Credit Cu Asigurare Pus In Executare Silita BCR Asigurari Platise Recuperatorul Cere Banii Ilegal – Bancile Trebuie Sa Plateasca Datoriile Executatilor Silit

Credit Cu Asigurare Pus In Executare Silita? Sau poate credit pur si simplu pus in executare fiindca banca de unde ai luat creditul a uitat ca trebuie sa verifice riscul de credit!!! Practic recuperatorul de creante il someaza pe debitor, desi creanta ATENTIE, era prescrisa oricum, sa isi plateasca datoriile pentru un credit pe care chiar ASIGURAREA pe care o platise debitorul cand si-a facut imprumutul la banca in speta la BCR, O PLATISE INTEGRAL!!!!!

Oricum ar fi, fie ca exista sau nu asigurare, debitorii NU TREBUIE SA MAI FIE OBLIGATI LA PLATA!! Fie banca a gresit si nu a asigurat riscul de credit fie exista asigurare!!

Oprim Abuzurile Aici – Niciun Debitor NU Mai Trebuie Sa Achite Datoriile!!!Riscul Trebuia Prealuat De Asigurare Sau In Lipsa Asigurarii Banca Este Vinovata Si Trebuie Sa Plateasca – Este Ilegal Ce Au Facut!

Ceea ce o sa cititi mai jos o sa va arate ca de fapt TOTI CEI CARE SUNT EXECUTATI SILIT, NU EI TREBUIE SA PLATEASCA ei ci fie asigurarile fie bancile. Chiar daca sunt executati silit de recuperatori, trebuie sa cheme in garantie BANCILE, fiindca acestea NU s-au asigurat ca riscul de credit sa fie acoperit fie prin asigurari sau alte asemenea instrumente!

Ilegalitatea este majora in contextul in care institutiile de drept si legile in principal, nu permit unui recuperator de creante sa recupereze sume de bani ce deriva din ASIGURARI!

Vreti sa stiti care este paradoxul? Este ca si cum PROPRIA asigurare RCA s-ar indrepta impotriva asiguratului auto dupa ce a comis un accident si sa ii ceara banii pe despagubire in contextul in care ratiunea pentru care iti faci o asigurare este sa te asigure si ca atare daca o folosesti corespunzator, sa iti plateasca daunele in locul tau.

Faptul ca recuperatorul de creante EOS trimite scrisori prin care “propune” dar de fapt someaza sa fie achitata o anumita suma de bani ce deriva ATENTIE!!! dintr-un contract cu BCR si care fusese achitat de catre asigurarea debitorului, are si o latura penala de inselaciune!

Toate aceste aspecte le vom deavoala mai jos si va aratam cum sa raspundeti unor asemenea abuzuri !!!!

Sa incepem!

Credit Cu Asigurare Pus In Executare Silita

Plecam de la un adevar general valabil !! Bancile au dat imprumuturi masive fara verificarea bonitatii, fara protejarea pentru riscul de credit si fara sa ii intereseze daca veti mai putea sau NU sa va restituiti acele imprumuturi.

Mai pe scurt pentru a va arata schema de fraudare:

  1. Mergeai la banca cu buletinul, cereai banii si ii primeai! Daca citim regulamentul BNR care functioneaza din 2006 inca, bancile aveau obligatia sa se asigure pentru riscul de credit!
  2. Riscul de credit este riscul pe care trebuie sa-l diminuezi cu privire la neplata creditului de catre debitor si atunci sa institui fie un gaj mobiliar, fie o asigurare de credit!
  3. Bancile pentru a da credite pe banda rulanta fara nicio acoperire, NU au facut asta!
  4. Daca nu au facut acest lucru si nu a fost acoperit riscul de credit, intrarea in executare silita li se datoreaza bancilor si devin practic responsabile pentru datoria pe care dvs. o aveti de platit.
  5. In atare situatie, in loc ca riscul de credit sa fie diminuat prin diverse metode, acesta nu a fost diminuat prin nerespectarea legii si s-a ajuns la o executare silita care ar fi putut sa fie preintampinata!!
  6. BANCA TREBUIE SA VA PLATEASCA DATORIILE!

Vedeti si:

@cuculis

Cutremur Juridic – Bancile Trebuie Sa Va Achite Datoriile Executate Silit In Baza Contractelor De Credit. Cum?  Cutremur – Bancile Trebuie Sa Achite Datoriile Celor Executati Silit – CUM? Incalcarea In Bloc A Normelor BNR – Toate Executarile Silite Bancare Succeptibile De A Fi Ilegale – Credit Cu Asigurare Pus In Executare Silita BCR Asigurari Platise Recuperatorul Cere Banii Ilegal

♬ sunet original – Cuculis Adrian Calin

Art. 26 din codul FISCAL Provizioane/ajustări pentru depreciere şi rezerve

(1)Contribuabilul are dreptul la deducerea rezervelor şi provizioanelor/ajustărilor pentru depreciere, numai în conformitate cu prezentul articol, astfel:

d)provizioanele specifice, constituite de instituţiile de plată persoane juridice române care acordă credite legate de serviciile de plată, de instituţiile emitente de monedă electronică, persoane juridice române care acordă credite legate de serviciile de plată, precum şi provizioanele specifice constituite de alte persoane juridice, potrivit legilor de organizare şi funcţionare;

Atunci cand bancile nu isi asigurau creditele emise catre populatie si nu respectau REGULAMENTUL BNR nr. 19 din 14 decembrie 2006 privind tehnicile de diminuare a riscului de credit utilizate de instituţiile de credit şi firmele de investiţii*), de fapt ei erau doar interesati sa va vanda creditele fiindca ulterior puteau sa scada din impozite “neplata” de catre dvs. a acelor credite, prin privizoane, de fapt FRAUDAU STATUL ROMAN.

Si ne intrebam de ce Romania Nu mai are bani?

Nu obliga legea sa faci asigurare de credit in calitate de institutie financiara insa te obliga legea sa iei toate masurile de protejare a riscului de credit!

Atunci cand dai un credit ipotecar pui o ipoteca dar atunci cand dai un credit de nevoi personale si nu ii faci asigurare, cum diminuezi riscul de credit?

A interesat pe cineva de dimuniarea riscului de credit? In mod evident ca NU!

O sa va aratam mai jos 3 acte normative care reglementeaza inca din 2006 obligatiile pe care bancile le au pentru a diminua riscul de credit si la fel de bine o sa va arat ca daca acestea NU au diminuat riscul de credit, bancile sunt vinovate pentru intrarea dvs. in executare silita si tot bancile trebuie sa achite!!!

1. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 99 din 6 decembrie 2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului

Art. 24 din ordonanta mai sus expusa , arata foarte clar ca:

(1) Fiecare instituţie de credit trebuie să dispună de un cadru formal de administrare a activităţii riguros conceput, care să includă o structură organizatorică clară cu linii de responsabilitate bine definite, transparente şi coerente, de procese eficiente de identificare, administrare, monitorizare şi raportare a riscurilor la care este sau ar putea fi expusă şi de mecanisme adecvate de control intern, care să includă proceduri administrative şi contabile riguroase.

In fine, cuvantul importat este ADMINISTRARE. Administrarea cea mai eficienta a riscului de credit o puteai face ATENTIE prin asigurari de credit sau in mod evident alte bunuri mobile sau imobile.

Acest lucru NU s-a intamplat!

2. REGULAMENT nr. 19 din 14 decembrie 2006 privind tehnicile de diminuare a riscului de credit utilizate de instituţiile de credit şi firmele de investiţii*) – IESIT DIN UZ IN 2015 insa aplicabil pentru toate creditele pana in 2015 cu incepere din 2006

Art. 26 – (I) Pot fi recunoscute ca instrumente eligibile pentru protecţia creditului numerarul sub formă de depozit la o instituţie terţă sau instrumentele asimilate numerarului deţinute de o instituţie terţă, gajate în favoarea instituţiei de credit împrumutătoare, dar care nu fac obiectul unui contract de păstrare în custodie.

  1. (2) Pot fi recunoscute ca instrumente eligibile pentru protecţia creditului poliţele de asigurare de viaţă gajate în favoarea instituţiei de credit împrumutătoare.
  2. (3) Pot fi recunoscute ca instrumente eligibile pentru protecţia creditului instrumentele emise de instituţii terţe care sunt răscumpărabile de către instituţia terţă, la cererea instituţiei ce le deţine în gaj.

Asta ne arata ca in raport de posibilitatile si obligatiile pe care bancile le-au avut, discutam astfel despre POLITE DE ASIGURARI PE CARE LE PUTEAU CESIONA DEBITORII PENTRU A PUTEA SA NU FIE OBLIGATI SA PLATEASCA!!

REGULAMENT nr. 5 din 8 martie 2015 privind clasificarea creditelor şi constituirea, regularizarea şi utilizarea provizioanelor specifice de risc de credit aplicabil entităţilor supravegheate de Banca Naţională a României, altele decât instituţiile de credit – Iesit din uz in 2023 deci aplicabil creditelor din 2015 si pana in 2023

Art. 10 din acest Regulament arata ca:

Poliţele de asigurare care au ca obiect garantarea/preluarea riscului de neplată se asimilează scrisorilor de garanţie emise de instituţiile de credit şi, în consecinţă, pot fi luate în considerare de împrumutători în calitate de diminuator de risc de credit, în situaţia în care sunt îndeplinite concomitent următoarele condiţii:

a) au caracteristici similare celor impuse scrisorilor de garanţie emise de instituţiile de credit (care trebuie să fie exprese, irevocabile şi necondiţionate);

b) riscul de credit a fost transferat în afara grupului împrumutătorului prin intermediul operaţiunilor de asigurare/reasigurare încheiate cu societăţi de asigurare/reasigurare, iar societăţile de asigurare/reasigurare din afara grupului care au preluat riscul respectă cerinţele prevăzute de standardele comunitare în materie (sau de standardele aplicabile societăţilor de asigurare/reasigurare, pe care, în urma analizei efectuate, împrumutătorul le consideră în mod justificat echivalente standardelor comunitare). În cazul în care riscul de credit a fost parţial transferat, calitatea de diminuator de risc de credit a poliţei de asigurare poate fi luată în considerare numai pentru partea transferată;

c) normele interne ale împrumutătorului prevăd un coeficient de maximum 0,8 pentru deducerea din expunerea acestuia faţă de debitor, precum şi modalitatea de determinare a calităţii societăţilor de asigurare/reasigurare emitente şi a nivelului coeficienţilor pentru fiecare astfel de emitent/categorie de emitenţi.

Astel, aceleasi obligatii derivau pe mai departe si din acest regulament care a dainuit pana in 2024 deci aplicabil sa spunem asa LA ZI!

Tragem concluzia de aici ca daca banca , inca din 2006 si pana in 2025, atunci cand v-a oferit creditul si aici ne referim atat la credite ipotecare cat si la credite de nevoi personale, nu a facilitat ca imprumutatul sa fie acoperit de riscul de a nu putea plati creditul si daca evaluarea bonitatii lui nu s-a facut corespunzator, atunci cand intra in executare silita sau este cesionat catre un recuperator de creante si incepe executarea silita impotriva lui, poate sa solicite in cadrul procesului constatarea abuzului savarsit de catre banca si sa solicite chemarea in garantie si obligarea la plata a debitului ce ii este cerut chiar de catre banca sau de catre alta enitate de recuperare a creantelor.

EOS Confirma Ca Datoria Debitorului A Fost Platita De Catre Asigurare Si EOS Solicita Debitorului Plata Din Nou A Aceleasi Datorii!!!

Cazul este halucinant si scoate la suprafata probabil un fenonem despre care aflam la 15 ani de zile distanta si anume ca cei care si-au facut credite la banci chiar si credite de nevoi personale, de fapt plateau asigurari catre diverse firme de asigurare, asigurari asa cum vom arata mai jos, AU PLATIT in numele debitorilor datoriile pe care acestia le aveau la banci.

Recuperatorul abuzi si tupeist EOS, vine si solicita din nou banii pe care asigurarea debitorului ii platise si incearca chiar printr-o metoda ILEGALA , sa obtina banii de doua ori de la debitor!!

Ati citit bine, conform documentului de mai jos, EOS, desi primise banii de la BCR ASIGURARI, EOS VINE SI SI solicita DIN NOU banii si de la debitor dupa ce probabil incasasera creanta inexistenta de la BCR!

Credit Cu Asigurare Pus In Executare Silita

Cum a fost posibila o asemenea chestiune? Noi spunem ca doar printr-un abuz. Mai jos o sa va aratam care sunt pasii clari pentru a identifica daca ati platit sau nu o asigurare la credit, desi toate creditele erau asigurate si cum puteti sa anulati orice executare silita intr-un asemenea caz.

Vezi si : Credit Cu Asigurare Pus In Executare Silita

Credit Cu Asigurare Pus In Executare Silita – Poate Sa-mi Ceara Banca, IFN-ul Ori Recuperatorul De De Creante Sa Platesc Creditul Neachitat Dupa Ce Au Fost Despagubiri De Catre Firma De Asigurari?

Dragii mei, executarile lor sunt ILEGALE si nu trebuie sa va sperie. Nu uitati ca in ultimii 16 ani de zile am anulat impreuna zeci de mii de executari silite.

Este clar ca ceea ce am tot discutat si anume ca aceste contracte erau asigurate si le plateati chiar voi din rata pe care ati achitat-o se adevereste acum.

Din moment ce o asigurare a platit pentru debitorul restant, in mod indiscutabil NU se mai poate discuta despre optiunea asigurarii sa isi recupereze banii de la cel pe care il garanta.

Acesta in fond este si scopul asigurarii, sa platesti o prima iar atunci cand ai o problema, sa fii despagubit!

Art. 1596: Subrogaţia legală din codul civil arata foarte clar ce inseamna sa de subrogi in drepturile celui care a platit.

În afară de alte cazuri prevăzute de lege, subrogaţia se produce de drept:

a)în folosul creditorului, chiar chirografar, care plăteşte unui creditor care are un drept de preferinţă, potrivit legii;

b)în folosul dobânditorului unui bun care îl plăteşte pe titularul creanţei însoţite de o garanţie asupra bunului respectiv;

c)în folosul celui care, fiind obligat împreună cu alţii sau pentru alţii, are interes să stingă datoria;

d)în folosul moştenitorului care plăteşte din bunurile sale datoriile succesiunii;

e)în alte cazuri stabilite de lege.

Dupa cum putem sa observam LESNE, trebuie sa fii DEBITOR in raport de ASIGURATOR pentru a putea ca cineva sa te traga ulterior la raspundere si sa-ti ceara sa platesti sumele pe care le-a platit pentru tine.

ORI! In raport de Art. 2199 vedem ce parti se afla in contractul de ASIGURARE!

(1)Prin contractul de asigurare, contractantul asigurării sau asiguratul se obligă să plătească o primă asigurătorului, iar acesta din urmă se obligă ca, în cazul producerii riscului asigurat, să plătească o indemnizaţie, după caz, asiguratului, beneficiarului asigurării sau terţului păgubit.

Astfel, raporatat la partile contractului de asigurare si la notiunea de subrogatie, in mod EVIDENT nu putem discuta despre nicio posibilitate a firmei de recuperare a creantelor de a solicita banii platiti de catre firma de asigurare catre banca sau ifn sau recuperator in numele debitorului care nu-si mai platise datoriile!

Vedeti si : Credit Cu Asigurare Pus In Executare Silita

Ce Trebuie Sa Fac Pentru A-mi Da Seama Daca Sunt Executat Silit Ilegal Si De Fapt Creditul Meu Era Asigurat Si A Fost Platit De Catre Asigurare?

Daca si TU esti executat silit, prima problema pe care trebuie sa ti-o adresezi este daca nu cumva ai avut un contract de asigurare ATASAT creditului tau iar dupa ce nu au mai putut plati rata, asigurarea a platit creditul pentru tine iar apoi banca sau ifn-ul a vandut creantea INTEXISTENTA catre un recuperator de creante care acum iti cere banii DIN NOU.

Pentru a afla acest lucru si aici am refer chiar si celor ce se afla in executare silita in momentul de fata nu doar cei care sunt somati sa plateasca sume nedatorate, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa NOTIFICATI pretinsul debitor sa va comunice daca a existat sau nu un contract de asigurare pentru contractul de credit si sa va dea in scris, negru pe alb daca au incasat sau nu banii de la o asigurare.

Ce Inseamna Daca Asigurarea De Credit A Platit Creditul Pentru Mine?

Prin faptul ca asigurarea a platit creditul pentru dvs. NU, firmele de recuperari creante NU VA MAI POT CERE SA PLATITI ACELE SUME DE BANI.

Practic, creanta pe care o solicita de la dvs. este inexistenta, este ilegal solicitata.

Cum se numeste atunci cand prezinti de fapt debitorului o alta varianta decat aceea reala in scopul unui folos patrimonial? Ei bine, INSELACIUNE!

Art. 244: Înşelăciunea – COD PENAL

(1)Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2)Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

Nu uitati, recuperatorii vor sa va abuzeze si profita de lipsa de cunostinte in materie de drept si in materie bancara.

Ce Trebuie Sa Fac Daca Totusi Sunt Executat Silit Sau Primesc Notificari De La Recuperatori Si Nu Stiu Daca Am Avut ASIGURARE Pentru Creditul Luat De La Banca?

Primul pas atunci cand primit acte de executare silita este sa contactati DOAR un avocat specializat in litigii bancare.

Contestatia la executare trebuie depusa URGENT la judecatorie si acolo invocata inclusiv existenta unei polite care v-a platit deja datoria pe care pretinde recuperatorul de creante ca ar avea-o impotriva dvs.

In esenta, nicio datorie fiindca ea era stinsa prin interventia asiguratorului.

La depunerea contestatiei la executare sigur ca vor fi invocate toate elementele ce pot duce la anularea executarii silite sau la constatarea inexistentei debitului.

Daca primiti doar notificari de la recuperatori prin care va solicita sa platiti anumite debite, NU achitati pana cand un avocat specializat nu vede ce priveste notificarea respectiva si nu emite adrese pentru a identifica DACA exista sau nu o asigurare ca deja a platit pentru dvs.

Asa cum am indicat si mai sus, bancile sunt cele care trebuie sa va plateasca datoriile si nu dvs.

Am explicat in mod clar cum daca bancile si-au incalcat obligatiile de evaluare a riscului de credit dar si de combatere eficienta a unui asemenea risc,acestea trebuie sa suporte consecintele legale.

Este destul de simplu si clar, NU ai respectat legea si l-ai adus pe debitor intr-o situatie in care nu poate sa combata riscul de neplata a creditului prin metode eficiente cum ar fi asigurari structurale, atunci ca banca esti vinovata si trebuie sa ii achiti creditul.

In cadrul oricaror actiuni trebuie sa fie cerut tot dosarul de creditare!!

NU VA LASATI ABUZATI!

Av. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.