Sters Din Biroul De Credit Dupa Ce A Fost Notat De 12 Banci Si Ifn-uri

Biroul de credit si de ce toata lumea vrea sa fie stearsa din acest registru?

Biroul de credit este de esenta un registru electronic, tinut de catre banci, fiindca ele sunt cele care il detin si atunci cand apar intarzieri la rambursarea creditelor, ori atunci cand acestea NU se mai platesc deloc si spre exemplu debitorii ajung si prescriu creantele ce li se imputa prin executarilile silite, bancile fac notari si adnotari pe marginea acestor situatii.

Daca vretim Biroul de credit este un fel de cazier al imprumutatului la instituiile bancare sau nebancare, de tip IFN.

Atentie, in biroul de credit se noteaza si “faptele bune”, adica atunci cand teoretic nu ai intarziat.

A facut 12 credite la diverste IFN-uri si Banci si a reusit sa stearga TOATE NOTARILE din biroul de credit.

Este povestea si situatia unui client al SCA Cuculis&Asociatii care a reusit o stergere integrala din baza de date si din evidentele acestei institutii, a tuturor datelor negative.

Alpha Bank, Ask Credit, Axi Finance, BCR, Banca Transilvania, Credit Europe Bank, First Bank, Icredit, Libra Bank, Mindi IFN, Raiffeisen, Simplu Credit- acestea sunt institutiile bancare si financiar nebancare care au procedat la stergerea raportarilor negative din biroul de credit, dupa ce debitorul a notificat prin nou, neregulile.

Am atasat raspunsul primit de la Alpha Bank, Icredit, Simplu Credit si Axi Finance asta doar cu titlu de exemplu, insa fiecare institutie dintre cele 12 notificate, au procedat la STERGEREA DIN BIROUL DE CREDITE.

Institutiile financiar bancare sau nebancare ( IFN uri ) nu pot raporta mentiunile negative dupa bunul plac, ci, cu respectarea unei proceduri prealabile, respectiv prin notificarea debitorului, prin intermediul sms-ului, email sau adresa de corespondenta, nu s-a facut cu cel putin 15 zile zile prealabil raportarii si atentie, trebuie sa fie apte sa faca aceasta dovada, daca nu, raportarea este ILEGALA.

Debitorul raportat va ramane notat in Biroul de Credite 4 ani de zile de la ultima raportare asta daca nu reuseste sa fie sters pe baza identificarii unor nereguli de notare in baza de date, nereguli ce pot fi identificate doar in urma unei discutii cu avocatul specializat in stergerea din biroul de credit.

Am platit creditul, vreau sa fiu sters din biroul de credit, de ce mai apar?

Daca o persoana fizica avut in trecut un credit cu care a fost inregistrat in baza de date a Biroului de Credite si ulterior l-a achitat integral,  in continuare figureaza in aceasta baza de date, intrucat achitarea integrala nu presupune stergerea informatiile deja raportate pe numele debitorului, acestea fiind mentinute in continuarea pe o perioada de 4 ani de zile de la ultima raportare.

De aceea este important ca dupa plata sa fie facuta procedura de verificare a inregistrarii si ulterior notificata fiecare instituie in parte de catre avocatul dvs.

Vizualizati si :

In cat timp pot obtine stergerea din biroul de credit si radierea mentiunilor negative, daca fac o solicitare prin dvs.?

Termenul este unul relativ redus iar pentru a fi Sters Din Biroul De Credit debitorii au de urmat cativa pasi.

Informatiile din baza de date a Biroului de Credite pot fi contestate sub aspectul corectitudinii transmiterii datelor, si se poate obtine stergerea mentiunilor negative, termenul maximal pentru rezolvare fiind de 30 de zile calendaristice.

De asemenea, conform art. 6 alin. 1 din Regulamentul 679 din 2016 lit. f, prelucrarea datelor cu caracter personal, este necesara in scopul intereselor legitime urmarite de operator, astfel ca, participantii la biroul de credite, au posibilitatea sa prelucreze datele cu caracter personal al debitorilor in scopul apararii acesui eventul interes legitim.

Sters Din Biroul De Credit

Ce se intampla daca am fost corect notat in biroul de credite, mai pot obtine radierea informatiilor negative?

In situtia in care participantul la biroul de credite a respectat procedura de notificare a debitorului in prealabil cu 15 zile anterior raportarii, participantul trebuie sa aprecieze ca stergerea mentiunilor negative nu aduce niciun prejudiciu efectivmai ales daca acea creanta a fost achitata in integralitate catre un recuperator de creanta, iar cedentul, prin vanzare, si-a recuperat prejudiciul suferit, sau chiar direct creditorului.  De asemenea se poate obtine stergerea acestor informatii si pe baza principiului proportionalitatii, in sensul ca nu poate fi mentinut in aceasta baza de date un debitor care a intarziat foarte putin si prin stergerea din baza de date nu se aduce niciun prejudiciu mediului de afaceri sau in cazuri extreme, debitorul trebuie sters din aceasta baza de date, daca spre exemplu este imperativ sa acceseze un credit in scopul obtinerii unui tratament sau pentru o situatie limita.

Intr-o economie moderna, sectorul financiar joaca un rol important datorita intermedierii financiare, respectiv a canalizarii fondurilor de deponenti de catre investitori, pe care o asigura.

Sters Din Biroul De Credit
Sters Din Biroul De Credit

Un sector financiar solid si eficient incurajeaza acumularea economiilor si permite alocarea acestora catre cele mai productive investitii, sprijin astfel inovarea si cresterea economica, iar in Romania, principalii intermediari sunt bancile.

Asadar, impiedicarea debitorului la accesarea unui credit, desi, indeplineste celelalte conditii de creditare, produce un blocaj in circuitul civil, acesta fiind in imposibilitate de dezvoltare pe plan personal, sau chiar profesional.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Sunteti notat in biroul de credit? Faceti acum o solicitare pentru radierea datelor negative, completati formularul de mai jos.

48 comments to “Sters Din Biroul De Credit Dupa Ce A Fost Notat De 12 Banci Si Ifn-uri”
  • Am avut credite . La banci . Si card de cumpărături . Care nu am putut sa achit la timp . Am ajuns la biroul de credit . Am avut probleme in familie. Părinți bolnavi . . Din pacate mama a decedat . .daca se poate sa ma ajutati . Multumesc frumos .

   • Buna ziua.am avut un card de cumpărături pe care l-am folosit o perioadă,ideia este ca dupa ce am divorțat,cardul a rămas la ” fosta sotie” ,eu am uitat de el.ea la folosit si a uitat sa plateasca si uite asa am ajuns in biroul de credit.
    Acum am nevoia de un credit de nevoi personale si nu pot face.imi puteti spune daca pot face ceva?

  • Am primit saptamana trecuta un dosar de executare silita de la un ifn credius am de platit 34000 lei pot face ceva

   • Am avut mai multe credite dar am avut intirzieri și am avut mari probleme cu copii operați pe cord deschis are scos un rinichi ,dar aceste credite sunt plătite de mult 3 4ani și aș vrea să fac un credit și nu pot .

 1. Buna ziua. Eu sunt in biroul de credit ca rau platnic desi nu am fost anuntat de BCR despre aceat lucru. Este vorba de o suma destul de mica din anul 2018. Mi-a fot trimisa acada situatia inscrierii in Biroul de credit. Va rog sa ma ajutati. Nr. Meu de telefon este 0732660842. O zi frumoasa.

 2. Bună ziua! Apar în Biroul de Credit cu litera G cum pot sau ma puteți ajuta la ștergerea aceste litere. Va mulțumesc și aștept un răspuns.

 3. Bună ziua.
  Am făcut mai multe credite la bănci iar aceștia mi-au blocat și cardul,,momentan nu am nici un ban pe card.
  Este normal să-mi ia toți banii ???
  Eu cu ce mai trăiesc dacă se merită să mai ceruiesc.
  Am câteva tentative de suicid, luată în evidență la psihiatrie sunt un nimeni pe pământ.
  Nu merită sacrificiul de a trăi.

  • Buna ziua, sa stiti ca puteti sa-i infrangeti daca va orientati totusi putin catre un avocat specializat in executari silite si de ce nu, stergeri din biroul de credit, pentru ca notarile in marea parte au fost facute ilegal.

  • Am avut un credit la otp, după 1 an m.am trezit raportat la birou cu suma de 9.3 ron.Am cerut să fiu sters ,banca nu a putut sau vrut.Am refuzat să mai plătesc creditul si am fost executat bineinteles pierzând tot ce am plătit inițial..Am terminat aprox acum 2 ani de achitat. Pot accesa un nou credit si ștergerea din birou?Un cost as dori,ms o zi buna

 4. În urma unei întârzieri la bcr ptr o sumă destul de mica de la un overdraft eu fiind plecată la muncă în străinătate iar soțul a fost sa plateasca rata lunară cei de bcr au cerut actul meu de identitate în original am întârziat cu plata si am fost introdusă în biroul de credit

  • Cum pot fi sters din biroul de credit? am achitat toate ratele in urma cu aproximativ 2 ani si jumatate, sunt raportat de o singura banca(Banca romaneasca)

   • Si eu sunt bagata in biroul de credit de mai multe banci printre ele si icredit si cred ca o sa am si poprire pe salariu se mai poate face ceva

 5. Buna seara. Va spun pe scurt…. am avut un credit la brd finnance achitat de 1 an de zile, la provident , si la icredit. Credeti ca se poate sa fiu stearsa din istoric?

 6. După ce sa judecat in lipsa mea am primit o scrisoare acasă ca am fost executata silită întrebarea mea este pot sa fiu stearsa din biroul de credit

 7. As dori dacă se poate sa fiu ștearsă de la BC am avut o situație ne plăcută la B R D ne fiind informata corect de unele situații as vrea sa știu un rasp dacă se poate șterge sau nu multumesc

 8. Buna ziua! Am avut o factura la orange de plata in anul 2016 dupa care a preluat o firma de recuperare dosarul si dupa am avut proprire pe salar. Am fost si am platit suma. Mentionez ca eu nu am stiut de aceasta restanta si nici nu am fost anuntata doar ca ei au pus proprire si m-au bagat in biroul de credit.vreau sa stiu cum pot sa fiu scoasa din biroul de credite.

 9. Buna ziua!

  Am avut o linie de finantare de 25.000E in 2007-2008 pe firma cu defunctul Bancpost (active si pasive preluate recent de Banca Transilvania) si in urma unor clauze abuzive, unor promisiuni neonorate de Banca in perioada crizei, am incetat plata prin 2012, dupa cca. 40.000E achitati si in final un proces castigat in 2018 prin prescriere si anulare datorii. Pot fi radiat ca firma si mai ales ca fidejusor garant persoana fizica din CRB si BC? In cat timp si ce costuri ar fi?

  Multumesc!

 10. Bună ziua… Am 2 credite de mulți ani în urma am conturile blocate iar acești 2 executori care ai am îmi opresc mai bine de jumătate din salariu… Ce pot sa fac… Mulțumesc anticipat

 11. Am un card la axi si pana in luna febroarie am platit luna de luna dobanda,am un inprumut de 800ron acum am1400 pentru ca in luna ianuarie mau obligat sa platesc toata suma.sunt si in baza de date ce trebuie sa fac?

 12. As vrea sa stiu pana cand voi mai aparea la biroul de credite ca rau platnic ? Au trecut in jur de 4 ani de cand am platit. Am avut un descoperit de card la BT si doar o luna nu am platit fiind plecata din tara. Desi era o suma mica, sub 5000 de lei, mi s a facut poprire pe salariu prin executare silita de la judecator.

 13. Sunt în biroul de credit și vreau să fiu șters pentru a face un nou împrumut în bancă cum procedez

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.