Pensiile militare calculate gresit! ce pot face fostele cadre militare, acum in rezerva pentru a-si primi baii cuveniti!

Biroul de avocatura Cuculi si Asociatii va spun totul despre Pensiile militare calculate gresit si platite gresit. Un nou aliat impotriva statului care i-a pagubt pe fostii militari, acum aflati in rezerva, dupa ce toata viata si-au petrecut-o luptand alaturi de tara lor.

Guvernul caută soluţii pentru pensiile militare calculate greşit. Este vorba despre peste 30.000 de pensii, Executivul cutând soluţii pentru ca sumele care au fost luate în 2010-2011 să fie restituite, insa pentru moment singura sansa, adauga avocatul Cuculis este sa se adreseze instantelor de judecata.

Guvernul caută soluţii ,MAI, MApN şi Ministerul de Finanţe caută acum soluţii pentru a le restitui banii. Subiectul va trebui însă discutat cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional care urmează să vină la Bucureşti, transmite RTV.net.
Premierul Victor Ponta a anunţat, în şedinţa de Guvern de marţi, că subiectul pensiilor militare recalculate eronat, precum şi reducerea TVA în agricultură, va trebui discutat cu delegaţia FMI. Atunci când reprezentanţii Fondului vor veni în România, autorităţile române trebuie să aibă pregătite un plan de implementare a acestor măsuri, dar şi resursele financiare necesare astfel încât FMI să-şi dea acordul.
“Sunt 30.000 de militari şi foşti ofiţeri ai MAI cărora în mod nedrept li s-a recalculat pensia şi pentru care trebuie să ne ţinem de cuvânt şi să le facem şi lor dreptate, după cum li s-a făcut şi celorlalţi. Şi aici trebuie discutat exact care este influenţa bugetară şi în acelaşi timp să putem să dăm ceea ce guvernul trecut le-a luat în mod greşit”, a declarat Victor Ponta.
Acesta a spus că, dincolo de efortul financiar al statului, situaţia celor 30.000 de pensionari trebuie rezolvată deoarece este o chestiune de principiu. “Nu este o problemă de cantitate, este o problemă de a face dreptate”, a spus primul-ministru. Sursa:http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/guvernul-cauta-solutii-pentru-pensiile-militare-calculate-gresit-130972.html

Biroul de avocatura Cuculi si Asociatii va ajuta sa va indreptati demersul in instanta pentru a primi diferentele ce vi se cuvin!

Av. Cuculis 0722298011

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumarijuridice.wordpress.com
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania

7 comments to “Pensiile militare calculate gresit! ce pot face fostele cadre militare, acum in rezerva pentru a-si primi baii cuveniti!”
 1. Buna ziua ,

  As vrea sa aflu varsta la care ma pot pensiona .
  Data nasterii 16.11.1964 , sunt militar in rezerva (16 ani ,9 luni si 5 zile lucrati in cadrul armatei in grupa I de munca ) si inca 8 ani si 6 luni lucrati in alt domeniu.
  Mai mentionez faptul ca cei 16 ani si 9 luni lucrati in armata am fost instrumentist la instrumente de suflat.

  va multumesc.

 2. De necrezut, am gasit pe cineva care are timp de alocat celor care au trecut in rezerva si astazi suporta umilinta unor neavizati in ale militarii.
  Am nevoie de consultanta, de 17 ani ma chinui cu armata romana, pentru drepturile pe care nu vor sa le recunoasca.
  Cu respect,

 3. Bună ziua
  Când se acorda ordinul meritul militar, la calcularea vechimii de 15, 20 și 25 ani în mapn, mi, etc, se I-a in calcul și stagiului militar?
  În caz pozitiv cum se procedează?
  Multumesc anticipat.

 4. Sunt pensionar militar din data de 01.06.2018. Dupa ORDONANTA d-nei Olguta nr. 59/2017. Dupa conferirea Semnului onorific In Serviciul Patrie i, pentru 20 de ani de activitate si REZULTATE MERITORII in indeplinirea atributiilor, mi s-a recalculat pensia.Cuantumul pensiei a crescut. Conform Legi d-nei Olguta, nu pot depășiți ce am avut in plata, ca și cadru activ. Dar, tot conform Legii 80/1995, consider că mi se cuvin cei 500 de lei, după convertirea Semnului onorific. Deci nu toata suma.
  Va multumesc, anticipat.
  Cu stima si respect, Adrian Raicu.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.