarii silite a unui act de executare silita, se intrerupe termenul de prescriptie.

Ori in conditiile in care NU s-au efectuat acte de executare silita mai bine de 3 ani de zile si CAR-ul s-a “trezit” dupa 6 ani de la zile, adica la dublul prescriptiei, sa reactiveze un contract si executare silita de mult prescrisa, acest lucru este abuzis si ILEGAL.

Vedeti si :

Dosar castigat DEFINITIV de debitor – CAR Aerostar Asociatie Pierde Contestatia La Executare

Executat Silit De CAR Aerostar , debitorul se apara si castiga procesul – Destul de clar in ceea ce priveste decizia instantei de judecata. C.A.R-ul Aerostar a actionat cu rea credinta dupa parerea noastra, stiind ca termenul de prescriptie fusese implinit de mai bine de 3 ani de zile si totusi a pus in executare silita un contract / debit prescris.

27.02.2024
Ora estimata: 09:00
Complet: C6ALP
Tip solutie: Admitere apel
Solutia pe scurt: Admite apelul, schimba în tot sentinţa apelată în sensul că admite contestatia la executare si constată prescrisă executarea silită. Definitivă. Pronunţată potrivit art. 402 C.p.civ, azi, 27.02.2024.
Document: Hotarâre  166/2024  27.02.2024
Executat Silit De CAR Aerostar

Trebuie sa mentionez ca am facut verificarea confrom REGULAMENT nr. 20 din 13 octombrie 2009 privind instituţiile financiare nebancare SECŢIUNEA 4: Notificarea şi înscrierea în Registrul de evidenţă a instituţiilor financiare nebancare în conformitate cu prevederile art. 69 din Legea nr. 93/2009 si CAR -ul este inscris in evidentele BNR, altfel putandu-se discuta si despre posibile fapte penale.

Av. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16
Bucuresti
Romania

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.