Cum Reactionez Daca Mi Se Pune Poprire Pe Cont De Catre Kruk ?

Ce se intampla daca sunteti diligenti cand primiti acte de executare silita sau cand vi se pune Poprire Pe Cont in mod abuziv ?

#DosarelePrinViata si un nou debitor scapa de executarea silita ilegala, constatata ca fiind ilegala fara echivoc, de catre instanta.

Recuperatorul Kruk S.A iese la atac in mod direct, fara intermediari fara firme “dubioase” de prin afara tarii, insa pune in executare silita, la fel de ilegal, un contract cumparat de la banca.

Atentia si diligenta unui debitor ce primeste acte de executare la domiciliu/sediu poate face diferenta intre un dosar castigat si unul pierdut pentru neactionarea in termenul impus de lege.

Doamna avocat Catalin Morenciu si Clientul nostru, Domnul Cartacuzencu Gelu, dupa castigarea procesului impotriva KRUK @ Cuculis&Asociatii

Articolul 715 alin 1 CPC ne mentioneaza ca:

“Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestația privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face în termen de 15 zile de la data când:

1. contestatorul a luat cunoștință de actul de executare pe care-l contestă, respectiv o poprire pe cont;

Practic, acest text de lege nu ingradeste dreptul debitorului executat silit de a formula contestatie si peste termenul de 15 zile, in conditiile in care face dovada ca a aflat de executarea silita, dupa acest moment al celor 15 zile.

Av. Drd. Cuculis Adrian

2. cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înștiințarea privind înființarea popririi.

Acest lucru presupune inclusiv faptul ca puteti primi adresa si / sau comunicarea de la executor, fie acasa, fie chiar la locul de munca.

Dacă poprirea este înființată asupra unor venituri periodice, termenul de contestație pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei rețineri din aceste venituri de către terțul poprit;

3. debitorul care contestă executarea însăși a primit încheierea de încuviințare a executării sau somația ori de la data când a luat cunoștință de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit încheierea de încuviințare a executării și nici somația sau executarea se face fără somație.”

Astfel in situatia in care primiti acte de executare sau luati la cunostinta de instituirea masurii popririi trebuie efectuata o contestatie impotriva actelor/masurilor respective in 15 zile de cand le-a primit/a luat la cunostinta.

Complet: 14-CIVIL
Tip solutie: Admite cererea
Admite contestaţia la executare. Anulează actele de executare silită efectuate în dosarul de executare silită nr. 489/2019 al BEJ Marius Adrian Negreanu .

Dispune restituirea către contestator a taxei judiciare de timbru de 276,55 de lei la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri judecătoreşti.

Obligă intimata la plata către contestator a sumei de 1033,32 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Hotărârea se va comunica din oficiu la data rămânerii definitive către organul de executare conform art. 720 alin. 4 C.pr.civ.

Poprire Pe Cont
Dosar castigat impotriva KRUK SA – Debitor executat silit.

Poprire Pe Cont? Kruk va executa ilegal? Ce aveti de facut?

Un lucru foarte important de avut in vedere este ca actionarea in termenul de 15 zile de la primirea primelor acte de executare poate influenta strategia promovata in cadrul contestatiei la executare.

Astfel, daca suntem in termenul legal de 15 zile de cand a primit/a luat la cunostinta de primele acte de executare atunci si totodata de la ultima plata efectuata de catre debitor si pana la primirea actelor au trecut mai mult de 3 ani de zile atunci se poate invoca cu lejeritate institutia prescriptiei dreptului de a mai obtine executarea silita.

Daca nu mai sunteti in termenul de contestatie la executare, vedeti ce trebuie sa faceti sa fiti repus in termenul de contestatie.

Conform art. 707 alin 2 CPC :
“Prescripția stinge dreptul de a obține executarea silită și orice titlu executoriu își pierde puterea executorie.

Cititi si:

Astfel in cazul in care instanta pronunta o hotarare prin care se constata ca este implinit termenul de 3 ani de cand creditorul trebuia sa porneasca demersurile executionale rezulta ca se va prescrie dreptul creditorului de a va mai urmari silit iar obligatia de plata initiala nu mai poate fi recuperata.

Totodata trebuie avut in vedere un aspect important, in cazul in care se constata prescrisa datoria iar debitorul din eroare efectueaza plata datoriei ulterior acestui moment, conform art. 1342 alin 1 C civ. “restituirea nu poate fi dispusă atunci când, în urma plăţii, cel care a primit-o cu bună-credinţă a lăsat să se împlinească termenul de prescripţie ori s-a lipsit, în orice mod, de titlul său de creanţă sau a renunţat la garanţiile creanţe”.

Astfel, ATENTIE intodeauna la ce acte semnati si consultati-va doar cu avocati specializati in executare silita.

Pe scurt, daca se efectueaza o plata pentru o datorie constatata a fi prescrisa atunci suma respectiva nu mai poate fi recuperata.

In concluzie, in cazul in care primiti acte de executare sau ati luat la cunostinta de instituirea masurii popririi pe conturi trebuie formulata o contestatie la executare in termen de 15 zile de la acel moment.

Vizualizati si:

In cadrul contestatiei se pot invoca diferite motive unul dintre acestea fiind expus si in speta de mai jos, unde debitorul diligent a formulat contestatia in 15 zile de cand a primit in cutia postala actele de executare, a aratat ca este o datorie pentru care nu s-a efectuat nicio plata cu mai mult de 3 ani in urma si totodata s-a solicitat si intoarcerea executarii silite in cazul in care s-ar fi instituit poprirea pe conturile acestuia ( instituitia intoarcerii executarii silite conform art 723 CPC se poate solicita “În toate cazurile în care se desființează titlul executoriu sau însăși executarea silită.

Cheltuielile de executare pentru actele efectuate rămân în sarcina creditorului.” In concret ce sume se popresc in cazul executarii silite se solicita a fi restituite).

Solutia instantei de mai sus, obtinuta de catre debitor, pentru care Dosarul sau a prins viata, este dovada clara a faptului ca o atitudine proactiva si in principal preocuparea debitorului atunci cand primeste asemenea acte de executare silita, poate conduce la o eliberare a sa din menghina executarii silite.

Daca treceti printr-o procedura de executare silita, puteti folosi formularul de mai jos:

7 comments to “Cum Reactionez Daca Mi Se Pune Poprire Pe Cont De Catre Kruk ?”
  1. Buna ziua dacă nu va supărați am și eu o problema și nu știu cum sa o rezolv, în anul 2012 am luat un credit de nevoi personale de la banca Raifaisen Bank în valoare de 33000 lei cu tot cu dobinzi trebuia sa returnez bănci suma de 47000,pina în anul 2014 am achitat din rate normal în anul 2014 a apărut o problema la serviciu și nu am mai avut suma necesara pentru rata tot odată banca a venit cu o oferta sa ma ajute dar se pare ca ma păcălit foarte rău, în anu 2015 m-am trezit cu creditul trimis spre executare care așa să și intimplat cu o suma de 37890 lei cu tot cu cheltuieli executori, creditul trimis în executare fiind de 33151lei din 2015 pina în prezent mi sa oprit de către angajator o anumita suma stabilita de lege cu este și normal aceasta suma de 600 leia fost virata în contul executorului.Ieri m-am trezit acasă cu notificare din parte bănci ca am sa restitui suma de 26155, 80 lei aceasta find spusa ca trebuie sa o returnez în 15 zile. Va rog mult lămuriți-mă și pe mine creditul executat a fost de 37890,mi sa oprit de la angajator sma de 26000si virata către executor și la angajator mai figurez ca trebuie sa dau executorului 12999 lei. Dacă creditul este în executare de unde sa mai dau acea diferența de bani din notificarea primita de 26155,80.o zi buna va doresc

  2. Buna seara.Sotie mele i sa pus prprire pe salariu in costum de 50%fara a fi anunțată sau notificată.mentionez că banii stau blocați în cont pur și simplu fara a fi direcționați către executorul judecătoresc.ce pot face in acest caz?Va Mulțumesc anticipat

  3. Bună ziua mă numesc Vasile Mihaela și astăzi am primit executarea silită de la kruk, pînă pe 7.12. 2019 ce pot face

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.