Notificarea De Dare In Plata – Cum Se Face Notificarea De Dare In Plata A Locuintei – Cine O Face Si Ce Acte Am Nevoie – Cum Se Aplica Darea In Plata Daca Sunt Executat Silit Sau Am Fost Executat Silit Si Am Poprire Si Vreau Sa Scap De Datoria Reziduala
Notificarea De Dare In Plata este una dintre cele mai puternice arme pe care un debitor le are la indemana pentru a scapa de o datorie care i-a ruinat viata.
Nu folosesc aici cuvinte mari sau apocaliptice insa pentru cei care au luat un credit mai ales in perioada 2006-2010, creditul s-a transformat intr-un stres constant si intr-o amenintare asupra vietii de familie, integritatii sufletesti si fizice prin grijile si certurile generate de intrebarea – CUM PLATIM CREDITUL A CARUI DOBANDA A CRESCUT CU 300%?
Astfel, notificarea de dare in plata, notifica pe creditor asupra mai multor ipoteze, cum ar fi – cedarea imobilului pe care debitorul l-a achizitionat cu creditul respectiv sau in situatii mai dramatice, stergerea unei datorii reziduale, asta dupa ce debitorul fusese executat silit imobiliar si si-a pierdut casa! In ultima ipoteza, debitorul trecuse deja prin chinul unei executari silite si prin evacuarea din propriul apartament sau casa.
Toate intrebarile de mai sus necesita a fi lamurite, pentru ca un debitor/imprumutat la banca sau cesionat catre un recuperator de creante,ori chiar si cei ce au contracte de leasing cu garantie ipotecara,in anumite conditii, sa poata beneficia pe deplin de aceasta lege.
Pentru cazurile cele mai complexe, in care vom solicita aplicarea legii darii in plata in cazul celor ce se afla in procedura de executare silita, expun punctul de vedere personal -av. Cuculis Adrian Calin, punct de vedere pe care-l redau ad-integrum mai jos si unde incerc sa lamuresc pe deplin cum puteti beneficia de o stergere a datoriei fata de banca, ifn sau recuperator de creante si cum trebuie sa procedati sa incepeti o asemenea procedura de dare in plata.
Sa incepem!
Ati fost executat silit, vi s-a vandut casa si inca mai aveti o datorie de platit? Vreti sa inchideti creditul la banca si sa inapoiati casa? Completati formularul de mai jos:
Darea in plata pentru cei care sunt executati silit si li s-a vandut deja imobilul
Asa cum am indicat mai sus, notificarea de dare in plata se poate emite de catre avocat pentru clientul sau in mai multe situatii.
- daca suntem executat silit si vrem sa inchidem toata procedura de executare silita prin stergerea datoriei reziduale si asta dupa ce ne-a fost vanduta casa la licitatie publica;
- daca am intrat in executare silita si nu ni s-a vandut inca imobilul dar vrem sa stergem toata datoria si sa le dam casa in plata;
- daca nu a inceput inca executarea silita insa suntem hotarati sa dam casa in plata si sa uitam de datorie;
Totusi inainte de a merge pe o procedura atat de intruziva si de a renunta la casa noastra, i-as sfatui pe toti sa verifice cu avocatul specializat in drept banacar daca nu cumva pe calea contestatiei la executare silita, se poate rezolva problema si sa scapati de datorie.
Procedura de notificare de dare in plata ce trebuie indeplinita de catre cei aflati in executare silita cunoastre doua parti:
Conform dispozitiilor legale, putem avea 2 posibile momente ale executarii silite.
- 1) Procedura executionala inceputa asupra imobilului insa el nu a fost vandut inca.
- 2) Procedura executionala in care s-a vandut deja imobilul si se continua urmarirea debitorului pe mai departe, prin metoda popririi executionale.
Astfel vom distinge urmatoarele :
a) daca imobilul este in continuare in executare silita, se va notifica creditorul, procedura executionala se stopeaza iar banca poate sa accepte darea in plata sau sa o conteste.
De cele mai multe ori, asa cum vom arata si mai jos, banca contesta procedura de dare in plata si trebuie sa va judecati insa cu multa atentie si daruire pe dosar, il puteti castiga!
b) daca imobilul a fost deja vandut, indiferent ca acesta nu mai exista in patrimoniul debitorului, acesta din urma, va formula notificarea de dare in plata conform art 5 din lege iar mai apoi daca banca refuza notificarea, in raport de art. 8 punctul (5) Dreptul de a cere instanţei să constate stingerea datoriilor izvorâte din contractele de credit aparţine şi consumatorului care a fost supus unei executări silite a imobilului ipotecat indiferent de titularul creanţei, de stadiul în care se află ori de forma executării silite care se continuă contra debitorului, debitorul ce nu mai are in proprietate imobilul, se va adresa direct instantei de judecata.
Astfel, puteti prin aceasta procedura sa SCAPATI DE DATORIA REZIDUALA sau de datoria curenta in integralitate, fara ca banca sau ifn-ul ori recuperatorul de creante sa va mai poata executa silit.
Ce fac daca vreau sa dau locuinta in plata dar totusi pot plati ratele la banca, insa nu mai vreau?
Partea buna este ca legea nu mai face distinctie intre cel ce poate sa plateasca si cel ce nu poate sa plateasca, astfel incat toti cei care indeplinesc conditiile de mai jos, pot da in plata locuinta pe care o au:
Art. 4. din legea darii in plata -(1) Pentru stingerea creanţei izvorând dintr-un contract de credit şi a accesoriilor sale prin dare în plată trebuie îndeplinite, în mod cumulativ, următoarele condiţii:
a) creditorul şi consumatorul fac parte din categoriile prevăzute la art. 1 alin. (1), astfel cum acestea sunt definite de legislaţia specială;
b) cuantumul sumei împrumutate, la momentul acordării, nu depăşea echivalentul în lei al 250.000 euro, sumă calculată la cursul de schimb publicat de către Banca Naţională a României în ziua încheierii contractului de credit;
c) creditul a fost contractat de consumator cu scopul de a achiziţiona, construi, extinde, moderniza, amenaja, reabilita un imobil cu destinaţie de locuinţă sau, indiferent de scopul pentru care a fost contractat, este garantat cu cel puţin un imobil având destinaţia de locuinţă;
d) consumatorul să nu fi fost condamnat printr-o hotărâre definitivă pentru infracţiuni în legătură cu creditul pentru care se solicită aplicarea prezentei legi.
e)este îndeplinită condiţia privind impreviziunea.
Astfel, cea mai importanta conditie este de fapt IMPREVIZIUNEA iar atunci cand ti-a crescut dobanda la credit cu peste 52.6% sau cursul valutar cu peste 50%, POTI SA DAI IN PLATA si sa scapi de orice datorie.
Sigur ca impreviziunea are un termen mult mai expansiv raportat la codul civil!
Cine face notificarea si ce trebuie sa contina notificarea pentru darea in plata?
Pentru a fi considerata ca fiind valabila, notificarea este necesar sa fie facuta fie prin intermediul unui avocat fie notar, executorul probabil ca va fi exclus din start avand in vedere ca debitorii deja nu vor sa mai auda de organele de executare.
De ce este important sa facem procedura de notificare prin avocat?
Banca are posibilitatea imediat dupa notificare, sa conteste aceasta decizie de dare in plata, in instanta, lucru ce cu certutidine se va intampla, avand in vedere pozitia bancilor, de a respinge aceasta lege ca nefiind in favoarea lor, astfel incat daca notificarea ar fi facuta prin intermediul celorlalte doua categorii, respectiv notari sau executori cercul s-ar inchide tot la avocat.
Desigur, poate fi o parere subiectiva insa realitatea ne va confirma acest lucru sau din contra il va infirma.
Mai mult informatii despre darea in plata sau Ghidul Scurt Pentru Darea in Plata:
Cititi si:
Ce contine notificarea de dare in plata?
Notificarea de darea in plata prevăzută in lege trebuie să cuprindă şi stabilirea unui interval orar, în două zile diferite, în care reprezentantul legal sau convenţional al instituţiei de credit să se prezinte in vederea inchiderii contractului de vanzare cumparare , prin care se stinge orice datorie a debitorului, principal, dobânzi, penalităţi, izvorând din contractul de credit ipotecar, în conformitate cu dispoziţiile prezentei legi. Notificarea de dare in plata este parghia de demarare a procedurii.
De asemenea notificare trebuie sa contina o insiruire a indeplinirii tuturor conditiilor expuse mai sus, de catre cel ce vrea sa faca darea in plata.Notificarea de dare in plata.
Ce fac cei care sunt la zi cu creditul?
Nu trebuie sa uitam ca procesele colective deschise de imprumutati prin care s-a cerut blocarea cursului valutar la momentul semnarii contractului aduc intradevar beneficii de 50% din costul contractului astfel incat cei care au in continuare clauze abuzive in contractele in chf pot pastra varianta darii in plata, ca varianta de rezerva.
Chiar daca esti cu creditul la zi, poti opta ORICAND sa dai in plata.
Trebuie sa avem in vedere ca cei care sunt cu creditele la zi, pot cere reechilibrarea graficului de rambursare sau reechilibrarea contractelor de credit in asa fel incat sa poata continua plata lor.
Nu necesita orice situatie sa fie apelata darea in plata spre trecerea apartamentului sau a casei in patrimoniul bancii pentru a scapa de datorie.
O varianta foarte buna de continuare a creditului si de a ramane cu casa este si reechilibrarea contractului de credit!
Vezi si :
Cum pot incepe demersurile pentru darea in plata?
Pentru cei ce sunt fie in executare silita, fie executarea silita imobiliara s-a incheiat si acum sunt urmariti prin poprire sau sunt la zi cu creditul dar totusi vor sa inapoieze locuinta si sa inchida creditul exista formularul de inscriere pentru darea in plata .
Se suspenda executarea silita daca depun o notificare de dare in plata?
Sigur ca executarea silita conform legii 77/2016 se suspenda de indata ce se depune notificarea de dare in plata.
Acest lucru il confirma si executorii judecatoresti Dobra, care dupa ce au primit notificarea de dare in plata emisa de catre SCA CUCULIS&Asociatii, au suspendat executarea silita a debitorului, imediat!
Foarte important de retinut este si faptul ca odata cu suspendarea executarii silite prin poprire bancara, se inlatura si obligatia bancii de a indisponibiliza banii din conturi si practic opereaza ca o ridicare de poprire, astfel incat dupa ce se depune notificarea de dare in plata, puteti sa va folositi conturile si banii din salariile viitoare sau alte plati facute prin acele conturi pe care le aveti.
Proces castigat pe notificarea de dare in plata si pe dare in plata prin stergerea datoriei reziduale
Avand in vedere faptul ca am formulat notificarea de dare in plata iar banca nu s-a conformat acesteia, am deschis un proces in instanta de judecata pentru a se constata ca executarea silita a noastra este nelegala pe mai departe si am solicitat radierea / stergerea datoriei reziduale!
Procesul a fost castigat, s-a constatat ca notificarea de dare in plata este valabila si datoria debitorului trebuie sa fie stearsa.
16.02.2024 Ora estimata: 08:30 Complet: 24-CIVIL Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamanţii Bănuţ Dorel, în contradictoriu cu pârâta Banca de Export – Import a României Eximbank SA. |
Constată stingerea obligaţiilor născute din contractul de credit nr. B0023023 din data de 15.08.2008, actul adiţional nr.1/19.09.2011 şi actul adiţional nr.2/19.09.2011, prin efectul dării în plata a imobilului obiect al contractului de ipotecă, imobil situat în mun. Bucureşti, strada Mohorului nr.4, bloc xx A, scara B, parter, apartament xx, sector x. Ia act că reclamanţii vor solicita cheltuieli de judecată pe cale separată.
Document: Hotarâre 1267/2024 16.02.2024
Nu uitati! Aveti la indemana darea in plata daca doriti sa:
- continuati contractul de credit insa cu rate mai mici;
- scapati de datoria reziduala daca ati fost executati silit si ati ramas in continuarea cu sume de plata;
- vreti sa dati casa si sa inchideti obligatiile cu banca;
- intrati intr-o procedura de negociere cu banca.
Av. Cuculis Adrian
Daca dau imobilul in plata mai pot actiona ulterior banca in justitie pentru clauze abuzive?
Multumesc.
Intrebarea aceasta a tot venit zilele acestea! DA PUTETI, clauzele abuzive sunt chestiuni separate! Cu stima, av Cuculis 0722298011
Cu Procura Notariala, pot folosi cupoanele de pensionar a altei persoane ? ms…..
ce reprezinta plata unui timbru fiscal de 6576 roni pentru redobindirea unei foste proprietati?
Cum se procedeaza la creditul ce are la baza fidejusiunea?
cum dau cheile casei ???? eu nu mai locuiesc acolo .
Dai cheile casei si scapi de datorie este o metafora. Cheile nu trebuie sa le cedati efectiv, trebuie sa aveti in vedere ca trimiteti notificarea prin avocat si ulterior acesta se ocupa de toate demersurile de a va scapa de orice tip de datorie. Cu stima, av Cuculis 0722298011
cum dau cheile casei ???? eu nu mai locuiesc acolo .
Buna ziua, in situatia in care legea darii in plata intra in vigoare la 15 zile de la publicare, este obligatorie invocarea ei imediat, in cazul in care imobilul este in executare silita? Avocatul bancii poate invoca tardivitatea daca nu se trimite imediat notificare, in cazul in care exista pe rol o contestatie la executare? multumesc frumos pentru raspuns.
Bună seara
Am si eu o întrebare:trebuie sa părăsesc apartamentul în momentul in care fac notificarea pt darea un plata ?
Cum se realizează darea în plată în situația în care consumatorul a fost supus executării silite si imobilul executat a fost vândut în urma licitației, contractul de credit aflindu-se in evidentele unui cesionar ? Inca nu sint lamurita care sint pasii care trebuiesc urmati ? Multumesc
Lucrurile sunt foarte clare! In acest caz darea in plata se face DOAR la avocat prin notificarea bacii si evident prin pregatirea dosarului de dare in plata. Cu stima, av Cuculis 0722298011
Sigur numai notificarea bancii???Chiar daca contractul e cesionat demult la un recuperator de creante!?!?!!!! Iar imobilul meu a fost vandut de executor la cererea acestora?
Evident, ulterior daca banca/recuperatorul nu raspunde, doar in instanta o rezolvati. Cu stima, av Cuculis 0722298011
Cum se procedeaza daca am 2 contracte de credit cu 2 imobile si vreau sa dau unul in plata.mentionez ca fiecare are ipoteca sa separata.in contracte este stipulata clauza de cross default.se poate da doar un imobil?Multumesv!
Mă puteți ajuta în legătură cu un dosar de pensie pt mama mea.ia respins dosarul de la casa de pensie de 3 ori ce trebuie să facă?
Buna ziua,am cateva intrebari 1. pentru a da in plata imobilul trebuie ca eu debitorul si sotia codebitor sa avem adresa de pe ci pe imobilul respectiv? 2.in momentul darii in plata imobilul nu tebuie sa aiba datorii la intreinere ?3. .notificarea si darea in plata poate fi facuta numai de sotie ca si codebitor sau ne poate reprezenta un avocat din momentul notificarii pana la darea in plata(mentionez ca eu sunt plecat din tara de o luna si vreau ca si sotia sa vina in aproximativ 2 saptamani)? Va multumesc anticipat!
Avand in vedere ca trebuie sa platesc multi bani la notar pentru acel impozit, trebuie sa strang bani pentru asta. Cum ma sfatuiti sa intarzii cat mai mult darea in plata efectiva (nu ma refer la notificare). De exemplu exista vre-o restrictie referitoare la data la care sa stabilesc intalnirea la notar? Daca dupa depunerea notificarii, se schimba legea, insa nu am fost la notar, ce se intampla in aceasta situatie?
Multumesc
Parerea mea este sa nu va mai ganditi la notar. Procedura o faceti lejer doar prin avocat banca oricum nu va veni si ulterior veti merge direct in instanta unde nu veti mai plati nimic. Cu stima, av Cuculis 0722298011
Bună seara, cum se procedează în situaţia în care apartamentul ipotecat nu este proprietatea directă a împrumutatului. Cum poate fi dat în plată daca unul dintre proprietari a decedat (celălalt, soţia adică, este în viaţă), iar cel care a contractat creditul este ginerele acestora şi codebitor este fiica lor? Şi ar mai fi ca moştenitor al proprietarilor şi fiul lor…. Nu s-a efectuat succesiunea.
Mulţumesc.
Buna ziua! În anul 2008 am contractat un credit de 106 mii euro pentru o casa. Dupa două restructurari, în 2012 creditul a fost declarat scadent. În 2013 am vandut casa cu acordul băncii. Din restul de plată catre banca, cam 50 mii de euro, banca “ne-a iertat” de 35% din pierdere. Asadar am convenit sa platim 32 mii de euro, esalonati pe o perioada de 7 ani fara dobanda(am platit deja aproape 3 ani). Credeti ca vom putea stinge aceasta creanta impovoratoare. Multumesc anticipat pentru raspuns. Cu stima.
Buna ziua, inteleg ca ati dori sa mergeti pe darea in plata ? Cu stima, av Cuculis 0722298011
Buma ziua. As dori sa ma lamuriti cum sa procedez in situtia in care, creditul este pe numele sotului, eu sunt codebitor, iar apartamentul ipotecat este proprietatea parintilor mei, tatal fiind decedat si nu s-a efectuat succesiunea (mai am si un frate). Multumesc.
Buna ziua,
Ma numesc Filip Elena Larina, si am urmatoarea situatie: am fost executata silit in luna octombrie 2014 de Banca Volksbank, o divizie a bancii a cumparat apartamentul pe care ulterior l-a vandut cu suma de 29.0000 euro. Debitul meu a fost cesionat catre o firma de recuperari, am in continuare poprire pe salarii si pe toate conturile. Cum procedez sa scap de poprire, casa am pierdut-o, mai pot sa recuperez ceva?
Mergeti pe legea darii in plata, va ajutam sa notificati banca, sa REMITA DATORIA, asta presupune notificarea, altfel ii actionat in judecata in baza legii 77/2016 Cu stima, av Cuculis 0722298011
Multumesc mult, urmeaza sa va contactez!
Buna ziua,
Daca am avut un PFA (intre anii 2010 – 2013) cu sediul social pe casa ipotecata mai pot beneficia de darea in plata?
Creditul a fost contractat in 2007 pentru constructia casei?
Multumesc.
Ba puteti, fara probleme
Și eu vă mulțumesc mult,,, Domnule Avocat,,,!!!
Bună
Ce documente trebuie anexate notificării de dare în plata?Cunosc un caz în care notificarea a fost respinsa de Raiffeisen deoarece nu avea anexat cazierul judiciar, dovada ca veniturile lunare sunt insuficiente pentru achitarea ratei și o declarație din care sa rezulte ca debitorul renunță de bunăvoie la imobilul adus în garanție! Ce e de făcut în acest caz?Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Nu exista un asemenea motiv care sa fie si luat in considerare. Asta este o miscare facuta de catre banca, sa traga de timp.Cu stima, av Cuculis 0722298011
Buna seara, ma numesc Ion mihaela. Daca inainte de creditul ipotecar am contractat un credit de nevoi personale necesar pentru avansul apartamentului, pentru acte si pentru a-l amenaja, acesta poate intra sub incidenta legii 77/2016?
Am notificat banca pentru ambele credite si mi-a respins notificarea.
Multumesc!
Trebuie sa mergeti in instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011
Buna ziua, am facut un imprumut la o persoana si nu mai pot achita doband solicitata de acesta, imprumutul este cu contract de ipoteca, am lasat un teren de valoare mare pe o suma mica, creditorul vrea sa ma execute. Se poate face ceva in acest sens?Multumesc
Multumim ca existati …
Buna ziua,
In cazul in care am o sarcina de executare de la ALTĂ banca trecuta in cartea funciara, mai pot face darea in plata catre banca la care am ipoteca de grad 1?
Multumesc
Puteti face darea in plata
Buna ziua!Am si eu o întrebare.Am avut apartamentul pentru care am luat un credit ipotecar in 2007 in executare.Pe data de 18.07.2016 am înaintat către banca BCR Giurgiu si către executor, documentele pentru darea in platâ, in aceasta perioada am fost căutata de cel care a cumpărat apartamentul (a fost licitat in data de 22.06.2016) când pot sa il eliberez .
Ce trebuie sa fac in aceasta situație?
In data de 22.06.2016 a avut loc licitatatia pentru vânzarea apartamentului sflat in executare(credit imobiliar contractat in anul 2007 la BCR Giurgiu),in data 18.07.2016 am depus notificarea de dare in plata la banca si la executor iar acum doua zile am fost contactata de cel care a cumpărat apartamentul cu întrebarea când eliberez .Întrebarea mea este : Ce sa fac de-acum înainte?
Mulțumesc,anticipat.
In data de 22.06.2016 a avut loc licitatia pentru vânzarea apartamentului aflat in executare(credit imobiliar contractat in anul 2007 la BCR Giurgiu),in data 18.07.2016 am depus notificarea de dare in plata la banca si la executor iar acum doua zile am fost contactata de cel care a cumpărat apartamentul cu întrebarea când eliberez .Întrebarea mea este : Ce sa fac de-acum înainte?
Mulțumesc,anticipat.
Trebuiesc vazute actele, eu cred ca vanzarea a fost ebuziva daca dvs. ati notificat de dare in plata.Cu stima, av Cuculis 0722298011
Buna ziua dl Avocat Cuculis,
As dori sa va expun in citeva cuvinte ce s-a intimplat dupa depunerea notificarii conform legii 77 / 2016. Noi am pierdut tot , locuita a fost scoasa la licitaie inainte de intrarea legii in vigoare , dar am depus aceasta notificare catre banca , executor si firma recuperatoare. Aceasta din urma a facut contestatie in instanta , iar instanta i-a anulat cererea de chemare în judecată. Cu cerere de reexaminare în termen de 15 zile .Nu stim din ce cauze pentru ca nu am primit nimic in acest sens . Noi am vazut totul pe siteul judecatoriei .Acum am dorii sa va intrebam la ce sa ne asteptam ? E posibil sa nu putem beneficia de aceasta lege ? Am ramas si fara casa si vom ramane in continuare,, slcavii ,, acestei firme de recuperare ? Multumim frumos pentru ajutor , cu stima !
De beneficiat de lege veti beneficia, insa aveti in vedere ca trebuie sa faceti demersurile prin avocat
Buna ziua! in conditiile in care in imobilul dat in plata(un apartament 2 camere in care locuim 2 persoane) este inregistrat un sediu social-fara a se desfasura activitati comerciale (impozitul si toate darile se platesc pe persoana fizica) , exista posibilitatea ca judecatoria sa respinge darea in plata?
De asemenea, am vazut ca mai nou judecatorii cer dovezi asupra veniturilor. Daca eu sunt angajat la propria firma, se poate pune problema unui conflict de interese.
Pot cere insa cer degeaba, fiindca decizia CCR nu a iesit inca deci nu ar trebui sa va ceara niciun fel de dovada ulterioara! Cu stima, av Cuculis 0722298011
acum ca a iesit decizia CCR, judecatorul mi-a cerut sa ii prezint o serie de documente: adeverinte de la anaf cu veniturile de la data contractarii creditului pana in prezent, adeverinta de la angajator, adeverinta de la asociatia de proprietari in care sa se indice cine locuieste in apartament si daca functioneaza vreo firma, cazier, oferte cu apartamente similare.
Revin cu intrebarea mea daca poate fi respinsa cererea de dare in plata tinand cont ca am sediul social al firmei inregistrat pe apartament si sunt angajat la propria firma. V-am expus situatia mai pe larg in comentariul anterior.
Buna seara,
Am finalizat procedura de dare in plata insa m-au obligat sa achit cheltuielile de judecata, asta dupa ce mi-au poprit peste 13000 ron. Vreau sa ii actionez in instanta. Ma puteti ajuta.
Buna seara ! As vrea sa va intreb daca exista posibilitatea reusitei unei dari in plata in conditiile in care putem plati dar nu mai vrem ?
Mai mult de atat, considerati ca acest fapt nu va constitui ulterior un impediment in achizitionarea unui alt credit bancar ? Nu suntem oare la mana bancilor care isi vor lua masuri drastice de precautie ?
Precizez ca am accesat un credit ipotecar in CHF in august 2008.
Multumim
Buna ziua! Este important pentru ca ati mentionat creditul CHF. Din simpla evolutie putem face dovada impreviziunii! Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011
Bună ziua am făcut notificare de dare în plata anul trecut în august ,dar nu sa ajuns la darea apartamentului în plata pe motiv ca banca îmi cerea sa plătesc taxa de executor la notar când ma m prezentat cu avocatul și a rămas asa pana acum ,a venit o scrisoare de la banca ca încep iarăși executarea silita .întrebarea este dacă pot face iarăși executare silita ,având deja o executare anul trecut la care am făcut notificare de dare în plata pt a bloca executarea,și notificarea de dare în plata dacă are o valabilitate având în vedere ca a trecut 6 luni de la notificare.multumesc
In principal nu este posibila reinceperea executarii silite Cred ca este un abuz! Trebuie sa faceti demersuri, fie depunem o alta notificare fie contestatie la executare. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011
Sunt garant fidejusor la un contract de credit persoana juridică-societate comercială.Firma nu a mai putut achita linia de credit,iar bancă a început executarea silită împotriva mea:poprire pe venit si executare imobiliara asupra imobilului cu destinatie de locuinta.In acest caz ca fidejusor pot initiatia procedura DIP ? Multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa/mi spuneti daca impeviziunea din noua LDP poate fi invocata intr/un proces aflat pe rol?
Multumesc!
Buna ziua. Ideal ar fi sa reluati toata procedura. Nu vor putea fi invocate intr-un proces aflat pe rol. Cu stima,av. drd. Cuculis 0722298011
Bună ziua. In cazul cand aceasta notificare de dare in plata s-a facut prin avocat la un contract de credit la un imobil executat,dar nu s-a intamplat nimic ce e de facut mai departe? Nu a venit nici un raspuns de la banca. Dar in continuare se executa silit prin propriri.
Buna ziua Va rog de regula cand postati intrebari sa lasati si nr. de telefon pentru a va putea contacta direct. Cu privire la darea in plata, v-as sugera sa verificati daca nu s-a formulat contestatie impotriva notificarii de dare in plata. Cu bine. av. Cuculis 0722298011