Poprire Pe Salariile Compensatorii

Poprirea pe salariile compensatorii este ilegala

Poprire pe salariile compensatorii nu se poate infiinta. Acest lucru este ilegal prin prisma codului de procedura civila si in ipoteza in care banii sunt retrasi, executorul judecatoresc are obligatia sa ii restituie in mod ob;igatoriu, celui de la care i-au fost luati prin poprire pe conturile bancare,

Am inceput cu finalul respectiv cu raspunsul la intrebarea daca pot fi poprite salariile compensatorii de catre executorul judecatoresc, asta fiindca subiectul este unul sensibil si am vrut ca cei care sunt intr-o asemenea situatie sa stie de a bun inceput ca daca se afla in contextul in care le-au fost puse popriri pe conturile bancare de unde si-au incasat salariile compensatorii, sa actioneze IMEDIAT si sa contacteze avocatul specializat in executari silite pentru a putea contesta executarea silita pe salariile compensatorii.

Ati primit o poprire? Verificati daca este legala executarea silita, completati formularul de mai jos:

Astfel, desi subiectul nu este unul de dezbatut intens, fiindca noi , CUCULIS&ASOCIATII singurii din Romania, specializati in contestatii la executarile silite si la salvarea debitorilor de popriri si executari silite ilegale, am povestiti in nenumarate randuri ce inseamna poprirea la modul general, aici discutand foarte aplicat pe situatia popririi pe salariile compensatorii obtinute de catre angajatii ce au desfacute contractele de munca.

Sa incepem!

Ce sunt salariile compensatorii pe care nu se poate pune poprire ?

Practic codul muncii aduce apanaje pentru cei care sunt concediati si astfel , Art. 67 chiar daca nu vorbeste despre salarii compensatorii , de esenta acestea sunt acele stimulente sau drepturi pentru compaterea somajului – [drepturile salariaţilor concediaţi pentru motive obiective] Poprire pe salar – salarii compensatorii – Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Vedeti si :

De ce este ilegala poprirea salariilor compensatorii de catre executorul judecatoresc ?

Daca am o datorie la banca sau la un recuprator de creante, ori daca trebuie sa platesc o datorie catre o alta persoana, salariile compensatorii NU pot face obiectul unor acte de executare silita.

Art. 729 din codul de procedura civila ne arata ca :

(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.

(5) Urmărirea drepturilor prevăzute la alin. (4) se va putea face în limita a jumătate din cuantumul acestora.

In ce conditii pot fi urmarite silit prin poprire salariile compensatorii?

Art. 729 de mai sus, arata foarte clar si faptul ca salariile compensatorii nu pot fi executare silita decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.

Astfel, daca poprirea se instituie cu privire la alte obligatii de plata, executarea prin poprire pe salarii compensatorii este ilegala.

Cititi si :

Ce pot sa fac daca am primit poprire pe salariile compensatorii primite de la serviciu ?

Ca in cazul oricarei executari silite ilegale si poprirea pe salariile compensatorii poate fi contestata printr-o singura modalitate si anume, contestatia la executarea silita inceputa.

Astfel, dupa virarea in contul dvs. a salariilor compensatorii de catre angajator, daca exista o poprire infiitata, executorul si implic banca, sunt obligati sa va permita extragerea banilor in integralitatea lor, asa cum am aratat mai sus.

Daca acest lucru nu se intampla IMEDIAT, va sfatuim sa apelati la un avocat specializat in executare silita si contestatii la executare fiindca termenul este unul foarte scurt si riscati sa pierdeti banii.

Executorul este OBLIGAT sa va permita retragerea acelor salarii compensatorii in caz contrart savarsind infractiunea de abuz in serviciu.

Nu uitati, EXECUTORII JUDECATORESTI FAC ABUZURI, bancile FAC ABUZURI, IFN-urile FAC ABUZURI si dvs. sunteti singurii care se pot ajuta singuri. Atunci cand o executarea silita este ilegala sau suspicionati ca ar fi ilegala, contestati in instanta poprirea si toate actele de executare silita.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2 Bucuresti
Romania

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.