Hotararea Castigata Dare In Plata

Dare in plata castigata de debitor – 76000 de Chf Datorie Reziduala Stearsa Si Debitorul Eliberat De Povara Creditului Bancar De La Banca Romaneasca

Dare in plata Banca Romaneasca si #DosarelePrindViata din NOU! Povestea de viata pe care debitorul nostru a trait-o inca din 2008 de la momentul contractarii creditului si pana in 2022 cand am reusit sa obtinem pentru el o hotarare de stergere a datoriei reziduale.

Socant pentru noi a fost si faptul ca banca romaneasca parea ca nu intelege nimic din punct de vedere juridic, in sensul in care a invocat inclusiv lipsa calitatii de consumator a debitorului.

In cele din urma, instanta s-a pronuntat , datoria de 76000 de chf a fost radiata prin dare in plata , din dreptul debitorului insa mult prea tarziu pentru el.

Debitorul s-a imbolnavit dupa ani de zile de stres si de griji cu privire la plata acelui credit.

In Romania am avut o vorba ani de zile. “Coruptia ucide”. Nu dragii mei, mai mult ca oricand va spun ca mai degraba creditele la banca au ucis si aici este un nou caz unde debitorul a ajuns sa-si piarda sanatate dupa ce in 2008, creditul l-a facut pentru o casa in care sa poata sa locuiasa.

Vreti sa scapati de datoria reziduala sa dati in plata sau sa notificati pentru darea in plata? Completati formularul de mai jos:

Notificare de dare in plata pentru Banca Romaneasca pentru stergerea datoriei reziduale

Practic, in 2008 , debitorul a achizitionat un credit de 71600 CHF.

Ulterior pe fondul crizei generale financiare, s-a declarat scadenta anticipata a creditului de catre Banca Romaneasca iar ulterior in anul 2015 i-a fost vandut creditul.

In 2020 a apelat la noi pentru a da in plata si pentru a redacta si trimite notificarea de dare in plata prin stergerea datoriei reziduale, fapt pe care Banca Romaneasca l-a ignorat iar ulterior debitorul a adresat instantei de judecata prin intermediul SCA CUCULIS&ASOCIATII cu o cerere de constatare a stingerii datoriei.

In 2022, am castigat si am eliberat debitorul.

Decizia instantei pe stergerea datoriei reziduale – 76000 CHF anulati si datoria integrala radiata

20.07.2022Ora estimata: 08:30
Complet: CIV15 AP
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite actiunea. Constată stinsă datoria reziduală rezultată din Contractul de credit bancar ipotecar nr. B0002888 din data de 20.03.2008. Obligă pârâtul să achite reclamantului suma de 5.000 lei cu titlu cheltuieli de judecată, din care suma de 4.340 lei onorariu avocat redus si suma de 660 lei cost copie dosar de executare.

Cititi si :

Banca Romaneasca pierde definitiv litigiul cu debitorul ce a notificat-o cu privire la cedarea imobilului contra stergerii intregii datorii. Dare in plata definitiva.

Solutia de dare in plata castigata definitiv impotriva Bancii Romanesti a fost obtinuta si dosarul sustinut de catre SCA Cuculis&Asociatii biroul teritorial din Timisoara.

Decizia instantei de judecata este una definitiva, Banca Romaneasca pe aceasta notificare de dare in plata nu mai are nicio cale de atac si prin urmare a fost indeplinita deja si conditia impreviziunii conform deciziei 623 a CCR iar ulterior, daca banca nu va dori sa primeasca in plata imobilul si sa dispuna stergerea datoriei, atunci vom putea sa formulam a doua actiune ce vizeaza efectiv transferul dreptului de proprietate insa atentie, fara sa mai fie necesara dovedirea impreviziunii fiindca acest lucru deja s-a transat.

Situatia de fapt a debitorului ce a reusit o dare in plata impotriva Bancii Romanesti-

Discutam despre un contract de 50000 de chf (franci elvetieni) si un contract din 2007 semnat cu Banca Romaneasca. Pe langa scaderea valorii salariilor(veniturilor lunare) au fost invocate si aspecte ce tin de cresterea cursului dar si devalorizarea imobilelor, fapt ce a condus ca instanta sa dea castig de cauza in mod definitiv.

Alba neagra cu darea in plata de la fond catre apel?

Atentie – nu inseamna niciodata ca daca un dosar a fost pierdut pe fond, in apel nu exista sansa sa intoarceti total aceasta solutie. Precum in cazul de fata, pe fondul cauzei, tot un judecator a decis ca notificarea emisa tot de catre noi SCA Cuculis&Asociatii ar trebui sa fie anulata si partile sa fie repuse in situatia anterioara.

Pe cand, in apel, de data aceasta 2 judecatori au decis ca notificarea ramane DEFINITIVA partile nu sunt repuse in situatia anterioara si debitorul scapa de datoria ce o mai avea catre Banca Romaneasca.

Vedeti solutia de mai jos pronuntata de catre instanta-

Nr. unic (nr. format vechi) :7512/221/2017
Data inregistrarii20.12.2018
Data ultimei modificari:26.03.2019
Sectie:SECTIA a II-a CIVILA, DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCALMaterie:Litigii cu profesioniştii
Obiect:contestaţie creditor Legea 77/2016
Stadiu procesual:Apel

Şedinţe

26.03.2019Ora estimata: 09:00
Complet: C5A
Tip solutie: Schimbat total
Solutia pe scurt: Admis apelul, schimbă în tot sentinţa apelată în sensul că respinge contestaţia formulată de contestatoarea Banca Românească SA împotriva notificării nr. 687/29.09.2017.
Document: Hotarâre  428/2019  26.03.2019

Apelul, o cale de atac unde lucrurile se pot intoarce 180 grade doar daca pozitia partii este foarte bine sustinuta .

Articolul 480 codul de procedura civila – Soluţiile pe care le pronunţă instanţa de apel

(2) În caz de admitere a apelului, instanţa poate anula ori, după caz, schimba în tot sau în parte hotărârea apelată.

Astfel si situatia noastra, in apel instanta a considerat ca ceea ce s-a judecat pe fond este incorect si a dispus modificarea in tot a hotararii.

Pentru orice alte probleme juridice puteti accesa link-ul de aici.

A. Drd. Cuculis Adrian

7 comments to “Hotararea Castigata Dare In Plata”
  1. Buna seara! Am câștigat in luna Octombrie a anului trecut, hotărâre definitiva cu punere in aplicare in 3 ani in urma procesului avut cu banca. Și totuși in Decembrie , banca a făcut recurs. Cum este posibil așa ceva? Va rog sa ma ajutați cu un raspuns! Mulțumesc anticipat!

  2. Buna seara am și eu o întrebare soțului meu i s a pus poprire pe salariu.Are un credit bancar unde figurează ca girant.Creditorul nu a mai achitat iar soțului i s a pus poprire fiind girant e ok și cum procedam mai departe?

  3. Vreau sa fiu șters din baza de date nu pot să obțin împrumut de la nici o bancă se pote sau cei de facut . Va multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.