Ferratum Romania Ifn si clauzele abuzive – Infiintarea de poprire prin executare silita inceputa de catre Ferratum Romania Ifn, anulata de catre instanta – Ifn-ul Ferratum a folosit si foloseste in continuare in cadrul contractelor de imprumut, clauze ce au fost declarate ca avand valenta abuziva.
Dobanda penalizatoare din cadrul titlului executoriu, a fost considerata de catre instanta ca nefiind conforma. Valenta abuziva a unei clauze indica de fapt si o imoralitate a acesteia.
Pont juridic – sa nu faceti confuzia intre ceea ce inseamna o clauza ilegala si o clauza abuziva.
Astfel, desi Ifn-ul Ferratum Romania avea tehnic posibilitatea sa insereze in cadrul conventiei o dobanda, in raport de persoana imprumutatului dar si de indeplinirea celor 3 conditii din legea 193/2000, asta nu insemna ca clauza de dobanda penalizatoare nu putea fi considerata de catre instanta ca avand caracter abuziv.
Caracterul abuziv este dat de faptul ca referitor la clauza de dobanda contractuala, aceasta nu a fost negociata, a produs vadit un dezechilibru contractual si da, putem spune ca a fost inserata cu rea credinta in contract.
Dobanda penalizatoare de 0.45% pe ziua de intarziere– O dobanda colosala si prohibitiva, menita sa il duca la ruina pe debitor si sa imbogateasca nejustificat un creditor care oricum primea pentru banii pusi la dispozitie, o dobanda contractuala. Deci inserarea unei dobanzi penalizatoare, nu face nimici altceva decat sa sporeasca sarcina financiara a debitorului fara sa existe o contraprestatie a IFN-ului sau macar un prejudiciu.
Opinam ca dobanda contractuala penalizatoare, alaturi de dobanda contractuala, ambele puse in acelasi contract, cea dintai ar putea sa aiba chiar si valenta ilegala si nu doar abuziva..
Tehnic se poate face da, daca incepe executarea silita sunati-ne pe 0722298011
Pai cum ati facut investitia?
Nu uitati- RIL- XI al ICCJ – Clauza penala prin care se stabileste obligatia restituirii la scadenta a sumei imprumutate sub sanctiunea penalitatilor de intarziere, pe langa dobanda contractuala convenita sau pe langa dobanda legala, contravine prevederilor legii.
Solutia instantei a fost de evacuare a dobanzii penalizatoare din contract, de 0,45% si de anularea a executarii silite prin prisma contestatiei la executare(Atentie din 2019 procedura de contestatie la executare s-a modificat) si la titlu pe care debitorul a formulat-o.
De observat si regularitatea faptului ca implicit onorariul de executor a fost cenzurat.
17.12.2018Ora estimata: 08:30 Complet: C 10 Civil Tip solutie: Admite in parte cererea Solutia pe scurt: Respinge exceptia tardivitătii contestatiei la executare, ca neîntemeiată. Admite în parte contestatia la executare. Constată caracterul abuziv al clauzei contractuale de la art. 1.5 din contractul de credit nr.AXLX911 din data de 21.06.2016 cu privire la perceperea unei dobânzi penalizatoare în cuantum de 0,43 % pe zi calculată conform conditiilor prevăzute în contract. Constată nulitatea absolută a clauzei declarată ca fiind abuzivă si dispune eliminarea acestei clauze din contract. Anulează în parte executarea si toate actele de executare silită din dosarul de executare nr. 1676/2018 BEJA Dorina Gont, Lucian Gont si Marian Panait, numai în ceea ce priveste suma reprezentând dobânda penalizatoare în cuantum de 0,43 % pe zi şi dispune recalcularea onorariului executorului judecătoresc raportat la suma rămasă de executat. |
Simularea sanselor castigarii unui proces in instanta cu ajutorul inteligentei artificiale.
Ce inseamna de fapt o dobanda de 0.45%/ ziua de intarziere si se poate ruina un debitor pentru o asemenea dobanda? Ferratum Romania Ifn incaseaza dobanzi abuzive!
La un simplu calcul observam ca dobanda de 0,45%, raportata la un an calendaristic, rezulta de esenta ca imprumutatul va avea de platit cu 150% mai mult intr-un an decat la momentul la care a ridicat imprumutul efectiv.
Pentru simplificarea lucrurilor, daca imprumutatul retrage o suma de 10000 de lei si nu reuseste sa-i restituie , va avea de platit pana la finalul primului an contractual, suma de 25000 de lei.
Contestatia la executare impotriva Ferratum Romania Ifn daca sunteti deja in executare silita sau actiunea de drept comun prin care sa evacuati orice tip de clauza neconforma/abuziva din cadrul contractelor se poate face cu succes insa doar respectand tipicitatea actiunilor in sine si doar de catre un avocat specializat in litigii bancare.
Este abuziva dobanda penalizatoare avand in vedere cuantumul imoral pe care aceasta se bazeaza. De exemplu, acelasi IFN Ferratum imprumuta cu dobanzi de 2068% fapt ce evident intra deja in sfera ilicitului si abuzului de drept.
Av.Drd. Cuculis A.
0314124888 – avocat@indrumari-juridice.eu
Bună ziua,Ovidiu ma numesc și am primit o executare silita de la Feratum prin executor Judecătoresc de la suma împrumutată 3000 leil la 11000 lei. (total de plata era 5700 lei) dar nu am mai putut plăti și au ajuns la aceasta suma.
Mai pot face ceva,,,, va rog un răspuns.
Mulțumesc.
Buna ziua ! Ma numesc Hliban Liliana Mirela si am primit o executare silita de la Ferratum prin executor Judecatoresc Tranca -Buluga firma de recuperatori fiind Svea Ekonomi Cyprus Limited suma datorata este de 1300 la care sau adaugat 599 de lei dobanda aferenta plus penalitati 1,092 si 1578 lei cheltuieli de executare silita tin sa mentionez ca datoria este din anul 2016 .Va rog sa ma ajutati ! Ce as putea sa fac pentru ca nu am de unde sa achit aceasta suma dintr un salariu de 1300 si stand si cu chirie! Multumesc !
Incercati cumva sa faceti o contestatie la executarea silita.
Buna ziua
Numele meu este Georgescu Daniela Mihaela si am primit astazi o poprire pe cont de la BEJ AEQUITAS din partea Ferratum Bank. Ma puteti ajuta cu aceasta?
Multumesc