Obique Ltd – Alt Recuperator Ce Executa Silit Ilegal In Romania Un Debitor

Alt recuperator, cu sediul de data aceasta prin Marea Britanie, Obique Ltd , pune in executare silita, in mod nejustificat si ilegal, un contract de credit, cumparat cu mult timp in urma si care era prescris.

Debitorul, vigilent, se opune prin formularea contestatiei la executare si reuseste sa scape de urmarirea silita, ce in mod vadit se desfasura in mod ilegal.

Din pacate, acest ultim pas pe care ar trebui sa-l faca atat bancile, cat si ifn-urile, de a VINDE creante catre recuperatori, deseori este facut de prima data iar cel executat silit trece printr-o procedura extrem de complexa si traumatizanta pentru el dar si familia lui.

Este ca si cum te simti VANAT, de executor.

Mai jos, vedeti Somatia emisa in baza incheierii de incuviintare a executarii silite, de catre Bej Ichim Mihai, prin care ii solicita debitorului, plata unor sume, prescrise.

Obique Ltd

Solutia instantei de judecata – Admite contestatia si anuleaza integral TOATE actele de executare silita.

Dosar: 1459/331/2019 Obique Ltd pune in executare silita, un contract, in mod ilegal.

Ora estimata: 08:30
Complet: C6 Civil – AMP
Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Admite contesta?ia la executare precizată. Anulează executarea silită ce face obiectul dosarului de executare nr. 492/2019 al Biroului Executorului Judecătoresc ”ICHIM MIHAI”.

Admite cererea de întoarcere a executării silite. Dispune întoarcerea executării silite prin restabilirea situatiei anterioare pentru suma efectiv executată. Admite în parte cererea contestatorului de obligare a intimatei la plata cheltuielilor de judecată.

Obligă intimata să plătească contestatorului suma de 329,65 lei din care 300 lei taxă judiciară de timbru aferentă cererii de întoarcere a executării silite si 29,65 lei costuri xerocopiere dosar de executare.

Totul a inceput sa fie o veritabila, butaforie. Vedem expertize grafoscopice, prin care persoane care NU au semnat contractele de credit, sunt executate silit.

Descinderi la persoane care falsifica acte pentru a lua credite in numele altora.

Executori judecatoresti care pun in executare silita, in mod nejustificat, anumite contracte, totul pentru “satisfactia” recuperatorilor de creante.

Cu privire la obligatia acestora de verifica a titlurilor executorii inainte de punerea lor in executare, va rugam sa cititi dispozitia de mai jos:

Legea 188/2000 , o lege prea putin cunoscuta de catre cei care sunt executati silit si pe care va indrum, sa o cititi

Articolul 60 (1) Actele executorilor judecătoreşti sunt supuse, în condiţiile legii, controlului instanţelor judecătoreşti competente.

(2) Activitatea executorilor judecătoreşti este supusă controlului profesional, în condiţiile prezentei legi.

Astfel, obligatia lor poate fi usor pasata, catre instanta de judecata si mai ales catre debitor, care trebuie sa se ocupe singur, sa-si faca dreptate, in instanta.

Stiati ca? Executorii judecatoresti pot fi recuzati?

Articolul 10 aceeasi lege 188/2000 – (1) Executorii judecătoreşti pot fi recuzaţi în cazurile şi în condiţiile prevăzute de Codul de procedură civilă.

Recuperatorii de creante – Ghid pentru cei executati silit!

Astfel, reamintim dispozitiile legii codului de procedura civila art. 707 –

Articolul 707 cod procedura civila.

Efectele împlinirii termenului de prescripţie

(1) Prescripţia nu operează de plin drept, ci numai la cererea persoanei interesate.

(2) Prescripţia stinge dreptul de a obţine executarea silită şi orice titlu executoriu îşi pierde puterea executorie. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, dacă dreptul de a obţine obligarea pârâtului este imprescriptibil sau, după caz, nu s-a prescris, creditorul poate obţine un nou titlu executoriu, pe calea unui nou proces, fără a i se putea opune excepţia autorităţii de lucru judecat.

Cititi si:

Acel text de mai sus, ca prescriptia NU opereaza de drept, inseamna ca sunteti obligati sa deschideti o actiune in instanta, prin care sa va aparati impotriva unui abuz de genul acesta.

Astfel, Obique Ltd, “forteaza” de fapt executarea silita, incercand, sa obtina acele sume de bani, in mod nejustificat.

Av.Drd. Cuculis Adrian

One comment to “Obique Ltd – Alt Recuperator Ce Executa Silit Ilegal In Romania Un Debitor”
  1. Buna ziua! Aveti idee daca cei de la obique mai exista in Ro? Mai au vreun delegat aici? Am castigat un astfel de proces in ianuarie insa,in mod incredibil nu mi s a redactat inca hotararea…si as vrea sa stiu daca am vreo sansa sa imi mai recuperez banii…multumesc anticipat

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.