Executat Silit De Garanti Bank Fara Somatie

Ghid de aparare impotriva abuzurilor atunci cand sunteti executat silit de Garanti Bank!

Desi solutia pe care o veti vedea mai jos, prin care se anuleaza executarea silita, vizeaza Garanti Bank, de esenta, tot ceea ce veti citi mai jos, este perfect valabil pentru orice executare silita, pentru a putea identifica daca este ilegala sau nu!

Aflati ce aveti de facut in cazul in care sunteti
subiectul unei executari silite, care se dovedeste a fi ilegala.

Daca v-ati trezit vreodata cu contul blocat pentru o datorie, atunci stiti exact ce inseamna starea aceea de neputinta si de frustrare ca NU ITI POTI FOLOSI CONTUL BANCAR.

Solutia generica, este contestatia la executare, insa este important sa vedem si ce inseamna acest lucru.

De asemenea, mai grav este atunci cand in acel cont sunt banii de alocatie pentru copil, daca aveti o persoana in grija, poate banii din ajutoarele sociale, daca persoana respectiva este bolnava si nu in ultimul rand, poate niste bani pentru o operatie sau chiar achizitionarea altor bunuri.

Evident ca nimeni nu se gandeste la dvs. cand va trimite niste acte de executare silita ilegale.

Stiti cati sunt executati silit in mod ilegal si nu stiu? Sunt mii / zeci de mii de executari silite, intinse pe tot teritoriul Romaniei, pornite de banci, ifn-uri si multe dintre ele de firmele de recuperare a creantelor.

Nu stiu sa se apare debitorii pentru ca le este ascuns acest lucru, tocmai de catre cei care ar trebui sa “vegheze” ca o procedura de executare silita sa se desfasoare legal.

Legal, inseamna multe lucruri in domeniul acesta:

 • inseamna sa fie pus in executare un contract, FARA clauze abuzive;
 • inseamna sa respecti procedura civila, sa nu fi pus in executare silita un contract cumparat de catre un recuperator de creanta, asta pana cand nu obtine o hotarare judecatoreasca;
 • aspecte ce tin de cetitudinea creantei, daca debitorul a fost anuntat ca i-a fost cesionata creanta;
 • daca a primit actele de executare in cutia postala sa le poata contesta;
 • suma sa fie solicitata in mod legal si sa nu fie adaugate dobanzi penalizatoare dupa momentul inceperii executarii silite;
 • scadenta anticipata sa fie declarata legal, dar si altele.

Pentru cei care au trecut deja prin procedura de execuatre silita, stiu deja care este sentimentul foarte neplacut care ii incearca intr-o asemenea situatie, cat si intreaga bataie de cap necesara pentru a remedia situatia si, totodata, pentru a reusi sa se descurce cu obligatiile de plata curente si cu intretinerea zilnica.

Cititi si :

Pentru a intelege mai corect, de ce spunem si folosim termeni precum , executari silite ilegale, va rugam sa observati dosarul de mai jos, ramas DEFINITIV prin care am anulat executarea silita a Garanti Bank.

Dosar: 6382/205/2018

27.09.2019 Ora estimata: 09:00
Complet: C9 APEL CIVIL NCPC
Tip solutie: Admitere apel
Solutia pe scurt: Admite apelul formulat de către apelanţii Boambeş Gabriela Luminiţa şi Boambeş Adrian Dumitru împotriva sentinţei civile nr. 1171/14 mai 2019 pronunţată în dosarul cu nr. 6382/205/2018 de către Judecătoria Câmpulung.

Schimbă sentinţa civilă nr. 1171/14 mai 2019 pronunţată în dosarul cu nr. 6382/205/2018 de către Judecătoria Câmpulung în sensul că admite în parte contestaţia la executare.

Constată caracterul abuziv al clauzelor prevăzute la partea a II-a din condiţiile speciale, punctul 9 privind comisionul de analiză dosar, punctul 10 privind comisionul de acordare, punctul 11 privind comisionul de administrare din contractul de credit de consum nr. 2502010948 din data de 10 iunie 2010 încheiat între părţi şi constată nulitatea absolută a acelor clauze.


Anulează în parte actele de executare silită din dosarul de executare silită nr. 720/2018 al BEJ Gătejescu Bogdan cu privire la sumele rezultate în baza clauzelor contractuale constatate ca nule şi menţine restul actelor de executare.


Compensează între părţi cheltuielile de judecată efectuate la fond şi în apel. Definitivă.

Pronunţată azi, 27 septembrie 2019, prin punerea la dispoziţia părţilor a soluţiei prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  3783/2019  27.09.2019

Va atragem atentia asupra unei prevederi importante legate de suspendarea executarii silite!

Nu uitati, ca orice executare silita, poate fi supusa controlului instantei de judecata si pana la solutionarea cererii de contestatie la executare silita, puteti sa obtineti, suspendarea executarii in asa fel incat sa nu va poata fi executata casa si din momentul obtinerii suspendarii se ridica inclusiv POPRIREA DE PE CONTURI.

Executat Silit De Garanti

Vizualizati si :

Intodeauna, este important sa aveti in cadrul dosarului de contestatie la executare pentru a preveni popririle, blocarile de conturi, sechestrarea bunurilor, dar si pentru a gestiona cu maxima eficienta lucrurile, procedura de executare silita care a fost deja demarata, un avocat specializat in contestatii la executare.

Contracte bancare cu clauze abuzive

Cititi si :

Intodeauna cand primiti acte de executare silita, este necesar sa prindeti termenul de 15+2 zile pentru a formula aceasta contestatie.

Nu uitatica, atunci cand se infiinteaza poprirea pe disponibilitatile banesti de la banci sau pe sumele datorate de catre terte persoane, prin suspendarea executarii silite se pot ridica popririle si trebuie sa stiti ca unele venituri NU pot fi urmarite silit.

Un sechestrul asupra bunurilor mobile sau imobile, de asemenea poaate fi la randul sau contestat.

Aflati cum se poate contesta executarea silita, care sunt drepturile si obligatiile debitorului pentru care a fost demarata procedura de executare silita.

Completati formularul de mai jos.

Av.Drd. Cuculis Adrian

2 comments to “Executat Silit De Garanti Bank Fara Somatie”
 1. Buna seara
  Ptr o executare care curge din 2015 ca girant .ptr un imprumut IFN (CAR) de 20 000/2012 ron ajuns in 2015 la executare silita prin executor judecatoresc ptr o suma 27 400 ron (difernta debit ,cheltuieli de executare )Ce este desgustator , anual s-a facut “corectie dobanda prevazuta “.S A AJUNS LA ACHITAREA CREDITULUI SI A RAMAS IN CONTINUARE DE ACHITAT DOBANA PANA LA……DACA NU SE MAI CORECTEAZA DE 17500 RON.
  Ar mai fi o cale de atac asupra acestei dobanzi majorate pe fiecare an dupa transmiterea executarii silite din 2015 ??
  multumesc,

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.