Poprire Cont Revolut

Poprirea Contului Revolut – Se poate pune poprire pe contul de Revolut sau nu?

Poprire Cont RevolutPosibila ? – Contul de revolut si poprirea.

Sunt milioane de romani ce sunt executati silit si trec prin aceasta etapa de blocare a conturilor, drumuri intre executorii judecatoresti si banci.

Astfel, la momentul la care va decideti sa deschideti un cont la Revolut, in speranta ca aceasta nu va putea fi poprit, trebuie sa cunoasteti mecanismele popririi, si daca poprirea unui cont de Revolut, este posibila.

Cuculis&Asociatii sunt primii si singurii experti in executare silita si contestatii la executare silita din Romania. Astfel, in materialul de mai jos, ne-am propus sa raspundem catorva intrebari si sa lamurim situatia popririlor cu privire la conturile bancare de Revolut.

Sa incepem.

Cine este Revolut ? Discutam despre o banca?

Pentru a intelege clar de la inceput, Revolut nu este o instituie bancara. Astfel, Revolut este o aplicatie care foloseste serviciile unei banci, in mod intamplator sau nu, dupa adoptarea la nivel european a mai multor modificari in zona de spalare a banilor si luptei cu crima organizata, in Romania, Revolut a semnat un parteneriat cu cei de la Libra Bank, pentru a li se furniza IBAN-uri romanesti.

De aceea, pana de data recenta, asupra conturilor de Revolut , nu se putea institui poprirea.

Problema este ca angajaatorii nu platesc in conturile Revolut iar unele banci din Romania, nu faceau tranzactii catre conturile Revolut, tocmai din pricina faptului ca banii din Revolut nu puteau fi popriti si nici urmariti asa cum ar fi putut fi urmarite conturile clasice IBAN.

Cititi si :

Poate fi pusa poprire pe contul de Revolut?

Raspunsul este cat se poate de clar ca, DA! Poprire Cont Revolut posibila in conditiile in care Revolut emite Ibanuri romanesti.

Prin urmare, asta inseamna ca atunci cand va deschideti un cont de Revolut, se poate pune poprire pe Revolut , adica mai precis pe contul IBAN, care este furnizat in parteneriatul dintre Revolut si Libra Bank.

Card fara popriri in Romania nu mai exista, fiindca de altfel procedura prin care se popreste contul Revolut, a devenit una identica cu poprirea contului de la oricare alta banca.

Revolut Bank poprire pe cont – Cu siguranta poprirea pe contul de revolut este posibila. De altfel, trebuie ca debitorul sa cunoasca si reglementarea popririi pe contul revolut si monese poprire in sensul legal:

Astfel, conform legii – (5) În cazul în care adresa de înfiinţare a popririi se transmite unei unităţi operaţionale a unei instituţii de credit, poprirea va fi înfiinţată numai asupra conturilor pe care debitorul urmărit le are deschise la acea unitate. Dacă debitorul nu are cont deschis la unitatea instituţiei de credit sesizate, aceasta va informa executorul cu privire la conturile deschise de debitor la alte unităţi operaţionale.

Tragem concluzia ca se poate pune poprire pe contul Revolut si se poate pune poprire pe cardul Revolut de asemenea, fiindca Ibanul cardului Revolut este anexat cardului Revolut pe care il folositi.

Poprirea Pe Contul Revolut Poate Fi Contestata ?

Nu inseamna ca daca aveti o poprire pe contul de Revolut, nu mai puteti face nimic si vi se vor lua banii din acel cont. Poprirea pe contul de Revolut nu este cu nimic diferita de o poprire pe conturile unei banci terte poprite si ca atare daca aveti o executare silita pe conturile de la Revolut, puteti face o contestatie la executare poprire.

Astfel, in functie de motivele pe care le aveti cu privire la contestatia la executare, veti formula actiunea in insanta, ghidandu-va dupa exemplele de executari silite nelegale, de mai jos.

Contestatie la executare Poprire pe contul Revolut

Spuneam mai sus ca o executare silita pornita pe contul bancar Revolut, poate fi contestata, motiv pentru care vom explica pe scurt, cateva dintre motivele pe care un debitor executat silit pe contul de revolut, le poate indica in contestatia la executare pentru poprirea pe contul de Revolut, in asa fel incat sa poata sa ridice poprirea respectiva.

Puteti formula contestatia la executare daca aveti contul de Revolut poprit, in ipoteza in care –

  • sunteti executat silit de catre recuperatori sau banci ori IFN-uri, iar creanta pusa in executare silita este prescrisa;
  • puteti contesta poprirea pe contul de Revolut daca in cadrul contractului de credit, au existat clauze abuzive;
  • puteti solicita instantei sa fie diminuata poprirea de pe contul de Revolut sau chiar sa fie inlaturta definitiv daca in acel cont incasati sume care nu pot fi executatate silit;
  • suma executat silit este gresita sau exista orice motiv de contestatie la executare pe care avocatul specializat in executari silite vi le poate identifica.

Nu ramaneti in pasivitate, este important sa stiti ca singura cale de a contesta executarea silita prin poprire , este contestatia la executare silita poprire Revolut.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.