Inghetare Curs Chf Raiffeisen Bank

Definitiva Bomba pentru imprumutatii in moneda straina CHF – Raiffeisen Bank Obligata sa Inghete Cursul Valutar La 2.3 lei

Inghetare Curs Chf Raiffeisen Bank 2.3 Lei/ CHF – Putine de spus atunci cand un debitor indatorat pana in 2033 reuseste cu ocazia inghetarii cursului CHF la 2,3 lei, sa inchida creditul inainte de termenul de scadenta care era tocmai in 2033.

Update 2022 Februarie – Banca Raiffeisen a incercat printr-o cerere de revizuire sa intoarca solutia de inghetare curs CHF RAIFFEISEN Bank insa instanta a mentinut solutia definitiva de Inghetare a cursului valutar la 2.3 lei:

04.10.2021 Ora estimata: 12:25
Complet: A4
Tip solutie: Respinge revizuirea

Solutia pe scurt: Respinge, ca neîntemeiată, cererea de revizuire formulată de revizuenta R. B. S.A., în contradictoriu cu intimaţii S. R. – C. şi S. I., împotriva deciziei civile nr. 785/2021 pronunţate la 14.06.2021 în dosarul nr. 22275/211/2019 de către Tribunalul Specializat Cluj.

Respinge, ca rămasă fără obiect, cererea de suspendare a executării deciziei atacate, formulată de revizuenta R. B. S.A., în contradictoriu cu intimaţii S. R. – C. şi S. I.Respinge cererea de restituire cauţiune formulată de revizuentă.
Document: Hotarâre  1093/2021  04.10.2021

Inghetarea cursului Chf al Bancii RAIFFEISEN este o premiera in materia contractelor de credit, dupa ce in nenumarate randuri sperantele imprumutatilor au fost frante de catre CJUE care prin decizii de speta puneau nominalismul monetar pe primul loc si dadeau interpretari gresite(in opinia mea) despre cum ar trebui ca legea 193/2000 sa fie interpretata si aplicata.

Astfel, in aceasta decizie nu mai incape in discutie ca discutam despre o obligatie a bancii nu doar de a ingheta cursul valutar la 2,3 lei / CHF in conditiile in care in prezent cursul CHF este de peste 4 lei dar are banca obligatia ca din 2008 si pana la zi plus o dobanda legala deloc mica, sa restituie imprumutatilor toate sumele de bani ce exced 2,3 lei/chf pana la zi.

Inghetarea cursului CHF al Bancii Raiffeisen deschide astfel perspectiva unor noi litigii atat in contextul anularii integrale a clauzei de risc valutar precum in prezenta cauza de inghetare curs chf Raiffeisen Bank dar si in contextul in care CCR a stabilit ca legea 77/2016 a darii in plata, este constitutionala in mare parte si atunci, debitorii pot apela la reechilibrarea contractelor de credit.

Sa incepem povestea inghetarii cursului chf la Raiffeisen Bank.

Aveti un credit in moneda straina? Vedeti daca puteti ingheta cursul valutar, completati formularul.

Istoria imprumutatului in CHF care a inghetat Definitiv cursul bancii Raiffeisen

Gheata la mal sau a venit iarna in curtea Raiffeisen Bank in urma deciziei definitive de inghetare a cursului CHF Raiffeisen la doar 2,3 lei/ CHF.

Inainte de a analiza si prezenta clauza eliminata din contractul de credit, trebuie sa precizam ca discutam despre o familie din Turda ce in anul 2008 a avut nesansa sa fie atrasa in capcana creditelor in CHF de catre banca Raiffeisen Bank.

Astfel, banca a acordat un imprumut de 36000 CHF in 2008, cu termn de rambursare de 300 de luni. Asa cum am aratat si mai sus, discutam despre un imprumut in CHF ce urma sa fie restituit in 2033 si ajungeau debitorii sa plateasca undeva la 100000 de chf pentru cei 36000 de chf imprumutati de la Raiffeisen Bank.

Inghetare Curs Chf Raiffeisen Bank – Cum arata contractul semnat in 2008 cu Raiffeisen Bank si care este clauza pe care instanta a anulat-o din contract, de risc valutar

In opinia SCA CUCULIS&ASOCIATII, toate contractele de credit care au o clauza de risc valutar atat de rigida precum clauza de mai jos ce a fost eliminta din contractul de credit, ar trebui sa fie considerate contracte cu clauze abuzive prin perspectiva clauzei de risc valutar.

Astfel, redam clauza pe care instanta a anulat-o si a dispus inghetarea cursului valutar al Raiffeisen Bank la 2.3 lei/ CHF ” Orice plata efectuata de imprumutat/codebitor in baza prezentului contract se va face in moneda in care a fost acordat creditul”.

Inghetare Curs Chf Raiffeisen Bank
Inghetare Curs Chf Raiffeisen Bank

Prin urmare, intr-o logica simpla, principiul nominalismului este reprezentat de catre aceasta clauza insa in virtuitea bunei credinte in semnarea contractului, pentru a putea discuta de o relatie corecta si cinstita la nivel contractual, normalitatea ar fi reprezentat-o ca aceasta clauza sa fie completata de un alt punct prin care in ipoteza in care cursul valutar explodeaza, asa cum s-a intamplat in cazul cursului CHF, partile sa poata converti si/sau bloca sau renegocia modul de plata al contractului.

Legea 193/2000 a clauzelor abuzive, arata fara echivoc ca daca o clauza nu este negociata si produce dezechilibru, ea trebuie sa fie considerata abuziva in conditiile in care este completata si a treia conditie de rea credinta.

Evident ca in situatia aceasta orice judecator care primeste pe masa de lucru un dosar, are obligatia sa verifice persoana imprumutatului si modul in care si-a onorat oblgiatia si daca si in ce limite poate fi considerat acel debitor in stare de imposibilitate de plata, insa normalitatea la nivelul tarii ar fi ca toate instantele sa dispuna rand pe rand inghetarea cursului valutar atunci cand se ajunge la un dezechilibru atat de evident.

A pierdut inghetarea cursului pe fondul cauzei si in apel a castigat tot. Pe fond imprumutatul a piedut procesul iar in apel l-a castigat in totalitate

Este de mentionat ca parcursul dosarului nu a fost unul foarte simplu si usor, ba chiar mai mult a pe fondul cauzei a fost cu multe emotii.

Sfatul pentru toti cei care sunteti angrenati in litigii. NICIODATA sa nu va pierdeti speranta daca pe fondul cauzei pierdeti un proces.

Lucrurile se pot schimba TOTAL in apel.

Asta pentru a va lamuri pe deplin, exista situatii in care pe fondul cauzei se castiga un proces iar in apel se pierde, motiv pentru care bucuria castigarii unui litigiu pe inghetarea cursului CHF la Raiffeisen Bank sau orice alta banca, trebuie sa fie doar cand decizia este definitiva si puteti sa puneti in executare silita banca, sa va restituie toti banii pe care vi i-a incasat in mod abuziv.

Cititi si :

Inghetare Curs Chf Raiffeisen Bank – Banca in mod DEFINITIV obligata sa inghete cursul valutar al CHF la 2,3 lei

Decizia instantei este covarsitoare, vine si face dreptate dupa 13 ani de plata a unui credit in CHF plin de clauze abuzive, se observa de asemenea si comisionul de administrare al creditului.

14.06.2021
Ora estimata: 10:00
Complet: A6
Tip solutie: Schimbat total

Solutia pe scurt: Admite apelul declarat de apelanţii S R-C şi S I în contradictoriu cu intimata R B SA împotriva sentinţei civile nr. 2491/29 decembrie 2020 pronunţate de Judecătoria Cluj-Napoca în dosarul nr. 22275/211/2019, pe care o schimbă în întregime, după cum urmează:

Admite cererea formulată de reclamanţii S R-C şi S I în contradictoriu cu intimata R B SA şi, în consecinţă:

Constată caracterul abuziv şi, pe cale de consecinţă, nulitatea absolută parţială a clauzei cuprinse în art. 4.1. din contractul de credit nr. RFI10746123909/2 octombrie 2008 încheiat între pârâta împrumutătoare şi reclamanţii împrumutaţi consumatori, în măsura în care îi obligă pe reclamanţii împrumutaţi consumatori să suporte variaţiile, pozitive sau negative, ale cursului de schimb al BNR aplicabil CHF/RON la data încheierii contractului de credit nr. RFI10746123909, 2 octombrie 2008: 1 CHF = 2,3886 RON.

În urma eliminării clauzei parţial abuzive, nule absolut, arătate mai sus, restituirea de către reclamanţii împrumutaţi consumatori a împrumutului către pârâta împrumutătoare, în conformitate cu art. 4.1 din contractul de credit nr. RFI10746123909/2 octombrie 2008, are loc după cum urmează: banca pârâtă împrumutătoare are obligaţia de a accepta plata voluntară din partea reclamanţilor împrumutaţi consumatori sau, după caz, de a debita oricare cont al reclamanţilor împrumutaţi consumatori utilizând următoarea formulă: suma de rambursat în CHF conform graficului de rambursare X 2,3886 / rata de schimb RON/CHF stabilită de BNR pentru data scadenţei.

Obligă pârâta împrumutătoare să restituie reclamanţilor împrumutaţi consumatori, în lei, utilizând cursul de schimb 1 CHF = 2,3866 RON, toate sumele de bani percepute în plus şi/sau debitate în plus din conturile reclamanţilor faţă de sumele pe care reclamanţii trebuiau să le plătească conform formulei de calcul: suma de rambursat în CHF conform graficului de rambursare X 2,3886 / rata de schimb RON/CHF stabilită de BNR pentru data scadenţei, pe parcursul perioadei cuprinse între data încheierii contractului de credit nr. RFI10746123909/2 octombrie 2008 şi data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, plus dobânda legală, calculată pentru fiecare sumă de restituit de la momentul încasării şi până la momentul restituirii.Dobânda legală reprezintă dobânda legală pentru perioada în care raporturile contractuale dintre părţi în temeiul contractului de credit nr. RFI10746123909/2 octombrie 2008 au fost guvernate de OG nr. 9/2000, respectiv reprezintă dobânda legală penalizatoare prevăzută de art. 3 alin. 2 din OG nr. 13/2011 pentru perioada în care raporturile contractuale dintre părţi în temeiul contractului de credit nr. RFI10746123909/2 octombrie 2008 au fost / sunt guvernate de OG nr. 13/2011. Dobânda legală se va calcula asupra sumelor plătite în plus calculate în lei, la cursul de schimb CHF/RON al BNR de la data efectuării plăţii fiecărei astfel de sume.Respinge, ca neîntemeiată, cererea reclamanţilor împrumutaţi consumatori având ca obiect obligarea pârâtei împrumutătoare la plata cheltuielilor de judecată în primă instanţă.Respinge, ca neîntemeiată, cererea apelanţilor împrumutaţi consumatori având ca obiect obligarea intimatei împrumutătoare la plata cheltuielilor de judecată în primă instanţă.Definitivă şi executorie.

Pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei, azi, 14 iunie 2021.
Document: Hotarâre  785/2021  14.06.2021

Banca Raiffeisen obligata sa restituie imprumutatilor diferentele de curs valutar si dobanda legala

Decizia instantei este cu atat mai benefica pentru imprumutatii care au avut un credit in CHF , fiindca nu doar ca vor primi inapoi banii platiti peste cursul valutar de 2,3 lei./CHF incepand cu octombrie 2008 si pana la zi, dar banca va avea obligatia sa le asigure si plata de dobanda legala.

Prin castigarea procesului imprumutatii au scapat de credit!Inghetarea cursului valutar si obligarea bancii la restituirea sumelor de bani, ii asigura pe imprumutati ca vor stinge datoria cu banca Raiffesien

La prima citire a deciziei definitive de inghetare curs CHF Raiffeisen Bank nici nu realizezi ca de esenta, prin restituirea sumelor de bani ce reprezinta curs valutar peste 2,3 Lei/ CHF, imprumutatii pot sa-si plateasca creditul care in mod normal ar fi fost scadent in 2033.

Tragem astfel concluzia ca prin “jocul” cu cresterea cursului valutar cumva asteptata cresterea de catre jucatorii mari, adica de catre banci, bancile si-au asigurat un PROFIT de pana la 4 ori mai mare decat cel initial contractat prin fluctuatiile CHF.

Ceea ce trebuia sa fie un credit de platit pana in 2033, a ajuns sa fie un credit ce se va inchide in 2021 asta dupa ce instanta a dispus in mod definitiv ca banii platiti peste cursul valutar de 2,3 lei/chf sa fie restitutii alaturi de dobanda legala.

Diferenta dintre inghetarea cursului valutar in baza legii 193/2000 si reechilibrarea contractelor de credit in baza legii 77/2016 a darii in plata

Cei care au contractele semnate in CHF sau in EURO ori alte monede, se gandesc nu de putine ori, care ar trebui sa fie varianta corecta de abordare atunci cand se hotarasc sa incerce o actiune in instanta.

Pe scurt si fara sa abordam in mod exhaustiv aceasta chestiune, imprumutatii care solicita reechlibrarea contractului nu vor primi si restituirea sumelor de bani platite in trecut peste cursul valutar de la momentul semnarii contractului de credit iar cei ce vor avea eliminata clauza de risc valutar din contract vor avea primi precum exemplul de mai sus, toate sumele de bani platite excedentar peste cursul valutar fixat initial.

Nu lasati abuzurile sa va ocupe viata si mai ales in calitatea dvs. de consumatori sunteti protejati de o serie larga de legi. Informati-va corect,SCA CUCULIS&ASOCIATII.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16 SECTORUL 2

63 comments to “Inghetare Curs Chf Raiffeisen Bank”
  1. Buna ziua, in 2008 am contractat un credit la Raiffeisen in CHF , 87000 , mai exact . In 2015 am facut conversia in lei la un curs de 4,1 , am fost nevoiti pt ca aveam rata 2400 lei , iar in urma conversiei ne a scazut la 1700 dar s a dublat soldul.A fost o solutie de moment pt ca nu aveam de ales.

  2. Buna ziua, si eu am un credit din 2008 in CHF de la Raiffeisen. In ultimile 8 luni primesc telefon in fiecare luna de la banca pentru conversia creditului in lei, cu reduceri pentru primele luni etc. Ce sanse am sa castig un proces cu banca, Domnule Avocat Cuculis, in conditile in care ani de zile valoarea ratei la banca a reprezentat 100% salariul meu virat in cont? Cererea de modificare a ratei conform procentului legal mi-a fost respinsa cu ani in urma, fara un raspuns in scris si fara nici o explicatie. Am participat la un proces colectiv cu banca pentru inghetarea cursului, sustinut de Dnul Avocat Piperea. Dupa ce procesul s-a incheiat fara un raspuns pozitiv pentru noi, am incercat sa continui un proces individual dar nu mi s-a raspuns la mailuri sau la telefoane. Pot relua acest demers cu dumneavoastra? Va multumesc!

      • Buna ziua ! Am un credit ipotecar in franci elvetieni,contractat la Volksbanc Romania SA , preluat de Banca Transilvania . Am participat la un proces colectiv cu banca pentru inghetarea cursului, sustinut de Dnul Avocat Piperea . Am fost parte in dosarul Tribunalului București nr. 41297/300/2014, avand ca obiect inghetarea cursului de schimb. Nu stiu cum sa finalizat procesul deoarece nu am primit decizia sau hotararea iar la emailurile trimise care Piperea nu am primit raspuns.
        Vreau sa stiu daca mai pot intenta un process privind inghetarea cursul la nivelul anului 2008 si restituirea sumelor incasate abuziv, ce trbuie sa fac . Se poate face Notificare banca privind reechlibrare contract, care este procedura .
        Pot face aceste demersuri cu d-voastra .
        Va Multumesc . Sabou Lenuta-Mariana si Sabou Claudiu-Vasile .

          • Bună ziua domnul adrian am un credit de nevoi personale la banca transilvania și am plătit 4 ani mai am 1 ani de plătit ce trebuie facut pentru a închiderii creditul sau micșorarea ratelor mulțumesc frumos

        • Bună ziua!Am un credit ipotecar în franci elvețieni,acordat de Bancpost și preluat de Banca Transilvania!Vreau să știu dacă am putea îngheța cursul la nivelul anului 2007,când am luat creditul!

  3. Buna ziua,

    Va rog mult sa ma sfatuiti care este varianta cea mai buna pentru mine ca si imprumutat de catre Banca Romaneasca in 2008 in moneda CHF si unde am avut un litigiu cu banca pe marginea reechibrarii de curs unde s-a mentionat darea in plata dar l-am pierdut iar apoi tot creditul a ajuns la scadenta anticipata fara voia mea, eu respectand acordul verbal cu banca, iar in momentul de fata trebuie sa accept reechibrarea creditului la o rata mult mai mare iar rambursarea creditului dupa 20 ani va fi mare cu aproape 20.000 chf fata de cat am acum. Sa accept reechilibrarea de curs sau sa merg inca o data in instanta? si ce sanse am de castig ? Multumesc

    • Bună ziua!Am un credit ipotecar în franci elvețieni,acordat de Bancpost și preluat de Banca Transilvania!Vreau să știu dacă am putea îngheța cursul la nivelul anului 2007,când am luat creditul!

      • Buna ziua, am primit mesajul dvs.de natura juridica si o sa va rog sa ne sunati la 0722298011 . Putem discuta ulterior si pe whatzap sau sa facem o programare la sediile noastre. Cu bine, av. drd. Cuculis.

  4. Buna ziua ! Am un credit ipotecar in franci elvetieni,contractat la Volksbanc Romania SA , preluat de Banca Transilvania . Vreau sa stiu daca am putea ingheta cursul la nivelul anului 2008 si ce trbuie sa fac .Astept o sugestie din partea dumneavoastra . Multumesc .

    • Bună ziua!Am un credit ipotecar în franci elvețieni,acordat de Bancpost și preluat de Banca Transilvania!Vreau să știu dacă am putea îngheța cursul la nivelul anului 2007,când am luat creditul!

    • Bună ziua! Am un credit ipotecar luat în 2007 , de atunci mi s a tot mărit rata ( am luat 60.000euro) până în prezent soldul meu, cu toate ca am plătit aproape 17 ani , a ajuns abia la 45 .000 euro adică în 17 ani am plătit doar 15000 euro restul fiind dobânda vă dați seama
      Ce pot face …. La bancă am fost( creditul îl am la BCR) și mi s a spus ca nu e nimic de făcut

  5. Buna ziua.
    Exista posibilitatea ca aceasta conversie sa se aplice si in cazul contractelor care au fost executate si mai exista o diferenta de plata.
    Daca s-ar aplica rata de schimb din momentul incheierii contractului, nu doar ca nu le-as mai fi datoare, ci ar trebui sa imi restituie din suma executata.
    Multumesc.

  6. Am luat un credit in CHF in valoare de 48.000 in anul 2006. Va rog sa imi spuneti care este procedura si daca ma puteti sprijini in același timp ,pentru a avea acelasi câștig de cauză precum in cazul prezentat .
    Multumesc frumos!

      • Buna ziua!
        Am avut un credit luat in CHF in 2007 la RaiffeisenBank pe care l-am lichidat in 2020 acceptând o oferta a bancii cu discount de 25%. Credeti ca pot actiona in instanta banca pentru recuperarea sumelor platite (dobânzi, clauze abuzive, denominare) pâna in anul 2020?

    • Buna seara.Eu SCV si sotia mea SML am obtinut un credit ipotecar in anul 2008 in CHF pt a achizitiona un apartament.Pe parcursul anilor am incercat sa contactez banca pt a face conversie ,toate ofertele lor erau doar in beneficiul bancii,am avut o oferta cu o plata integrala a creditului cu o reducere de 15%dar tot in beneficiul lor achitand dupa 10 ani o suma de 150%fata de creditul acordat.Platim in 2021 cu un curs dublu fata de 2008.Sunt dispus sa pierd timp si bani pt a castiga in fata bancii Raiffeisen care consider ca a avut fata de noi ,imprumutatii,cea mai inselatoare oferta

  7. Buna ziua!
    Am si eu un credit luat in CHF in 2008 la PiraeusBank care intre timp a fost preluata de FirstBank, credeti ca pot actiona in instanta pentru inghetarea cursului valutar la valoarea acordarii creditului adica la 2,26 lei pentru 1 CHF si recuperarea sumelor platite pana acum?

  8. Buna ziua!Am un credit in CHF luat de la Raiffeisen Bank in anul 2006.Am incercat de nenumarate ori reconversia creditului dar, am fost refuzati.Am incercat sa aflam motivatia dar, nimeni nu s-a pronuntat.
    Am ajuns sa platim o rata dubla in momentul de fata.
    Dorim si noi o inghetare a cursului chf .

  9. Bună ziua, în condițiile în care am fost forțați să facem conversia din cauza ratelor care erau foarte mari (cât bugetul familiei) se mai poate recupera ceva?

    Am avut 2 procese din care unul individual si unul colectiv cu avocatul Piperea, ambele cu rezoluții negative pentru mine!

    Mulțumesc frumos!

  10. Buna ziua
    Avem un credit ipotecar la BanPost din 2007 in CHF.
    Am obținut decizia de rambursare a comisionului de administrare, și plata chelt de judecată și la apel s-a anulat decizia inițială.
    Ce ar trebui sa facem? Sa acționăm iar banca? Mulțumesc frumos!

  11. Bună ziua am și eu un credit in CHF la Raiffeisen Bank din 2008 am ajuns să plătesc o rată dubla și a-și dori și eu o înghețare a cursului am ajuns să plătesc o rată dubla

  12. Bună ziua am și eu un credit in CHF la Raiffeisen Bank din 2008 am ajuns să plătesc o rată dubla și a-și dori și eu o înghețare a cursului am ajuns să plătesc o rată dubla cum ar trebui sa procedez sau ce ar trebui sa fac .Va multumesc

  13. Buna ziua,
    Am contractat un credit ipotecar in 2008 in franci elvetieni
    in 2015 am dat banca romaneasca in judecata avem o sentinta nefavorablia.
    Am incercat o mediere in 2020 cu CSALB, banca nu a vrut sa dea nici o solutie concreta doar soluti de moment in favoarea bancii.

  14. Buna ziua,
    Am contractat un credit ipotecar in 2008 in franci elvetieni
    in 2015 am dat banca romaneasca in judecata avem o sentinta nefavorablia.
    Am incercat o mediere in 2020 cu CSALB, banca nu a vrut sa dea nici o solutie concreta doar soluti de moment in favoarea bancii.

    • Bună seara!
      În 2007, părinții mei au luat un credit ipotecar.
      Tatăl meu în 2015, a decedat, iar banca ne obliga sa facem succesiunea pt “mai multe detalii”. În condițiile în care, ratele se plătesc la timp, deși în 2007, euro era nesimnificativ, iar în 2023 s-a dublat. De fiecare data ni se spune ca acest cont, unde noi plătim, este blocat și ca n-au cum sa ne dea mai multe detalii. Părinții au avut contract cu Astra Asigurări, iar noi neștiind ca aceștia au intrat în insolventa, banca nu ne-a înștiințat. Abia acum, după aproape 3 ani, ne obliga sa facem contract de asigurare, doar cu o firma aleasa de ei. Din 2021,asteptam…
      Specific faptul ca mama mea, este codebitor, și nu primește detalii, decât un amarat de extras de cont, la solicitarea ei.
      Suma creditata în 2007,a fost de 25.000 euro, iar în 2023,suma datorata este de aproape 15.000 euro.
      Ce putem face în aceasta situație?
      Mulțumesc!

  15. Bună ziua!Eu am un credit luat în 2008 ,în Euro pe o perioada de 40 ani de la Raiffeisen Bank.Platesc deja de 15 ani 320 de Euro rată, dar acum soldul de rambursare este 35 mii.Ce opțiune as avea de a scăpa de acest credit?Va mulțumesc!

  16. Buna ziua, am facut un credit in 2013 cu prima casa in euro. M-am uitat pe grafic si prima rata era compusa din dobanda 110euro si rata 59 euro plus alte comisioane in total 193euro.
    In momentul de fata (dupa 10 ani de platit rate) rata cam este egala cu dobnada.
    Este posibil sa ne fii luat teapa?
    Daca facem cerere pentru reechilibrarea creditului este posibil sa avem mult mai putin de platit?
    Multumesc.

  17. Bina ziua,

    In anul 2019, am luat un credtit il lei de la BCR in valoare le 2250000 si am rata dobanzi mult mai mare decat rata la credit.
    Am mers sa verific cat cati bani ar ttrebui sa dau sa inchid tot creditul si am avut un raspuns de la BCR, pentru a achita integral creditul mai am de achitat exact 2250000 lei, explicandu-mi ca pana acum am platit doar dobanzi. Ce ma sfatuti sa fac in continuare ? Va multumesc anticipat.

  18. Buna ziua,
    Am
    Un credit prima-casa din 2015, am achitat anticipat o buna parte din el, mai avem aproximativ 6 ani de plata.
    Creditul este la BT,
    Se poate folosi reechilibrarea graficului de plata?

  19. Bună ziua mă numesc Scupara Gabriel ,am un credit prima casa standard in valoare de 48,450.00 euro din anul 2012 ,trebuie să restitui 77,827.00,luna trecută am dat 5000 euro să imi scadă din perioada sa recalculat și a scăzut la 71,750.00,efectiv rămas 20,240.00 euro .Din câte am înțeles am plătit doar dobândă acum plătesc ce am împrumutat ,cum ar trebuii să procedez să merg la bancă sau să vorbesc cu un avocat în legătură cu recalcularea? Vă mulțumesc.

  20. Buna seara,
    Am un credit de prima casa de doi ani de zile.Am platit cateva rate in avans( pentru scaderea perioadei).
    Daca eu ma mut cu creditul de prima casa- respectiv fac o refinantare cu ipotecar, de la BCR catre BT, inainte de a ma muta, ar trebui sa cer o reechilibrare a graficului?

    Deasemenea, ce se intampla cu faptul ca odata cu marirea ratelor datorata ircc si robor, s-a scazut suma rambursata ptr principal?
    Multumesc anticipat,
    IS

  21. Buna ziua,
    Am un credit cu prima casa facut in 2013 in euro , la inceput am avut dobanda de 110 euro si rata doar 59 euro plus alte comisioane in total 192 euro, este ok sa fie dobanda mai mare decat rata?
    Ar trebui facut ceva?
    Acum rata este cam egala cu dobanda.
    Multumesc.

  22. Buna ziua, din luna 11 anul 2010, am un credit la Prima Casa in valoare de 59906 Euro cu Banca BRD. Pana in luna iunie 2023 am platit 46732,91 eurod din care: 17762,50(Dobanda), 19392,08 (sold principal – capital) si 9578,33 euro (comisioane banca + FNGCIMM. Mai mult, utilma rata, cea din luna iunie 2023 este in valoare de 354,22 Euro din care: dobanda 202,50 euro, 111,21 euro soldul principal ;si 40,51 euro comisionul. Cea mai mica rata pe parcursul derularii creditului fiind de 273,69 euro. M-ar interesa sa stiu ce actiuni pot intreprinde in limitarea acestor fluctuatii a ratelor si efectuarea unor plati juste cu valoarea de 59906,05 euro imprumutata. Va multumesc anticipat!

  23. Buna ziua,
    Am si eu un credit la fosta Banca Romănească actuala Exim Bank în franci elvețieni contractat in anul 2007. As vrea sa stiu daca la instanțele clujene se admit cerereile privind înghețarea cursului frac-elvețian -leu la momentul la care s-a luat înprumutul

  24. Buna , am un credit prima casa la Alpha Bank de 27000 euro, pe 30 ani și după aproximativ 12ani nu am platit mai nimic procentul de dobândă din rata pe care o plătesc este de 80-90% când teoretic pe la mijlocul perioadei ar trebui sa fie 50-50 . Acum mi-au spus că pe la 20 de ani o sa ajunga 50-50 căci s-a mărit ceva și a trebuit să mărească și ei rata de dobânda. Ma puteți ajuta cumva ?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.