Clauze Abuzive – ING Bank- Banca Ce Se Lauda Pana De Curand Ca Nu A Pierdut Niciodata Procese Pe Clauze Abuzive Are Parte De O Surpriza– Judecatoria Mangalia Constata Existenta Clauzelor Abuzive In Contractul De Credit ING Si Anuleaza Partial Si Executarea Silita – Avocat Cuculis
Clauze abuzive ING Bank – o manifestare a clauzelor abuzive din contractele bancare este data si de faptul ca rata la banca este in crestere ori un comision care nu va aduce niciun beneficiu il platiti in fiecare luna si care si el la randul lui creste valoarea acelui credit.
ING Bank Pierde Procesul Pe Clauze Abuzive si in urma anularii clauzelor abuzive din contract, se anuleaza si executrea silita pe calea contestatiei la executare silita.
Afirmatia de mai sus apartine unui reprezentant al bancii ING in timp ce doamna Ungureanu, ii explica faptul ca urmeaza sa ii cheme in judecata. Astfel, in 12 ani de anulat clauze abuzive nu am intalnit institutie bancara sau non bancara care sa nu aiba cel putin o clauza de natura a fi abuziva.
Aveti un contract de credit si vreti sa verificati daca are clauze abuzive ? Compleati formularul.
Sa incepem povestea clauzelor abuzve
Procese castigate impotriva ING Bank pe clauze abuzive
Se pare ca la putin timp si-au inghitit vorbele referitoare la lipsa clauzelor abuzive din contractele incheiate cu ING si instanta de judecata a dat solutia de mai jos.
Sigur, in raport de alte banci care au facut o creditare frauduloasa pentru populatie, ING Bank nu a facut parte din capul de lista insa nici afirmatia “nu am pierdut niciodata un proces pe clauze abuzive” si “nu aveti nicio sansa” nu se circumscriu in ipoteza avuta in vedere de catre instanta ce a pronuntat hotararea de mai jos –
Decizia este clara, anuleaza executarea silita a bancii ING BANK, ca urmare a constatarii ca abuzive a clauzelor folosite in contract, insa hotararea inca nu a fost comunicata pana acum, asa ca nu va pot prezenta decat solutia de pe portal-
UNGUREANU MARIANA CU DOM. ALES LA CUCULIS ŞI ASOCIAŢII | Reclamant |
UNGUREANU PETRU CU DOM. ALES LA CUCULIS ŞI ASOCIAŢII | Reclamant |
ING BANK N.V.AMSTERDAM, SUCURSALA BUCUREŞTI | Pârât |
Admite în parte contestaţia formulată de contestatorii Ungureanu Mariana şi Ungureanu Petru în contradictoriu cu intimata ING Bank NV Amsterdam.
Constată caracterul abuziv şi dispune nulitatea absolută a următoarelor clauze din contractul de credit ipotecar euro clasic cu nr. 123508/12.01.2007: – Clauza referitoare la comisionul de comisionul de acordare credit, de 1% din suma creditului, prevăzut în punctul 2 – Condiţii speciale din contractul de credit.
Îndreaptă actele de executare emise în dosarul de executare nr. 688/2016 aflat pe rolul BEJ Sarkis Ionica în sensul că dispune recalcularea debitului neachitat, urmărit în temeiul titlului executoriu- contractul de credit ipotecar euro clasic cu nr. 123508/12.01.2007, în sensul eliminării din cuantumul acestuia a sumelor aferente clauzelor contractuale declarate abuzive şi anulate prin prezenta. Dispune recalcularea cheltuielile de executare în funcţie de valoarea debitului neachitat, recalculat potrivit dispoziţiilor prezentei hotărâri.
Dispune comunicarea prezentei hotărâri inclusiv către executorul judecatoresc, după rămânerea definitivă a prezentei.i. În baza art. 453 alin. 2 C.pr.civ., faţă de soluţia de admitere în parte a contestaţiei la executare, dispune compensarea cheltuielilor de judecată, reprezentând onorariu avocaţial. În baza art. 45 alin. 1 lit. f şi alin. 2 din OUG 80/2013, dispune restituirea către contestatori a sumei de 500 lei din taxa de timbru în valoare de 1000lei, achitată potrivit chitanţei seria 60482.
ING Bank Pierde Procesul Pe Clauze Abuzive si implicit pe contestatie la executarea silita, asta dupa ce debitorul, pus in executare silita de catre Ing Bank, solicita instantei sa se constate ca este executat silit in mod ilegal si cere instantei anularea actelor de exectutare.
Vedeti ce se intampla daca nu sunteti anuntati de executarea silita de catre executor.
Practica punerii in executare silita a contractelor de credit pline de clauze abuzive, nu a incetat nici in 2022.
Daca ar fi sa facem o comparatie, s-a modificat, s-a cizelat insa cel care are de pierdut este tot debitorul.
Ing BANK in plina pandemie in 2020 anuntase ca modifica spre exemplu comisioanele bancare, ceea ce in mod normal era ILEGAL, fiindca nu poti modifica comisioanele si spezele bancare, fara acordul celui catre care prestezi serviciile bancare, adica consumatorul final.
Care sunt comisioanele abuzive practicate de ING si care sunt clauzele abuzive ING in contractele bancare ?
Destul de lesne de observat ca instanta de judecata aprecieaza ca acel comision de acordare ING BANK colosal, de 1% este clauza abuziva. Contraprestatie pentru el? Nimic! Evindent ca trebuie eliminat din contract.
Astfel, pentru a face o scurta trecere in revista care sunt posibilele clauze abuzive din contractele ING BANK am ales sa le punctam pe scurt:
a) clauza abuziva ing bank a comisionului de acordare ;
b) clauza abuziva a ing bank cu privire la comisionul de administrare;
c) posibila clauza abuziva a ing bank cu privire la dobanda daca nu este conforma IRCC sau ROBOR;
Cititi si :
Cum imi dau seama daca contractul meu cu ING contine clauze abuzive ?
Clauzele abuzive ING Bank se manifesta ca orice clauza abuziva intr-un contract de credit la oricare alta banca – CRESTEREA POVERII FINANCIARE.
Astfel, daca vi se pare ca rata nu mai scade desi indicii oficiali au scazut ori daca aveti comisioane pe care le platiti si totusi nu stiti pentru ce, cel mai probabil simtiti efectele unei clauze abuzive.
Oricum, de retinut este si urmatorul aspect. Pentru ca o clauza abuziva sa fie eliminata, trebuie sa mergeti cu clauze abuzive in instanta.
Vedeti mai jos:
Pot recupera banii platiti pe clauzele abuzive de la ING Bank ?
Luam exemplul de mai sus. Clauzele abuzive ING Bank in contractele bancii puse in executare silita in mod nelegal.
Nu este singura varianta prin care poti sa anulezi clauzele abuzive ale ING BANK ci se poate deschide o actiune in instanta prin care sa se constatare caracterul abuziv al unor clauze cu un asemenea potential.
Ceea ce trebuie explicat este si faptul ca debitorii pot beneficia de protectia legii 193/2000 a clauzelor abuzive, atat in situatia in care sunt executati silit dar si in situatia in care se afla in desfasurarea unui credit sau chiar in pragul declararii lui ca scadent.
Cu titlu de exemplu, cei care au reusit sa anuleze clauzele abuzive din contractele lor de credit, chiar au scapat de scadenta anticipata a creditului si de executarea silita fiindca prin simpla eliminare a unor comisioane sau eliminarea unui act aditional ce ii impovara si mai mult, au putut sa-si plateasca ratele la credit.
Atentie – NU TE LASA ABUZAT, daca ai suspiciunea ca esti subiectul unor manifestari a clauzelor abuzive in contractul de credit, verifica cum poti scapa de ele din contract si cum poti dobandi libertatea financiara.
Av. Drd. Cuculis Adrian
Atat de curati sunt cei de la ING Bank, incat nu s-a gasit nimic in contractul de credit?
Am si eu un contract de credit ipotecar cu ei din 2007, modificat in 2009, prin ipoteca suplimentara… 🙁 Speram sa gasiti mai multe in contractele lor.
Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011
Buna ziua, numele meu este Liliana Stenicica si as dori sa ma lamuriti in masura pisibila asupra unei probleme. Am o proprire in valoare de 1598 de lei din care mi s-a retinut de catre angajator suma de 868 de lei totodata de catre banca mi s-a retinut in baza aceleasi propriri odata 240 lei si inca odata 550 de lei ( in aceeasi luna) mentionez ca am dus bancii notificare cum ca mi se retine proprirea de catre angajator. Cardul meu de salariu este in continuare blocat cu toate ca proprirea este deja acoperita. Ma puteti ajuta? Eu cum procedez in aceasta situatie? Multumesc
Buna ziua, suma este totusi mica dar daca este un abuz, atunci trebuie contestat. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011