Executat Silit De FinoPro IFN

Clauze Abuzive De Peste 25000 De Euro Puse In Executare Silita Ilegala De Catre FINOPRO – Instanta Anuleaza Executarea Silita

Abuz de neimaginat al IFN-ului FINOPRO! Executare silita de zeci de mii de euro anulata de catre debitor avand in vedere multitudinea de clauze abuzive din contract.

Nu doar ca IFN-ul a declarat scadenta anticipata in mod abuziv, a si decis conform contractului de credit sa oblige debitorul dupa scadenta anticipata sa plateasca TOATE ratele pana la finalul creditului CU DOBANDA!

Este unul dintre cele mai grosolane abuzuri iar debitorul Executat Silit De FinoPro IFN a reusit sa anuleze executarea silita ce daca nu ar fi contestat-o ar fi ramas si fara casa si cu sume colosale de plata!

Mai jos va aratam clauzele contractuale din contractul semnat cu Credius IFN S.A si executat silit de FINOPRO IFN si cum a reusit debitorul executat silit de IFN sa scapa de executarea silita.

Sunteti executat silit De FinoPro IFN sau sunteti executat silit de Credius IFN S.A ori alt recuperator de creante? Completati formularul de mai jos:

Clauze abuzive la IFN-ul Finopro – Clauze abuzive recente , din 2020 , eliminate din contract si anulata executarea silita – Executarea silita a IFN-ului Finopro plecata de la Credius IFN a inceput pe suma de 40000 de euro

Putin credibil daca ne gandim ca acest contract de credit a fost semnat in anul 2020. Nu aveam legislatie care sa INTERZICA astfel de practici?

Tineti minte ca nimeni nu va garanteaza ca nu semnati un contract cu IFN-ul sau cu banca si care sa fie legal!! Dupa cum se observa chiar si la un contract din 2020, IFN-ul a folosit clauze de natura abuziva pentru a se imbogati.

Ce spune clauza abuziva din contractul FINOPRO IFN?

clauze abuzive credius

Practic, daca ajungeai sa nu mai poti plati ratele uriase si pline de clauze abuzive, INF-ul isi rezervare dreptul ca “restul ratelor de credit ramase de achitat si devenit exigibile anticipat ca urmare a declararii scadentei anticipate, formate din principaul ramas de achitat, dobanda si comisionul de administrare aferente acestui pricinipal si eventualele costuri percepute de terti inca nechitate; dobanda penalizatoare aplicata la datoria exigibila”

Cu toate ca aceasta clauza intra in contradictie cu oug 50/2010 dar si cu og 52/2016, IFN-ul a profitat de faptul ca debitorii nu aveau un avocat specializat in litigii bancare la semnarea contractului si atunci a inserat aceste clauze ilegale.

Debitorul si imprumutatul la CREDIUS IFN S.A si care a ajuns la FINOPRO IFN S.A primeste acte de executare silita pentru 40000 de euro!!

Executat Silit De FinoPro IFN prin executorul judecatoresc Adrian Stoica Constantin, debitorul primeste o adresa de infiintare a popririi colosala!

Obligat printr-un act de executare silita al executorului judecatoresc sa plateasca suma de 205.303 lei adica 40000 de euro!!

Executat Silit De FinoPro IFN

Din nou socanta este suma pentru care este emisa somatia de poprire in sensul in care contractul pe graficul de rambursare are o suma de 120000 de lei iar in somatia emisa apare suma de 200000 de lei adica aproape DUBLU fata de intregul credit pe care ar fi trebuit sa il restituie pana la final debitorul.

Se “justifica” suma colosala ceruta de catre ifn prin executorul judecatoresc, in conditiile clauzelor de natura abuziva.

Instanta constata ca daca un credit este declarat scadent anticipat , IFN-ul NU are dreptul sa mai perceapa dobanda pana la finalul contractului

Solutia instantei de judecata este clara si fara echivoc. CREDIUS IFN, FINOPRO inlclusiv leasing-ul , au folosit clauze abuzive in contractele din 2020 si le perpetueaza inca si in 2023.

Cel mai igrijorator lucru este ca probabil mii de persoane care au “cumparat” un asemenea credit de tip “Liberty GRAND” au clauzele acestea abuzive de care profita INF-ul.

In dosarul de fata discutam despre un debitor care a rectionat, a apelat la noi ca avocati specializat in eliminarea clauzelor de natura abuziva din contractele cu IFN-urile si bancile si a SCAPAT de o executare silita colosala insa ce fac cei care sunt lipsiti de aparare?

Daca ar fi ratat contestatia la executare ar fi fost executat si aruncat din casa de catre IFN fara ca nimeni sa ii spuna, ai contractul plin de clauze abuzive.

Astfel, fac un apel catre toti cei care trec prin executati silit, verificati legalitatea actelor de executare silita, este dreptul dvs. !!!

Executat Silit De FinoPro Ifn In baza unui contract de credit cesionat de la Credius IFN si in baza unor clauze de dobanda penalizatoare ce reprezinta clauza abuziva

Imprumuti 9000 de lei si peste un an ai de platit 75000 de lei – Contractul Semnat cu Credius IFN PLIN de clauze abuzive.

Executat Silit De FinoPro? Afla mai jos cum te poti apara de abuzuri: Executare Silita Pornita De Ifn-ul FinPro Contestata Si Anulate Clauzele Abuzive insearate initial in contractul semnat cu Credius IFN.

1. Ce inseamna de fapt sa fii Executat Silit De FinoPro?

In realitate nu Finpro IFN este cel care a semnat contractul de credit cu imprumutatul ci protagonistul este Credius IFN si dobanzile ilegale, care asa cum vedeti mai jos din cadrul actelor de executare silita a cesionat creanta catre FINPRO IFN pentru ca debitorul sa fie Executat Silit De FinoPro IFN.

Clauze abuzive in contractele cu IFN-urile – FinoPro IFN a pus in executare silita contracte cu clauze abuzive – Comisionul de administare si dobanda penalizatoare abuziva.

Mai jos este oferta de creditare unde se si arata ca imprumutatul urmeaza sa acceseze un credit de 9600 de lei si surpriza, executarea silita se face pentru 76000 de lei!!!

Practic, punerea in executare silita a contractului de credit cesionat de la alt IFN si pus in execuatre silita de De FinoPro IFN inseamna poprirea conturilor debitorului, si la orice debit de peste 10000 de lei inseamna si o posibila executare silita imobiliara.

De asemenea punerea in executare silita si inceperea executarii silite va trimite si cu notarea datelor negative in biroul de credit.

2. Daca sunt Executat Silit De FinoPro IFN , ce acte de executare silita este posibil sa-mi trimita executorul judecatoresc?

Calea cea mai comuna de executare silita o reprezinta poprirea pe veniturile debitorului.

Asta nu exclude faptul ca daca aveti o poprire pusa pe cont, ca banca sau ifn-ul ori recuperatorul de creante care va executa silit sa va scoata si casa la vanzare la licitatie publica.

Socant este ca la nici un an de cand debitorul a incetat sa mai faca platile catre creditorul IFN, primeste acte de executare silita cu de peste 8 ori suma pe care a imprumutat-o initial, adica 74000 de lei, in urma unui imprumut de doar 9600 de lei.

Infiintarea popririi s-a facut prin adresa de infiitare a popririi sprin care asa cum se vede, IFN-ul FINOPRO a pus in executare silita contractul mai sus aratat si mentionat:

Executat silit de Finopro ifn

3. Daca sunt Executat Silit De FinoPro la ce clauze din contract trebuie sa fiu atent pentru a-mi da seama daca sunt executat silit ilegal in baza unor clauze abuzive?

Clauze abuzive in contractele puse in executare de FinoPro si pe care instantele rand pe rand le-au anulat pentru ca sunt ilegale se refera pe de-o parte la comisionul de administare al dosarului dar si dobanda penalizatoare ILEGALA.

Astfel, ceea ce a semnat debitorul este o dobanda anulata de peste 314.97% in conditiile in care dobanda era de 140% iar restul este reprezentat de costuri ascunse ilegale si asa cum a stabilit si instanta ABUZIVE.

clauze abuzive contracte credius si finopro

4. Pot sa anulez executarea silita pornita de catre FinoPro IFN care a preluat contractul de la Credius daca am comisioane abuzive puse in executare impotriva mea?

Solutia de mai jos a instantei de judecata, confirma faptul ca exista chiar si in contractele semnate in 2018 – 2019 , clauze abuzive aferente contractelor de credit semnate cu IFN-urile, in speta noatra FinoPro IFN.

Practic, dupa ce instanta stabileste ca in cadrul contractului pus in executare silita , parte integranta a acestuia, se regasesc clauze abuzive ce au facut ca executarea silita sa fie ilegala, EXECUTAREA respectiva este anulata sau actele de executare silita sunt indreptate.

27.08.2020Ora estimata: 08:30
Complet: C10 (2020) – civil şi executări
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte contestaţia la executare şi cererea de constatare a caracterului abuziv al clauzelor contractuale. Constată caracterul abuziv şi nulitatea absolută a clauzelor referitoare la comisionul de administrare lunar de 0,250% aplicat la soldul curent al creditului şi la dobânda penalizatoare de 0,3917% prevăzute în contractul de credit nr. 53358N/21.09.2018.

Anulează în parte actele de executare emise în dosarul de executare nr. 2006/2019 al SCPEJ Ochian Doru-Cătălin şi Neneci Alexandru [..].
Document: Hotarâre  10892/2020  27.08.2020
5. Cum ma pot apara de o posibila executare silita ilegala atunci cand Executat Silit De FinoPro IFN ?

Am amintit cu mai multe ocazii ca singura arma insa foarte puternica a unui debitor executat silit de FinoPro IFN , este contestatia la executare silita.

Orice demers ati face, cel mai important este cel prin care atunci cand observati sau suspicionati ca ati putea fi executat silit de Finopro IFN in mod ilegal, este sa contestati acele acte de executare silita.

Le amintim tuturor ca o executare silita nu poate sa inceapa si daca a inceput in mod ilegal nu poate sa fie continuata in conditiile in care creanta pusa in executare nu este certa, lichida si exigibila si mai ales daca exista clauze abuzive in cadrul contractului care la randul sau este titlu executoriu.

Av.Dr. Cuculis Adrian

46 comments to “Executat Silit De FinoPro IFN”
 1. Buna seara.

  Mam trezit cu un mail in care mi se ca pune proprire pe.salar. cum pot sa aflu daca numai proprire mi se pune si nu ma trezesc ca imi ia casa care este prin credit ipotecar? Cum pot afala daca numai proprire pe salar mi sa pus pt achitarea sumei.

  Multumesc!

 2. Buna ziua , am luat un credit de la CREDIUS IFN in 2019 in valoare de 3900 de lei am platit rata timp de cate luni pentru ca a venit pandemia si nu am mai avut posibilitate sa platesc , mi sa prescris creditul la cei de la finopro , am ajuns cu dansii la un acord de plata ca sa platesc ratele restante si am platit suma restanta acum platesc o rata lunar de 550 de lei lunar. Dupa calculul meu creditul este achitat pot face ceva ca sa scap de acest credit la care dobanda este foarte mare .

 3. Buna ziua , am luat un credit de la CREDIUS IFN in 2019 in valoare de 3900 de lei am platit rata timp de cate luni pentru ca a venit pandemia si nu am mai avut posibilitate sa platesc , mi sa prescris creditul la cei de la finopro , am ajuns cu dansii la un acord de plata ca sa platesc ratele restante si am platit suma restanta acum platesc o rata lunar de 550 de lei lunar. Dupa calculul meu creditul este achitat pot face ceva ca sa scap de acest credit la care dobanda este foarte mare .

 4. Am luat un credit de 3000 leide la Credius în 2019 și sunt executat silit cu 29500. Mi se pare enorm și sigur au ceva ilegal în aceasta executare. Va rog sa ma ajutați măcar cu un sfat. Mulțumesc,

 5. Bună ziua,
  Am încheiat un contract de credit cu Credius in 05.2019 în val de 71.000 după o perioada creanta s a cesionat la Business MICROCREDIT iar în cele din urma am ajuns la Finopro care ma notifica sa achit suma de 59.679 în 15 zile. Într-adevăr nu am achitat rata pentru 3 luni, deși am făcut cerere de amânare la plata cei de la Business MICROCREDIT mi au dat răspunsul după 3 luni ca acea cerere nu a fost acceptata, deși în următoarele luni de la 1000 cât era rata inițială am achitat lunar din luna 05.2020 1500,1800,2500 sume care acopereau și acele restante. Acum cei de la finopro ma obliga sa fac refinanțare pe încă 55 luni cu 1500 lunar. Va rog sa mi spuneți dacă este legal și cum trebuie să procedez.
  Mulțumesc!

   • Buna! Am luat un credit de 4000 ron de la credius iar acum sunt execurat silit cu suma de 16.000ron. Mi s-a blocat salaru pe card. Adica nu imi pot folosi salaru. Banii sunt toti in cont dar nu-i pot retrage! Ce pot sa fac ca sa pot folosi salaru?

     • Bună ziua , am luat un credit de 4500 anul trecut de la credius în octombrie , și în data de 25 .09.2023 am primit acasă executarea silita suma de 40,315.mi se pare enorm de mult … nu știu ce as putea face … îmi puteți da un sfat

    • Bună ziua am făcut și eu un împrumut de 54 de milioane la credius și acum mi-a venit un plic cu suma de plătit de 460 de milioane

 6. Am luat un credit de 4000 lei de la Credius în 2018 și cred ca urmeaza sa fiu executat silit cu 9800 lei dupa ce am achitat pana in octombrie 2020 suma de cca 13000 lei. Mi se pare enorm nu stiu de unde au scos penalitatile si am constatat ca fara sa fiu instiintat contractul a fost cesionat catre FINOPRO IFN. Va rog sa ma ajutați măcar cu un sfat. Mulțumesc anticipat,

 7. Am luat un credit in 2019 de la credius in valoare de 2000 de RON in mâna am primit 1500 de roni și sunt executata cu suma de 13800 de roni

 8. Am luat un credit de la CREDIUS in octombrie 2018 in val.de 1800 ron.Mi a venit poprire pe salariu in val de 12376 ron..ceea ce mi se pare f.mult,tinanand cont ca am si platit 2600 ron.Contractul a fost cesionat de Finopro ifn.Va rog sa ma ajutati,macar cu un sfat .Va multumesc!

 9. Buna ziua.In2019 am luat un credit de la credius de 5500 am achitat 7 luni nu am mai putut să achit .inițial m au înțeles apoi în in luna septembrie 2020 am primit o înștiințare precum creditul a fost cesionat către Finopro .valoarea din notificare era de 5000 .apoi am fost sunata că am de plata 36000.Creditul a fost cesionat in luna mai notificarea am primit o septembrie.la sfatul unui avocat am cerut de la Finopro tot ce am de plata am incercat sa fac un angajament de plată numai că au pus o rata de 1500.acum m am trezit că sunt executata silit cu suma de 42.106, 00Ron menționez că nu am primit încă nici o notificare de poprire doar banca m a anunțat că am poprire pe cont

 10. Buna ziua ! Tatal meu a facut un imprumut la Credius inse ianuarie .In martie a decedat si acum ne-a venit o instiintare ca avem de platit .Eu nu stiam de acest credit .Exista vro clauza in caz de deces ? Multumesc anticipat

 11. Buna ziua ! Mi s-a pus poprire pe salariu in conditiile in care eu am fost girant la o colega care nu si-a platit in mod constant rata lunara. Cum procedez in acest caz ?

 12. Bună seară,fiul meu a luat 2 credite pe firmă de transporturi de la Banca Transilvania.Firma nu mai funcționează din luna ianuarie 2020 și pt.neplata rate am primit somație imobiliară pt.apartamentul meu din care fiul meu are doar 3/16 cota că fiind moștenitor din partea tatălui decedat.Intrebarea este că poate să-mi pună la licitație apartamentul executorul judecătoresc.Cum sa procedez,as dori sa mă consult cu un avocat de la asociația dv.cat de urgent pt.o rezolvare rezonabilă.Va mulțumesc!

 13. Bună ziua am fost girant la un prieten… Și mi-a venit mie proprie pe salariu pe o suma colosală… Nu mi se pare corect ca pentru 3000 de lei sa plătesc suma de 4.719,04 lei… Ma puteți ajuta cu un număr de telefon sa fac o contestație?

 14. Buna ziua,
  Am 2 contracte la Credius , ptr care nu am mai putut continua sa achita ratele, desi am achitat.
  Sunt somata sa achit restante enorme, care depasesc cu mult creditele initiale, in caz contrar voi fi executata silit.
  Am vreo posibilitate sa -i chem eu in judecata si sa evit executarea ptr clauze abuzive?, exista vreo sansa de castig sau numai prin contestarea la executare ?
  In acest caz sumele de plata calculate de Credius vor fi enorme.
  Va multumesc

  • Buna ziua, contractele de la IFN CREDIUS sunt pline de clauze abuzive. Putem sa discutam si sa vedem cum putem invoca existenta clauzelor abuzive in asa fel incat sa anulam executarea silita. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

 15. Buna ziua

  Creditele au fost cesionate catre Finoctedit. Am primit i stiintatea la 15 zile dupa incheierea contractului intre ei. Am posibilitatea sa ii dau eu in judecata pt calculr abuzive?

 16. O spun cu toata sinceritatea! Singurul avocat care vine in Întimpinarea unor nevoiași ca noi…”șmecheriți” de niște IFN-uri care profita de necazurile si neștiința noastră…Va doresc Multa sănătate Domnul Avocat Cuculis! Sfaturile gasite pe aceasta pagina vin ca o “gura de oxigen”…in lupta ce te trezesti aruncat in ea de acesti rechini salbatici …IFN….si nu numai

 17. Bună ziua, am luat un credit de 1800 lei, acum sa ajuns la 7100,am plătit din credit oare de as putea face,

 18. Am cumpărat un frigider și un laptop în 2012 de la firma Lazăr Petrișor în rate și mia spus ca am de plata 23100lei și acum tata are poprire pe pensie .ajutați-mă va rog

 19. Am luat un credit de la Credius acum ceva timp, dar m-am aflat in imposibilitatea de a plati cateva rate consecutiv, iar din 5000 de RON, m-am trezit ca am 25000 de platit. Exista vreo modalitate de a nu plati aceasta diferenta uriasa?

 20. Bună ziua! Am nevoie de ajutor, de un sfat, am făcut un credit de 3000 de lei la Credius IFN , AM PLATIT 15 RATE DE 450 LEI LUNAR SI ACUM AM CERUT SI M-AM TREZIT CU SCRISOARE DE LA FINOPRO CA AU CESIONAT CREDITUL. ACUM AM CERUT RAMBURSARE ANTICIPATA SI IMI SPUN CA AR TREBUI SA PLATESC 6200 DE LEI PENTRU CA ACEL CONTRACT A FOST FACUT PT 60 DE RATE ONLINE . EU NU DETIN ACEL CONTRACT

 21. Eu am luat un credit de 2000 de lei acu un an si ceva de la credius am platit 5luni creditul dupa care am plecat din tara si mi a fost greu sa mai il platesc din cauza ca nu am avut un job pana recent acum din cate am inteles mi sa fost rimis acasa executare silita si cand am intrat in contul de credius am o datorie imensa de aproape 17000 de lei mi se pare absurd pentru doar 2000 de lei imprumutati eu nu o sa platesc datoria daca ei nu o scad la o suma agreabila

 22. Buna ziua, eu am 3 contracte la ei și soția un contract. Fino pro ne amenință cu popririile. Dar și la mine și la sotie valoarea a ajuns la 60.000 de lei pentru un credit de 8000 lei. La fel și la mine tot 60.000 lei la cele 3 credite însumate tot la 8000 lei. Mi se pare absurdă așa suma mare. M-au sunat și mi-au zis sa plătesc o transa de 8000 lei. Nu vor cei de la fino pro sa achit sune mai mici lunar. Și după cei 8000 apoi sa achit lunar 2500 lei. Niste nenorociți.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.