Masina Noua Cu Probleme Multiple – Pot Sa Cer Banii Inapoi ?

Masina Noua Cu Probleme? In mod normal ar trebui sa fii despagubit sau daca se defecteaza o piesa importanta, cum este motorul in sine, vanzatorul ar putea fi obligat sa-si schimbe masina in totalitate si nu doar sa repate piesa respectiva, daca este de importanta majora.

Nu acelasi lucru il putem spune si despre masinilile cumparate la mana a doua, acolo se aplica usor alte reguli insa cu siguranta in materialul pe care l-am pregatit despre achizitionarea unei masini noi si ce drepturi si obligatii aveti si in cele din urma cum va puteti recupera banii platiti sau sa solicitati inlocuirea cu o alta masina noua, veti afla mai jos.

Cumpararea unei masini noi fie ea mai scumpa sau mai ieftina, reprezinta pentru fiecare dintre cei aflati in pozitia aceasta, o bucurie majora.

Nu mai vorbim despre cate discutii cu prietenii o sa aveti sau cu familia despre ce motor puternic are si ce dotari interioare.

Desigur ca si siguranta este foarte importanta si astfel o sa vorbiti si despre acestea.

Ce se intampla totusi cand dupa atata lauda apare dezastru. Masina Noua Cu Probleme?

Fie ca discutam despre faptul ca masina v-a lasat in drum si motorul a inceput sa scoata fum sau chiar situatii mult mai grave cand din pricina unor defectiuni la masinile noi, viata dvs. a fost pusa in pericol.

Avand in vedere acest aspect, este bine sa stiti cand puteti cere inlocuirea masinii sau cand puteti cere doar repararea piesei stricate sau poate solicitarea restituirii sumelor de bani platite pentru a achizitiona un autoturism nou din alta parte.

V-ati cumparat o masina noua si s-a stricat? Vedeti cum va puteti lua banii inapoi sau cum puteti solicita o alta masina noua la schimb si cum puteti cere despagubiri!

Masina Noua Cu Probleme Tehnice – Drepturile consumatorului la achiziționarea unei mașini noi – Ce drepturi am și ce pot face dacă mașina cumpărată NOUĂ stă doar în service cu diverse probleme

O Masina Noua Cu Probleme poate fi restituita catre vanzator in anumite conditii. Desi legislatia in materie este una vasta si foarte clara in materie de consumator, de regula niciun producator si vanzator de masini noi nu isi doreste ca dupa ce masina pe care vi-a vandut-o s-a stricat, sa va inlocuiasca produsul cu unul nou.

De regula se aplica garantia produsului si ca atare aceasta garantie duce la repararea bunului si intoarcerea lui catre dvs. asa cum spun vanzatorii de masini noi, “ca nou”.

Cand vreodata ar putea sa mai fie un produs desfacut nou “ca nou”? Niciodata. Ei bine aici se pune problema asupra intinderii prejudiciului cauzat de produsul defect si asa cum vom arata si mai jos el se poate extinde chiar la raspundere penala.

In tot cazul, atunci cand ne achizitionam o masina noua cu probleme tehnice despre care in mod evident nu cunoastem, avem drepturi fie ca suntem persoana fizica si se aplica si alte legi conexe ce ii sprijina pe consumatorii persoane fizice dar la fel de bine avem legislatie care ii protejeaza pe cumparatorii persoane juridice de riscurile la care se pot supune atunci cand achizitioneaza o masina noua.

Drepturile consumatorului la achizitionarea unei masini nou puse pe mai multe paliere dupa cum urmeaza:

  • dreptul de a fi informat inainte de a cumpara masina noua si de a cunoaste specificatiile tehnice;
  • dreptul de a i se asigura acces la o informare completa;
  • dreptul de a negocia contractul de vanzare cumparare pentru masina noua;
  • dreptul de a primi garantie dupa achizitionarea masinii noi;
  • dreptul de a fi garantat pentru evicitiune, adica oricare alta persoana ar pretinde un drept asupra acelui autoturism, vanzatorul trebuie sa-l garanteze pe cumparator ca o sa poata folosi netulburat masina cumparata;
  • dreptul de a primi garantie pentru masina noua cumparata;
  • dreptul de a fi garantat pentru vicii ascunse atunci cand ele apar;
  • dreptul de a primi ALTA MASINA NOUA daca defectiunea este importanta si face ca produsul nou cumparat sa nu mai fie apt de a fi considerat nou dupa repararea defectiunii sau defectiunilor.

Ce legi protejează consumatorii în cazul achiziționării de produse defecte , in speta masini noi?

Cadrul legislativ in ceea ce priveste protectia pentru vicii ascunse dar si garantia pentru autoturismele noi cumparate este impartit in mai multe seturi de legi care se ocupa cu protectia pe de-o parte a consumatorilor dar si a profesionistilor cand vine despre cumpararea unei masini si care are vicii ascunse ce o pot face inutilizabila.

Astfel, legea de baza este chiar codul civil care are prevederi clare in ceea ce priveste spre exemplu, viciile ascunse.

V.Garanţia contra viciilor bunului vândut

  • Articolul 1.707 din codul civil

Condiţii

(1)Vânzătorul garantează cumpărătorul contra oricăror vicii ascunse care fac bunul vândut impropriu întrebuinţării la care este destinat sau care îi micşorează în asemenea măsură întrebuinţarea sau valoarea încât, dacă le-ar fi cunoscut, cumpărătorul nu ar fi cumpărat sau ar fi dat un preţ mai mic.

(2)Este ascuns acel viciu care, la data predării, nu putea fi descoperit, fără asistenţă de specialitate, de către un cumpărător prudent şi diligent.

(3)Garanţia este datorată dacă viciul sau cauza lui exista la data predării bunului.

(4)Vânzătorul nu datorează garanţie contra viciilor pe care cumpărătorul le cunoştea la încheierea contractului.

(5)În vânzările silite nu se datorează garanţie contra viciilor ascunse.

  • De asemenea legea 240/2004 privind răspunderea producătorilor pentru pagubele generate de produsele cu defecte*) este la randul ei un factor ce ofera protectie celor care achizitioneaza masini noi.

Articolul 3 legea 240/2004

În condiţiile prezentei legi, producătorul răspunde pentru prejudiciul actual şi pentru cel viitor, cauzate de defectul produsului său.

  • ORDONANŢĂ nr. 21 din 21 august 1992 (**republicată**) privind protecţia consumatorilor este cadrul general in care se desfasoara protectia consumatorului.
  • ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 140 din 28 decembrie 2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri

Care este garantia generala pentru un autoturism nou?

In principal si fara a putea sa deroge de la acest lucru, vanzatorul masinii noi, adica reprezentanta in principal, trebuie sa ofere o garantie de minim 2 ani de zile pentru masina livrata, conform legii OUG 140/2021 care arata ca:

(1) Vânzătorul răspunde faţă de consumator pentru orice neconformitate care există în momentul livrării bunurilor şi care este constatată în termen de doi ani de la data respectivă.

extras art. 9 alin. 1 din oug 140/2021

Legea arata clar ca vanzatorul NU poate sa sa vina cu o garantie mai mica ci din contra, cu conditii mult mai favorabile, asa cum vom arata mai jos in ceea ce priveste garantia COMERCIALA pe care o poatea acorda vanzatorul.

Articolul 19 OUG 140/2021

Caracterul imperativ

(1) Cu excepţia cazului în care se prevede altfel în prezenta ordonanţă de urgenţă, consumatorul nu poate fi obligat la niciun acord de natură contractuală care, în defavoarea sa, exclude aplicarea dispoziţiilor prezentei ordonanţe de urgenţă, derogă de la acestea sau le modifică efectele înainte ca neconformitatea bunurilor să fie adusă la cunoştinţa vânzătorului de către consumator.

(2) Vânzătorul poate să ofere consumatorului condiţii contractuale mai favorabile nivelului de protecţie asigurat prin prezenta ordonanţă de urgenţă.

Garanția legală și garanția comercială ce inseamna una si ce inseamna cealalata?

In principal garantia comerciala este forma de garantie prin care producatorul si vanzatorul unei marci de masina, stiind ca produsul pe care il vine ar putea sa fie si mai atractiv, vine cu garantii extinse comerciale si care trebuie sa fie peste ceea ce protejeaza legea si nu sub.

Astfel, vanzatorul este obligat sa respecte garantia comerciala oferita si sa se comporte atunci cand o ofera cu buna credinta si inclusiv atunci cand face trimitere prin ofertele comerciale sa respecte cele comunicate publicului.

Ce am de facut daca masina pe care am cumparat-o are probleme tehnice ?Pașii de urmat dacă mașina are probleme repetate

In primul rand trebuie sa stim ca vanzatorul raspunde si pentru cea mai mica defectiune. Fie ca vorbim despre un buton de deschidere a geamului sau mai grav despre defectarea motorului ce ar trebui inlocuit, vanzatorul in termenul de 2 ani de zile sau in alt termen determinat pe baza unei garantii extinse comerciale, trebuie sa il despagubeasca sau sa ia orice alta masura menita sa repare defectiunea intervenita in cursul exploatarii bunului in termenul de garantie.

Astfel, daca se constata defectiunea in acest termen, ar fi indicat sa urmam pasii de mai jos:

  1. Notificarea vanzatorului cu privire la defectiunea autoturismului care a survenit; Daca este o defectiune care necesita ridicarea masinii fiindca este nedeplasabila, acest lucru se face pe costul vanzatorului in cadrul perioadei de garantie;- Vânzătorul preia bunurile înlocuite pe propria cheltuială.
  2. Dupa notificare in ipoteza in care acest nu da curs solicitarii fie de ridicare fie de primire a bunului inapoi spre a verifica neconformitate, atunci procedura trece direct la plangerea care poate fi penala pentru inselaciune, plangere administrativa la ANPC sau alte organisme care il autorizeaza pe vanzator si in instanta de judecata unde se vor cere daune;
  3. Daca acel cumparator va ridica masina si o accepta spre verificare, trebuie sa asteptati o perioada cuprinsa intre 15 si 30 de zile pentru a primi raspunsul cu privire la repararea neconformitatii aplicandu-se regulile garantiei;
  4. Daca neconformitatea este una importanta cum ar fi spre exemplu distrungerea motorului sau a altor elemente importante ori daca sunt defectiuni repetate cu care ajungeti in serice chiar daca sunt de mai mica insemnatate si ele tot apar si se repeta si chiar se extind, aveti dreptul de a solicita SCHIMBAREA PRODUSULUI CU UNUL NOU si nu doar inlocuirea.

Mai jos va vom prezenta si ce masuri pot fi luate si cum puteti chiar anula contractul de vanzare cumparare al masinii noi si sa va recuperati banii.

Cititi s:

Ce masuri de corectare pot fi luate daca apar neconformitati? Pot sa dau masina inapoi?

Ca ultim resort atunci cand aveti o Masina Noua Cu Probleme Multiple tehnice sau chiar si una este suficienta si este de anvergura, atunci se poate ajunge si la posibilitatea de a va fi data o alta masina noua sau din contra, sa vi se restituie in integralitate banii platiti plus daune.

În principal in caz de neconformitate, consumatorul are dreptul de a beneficia de aducerea în conformitate a bunurilor, adica de o reparatie dar si de a beneficia de o reducere proporţională a preţului sau de a obţine încetarea contractului asta insemnand restituirea masinii cu probleme si restituirea banilor.

Repararea sau inlocuirea masinii cu probleme tehnnice – Care sunt criteriile?

Legea ara ca pentru ca bunurile să fie aduse în conformitate, consumatorul poate opta între reparaţie şi înlocuire, cu excepţia cazului în care măsura corectivă aleasă ar fi imposibilă sau, în comparaţie cu cealaltă măsură corectivă disponibilă, ar impune vânzătorului costuri care ar fi disproporţionate, luând în considerare toate circumstanţele, inclusiv următoarele:

a)valoarea bunurilor în cazul în care nu ar fi existat neconformitatea;

b)gravitatea neconformităţii; sau

c)dacă măsura corectivă alternativă ar putea fi executată fără vreun inconvenient semnificativ pentru consumator.

Ce fac daca vanzatorul refuza sa imi inlocuiasca masina si cand este obligat sa imi inlocuiasca masina sau sa imi reduca pretul?

c)neconformitatea este de o asemenea gravitate încât justifică o reducere de preţ sau dreptul la încetarea imediată a contractului de vânzare;

d)vânzătorul a declarat că nu va aduce bunurile în conformitate într-un termen rezonabil sau fără inconveniente semnificative pentru consumator ori acest lucru reiese clar din circumstanţele cazului.

Daca ati cumparat masina de mai putin de 30 de zile si a intervenit neconformitatea INTODEAUNA vanzatorul trebuie sa va schimbe masina!!

Astfel consumatorii beneficiază de înlocuirea bunurilor în cazul în care neconformitatea acestora este constatată la scurt timp după livrare, fără a depăşi 30 de zile calendaristice.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca repararea masinii ca sa nu se ajunga la restituirea banilor si rezolutiunea contractului ?

Masina Noua Cu Probleme – In primul rand orice inlocuire sau remediere trebuie sa se faca :

a)fără costuri din partea consumatorului;

b)într-un termen rezonabil care nu poate depăşi 15 zile calendaristice din momentul în care vânzătorul a fost informat de către consumator cu privire la neconformitate şi care este stabilit de comun acord, în scris, între vânzător şi consumator, luânduse în considerare natura şi complexitatea bunurilor, natura şi gravitatea neconformităţii şi efortul necesar pentru finalizarea reparaţiei sau înlocuirii;

c)fără vreun inconvenient semnificativ pentru consumator, ţinând seama de natura bunurilor şi de scopul pentru care consumatorul a solicitat bunurile în cauză.

In ce conditii puteti obtine o reducere a pretului masinii dupa ce a intervenit defectarea ei si a fost reparata? Masina Noua Cu Probleme

O sa fiti pacaliti. O sa vi se spuna, masina am reparat-o si este conforma. Conformitatea este data in general de masina NOU nu de aceea readusa in staduiu de “ca una noua”. Conformitatea este definita de lege astfel incat masina reparata chiar trebuie sa arate exact ca la momentul achizitionarii de noua si nu doar sa para noua.

Reducerea de preţ este proporţională cu diminuarea valorii bunurilor primite de consumator în comparaţie cu valoarea pe care bunurile ar avea-o dacă ar fi în conformitate.

Cum pot sa anulez contractul de vanzare cumparare a masinii si sa-mi recuperez banii?

Returnarea și restituirea banilor: Procedura pentru returnarea vehiculului și recuperarea banilor

Incetarea contractului in principal se poate cere pentru neconformitati importante, astfel cum am aratat mai sus si

a)consumatorul returnează vânzătorului bunurile, pe cheltuiala acestuia din urmă;

b)vânzătorul îi rambursează consumatorului preţul plătit pentru bunuri la primirea bunurilor sau a unei dovezi prezentate de consumator că bunurile au fost returnate;

Daca nu poti ajunge la o intelegere cu dealer-ul, il poti chema in judecata, iata ce ai de facut!

In mod evident daca partile nu ajung la un consens cu privire la incetare contractului, atunci instanta de judecata este aceea care trenuie sa va faca dreptate si sa dispuna in mod evident rezolutiunea contractului bazata si pe dispozitiile din codul civil in legatura cu viciile ascunse.

Trebuie sa intelegem ca sunt doua tipuri de defeciuni ce pot sa apara si doua tipuri de institutii aplicabile:

  1. garantia pentru vicii ascunse, adica preexistente vanzarii;
  2. garantia pentru buna functionalitate a bunului, defecte ce pot sa apara ulterior inceperii si exploatarii bunului.

Astfel, tot sub forma garantiei pentru vicii ascunse, articolul 1.710 din codul civil ne arata cum putem sa dam in judecata pentru o masina cu defectiuni cumparata de noua si sa obtinem rezolutiunea contractului:

(1)În temeiul obligaţiei vânzătorului de garanţie contra viciilor, cumpărătorul poate obţine, după caz:

a)înlăturarea viciilor de către vânzător sau pe cheltuiala acestuia;

b)înlocuirea bunului vândut cu un bun de acelaşi fel, însă lipsit de vicii;

c)reducerea corespunzătoare a preţului;

d)rezoluţiunea vânzării.

Actiunea de chemare in judecata il pune si in intarziere pe vanzatorul auto iar daca se constata ca discutam despre un viciu ascuns sau despre o neconformitate iar daca vanzatorul cunostea ca exista un viciu ascuns poate fi obligat si la plata de daune interese.

Masina cu defectiuni -Ce fac daca din pricina viciilor ascunse sau a neconformitatii masinii noi cumparate, am produs un accident, m-am vatamat corporal pe mine sau pe altii sau chiar s-a produs un dece?

Se cunoaste faptul ca in cazul oricaror accidente auto cu victime se dispune si o expertiza tehnica. Ei bine, plecand de aici si in acord cu legea LEGE nr. 240 din 7 iunie 2004 (**republicată**) privind răspunderea producătorilor pentru pagubele generate de produsele cu defecte*), raspunderea in acest caz revine in totalitate celui ce va vinde produsul si poate sa raspunda chiar si penal.

Dreptul la acţiune pentru repararea pagubelor, ce decurge din prevederile prezentei legi, se prescrie în termen de 3 ani, care curge de la data la care reclamantul a avut sau ar fi trebuit să aibă cunoştinţă de existenţa pagubei, a defectului şi a identităţii producătorului, iar acţiunea pentru repararea pagubei nu poate fi introdusă după împlinirea a 10 ani de la data la care producătorul a pus produsul respectiv în circulaţie.

Astfel, trebuie sa fiti fermi pe pozitie cand vine vorba despre drepturile pe care le aveti si care de multe ori va sunt incalcate.

Printre altele, conform ordonantgei 21/1002, a protectiei consumatorilor, aveti dreptul la informate si indrumare, lucru care de foarte multe ori NU se intampla.

Av. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania
23 comments to “Masina Noua Cu Probleme Multiple – Pot Sa Cer Banii Inapoi ?”
  1. Buna ziua! Am facut contract pt o masina, am platit 77500 si a mai ramas sa dau 6000 lei cand e gata si adusa. Problema e ca aceeasi masina, cu aceeasi echipare, am gasit o la pretul de 15000 euro, ceilalti cerandu mi mie 16,700 euro. Cum pot sa mi iau banii inapoi? Imi vor opri comosion? In contract scrie ca ar putea sa mi opreasca comision.
    Multumesc anticipat de raspuns!

    • Bună ziua,am cumpărat o mașină nouă,funcționează ok dar dupa 10 zile si cca 350 km pot să spun că nu mă simt confortabil în ea.Aș vrea să o dau retur ,ca avans pt același model dar o versiune mai doatată și cu cutie automată,evident plătind și o diferență.Mașina înca are nr roșii.Am vreun temei legal să fac presiune la dealer?Mulțumesc frumos.

  2. Buna ziua,
    Ma numesc Avădăni Florin,am achizitionat un autoturism de la Casa Auto Iasi,cu procesul verbal de predare-primire in data de 02 aprilie 2024.În data de 22 aprilie am contactat service-ul Casa Auto pentru ca am renarcat ceva neconformitati la cutia de viteze.Dupa ce au evaluat-o au constatat ca intradevar ar fi ceva probleme la cutie,nimic grav.trebuie sa inlocuiasca mici piese si se rezolva.A trecut o luna de zile pina sa vina piesele de la producator ca sa constate de fapt ca trebuie scimbata toata cutia de viteze.Nu mi se pare normal ca la o masina noua sa i se schimbe cutia de viteze.Ce optiuni aș avea

    • Buna seara ! Am achiziționat în febr 2023 un autoturism nou, după prima revizie(febr 2024 ) au constatat ca existe niște urme de ulei între cutia de viteze și motor , au zis ca trimit către fabrică și mă anunță daca par probleme , au trecut mai bine de 5 luni și nu am fost sunată , am revenit la ei și am aflat ca cei de la fabrică nu au trimis nici după atâta timp răspuns la solicitare , apoi am programat pentru o nouă solicitare , au zis ca e un semerig și îl schimbă , apoi au constatat ca și cutia de viteze are probleme , un rulment și trebuie schimbată , problema e ca se pare ca piesele sunt inexistente și stoc , mașina imobilizată fara termen de rezolvare . Este normal ca după 1 an să am asemenea pagubă , aș putea cere să mi se restituie banii ? Sau ce opțiuni aș avea ?

  3. Buna ziua,
    Am achizitionat o masina in noiembrie 2022 si la aproximativ o luna am observat ca materialul sezutului (piele) s-a deformat, posibil și buretele (atât al sezutului cat si al spatarului). Ulterior am mai observat si alte “defecte”: oglizile au un usor decalaj cand se pliaza, iar la unele portiere, după o ploaie torentiala, se strange apa (care se scurge in momentul în care deschdem portiera).
    Autoturismul are garantie 5 ani. Am contactat dealerul auto pentru a fi remediata in baza garantiei, discutiile au durat aprox 1 an de zile, iar raspunsul lor a fost ca este un comportament normal al materialului. Ulterior am scris la ANPC, care au solicitat o expertiza specializata. Aceasta expertiza va fi efectuata de Institutul National de Cercetare -Dezvoltare pentru textile si pielarie, însă, pentru aceasta, este nevoie de prelevarea materialelor, ceea ce presupune o intervenție distructiva. Dealerul auto ne solicita acordul pentru demontarea tapiteriei si a buretelui scaunului si achitarea contravalorii materialelor pentru înlocuirea celor ce vor fi distruse pentru expertiza, urmând ca, dacă se dovedește ca este comportament normal, sa achitam atât materialele cât și contravaloarea expertizei (care, in acest moment este necunoscut, urmand sa il aflam dupa predarea pieselor catre institut). Ceea ce nu intelegem este de ce aceste defecte de fabricatie nu sunt acoperite de garantie. Ce ne sfătuiți sa facem? Ce sansa de câștig avem dacă dam în judecata dealerul auto (atât pentru nerespectarea garantiei cât și pentru daune morale)?
    Multumesc frumos!

  4. Bună seara. Am achiziționat o mașină nouă de 2 luni și am constatat un viciu ascuns. Urmeaza sa vina piesa ce trebuie inlocuita(pompa de frana) .Dacă recurg la instanta , masina nu o mai pot conduce cat timp durează litigiul?

  5. Am luat un autoutilitara dupa 10 luni sa dus motorul complect si a durat 7 lunii pana a reparat masina in schimb nu a dat am cerut si lizing , casco , rca am fost nevoit sa platesc acuma sa defectat iara dupa predare si spune ca nu mai prelungeste garantia cu atata timp cat a stat in service si sa cumpur acuma eu un motor nou in masina cu 12 mii de euro

  6. Buna ziua! Vă scriu pentru a solicita asistență juridică în legătură cu o situație complexă și frustrantă legată de achiziționarea unui autoturism Skoda Kodiaq nou, care a prezentat neconformități tehnice încă din prima zi de utilizare. Vă rog să îmi oferiți îndrumare și să-mi spuneți ce pot face din punct de vedere legal în această situație.
    Detalii despre achiziție și problemele întâmpinate:
    1. Autoturismul a fost achiziționat în februarie 2024
    2. Probleme tehnice întâmpinate:
    o In prima zi, dupa ce am ridicat masina si am plecat din reprezentanta, s-a aprins martorul de ulei, indicând un exces de ulei.
    o Autoturismul prezintă vibrații la ralanti, atât când este abia pornit, cât și când este încălzit, fără a fi acționate aeroterma sau AC-ul.
    o Pe partea stângă a mașinii se aude un zgomot de troncănit, în special la rularea pe drumuri denivelate, semn că ceva nu este fixat corespunzător.
    3. Istoricul reparațiilor:
    o Mașina a fost dusă de șase ori în service-uri autorizate SKODA, dar problemele persistă.
    o Au reasezat motorul pe tamburi, au verificat toate suruburile, au facut peste 100 de km pe drumuri denivelate, au pus fel de fel de testere etc, totul fara rezultat. Acum ma cheama din nou in service pentru înlocuirea amortizoarelor, însă nu există garanția că această intervenție va rezolva problema zgomotului. În plus, problema vibrațiilor nu a fost abordată în mod satisfăcător. Totodata piesele din facbrica nu se compara cu cele montate ulterior. Eu am cumparat o masina noua, nu una SH.
    4. Drepturile mele ca și consumator:
    o Conform Ordonanței de Urgență nr. 140/2021, am dreptul la garanția legală de conformitate, care îmi permite să solicit repararea, înlocuirea produsului sau, în cazul în care aceste opțiuni nu sunt posibile, rezilierea contractului. Am trimis pana cum plangeri scrise atat la vanzator, producator si Porsche, insa fara vreun rezultat clar. Ei doar trag de timp.
    Le-am solicitat urmatoarele:
    1. Înlocuirea autoturismului cu unul nou, care să respecte standardele de calitate așteptate pentru un vehicul nou.
    2. Rezilierea contractului de vânzare-cumpărare și returnarea sumei plătite, în cazul în care nu se poate efectua înlocuirea vehiculului.
    Ce ar trebui sa fac? Ce ma sfatuiti?
    Vă mulțumesc anticipat pentru sprijin și aștept cu interes răspunsul dumneavoastră.

  7. BUNA ZIUA, AM ACHIZITIONAT O MASINA NOUA DE LA REPREZENTATI, AM INTRAT IN POSESIA EI PE DATA DE 16.08.2024, CARTEA MASINII AM PRIMIT-O PE DE 23.08 SI AZI 02.09 2924 AM AVUT PROGRAMARE LA POLITIE PT INMATRICULARE SI MI S-A ZIS CA NU MAI POT SA INMATRICULEZ MASINA PT CA I-A EXPIRAT DE DATA PANA CAND AS FI PUTUT SA INMATRICULEZ MASINA 01.09.2024
    AM SUNAT LA DACIA SI AU VERIFICA DUPA SERIA DE SASIU SI AU ZIS CA MASINA ESTE FABRICATA IN LUNA MAI 2024 SI NU ARE CUTIA NEAGRA …SI CA O SA CAUTE O REZOLVARE
    MASINA A FOST ACHITATA INTEGRAL
    VA ROG SA MA AJUTATI CU O SOLUTIE, MULTUMESC

  8. Buna ziua,

    Am cumparat un Renault Megane de la Autocobalcescu in data de 18.10.2021.
    De atunci si pana in prezent, masina a fost in service-ul Autocobalcescu de 3 ori pentru aceeasi defectiune – ambreaj defect/schimbat ambreaj.
    Sa schimbi ambreajul de 3 ori in 18.000 km mi se pare strigator la cer.
    In data de 18.10.2023 masina are din nou probleme : avarie electrica – PERICOL, si Autocobalcescu refuza sa-mi repare masina si indrumandu-ma catre alte service-uri, pe motiv ca sunt foarte “incarcati” . Chestiunea este ca pe 17.10.2024 masina iese din garantie, iar Renault ma plimba de la un service la altul, fara a oferi o solutie viabila.

    Va rog sa imi spuneti ce sanse am sa returnez produsul si sa-mi recuperez banii.

    Va multumesc.

  9. Bună ziua. Acum 3 ani am achiziționat 3 masini Mazda cx-5 pe firma. Avem o garantie de 3 ani+ 2 ani garantie extinsă. În luna August 2024 am avut problema la una din masini, aruncă antigelul afara din radiator, masina nu arata temperatura ridicata la apa si niciun bec nu se aprinde la bord.Am dus masina la service Mazda Craiova, nu sa oferit mașina la schimb și au spus ca schimba motorul cu totul acum 2 zile au zis ca nu mai schimba motorul o să-l facă din componente. La nici o săptămână de la defecțiune la prima masina, sa întâmplat la a cea dea 2 masina aceasi defecțiune. Avem practic 2 masini în service din 3, cumpărate în Mai 2021 cu același defect. Credeți că este o defecțiune de fabricație? Mașinile defecte au 34000Km iar cealaltă 41000 km, este normal sa fie defecțiune motor, oare cu cea de treia masina vom avea probleme? În plus ne afectează și personal în firma neputandune deplasa . Ne puteți ajuta cu un sfat? Mulțumim.

  10. Buna ziua! Am achizitionat un autoturism nou in luna octombrie 2024. La 2 saptamani dupa achizitie, cand am mers pe un drum scurt usor denivelat am sesizat niste batai sub masina. Am informat dealer-ul cu privire la acest aspect si mi-a fost sugerat sa merg intr-o reprezentanta autorizata pentru acel autoturism pentru o constatare. Facand acest lucru dupa o programare s-a constatat ca problema ar fi caseta de directie defecta, si trebuie inlocuita. Fiind vorba de defectiune la sistemul de directie, nu mai circul cu masina si am cerut returnarea banilor. Ma puteti ajuta cu un sfat? Va multumesc anticipat

  11. Buna seara! In luna octombrie am achizitionat un autoturism nou de la o reprezentanta. Dupa cca 2 saptamani am observat cand am circulat pe o portiune mica de drum cu denivelari, o bataie sub masina. Dupa ce am anuntat dealerul de aparitia zgomotului si la recomandarea acestuia am dus masina la o reprezentanta autorizata de marca, ocazie cu care a fost diagnosticata cu CASETA DIRECTIE DEFECTA. Este necesara inlocuirea. Ma puteti ajuta cu un sfat? Am solicitat returnarea masinii. Multumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.