Datorie La Firma De Telefonie Mobilia Cumparata De Recuperatori De Creante

Am Primit O NOTIFICARE De Plata De La Recuperatorul De Creante Pentru o datorie la un operator de telefonie mobila. Ii Chem Eu In Judecata Sau Astept Sa Ma Execute Silit?

Datorie La Firma De Telefonie Mobilia, cautat de recuperatori – Nu de putine ori am auzit , “Alo, suntem de la Intrum Debt Collection , recuperatori de creante[…], si parca a picat cerul pe noi.

Cati stiu ca aceste datorii sunt de cele mai multe ori solicitate la plata in mod ILEGAL, fiindca datoriile sunt PRESCRISE ?

Practic, datoriile de la companiile de telefonie mobila, precum datoriile cuprinse in somatia de mai jos, pe care urmeaza sa o analizam , deriva din foste abonamente pe care debitorii le-au avut in trecut sau taxe de reziliere care si ele sunt ilegale, sau dobanzi si penalitati aplicate.

Astept sa ma execute silit sau ii chem eu in judecata inainte? Vedeti ce a ales un debitor si cum s-a terminat isprava lui(VIDEO).

Intrebarea in schimb se pune, daca primesc o somatie de plata, nu de la executor ci de la o firma de recuperari creante, care stie clar ca datoria este prescrisa, astept sa inceapa ei sa ma execute si sa invoc acolo prescriptia dreptului de a cere executarea silita, sau deschid o actiune inainte de a fi executat silit unde invoc prescriptia dreptului material la actiune?

Datorie La Firma De Telefonie

Povestea VIDEO a debitorului care nu a mai asteptat sa fie executat silit de recuperatorii si i-a actionat inainte in judecata.

Pentru o Datorie La Firma De Telefonie Mobilia,debitorul cautat de recuperatori si-a facut curaj si dupa ce si-a pus intrebare, ori eu ori ei, i-a chemat in judecata solicitand instantei sa constate de fapt ca datoria pe care o pretindeau pe cale administrativa cei de la Intrum Debt provenita de la un contract cu Telekom Romania Mobile Comuncations S.A fostul Cosmote Romanian Mobile Telecomucation SA, este PRESCRISA.

Acum ca ati vazut si POVESTEA lui video, este important sa vedeti ce a dispus instanta de judecata si sa vedem din punct de vedere legal, care sunt avantajele de a actiona in judecata recuperatorul de creante, inainte ca aceste sa va execute silit.

Ce a stabilit instanta dupa ce debitorul somat de catre firma de recuperare Intrum Debt Finance, pentru o Datorie La Firma De Telefonie Mobilia Cumparata De Recuperatori De Creante, i-a chemat in judecata, inainte de a fi executat silit?

Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare Stănciulescu
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite actiunea formulată de reclamantul CATRINA NICOLAE în contradictoriu cu pârâtul INTRUM DEBT FINANCE AG.

Constată prescriptia dreptului material la actiune pentru recuperarea creantei rezultate din contractul identificat cu nr. 1.10814843 încheiat de reclamant cu Telekom Romania Mobile Comunications SA (Cosmote Romanian Mobile Telecomunication SA la momentul contractării) conform notificării emise de pârâtă la data de 05.08.2019.

Obligă pârâtul la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în cuantum de 270 de lei reprezentând taxă judiciară de timbru.

Cum se poate apara un debitor, care primeste o somatie de plata, nu de la executor, ci direct de la recuperatorul de creante, cazul nostru INTRUM DEBT FINANCE AG, datorie ce provine de la un contract cu firma de telefonie mobila?

Articolul 2.517Codi Civl – Termenul general de 3 ani Termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen.

Practic aici discutam despre posibilitatea ca debitorul sa se apere inainte de a fi incoltit prin metoda executarii silite.

Cititi si subiecte de interes din zona executarilor silite:

Care sunt avantajele si dezavantajele de a porni o actiune impotriva recuperatorului de creante, inainte ca acesta sa va execute silit?
 1. Avantaje ca debitorul sa invoce in instanta la simpla adresa / notificare de plata, prescriptia dreptului material la actiune:
 • In primul rand, Debitorul NU mai ajunge sa aiba poprire pe conturile bancare;
 • Debitorul nu mai este obligat sa plateasca taxe de administrare a popririlor la banca;
 • Nu mai trece prin procedura intruziva a executarii silite;
 • Nu trebuie sa mai ramana cu conturile blocate pana la finalul procesului;
 • Nu trebuie sa mai avanseze costuri pe fotocopierea dosarului de executare silita;

2. Dezavantajele ca debitorul sa invoce in instanta la simpla adresa / notificare de plata, prescriptia dreptului material la actiune:

 • Singurul dezavantaj identificat este acela ca POATE recuperatorul nu porneste o executare silita impotriva lui( ceea ce are o incidenta de 1/100 de persoane).

Astfel, datoriile acestea , contrar celor spuse de catre recuperatorii de creante ilegali, se prescriu si fac in mod direct ca datoria sa nu mai poata fi pusa in executare silita.

De ce acte are nevoie un debitor ca sa porneasca pentru o datorie veche, o actiune de constatare a prescriptiei dreptului material la actiune?

De stiut este si faptul ca nu puteti porni o actiune impotriva recuperatorilor de creante fara sa aveti o somatie sau macar o notificare de plata precum aceea pe care am prezentat-o mai sus.

Astfel, fie faceti o adresa prin care ii provocati sa va spune ca aveti un debit, fie daca primiti o asemenea notificare, pe baza acesteia mergeti in instanta unde invocati practic prescriptia dreptului material la actiune.

Am mentionat in cadrul altor articole publicate de catre avocatii nostri ca , recuperatorii de creante sunt abuzivi si chiar penali. Vedeti mai jos de ce am spus asta:

Nu uitati ca drepturile dvs. nu pot fi aparate daca nu faceti niciun demers pentru acest lucru.

Din nefericire chiar prin RAPORTUL DE AUDIT al activității privind protecția consumatorilor, s-au constatat abuzuri savarsite asupra debitorilor.

Av.Drd. Cuculis Adrian

7 comments to “Datorie La Firma De Telefonie Mobilia Cumparata De Recuperatori De Creante”
 1. Buna ziua. In urma cu mai mult de 6 ani am avut un abonament la Vodafone, abonament pe care il utiliza altcineva si nu l-a mai platit. In baza abonamentului achizitionasem un telefon si am primit recent o notificare de la APS precum ca au preluat debitul de la o alta firma de recuperari, debit in valoare de 629,93 Ron. In toti acesti ani, in afara de aceasta notificare pentru care am semnat confirmarea de primire, nu am mai semnat alta confirmare si nu am facut nicio plata. Datoria nu este prescrisa? Cum ma sfatuiti sa procedez? Multumesc tare mult! Zi frumoasa!

 2. Buna ziua, am fost abonata Telekom pana acum 1 an si cateva luni, dupaia m am portat la Orange. Dupa portare mi-au venit facturi de la Telekom vreo 3 luni in valoare de vreo 60 lei pe care le am platit. In a 4 a luna am sunat la Telekom si am intrebat cat mai platesc la ei avand in vedere ca m am portat la Orange. Operatorul atunci mi a zis ca nu mai am nimic de plata. Acum dupa 1 an m am trezit cu telefon de la o firma de recuperatori ca am de platit la Telekom 400 lei. Eu nu am mai fost contactata de ei in acest timp si nu m a anuntat nimeni ca am ramas cu facturi de platit. Ce sa fac, sunt obligata sa platesc avand in vedere ca nu am fost anuntata timp de un an despre aceasta restanta?

 3. Buna ziua, am fost abonata Telekom pana acum 1 an si cateva luni, dupaia m am portat la Orange. Dupa portare mi-au venit facturi de la Telekom vreo 3 luni in valoare de vreo 60 lei pe care le am platit. In a 4 a luna am sunat la Telekom si am intrebat cat mai platesc la ei avand in vedere ca m am portat la Orange. Operatorul atunci mi a zis ca nu mai am nimic de plata. Acum dupa 1 an m am trezit cu telefon de la o firma de recuperatori ca am de platit la Telekom 400 lei. Eu nu am mai fost contactata de ei in acest timp si nu m a anuntat nimeni ca am ramas cu facturi de platit. Ce sa fac, sunt obligata sa platesc avand in vedere ca nu am fost anuntata timp de un an despre aceasta restanta? Stiu ca toate convorbirile sunt inregistrate si operatorul de la Telekom mi a zis ca nu mai am nimic de plata

  • Anul trecut m am portat de la Telekom la vodafon , am plătit factura pe care trebuia sa o plătesc, eu știind ca nu am nimkk de plata azi 4. 03. 2023 m am dus la Telekom pentru o verificare și sa am surpriza ca am de plata eu o suma de 500 lei …+ taxa de reziliere . Este normal după o portare sa am aceasta surpriza ?? Iar cei de la vodafon îmi spun ca nu au voie sa mi pună taxa de reziliere și acea factura

 4. Bună seara! Am primit o notificare de la firma DDM INVEST III AG, pentru o sumă restantă a ultimei facturi neachitate de la Cosmote în prezent Telekom România.
  În notificare se specifică suma de 2941 de RON care nu se arată din ce este compusă și este menționat că aparține contractului identificat cu numărul.. , însă nu este menționată nici data contractului când a fost încheiat nici data de când debitul a luat naștere. Din câte îmi aduc eu aminte contractul încheiat cu Cosmote este mai vechi de 15 ani la fel și restanța ultimei facturi care era până într o 100 RON, dar la care bănuiesc că s au adăugat penalități de întârziere și taxa de reziliere, așa cum am citit că se practică În astfel de cazuri. Problema mea este că nu mai sunt în posesia contractului încheiat cu Cosmote și nu am niciun document care să susțină vechimea acestui debit.. nici nu mai știu exact dacă ultima factură chiar a rămas neachitată. Pot acționa în instanță pentru constatarea prescripției acestui debit, invocând faptul că nu am primit nicio notificare în ultimii 15 ani de la nicio firmă de recuperare sau concesionar al firmei Cosmote?
  Menționez că notificarea este emisă cu 3 ianuarie și eu am primit o în data de 10 ianuarie.
  Ce demersuri aș putea face și care ar fi costurile

 5. Bună ziua am avut abonament la Telecom și după m-am portat la cei de la Digi mai avem o factura de plata la cei de la Telekom dar reprezentantul de la Digi mi-a spus că dacă m-am portat la ei nu mai trebuie sa plătesc acea factura .după un an am primit acasă o înștiințare că mă.executa dacă nu plătesc suma 1057 de lei . Ce pot sa fac . Mi-au spus daca nu platesc mă dau in judecata .

 6. Primesc mesaje de la o firmă EOS,care cere 260 lei pt o factură la Conex din 2010 spun ei,care nu am plătit-o.Asa mi-au spus.Nu știu dacă este adevărat.Mentionez că am avut abonament la Vodafone până acum 6 ani și m-am portat de bună voie,pentru că mă hărțuia firma de recuperare EOS cu mesaje și telefoane.Nu am fost dator niciodată la nimeni.Va rog mult să -mi răspundeți, mulțumesc frumos.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.