Recuperatorul Get Back Recovery Pierde Contestatia La Executare

Recuperatorul Get Back Recovery pierde 13000 de CHF pe care incerca sa ii execute silit in cadrul unui dosar de executare silita, perimat.

#DosarelePrindViata intr-un nou caz caz de executare silita ilegala, unde debitorul contesta o executare silita inceputa in urma cu 7 ani de zile, in 2012 si castiga DEFINITIV, anularea intregului dosar prin anularea intregii executari silite.

Povestea domnului Marinica poate fi povestea “cu credit”, a oricarui imprumutat. Am discutat ca in 2018 final de an si pana in octombrie 2019, in Romania, au fost deschise peste 1.500.000 dosare de executare silita.

Asta reprezinta de fapt o problema sistemica despre care vorbesc eu de 10 ani de zile si in jurul careia am adunat probabil, mii de decizii de anulare a executarilor silite.

Situatia de fapt :

Creanta datorata asa cum arata si actele de executare silita, emise catre debitor, era in cuantum de 13390, 19 CHF.

Vizualizati si : (articolul continua dupa video)

Potrivit contractului de credit nr.42060000000420695/07.02.2008 ( 2008, anul la care aproape toate bancile dadeau credite pe banda rulanta si cele mai “abuzive” instituii, dadeau credite in CHF) ,dl.Marinica a beneficiat de un imprumut in suma de 10500 CHF acordat de catre creditoarea Piraeus Bank Romania SA iar la data de 23.06.2011, ca urmare a imposibilitatii platii ratelor, banca, fost reziliat contractul, declarand scadenta anticipata a creditului, formandu-se dosarul executional pe rolul BEJ Lumperdean Florin.

Evident, banca nu s-a limitat la executarea silita inceputa, s-a gandit sa ii faca viata si mai grea debitorului si a cesionat creditul catre recuperatorii de creante.

A intervenit cesiunea de creanta  la data de 29.04.2014, intre Piraeus Bank si GetBack Recovery, societate cu care de altfel, ne judecam acum si am si castigat dosarul, in mod definitiv.

In baza adresei de infintare a popririi emisa la data de 20.10.2016, debitul a fost recuperat partial de tertul poprit ,locul unde isi desfasura activitatea de zi cu zi, debitorul , ultima suma fiind retinuta la data  de 6 martie 2017. ( adresa de poprire mai jos, apoi continua situatia de fapt a debitorului).

Recuperatorul Get Back  Recovery

Dupa aceasta data, nu a mai fost emisa nici o alta adresa de infintare a popririi si  nici nu a mai fost efectuat vreun act de executare, pana la data intocmirii procesului verbal suplimentar de cheltuieli din 9.04.2019.

In data de 12 aprilie am facut copie dupa dosarul executional, in data de 23 aprilie 2019 am trimis cu posta contestatia, ne-a acordat termen pe 18 iunie.

Dupa doua amanari de pronuntare, s-a dat sentinta in data de 1 iulie 2019, prin care ne-a fost admisa contestatia la executare si  a fost anulata executarea silita declansata in dosarul de executare 1443/2012.

Sentinta ramasa definitiva, prin neapelare, tehnic, recunoaste recuperatorul de creante, ca executa silit in mod ilegal.

Marinica Danut, debitor executat silit de catre Get Back Recovery, alaturi de avocat drd. Cuculis Adrian si Asociat al SCA Cuculis&Asociatii avocat Gabriela Ososchi.

 

Dupa pronuntarea hotararii, asa cum am indicat si mai sus, recuperatorul de creante, nu a mai depus nicio cerere la sentinta castigata, astfel dosarul a ramas definitiv.

Marinica Danut-George vs.First Bank si Get Back Recovery Srl

Dosar nr.1473/284/2019 al Judecatoriei Racari, avand ca obiect perimare dosar executional 1443/2012 aflat pe rolul BEJ Lumperdean Florin.

Sentinta pronuntata de catre instanta:

10.09.2019
Ora estimata: 09:00
Complet: camera consiliu 2
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de petentul Marinică Dănuţ George.


Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia netimbrării cererii şi excepţia tardivităţii formulării contestaţiei. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a intimatei First Bank şi respinge cererea formulată în contradictoriu cu aceasta.

Admite contestaţia la executare formulată de Marinică Dănuţ George în contradictoriu cu GetBack Recovery SRL.

Anulează executarea silită.

Obliga intimata la plata către contestator a sumei de 3000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Dispune restituirea taxei judiciare de timbru în cuantum de 1000 lei, achitată de contestator, la data rămânerii definitive a prezentei.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Răcari. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 1.07.2019.
Document: Hotarâre  996/2019  01.07.2019

Desigur, pasivitatea aratata de catre recuperatorul de creante Get Back Recovery, i-a costat soarta dosarului de executare silita.

Nu uitati ca in lupta pe care debitorii o poarta cu institutiile de recuperare sau cu cei care in general comit un abuz impotriva lor, acestia pot invoca o serie larga de aparari pe care le-am exemplificat de-a lungul timpului.

Spre exemplu, cazul acesta a fost castigat datoria reactiei pe care a avut-o debitorul si a faptului ca am venit cu propunerea de verificare a intregului dosar de executare silita si identificarea unui termen de perimare aferent.

De asemenea, daca executorul/creditorul nu mai efectueaza acte de executare silita, vreme de 3 ani, chiar daca procedura executionala este in derulare, dosarul executional si obligatia de plata este PRESCRISA.

Verificati intodeauna, legalitatea actelor de executare silita cu ajutorul contestatiei la executare.

Recuperatorul Get Back Recovery infrant definitiv, pierde dreptul de a recupera de la debitor, 13000 chf, in mod definitiv.

Puteti fi interesati si de:

Av.Drd. Cuculis Adrian

5 comments to “Recuperatorul Get Back Recovery Pierde Contestatia La Executare”
  1. Bravo!Ma bucur! si mie mi s a admis contestatia la Judec.Racari,dar EOS a facut recurs si am pierdut la targoviste .speta mea este PERIMARE.A motivat (EOS) tardivitatea contestatiei.Este vb de un dosar incuviintat in 2012.mentionezca mi-au trimis 4 notificari in 6 ani ….cum a fost tardivitate cand perimarea se poate invoca oricand….d-zeu stie…

  2. Multumesc din suflet ptr.raspuns.Atunci am o decizie eronata! Si mai am o intrebare: daca s a respins contestatia ptr.tardivitate,inseamna ca perimarea nu si mai produce efectele,constata fiind de judecatorie..???a intervenit,totusi….

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.