Pensiile militare calculate gresit! ce pot face fostele cadre militare, acum in rezerva pentru a-si primi baii cuveniti!

Pensiile militare si contestatiile la deciziile de pensionare militare Avocat Pensii Militare.

Societatea de avocati Cuculis si Asociatii va spun totul despre Pensiile militare calculate gresit si platite gresit.

Un nou aliat impotriva statului care i-a pagubt pe fostii militari, acum aflati in rezerva, dupa ce toata viata si-au petrecut-o luptand alaturi de tara lor.

Guvernul caută soluţii pentru pensiile militare calculate greşit.

Este vorba despre peste 30.000 de pensii, Executivul cutând soluţii pentru ca sumele care au fost luate să fie restituite, insa pentru moment singura sansa, adauga avocatul Cuculis este sa se adreseze instantelor de judecata.

Guvernul caută soluţii ,MAI, MApN şi Ministerul de Finanţe caută acum soluţii pentru a le restitui banii. Subiectul va trebui însă discutat cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional care urmează să vină la Bucureşti, transmite RTV.net.

Atunci când reprezentanţii Fondului vor veni în România, autorităţile române trebuie să aibă pregătite un plan de implementare a acestor măsuri, dar şi resursele financiare necesare astfel încât FMI să-şi dea acordul.


“Sunt 30.000 de militari şi foşti ofiţeri ai MAI cărora în mod nedrept li s-a recalculat pensia şi pentru care trebuie să ne ţinem de cuvânt şi să le facem şi lor dreptate, după cum li s-a făcut şi celorlalţi. Şi aici trebuie discutat exact care este influenţa bugetară şi în acelaşi timp să putem să dăm ceea ce guvernul trecut le-a luat în mod greşit”.


Acesta a spus că, dincolo de efortul financiar al statului, situaţia celor 30.000 de pensionari trebuie rezolvată deoarece este o chestiune de principiu.

“Nu este o problemă de cantitate, este o problemă de a face dreptate”, a spus primul-ministru. Sursa:http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/guvernul-cauta-solutii-pentru-pensiile-militare-calculate-gresit-130972.html

SCA Cuculis si Asociatii va ajuta sa va indreptati demersul in instanta pentru a primi diferentele ce vi se cuvin!

Av. Drd. Cuculis Adrian 0722298011

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu

27 comments to “Pensiile militare calculate gresit! ce pot face fostele cadre militare, acum in rezerva pentru a-si primi baii cuveniti!”
 1. Buna ziua ,

  As vrea sa aflu varsta la care ma pot pensiona .
  Data nasterii 16.11.1964 , sunt militar in rezerva (16 ani ,9 luni si 5 zile lucrati in cadrul armatei in grupa I de munca ) si inca 8 ani si 6 luni lucrati in alt domeniu.
  Mai mentionez faptul ca cei 16 ani si 9 luni lucrati in armata am fost instrumentist la instrumente de suflat.

  va multumesc.

 2. De necrezut, am gasit pe cineva care are timp de alocat celor care au trecut in rezerva si astazi suporta umilinta unor neavizati in ale militarii.
  Am nevoie de consultanta, de 17 ani ma chinui cu armata romana, pentru drepturile pe care nu vor sa le recunoasca.
  Cu respect,

 3. Bună ziua
  Când se acorda ordinul meritul militar, la calcularea vechimii de 15, 20 și 25 ani în mapn, mi, etc, se I-a in calcul și stagiului militar?
  În caz pozitiv cum se procedează?
  Multumesc anticipat.

 4. Sunt pensionar militar din data de 01.06.2018. Dupa ORDONANTA d-nei Olguta nr. 59/2017. Dupa conferirea Semnului onorific In Serviciul Patrie i, pentru 20 de ani de activitate si REZULTATE MERITORII in indeplinirea atributiilor, mi s-a recalculat pensia.Cuantumul pensiei a crescut. Conform Legi d-nei Olguta, nu pot depășiți ce am avut in plata, ca și cadru activ. Dar, tot conform Legii 80/1995, consider că mi se cuvin cei 500 de lei, după convertirea Semnului onorific. Deci nu toata suma.
  Va multumesc, anticipat.
  Cu stima si respect, Adrian Raicu.

 5. Cu stima,vreau sa actionez in instanta casa de pensii sectoriala mapn si sa invoc excepția de neconstituționalitate a articolelor 59 și 60 din L 223/2015, modificate prin art. VII al OUG 59/2017.Potrivit Legii 223/2015, pensia militara de stat este cea calculată potrivit articolelor 28, 29, 30 și 108, in care intra si sporul pentru pensia suplimentară si plafonarea la 85% din baza de calcul. Mai nou, dupa OUG nr. 59/2017, in calculul cuantumului pensiei militare intră și art. 60, potrivit caruia pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor nete din baza de calcul.

  Deci, în nicio dispoziție din legea pensiilor militare nu se reglementează modul de acordare sau de calcul al sporului pentru OMM
  Art. 11 din Legea nr. 80/1995
  „Pensionarii militari decorați cu ordinul “Meritul Militar” clasele a III-a, a II-a și I beneficiază de un spor de 10%, 15% și, respectiv, 20% la cuantumul pensiei.”Eu asa inteleg din acset articol de lege, sporul OMM se aduga la cuantumul pensiei si nu in calculul acesteia!Credeti ca am vreo sansa sa am castig de cauza? Multumesc!

 6. Am 14 ani ca subofiter grupa 1,1an stagiul militar, 3ani și 6luni vechime în munca civil și 1an și 3luni stagiu de cotizare șomaj. Primesc meritul militar pentru cei 14ani plus 1an stagiul militar? Pot depune dosarul de pensie pentru apt limitat? Am în total 19 ani și 9luni vechime cumulata. Va mulțumesc!

 7. Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii au castigat pana in prezent actiuni pe speta cu Ordinul “Meritul Militar” , SOSP sau pensia suplimentara neacordate la pensia calculata.
  Astept decizia de pensie si vreau sa o contest.
  Cu stima.

 8. Am lucrat la depozit milit din Basarabia jud C- ta, arma ,infant marina, am iesit la pensie aproape dupa doi ani pe caz de boala (infarct) boala dobândită pe timpul serv milit, gradul doi. La recalculare pt grupa munca ca am lucrat la depozit milit nu au fost bagate niciun fel de spor dar eu primeam cand lucram , spor de pericol pt ca efectuam controale la hrubele de armament,. Ce ma învățați să fac, mentionez ca eram serg angajat pe bază de contract

 9. am iesit la pensie in noiembrie 2019 si as vrea sa stiu daca am sanse sa mai primesc ordinul militar si cum ar trebui sa procedez,mai am termen sa depun in istanta pana la 10.03.2020..va rog din suflet sa ma ajutati,si cum pot sa iau legatura cu dumneavostra multumesc si va rog sa-mi dati un raspuns.

 10. Buna seara! Sorin Constantin sunt. Am vorbit la telefon cu dl. av. Cuculis privitor la neconstituţionalitatea OUG nr. 59/2017 şi a zis să-i scriu câteva rânduri. Astfel, o abordare nouă în susţinerea excepţiei de neconstitutionalitate a OUG nr. 59/2017 constă în viciul de neconstitutionalitate a acestui act normativ. Acest aspect rezultă din faptul că avizul Consiliului Legislativ a fost solictat după adptarea OUG nr. 59/2017. Eu nu am nevoie de ajutor, sprijin, dosarul meu este pe rolul Curţii Constituţionale, ci mă gândesc, dacă ideea e folositioare, poate fi folosită în susţinerea excepţiei de neconstitutionalitate în faţa Curţii Constituţionale. O seară liniştită!

  • Buna ziua! Am trecut in rezervă în anul 2016 si nu am primit ajutorul potrivit Legii 263/2010 corespunzator vechimii. Ce pot face pentru a beneficia de drepturile legale? Legea 263 a fost abrogata la 01.07.2017

 11. Buna ziua . Ma numesc Campean. Am pensie de urmas dupa sotul decedatin 2006. Fiind pensionar al casei de pensii al M. A. I
  .Eu am iesit la pensie de urmas in data de 104 2017. Mi sa calculat pensia cu legea 223/2015 . Intrebarea mea este , nu trebuia sa mi se calculeze pensia dupa pensia luata de el plus recalcularile ulterioare. A iesit cu legea 164/2001pe urma a fost legea 163 . Colegii lui iau pensii undeva la 3000 , si mie mi sa dat 1100 dupa ce sa calculat pensia lui cu legea 223/2015 . Este bine ? Multumesc.

 12. Buna ziua! Am iesit la pensie la 01.07.2020. Inca nu am trimis contestatia la decizia de pensionare, referitoare la neacordarea sporului de 20% (OMM). Sunt sanse de castigare a procesului?

 13. Buna ziua.As dorii sa stiu daca banii din starea de urgenta cei 2400lei atasati in brutul realizat se iau in calculul pensiei daca imi aleg cele 6 luni in care au fost adaugati.Mentionez ca au fost adaugati in brut nu impozitati separat.Va multumesc.

 14. Buna ziua. Sunt nascut in 1972 si am demisionat din armata in Aprilie 2012. La data aceea aveam 20 de ani si cateva luni vechime militara efectiva in diferite functii, stagiu militar, miltar angajat, scoala militara si subofiter. Intre timp am mai cotizat inca 7 ani ca si civil. As dori sa va intreb cand as putea beneficia de pensie militara? Beneficiez de reducerea varstei de pensionare, conform legii 223/2015, asa cum beneficiaza cei care trec in rezerva acum? Va multumesc anticipat.

 15. Buna ziua. Sunt nascut in 1972 si am demisionat din armata in snul 2012. In acel moment avem 20 de ani si cateva luni de vechime militara efectiva in diferite functii, stagiu militar, militar angajat, scoala militara si subofiter. Intre timp am mai cotizat inca 7 ani si ca civil. Intrebarea mea este la ce varsta pot beneficia de pensie militara? Pot beneficia de reducerea varstei de pensionare asa cum este in cazul celor care sunt in inca activitate sau nu? Multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.