Datorie La Firma De Telefonie Mobilia Cumparata De Recuperatori De Creante

Am Primit O NOTIFICARE De Plata De La Recuperatorul De Creante Pentru o datorie la un operator de telefonie mobila. Ii Chem Eu In Judecata Sau Astept Sa Ma Execute Silit?

Datorie La Firma De Telefonie Mobilia, cautat de recuperatori – Nu de putine ori am auzit , “Alo, suntem de la Intrum Debt Collection , recuperatori de creante[…], si parca a picat cerul pe noi.

Cati stiu ca aceste datorii sunt de cele mai multe ori solicitate la plata in mod ILEGAL, fiindca datoriile sunt PRESCRISE ?

Practic, datoriile de la companiile de telefonie mobila, precum datoriile cuprinse in somatia de mai jos, pe care urmeaza sa o analizam , deriva din foste abonamente pe care debitorii le-au avut in trecut sau taxe de reziliere care si ele sunt ilegale, sau dobanzi si penalitati aplicate.

Astept sa ma execute silit sau ii chem eu in judecata inainte? Vedeti ce a ales un debitor si cum s-a terminat isprava lui(VIDEO).

Intrebarea in schimb se pune, daca primesc o somatie de plata, nu de la executor ci de la o firma de recuperari creante, care stie clar ca datoria este prescrisa, astept sa inceapa ei sa ma execute si sa invoc acolo prescriptia dreptului de a cere executarea silita, sau deschid o actiune inainte de a fi executat silit unde invoc prescriptia dreptului material la actiune?

Datorie La Firma De Telefonie

Povestea VIDEO a debitorului care nu a mai asteptat sa fie executat silit de recuperatorii si i-a actionat inainte in judecata.

Pentru o Datorie La Firma De Telefonie Mobilia,debitorul cautat de recuperatori si-a facut curaj si dupa ce si-a pus intrebare, ori eu ori ei, i-a chemat in judecata solicitand instantei sa constate de fapt ca datoria pe care o pretindeau pe cale administrativa cei de la Intrum Debt provenita de la un contract cu Telekom Romania Mobile Comuncations S.A fostul Cosmote Romanian Mobile Telecomucation SA, este PRESCRISA.

Acum ca ati vazut si POVESTEA lui video, este important sa vedeti ce a dispus instanta de judecata si sa vedem din punct de vedere legal, care sunt avantajele de a actiona in judecata recuperatorul de creante, inainte ca aceste sa va execute silit.

Ce a stabilit instanta dupa ce debitorul somat de catre firma de recuperare Intrum Debt Finance, pentru o Datorie La Firma De Telefonie Mobilia Cumparata De Recuperatori De Creante, i-a chemat in judecata, inainte de a fi executat silit?

Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare Stănciulescu
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite actiunea formulată de reclamantul CATRINA NICOLAE în contradictoriu cu pârâtul INTRUM DEBT FINANCE AG.

Constată prescriptia dreptului material la actiune pentru recuperarea creantei rezultate din contractul identificat cu nr. 1.10814843 încheiat de reclamant cu Telekom Romania Mobile Comunications SA (Cosmote Romanian Mobile Telecomunication SA la momentul contractării) conform notificării emise de pârâtă la data de 05.08.2019.

Obligă pârâtul la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în cuantum de 270 de lei reprezentând taxă judiciară de timbru.

Cum se poate apara un debitor, care primeste o somatie de plata, nu de la executor, ci direct de la recuperatorul de creante, cazul nostru INTRUM DEBT FINANCE AG, datorie ce provine de la un contract cu firma de telefonie mobila?

Articolul 2.517Codi Civl – Termenul general de 3 ani Termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen.

Practic aici discutam despre posibilitatea ca debitorul sa se apere inainte de a fi incoltit prin metoda executarii silite.

Cititi si subiecte de interes din zona executarilor silite:

Care sunt avantajele si dezavantajele de a porni o actiune impotriva recuperatorului de creante, inainte ca acesta sa va execute silit?
  1. Avantaje ca debitorul sa invoce in instanta la simpla adresa / notificare de plata, prescriptia dreptului material la actiune:
  • In primul rand, Debitorul NU mai ajunge sa aiba poprire pe conturile bancare;
  • Debitorul nu mai este obligat sa plateasca taxe de administrare a popririlor la banca;
  • Nu mai trece prin procedura intruziva a executarii silite;
  • Nu trebuie sa mai ramana cu conturile blocate pana la finalul procesului;
  • Nu trebuie sa mai avanseze costuri pe fotocopierea dosarului de executare silita;

2. Dezavantajele ca debitorul sa invoce in instanta la simpla adresa / notificare de plata, prescriptia dreptului material la actiune:

  • Singurul dezavantaj identificat este acela ca POATE recuperatorul nu porneste o executare silita impotriva lui( ceea ce are o incidenta de 1/100 de persoane).

Astfel, datoriile acestea , contrar celor spuse de catre recuperatorii de creante ilegali, se prescriu si fac in mod direct ca datoria sa nu mai poata fi pusa in executare silita.

De ce acte are nevoie un debitor ca sa porneasca pentru o datorie veche, o actiune de constatare a prescriptiei dreptului material la actiune?

De stiut este si faptul ca nu puteti porni o actiune impotriva recuperatorilor de creante fara sa aveti o somatie sau macar o notificare de plata precum aceea pe care am prezentat-o mai sus.

Astfel, fie faceti o adresa prin care ii provocati sa va spune ca aveti un debit, fie daca primiti o asemenea notificare, pe baza acesteia mergeti in instanta unde invocati practic prescriptia dreptului material la actiune.

Am mentionat in cadrul altor articole publicate de catre avocatii nostri ca , recuperatorii de creante sunt abuzivi si chiar penali. Vedeti mai jos de ce am spus asta:

Nu uitati ca drepturile dvs. nu pot fi aparate daca nu faceti niciun demers pentru acest lucru.

Din nefericire chiar prin RAPORTUL DE AUDIT al activității privind protecția consumatorilor, s-au constatat abuzuri savarsite asupra debitorilor.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.