Suspendarea Executarii Silite

Suspendarea Provizorie A Executarii Silite

Suspendarea executarii silite sau suspendarea provizorie a executarii silite, reprezinta de fapt un mijloc prin care puteti scapa de “ghilotina” executarii. Pe scurt, puteti scapa spre exemplu ca imobilul dvs. sa fie scos la vanzare la licitatie publica si puteti practic temporiza pe o perioada lunga de timp executarea silita impotriva dvs.

Institutia suspendarii executarii silite fie ca este “de fond” sau “provizorie” se poate folosi pentru orice tip de executare silita, fie ca este una imobiliara fie ca este una mobiliara si prin poprire pe conturile dvs.

Discutam practic despre posibilitatea ca dvs. atunci cand sunteti executat silit si vi se scoate casa la vanzare sau ati primit un sechestru pe autoturism sa puteti obtine DOAR in instanta, rapid, o suspendare a executarii silite.

Executat silit de Ifn,Recuperatori In Baza Unor Clauze Abuzive ? Executarea Silita Trebuie Suspendata Fara Cautiune

Sunteti in executare silita si vreti sa o suspendati? Completati formularul de mai jos:

Ce este suspendarea executarii silite?

Suspendarea executarii silite sau suspendarea executarii silite provizorii , se refera la posibilitatea de a BLOCA si de a PARALIZA dosarul de executare silita pornit impotriva dvs.

Astfel cunoastem faptul ca executarea silita poate fi blocata doar de catre instanta de judecata la cererea debitorului fiindca de esenta executorul este angajatul creditorului si el se opreste doar la indicatiile acestuia prin care ii poate solicita, suspendarea executarii sau amanarea fie chiar si inchiderea ( incetarea executarii ).

Art. 701 cod procedura civila :

(1)Executarea silită se suspendă în cazurile în care aceasta este prevăzută de lege ori a fost dispusă de instanţă.

(2)Executarea se suspendă şi la cererea creditorului urmăritor de către executorul judecătoresc.

Trebuie sa avem o deosebita atentie cand vine vorba despre cele doua tipuri de suspendari a executarii silite fiindca exista diferente de esenta si doar un avocat specializat in contestatii la executarea silita poate sa va ajute sa faceti o asemenea diferentiere!

Ce inseamna suspendarea executarii silite ?

Suspendarea executarii silite nu este totuna cu suspendarea provizorie a executarii silite. Diferenta este importanta fiindca in functie de articolul in baza caruia urmeaza sa depuneti la instanta cererea, va pueti face un bine sau un mai mare rau.

Astfel, art. 701 din codul de procedura civila arata ca suspendarea executării este procedura prin care se dispune la un termen ulterior stabilit, suspendarea executarii silite pana cand instanta de judecata pronunta fondul cauzei.

Asta inseamna ca acest termen de judecata de suspendare a executarii silite se poate da peste o saptamana sau peste 4 luni.

Ce facem noi daca maine ne este vanduta casa la licitatie publica? Ce facem daca maine ne vor fi luati toti banii din cont? Ce facem daca alocatiile copiilor sunt executate silit? La toate acestea exista evident procedura despre care vom vorbi mai jos de suspendare provizorie a executarii silite.

Art. 719: Suspendarea executării DE FOND – este exact suspendarea despre care discutam mai sus si procedura ei este aceea indicata la art. 719 din codul de procedura civila:

(1)Până la soluţionarea contestaţiei la executare sau a altei cereri privind executarea silită, la solicitarea părţii interesate şi numai pentru motive temeinice, instanţa competentă poate suspenda executarea. Suspendarea se poate solicita odată cu contestaţia la executare sau prin cerere separată.

Intre timp, art. 701 din codul de procedura civila arata ca :

(3)Pe perioada suspendării executării, actele de executare efectuate anterior, măsurile de executare dispuse de instanţa de executare sau de executor, inclusiv cele de indisponibilizare a bunurilor, veniturilor şi conturilor bancare, rămân în fiinţă, în afară de cazul în care prin lege sau prin hotărâre judecătorească se dispune altfel.

(5)După încetarea suspendării, executorul, la cererea părţii interesate, va dispune continuarea executării, în măsura în care actele de executare sau executarea silită însăşi nu au fost desfiinţate de instanţa de judecată ori acestea nu au încetat prin efectul legii.

Aveti venituri pana in 5100 de lei? Suspendarea Executarii Silite Se Poate Face Si Fara Plata Cautiunii – Modificare Oug 58/2022

Suspendarea executarii silite se poate solicita in anumite cazuri si fara plata cautiunii!! Vedeti mai jos daca va incadrati!!

Legea 193/2000 a clauzelor abuzive se modifica substantial si intra in forta in zona executarilor silite. Mult dorita suspendare a executarii silite pe care noi am obtinut-o in majoritatea dosarelor de contestatie la executarea silita, acum se poate obtine FARA PLATA CAUTIUNII!!

(9) Prin derogare de la prevederile art. 719 alin. (2) şi (3) din Codul de procedură civilă, atunci când se solicită suspendarea executării silite, consumatorii sunt exceptaţi de la plata unei cauţiuni atunci când fac dovada faptului că veniturile lunare nu depăşesc valoarea cumulată a două salarii minime pe economie.

Practic, daca aveti venituri pana in 5100 lei / luna puteti solicita suspendarea executarii silite fara plata unei cautiuni!

Vedeti si :

Cat este cautiunea pe care trebuie sa o platesc cu privire la suspendarea executarii silite?

Daca nu va incadrati in dispozitiile noii legi si aveti salariul mai mare de 5100 de lei atunci se aplica indicatiile de mai jos:

(2)Pentru a se dispune suspendarea, cel care o solicită trebuie să dea în prealabil o cauţiune, calculată la valoarea obiectului contestaţiei, după cum urmează:

a)de 10%, dacă această valoare este până la 10.000 lei;

b)de 1.000 lei plus 5% pentru ceea ce depăşeşte 10.000 lei;

c)de 5.500 lei plus 1% pentru ceea ce depăşeşte 100.000 lei;

d)de 14.500 lei plus 0,1% pentru ceea ce depăşeşte 1.000.000 lei.

Ce este suspendarea provizorie a executarii silite ?

Articolul 719 din codul de procedura civila este cel care VA SCAPA de dosarul de executare silita. Asta inseamna ca daca MAINE vi se vinde casa , tot maine veti putea sa obtineti o suspendare a executarii silite de la o zi la alta :

(7)Dacă există urgenţă şi dacă, în cazurile prevăzute la alin. (2), respectiv alin. (3), s-a plătit cauţiunea, instanţa poate dispune, prin încheiere şi fără citarea părţilor, suspendarea provizorie a executării până la soluţionarea cererii de suspendare. Încheierea nu este supusă niciunei căi de atac. Cauţiunea depusă potrivit prezentului alineat rămâne indisponibilizată chiar dacă cererea de suspendare provizorie este respinsă şi este deductibilă din cauţiunea finală stabilită de instanţă, dacă este cazul, iar conform art. 701 cod procedura civila:

(4)Actele de executare efectuate în ziua soluţionării cererii având ca obiect suspendarea, fie şi provizorie, a executării silite sunt desfiinţate de drept prin efectul admiterii cererii de suspendare şi a contestaţiei la executare.

Suspendarea Executarii Silite FARA Plata Cautiunii Pana La Constatarea Clauzelor Abuzive Din Contract – Update 2024

Liber la suspendarea executarilor silite pornite de catre banci , ifn-uri sau recuperatorii de creante. Suspendarea executarii silite trebuie admisa si in anumite cazuri chiar si fara plata unei cautiuni, asta arata ultima decizie data de catre CJUE in cauza 725/2019.

Practic, in urma pronuntarii in aceasta cauza, se arata ca un debitor executat silit de catre banca, ifn sau recuperatorii de creante nu doar ca poate invoca existenta clauzelor abuzive in cadrul contestatiei la executare, ba chiar mai mult, este absolut obligatorie suspendarea executarii silite pana cand instanta de judecata constata daca in titlul executoriu pus in executare silita, exista sau nu clauze abuzive.

O alta cauza de la CJUE de care s-a ocupat S.C.A Cuculis&Asociatii este si cauza C-200/21 unde se arata foarte clar ca in situatia in care cautiunea este foarte mare si nu pot sa platesc cautiunea pentru suspendarea executarii silite, judecatorul national are OBLIGATIA sa IGNORE dispozitiile nationale si sa aplice dispozitiile europene si sa va ajute prin neobligarea la plata unei cautiuni pentru suspendarea executarii silite.

Cum fac sa nu platesc cautiunea pentru suspendarea executarii silite? Cauza CJUE C-200/21

Se arata astfel in paragraful 39 din decizia CJUE C-200/21 cauza Constantin Iordache si Liliana Daniela Iordache contra BRD Groupe Societe Generale si recuperatorul de creante Next Capital Solutions LTD, ca este necesar sa se considere posibilitatea de care dispune consumatorul de a introduce, fara a fi obligat sa respecte un termen, o actiune pe fond in cadrul careia poate solicita suspendarea procedurii de executare silita in schimbul constituirii unei garantii daca este sau nu este de natura sa asigure efectivitatea protectiei urmarite de Directiva 93/13 a combaterii clauzelor abuzive in cazul in care nivelul sumei neecsare pentru constituirea acestei garantii il poate descuraja pe consumatorul respectiv sa introduca si sa mentina o asemenea actiune, aspect a carui verificare este de competenta instantei de trimitere, adica instantei din Romania.

Pe scurt, impunerea unei cautiuni care sa descurajeze deschiderea unei actiuni in instanta prin care sa solicite si suspendarea executarii silite, este interzisa de catre CJUE.

Toate executarile silite contestate de catre cei executati trebuie suspendate pana cand se clarifica ce clauze abuzive sunt in contractele lor

Lucrurile sunt precizate chiar in interiorul hotararii pronuntate de catre CJUE in cauza amintita mai sus si anume 725/19 unde se arata ca

“Astfel, Curtea a apreciat că, în ipoteza în care procedura de executare silită se finalizează înainte de pronunțarea deciziei instanței de fond prin care se declară caracterul abuziv al clauzei contractuale aflate la originea acestei executări silite și, pe cale de consecință, nulitatea procedurii respective, această decizie nu ar permite să se asigure consumatorului menționat decât o protecție a posteriori de natură financiară, care s‑ar dovedi incompletă și insuficientă și nu ar constitui un mijloc nici adecvat, nici eficient pentru a opri utilizarea acestei clauze, contrar prevederilor articolului 7 alineatul (1) din Directiva 93/13 (Ordonanța din 6 noiembrie 2019, BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala București și Secapital, C‑75/19, nepublicată, EU:C:2019:950, punctul 32, precum și jurisprudența citată).”

DECIZIA C-725/19 CJUE

Practic, vine CJUE si arata ca degeaba judecti o contestatie la executare silita in ipoteza in care nu se suspenda executarea silita in asa fel incat dupa ce se constata ca banca a folosit clauze abuzive sa poata fi anulata procedura de executare silita si nu sa fie vandut eventual bunul debitorului si apoi sa fie considerata vanzarea ilegala, fiindca in mod normal nu se mai poate repune in situatia anterioara, debitorul care are de suferit de pe urma executarilor silite ilega, cu clauze abuzive inserate in contractee de credit.

Debitorul executat silit ar trebui sa poata sa suspende executarea silita fara plata unei cautiuni

Stim deja ce inseamna cautiunea cand vine vorba de suspendarea unei executari silite. Astfel, este adevarat ca articolul referitor la plata cautiunii nu a fost abrogat, insa haideti sa citim ce zice CJUE despre plata unei cautiuni cand vine vorba despre contestarea unei executari silite pornite in baza unor clauze abuzive.

Punctul 57     din decizie arata ca în cadrul acestei acțiuni distincte în fața instanței de fond, consumatorul care solicită suspendarea procedurii de executare silită este obligat să plătească o cauțiune care este calculată pe baza valorii obiectului acțiunii.

Punctul 58      precizeaza ca in aceasta ipoteza costurile pe care le‑ar presupune o acțiune în justiție în raport cu cuantumul creanței contestate nu trebuie să fie de natură să descurajeze consumatorul să sesizeze instanța în vederea examinării naturii potențial abuzive a clauzelor contractuale.

Ori, este probabil ca un debitor care nu își execută obligația de plată să nu dispună de resursele financiare necesare pentru a constitui garanția cerută.

Tragem si noi concluzia ca in mod clar cautiunile pe care le veti regasi mai jos, desi SCA CUCULIS&ASOCIATII au reusit sa obtina in nenumarate randuri scutirea de la plata cautiunii, ar putea sa fie descurajatoare pentru debitorii aflati deja intr-o situatie precara financiar.

Ce a deciz CJUE in cauza C725/19 in legatura cu contestatia la executare si suspendarea executarii silite ?

Cjue se opune unei legislații naționale care nu permite instanței de executare silită a unei creanțe, sesizată cu o contestație la această executare, să aprecieze, din oficiu sau la cererea consumatorului, caracterul abuziv al clauzelor unui contract încheiat între un consumator și un profesionist care constituie titlu executoriu, din moment ce instanța de fond, care poate fi sesizată cu o acțiune distinctă de drept comun în vederea examinării caracterului eventual abuziv al clauzelor unui asemenea contract, nu poate suspenda procedura de executare silită până la pronunțarea unei hotărâri pe fond decât în urma plății unei cauțiuni la un nivel care poate descuraja consumatorul să introducă și să mențină o asemenea acțiune.

CJUE pronuntare finala.

Astfel , determinam si noi faptul ca toti cei care sunt executati silit si invoca existenta clauzelor abuzive, treuie sa beneficeze de suspendarea executarii silite iar in anumite cazuri chiar fara existenta unei cautiuni, iar suspendarea trebuie sa dainuiasca pana la solutionarea cauzei cu privire la existenta sau nu a clauzelor de natura abuziva in cadrul executarilor silite prin care trec, acesta putand fi singurul mijloc rezolnabil prin care un consumator sa fie intradevar aparat de catre legsislatie.

Vedeti si :

Suspendati executarile silite daca sunteti executat silit de banca, ifn sau recuperatorii de creante, pana cand se elimina clauzele abuzive din cadrul contractului pus in executare silita

Dupa ce veti solicita instantei de contestatie la executare silita sa verifice cate si care sunt clauzele abuzive puse in executare, este necesar sa solicitati in cadrul aceleasi contestatii la executarea silita si suspendarea executarii silite pana cand vor fi eliminate clauzele abuzive din cadrul contractului.

Nu pierdeti termenele, aparati-va drepturile, clauzele abuzive din contractele de credit, daca sunt depistate de catre instanta de judecata vor duce la anularea executarilor silite prin care treceti.

Multi nu stiu acest lucru si si-au pierdut imobilele fiindca nu au contestat in termen.

Suspendarea executarii silite , mijlocul prin care putem sa scapam de poprirea pe salari, sa blocam vanzarea casei la licitatie si sa temporizam orice act de executare silita, pana la solutionarea contestatiei la executare.

Suspendarea executarii silite se poate solicita ori de cate ori treceti printr-o executare silita si aceasta este cu posibil potential ilegal.

Spre exemplu daca sunteti executat silit de catre un recuperator de creante iar creanta pe care recuperatorul a pus- in executare silita, nu mai fusese platita de mai bine de 3 ani de zile, in mod cert executarea silita este ilegala si este obligatoriu sa formulati o cerere de suspendarea executarii silite, in instanta, pentru ca pana cand se va solutiona contestatia la executare silita, executorul sa nu mai aiba dreptul sa va ia banii din cont prin poprire.

Pentru a intelege mai bine ce inseamna suspendarea executarii silite si cand poate fi ceruta si de ce este necesar sa solicitati suspendarea executarii silite atunci cand sunteti spre exemplu, executat silit imobiliar, am decis ca astazi sa va spunetm totul despre efectele suspendarii executarii silite si cum se obtine suspendarea executarilor silite , in instanta.

Sa incepem!

Ce inseamna suspendarea executarii silite si suspendarea executarii silite provizorii?

Multi pot face confuzia intre cele doua tipuri de suspendare a executarii silite. Efectele suspendarii executarii silite in ambele cazuri sunt aceleasi , insa ele se solicita in mod diferentiat in functie de situatia in care va aflati.

Suspendarea provizorie a executarilor silite , in ce moment o folosim?

Suspendarea executarii silite provizorii :

Tipul acesta de suspendare se solicita instantei de judecata, atunci cand exista o urgenta, cum ar fi :

  • sunteti evacuat din imobil si este necesar sa suspendati executarea silita pentru a nu fi evacuat;
  • ati primit o publicatie de vanzare si practic vi s-a scos casa la vanzare;
  • vi s-au poprit conturile iar in acele conturi aveati banii necesari pentru o operatie sau efectiv nu erau banii dvs.
  • vi s-a vandut casa si atacati procesul verbal de licitatie si pentru a nu permite adjuedcatarului sa se intabuleze cu actul de adjudecare, solicitati suspendarea executarii silite;
  • alte cazuri urgente, in functie de situatia fiecaruia in mod particular( asta trebuie discutat cu avocatul specializat in executari silite si suspendarea executarii silite ).

Art. 719 cod procedura civila

(7) Dacă există urgenţă şi dacă, în cazurile prevăzute la alin. (2), respectiv alin. (3), s-a plătit cauţiunea, instanţa poate dispune, prin încheiere şi fără citarea părţilor, suspendarea provizorie a executării până la soluţionarea cererii de suspendare. Încheierea nu este supusă niciunei căi de atac. Cauţiunea depusă potrivit prezentului alineat rămâne indisponibilizată chiar dacă cererea de suspendare provizorie este respinsă şi este deductibilă din cauţiunea finală stabilită de instanţă, dacă este cazul.

Suspendarea executarii silite provizorii , DUREAZA pana cand ajungeti la primul termen de judecata pe calea contestatiei la executare silita unde se va dezbate suspendarea de fond.

Un exemplu pe care il aducem in fata dvs. cu titlu de practica judiciara, este suspendarea provizorie a executarii silite a unei executari silite pornite in baza unui contract de credit ipotecar si daca nu am fi formulat contestatie la executarea silita, executorul judecatoresc Niculescu Dinu Mihai, ar fi scos la licitatie publica, imobilul debitorului si probabil pana am fi reusit sa ne judecam in cadrul contestatiei la executare, l-ar fi vandut.

Suspendarea provizorie a executarii silite imobiliare impotriva Unicredit Bank

suspendarea provizorie a executarii silite imobiliare

Suspendarea executarii silite DE FOND, cand o folosim?

Acest tip de suspendare vizeaza, blocarea executarii silite, atunci cand dosarul ajunge sa fie dezbatut in prima instanta, de catre partile aflate in litigiu.

Art. 719 – Suspendarea executării(1) Până la soluţionarea contestaţiei la executare sau a altei cereri privind executarea silită, la solicitarea părţii interesate şi numai pentru motive temeinice, instanţa competentă poate suspenda executarea. Suspendarea se poate solicita odată cu contestaţia la executare sau prin cerere separată.

ATENTIE – NU PUTETI SOLICITA SUSPENDAREA EXECUTARII SILITE provizorii decat daca in cadrul contestatiei la executarea silita, solicitati si SUSPENDAREA EXECUTARII SILITE DE FOND, altfe, suspendarea provizorie va fi respinsa ca inadmisibila.

Cum se poate obtine suspendarea executarii silite in instanta?

Suspendarea executarii silite si evident, beneficiile efectelor suspendarii executarii silite prin poprire sau imobiliare sau mobiliare, pot fi obtinute doar in urma unei cereri de suspendare a executarii silite formulate in instanta.

Asa cum am explicat si mai sus, executarile silite se suspenda ca urmare a cererii adresate de catre ORICE parte interesata , in instanta de judecata.

Poate fi ceruta astfel suspendarea executarii silite prin poprire si asta inseamna ca doar poprirea va fi ridicata, sau poate fi ceruta suspendarea executarii silite imobiliare, asta pentru a nu va fi vanduta casa la executare sau suspendarea executarii silite mobiliare, daca bunurile dvs. mobile sunt supuse acestei proceduri de executare silita.

Astfel, pentru a stabili in mod concret ce are de facut un debitor executat silit si care vrea sa obtine suspendarea executarii silite:

  • sa formuleze contestatia la executare silita si sa solicite in cadrul ei si suspendarea executarii silite;
  • sa plateasca taxa de timbru de 50 de lei si cautiunea stabilita conform calculului pe care il poate face avocatul specializat in executari silite;
  • sa faca dovada daca solicita suspendarea provizorie ca exista o contestatie la executare pe rol.

Pana cand dureaza suspendarea executarii ?

Exista un mit conform caruia, suspendarea executarii silite pana la solutionarea definitiva este garantata din moment ce instanta de fond a stabilit ca se suspenda executarea silita.

Nu este asa, suspedarea executarii silite dureaza pana cand se pronunta instanta de juedcata pe fondul cauzei.

Astfel , daca aveti contestatia la executare admisa, atunci ea devine EXECUTORIE pe fond si executorul trebuie chiar de pe fond sa ridice toate masurile executorii iar atunci cand executarea silita nu a fost anulata pe fond pe calea contestatiei la executare, suspendarea executarii silite este desfiintata pe fond si practic, pana cand va judecati in apel, executarea va merge in pararel.

SUSPENDAREA EXECUTARII IN APEL – Noi opinam ca suspendarea executarii silite in apel este admisibila pe calea unei cereri de suspendarea provizorie chiar si in apel.

Motive temeinice suspendare executare silita

Practic, pentru a obtine o asemenea temporizare in instanta, cererea de suspendare trebuie sa contina in primul rand motivele pentru care se solicita o asemenea suspendare a executarii silite. URGENTA, trebuie dovedita in ipoteza in care solicitam o suspendare provizorie si ca in toate cererile adresate instantei si aceasta trebuie sa fie motivata.

Desigur, nu putem cuprinde in prezentul material , TOATE ipotezele si motivele ce pot fi invocate insta putem aduce aminte spre exemplu ca motive ce duc la suspendarea executarii silite pot fi :

  • punerea in executare de catre banca sau recuperator ori ifn sau alta persoana juridica sau fizica a unei creante prescrise;
  • faptul ca titlul pus in executare silita nu este cert, lichid si exigibil , a se vedea contractele cu bancile;
  • titlul executoriu este falsificat, a se vedea spre exemplu biletul la ordin pus in executare pe care semnatura avalistului este falsa;
  • debitorul a decedat si practic executarea nu poate continua;
  • sunt situatii de abuz in care creanta este stinsa prin plata si totusi este urmarit fostul debitor.

Suspendarea executarii silite la cererea debitorului

In tot materialul de mai sus, am discutat despre suspenarea executarii silite la cererea debitorului, insa de esenta exista si situatia in care suspendarea executarii silite se poate face si la cererea creditorului.

In ceea ce priveste suspendarea executarii la cererea debitorului, acesta poate obtine o asemenea suspendarea doar in instanta sau pentru motive foarte restranse si prin cerere adresata executorului.

Cititi si :

Cum se suspenda executarea silita la cererea creditorului

Acest tip de cerere poate fi inaintat de catre creditor, adica cel care a instruit executorul sa demareze o executare silita impotriva debitorului.

De regula, creditorul poate solicita suependarea executarii silite in toate formele ei, atunci cand :

  • se intelege cu debitorul;
  • vrea sa ii dea un ragaz debitorului;
  • alte asemenea situatii sau cand exista o problema cu bunurile debitorului ce fac imposibila executarea lor silita;
  • decesul debitorului.

Unde se plateste cautiunea pentru a suspenda executarea silita

Asa cum am aratat si mai sus, pentru a putea fi suspendata executarea silita, este necesara si plata unei cautiuni.

In primul rand trebuie sa stiti ca aceasta cautiune trebuie platita la CEC si depusa in ORIGINAL la instanta unde se solicita suspendarea executarii silite.

Mai jos , aveti tabelul de calcul pentru plata cautiunii.

(2) Pentru a se dispune suspendarea, cel care o solicită trebuie să dea în prealabil o cauţiune, calculată la valoarea obiectului contestaţiei, după cum urmează:

a) de 10%, dacă această valoare este până la 10.000 lei;

b) de 1.000 lei plus 5% pentru ceea ce depăşeşte 10.000 lei;

c) de 5.500 lei plus 1% pentru ceea ce depăşeşte 100.000 lei;

d) de 14.500 lei plus 0,1% pentru ceea ce depăşeşte 1.000.000 lei.

La suspendarea executarii prin evacuare se va plati o cautiune de 1000 de lei si atat

(3) Dacă obiectul contestaţiei nu este evaluabil în bani, cauţiunea va fi de 1.000 lei, în afară de cazul în care legea dispune altfel. – aceasta este valabila atunci cand se solicita suspendarea evacuarii.

Procese castigate de suspendare a executarii silite

Mai jos dam exemplul de data foarte recenta din luna MAI 2023 prin care am reusit sa suspendam provizoriu executarea silita DOAR cu o zi inainte de vanzarea imobilului debitorului, intreaga executare silita in acest moment a fost temporizata iar debitorul se poate judeca pe fond si sa anuleze actele de executare silita.

Un alt dosar din tipul dosarelor #DosarelePrindViata!

Şedinţe

11.05.2023 Ora estimata: 09:00
Complet: Complet 2 CC
Tip solutie: Alte soluţii
Solutia pe scurt: [..] Admite capătul de cerere privind suspendarea provizorie a executării silite formulat de contestatorii COSTACHE RAMONA ELENA şi COSTACHE DANIEL – IONUŢ în contradictoriu cu intimatul B2KAPITAL PORTOFOLIO MANAGEMENT SRL.
Dispune suspendarea provizorie a executării silite din dosarul de executare nr. 7/2023 aflat pe rolul B.E.J. Ivanciu George Adrian, pornită în baza titlului executoriu Contract de ipotecă nr. autentificat sub nr. 4052/19.10.2007 de BNP Dincă Mirela Luminiţa, până la soluţionarea cererii de suspendare a executării silite înregistrată la Judecătoria Feteşti sub nr. 1493/229/2023 (conexat la 1296/229/2023). Dispune comunicarea prezentei încheieri către B.E.J. Ivanciu George Adrian. Fără cale de atac în ceea ce priveşte măsura dispusă privind suspendarea provizorie a executării silite. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 11.05.2023.
Document: Încheiere finală camera consiliu  704/2023  11.05.2023

Cand se poate suspenda executarea silita fara plata cautiunii ?

(4) Suspendarea executării este obligatorie şi cauţiunea nu este necesară dacă:

1. hotărârea sau înscrisul care se execută nu este, potrivit legii, executoriu;

2. înscrisul care se execută a fost declarat fals printr-o hotărâre judecătorească dată în prima instanţă;3. debitorul face dovada cu înscris autentic că a obţinut de la creditor o amânare ori, după caz, beneficiază de un termen de plată.

Ce pot sa fac daca nu imi permit plata cautiunii pentru suspendarea executarii silite ?

Avand in vedere ca la SCA Cuculis&Asociatii noi am gasit intodeauna solutii, va spuem ca puteti formula o cerere de ajutor public judiciar pentru plata cautiunii.

Astfel, dupa cum observati, exista o larga posibilitate pentru ca dvs. sa puteti temporiza executarea silita si eventual sa scapati de efectele negative din viata dvs. a unor executari silite ilegale.

Aparati-va drepturile!

Av.Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
66 comments to “Suspendarea Executarii Silite”
  1. Buna ziua! Mi s-a pus o poprire pe salariu,iar intre timp am ramas insarcinata si fiind in medical nu mi s-au mai oprit bani,stiu ca dupa ce voi intra in concediu de crestere copil platile se vor relua,ideea este ca eu si mama mea avem o proprietate pe numele amandurora si vreau sa stiu daca exista posibilitatea sa mi se puna sechestru pe acea proprietate din moment ce platile se vor relua dupa ce nasc? Suma pe care o am de achitat nu este atat de mare. Va multumesc pentru eventualele raspunsuri

    • Cum pot avea poprire după ce am făcut 3 bănci, trecut prin ANAF de trei ori zero datorii și vine un pupă lapte Tănase Marian Traian din DB și-mi pune poprire pe conturi că așa vrea el

  2. am un credit pe care il platesc de 13 ani mai am putin de platit …din34000 eu au ramas 8000, in contractul de creditare sigur sunt clauze neconforme …care au marit contrar legii si rata si creditul….cumpotsarezolv eventual prin instanta reducerea creditului …dat fiind aceste clauze contracuale .care au afectat creditul…deci platesc mai mult …cu stima

      • Soților meu are contul de salariu blocat și sechestru pe imobil,masină într-un proces penal,casa o avem în rate și doresc să știu dacă există posibilitatea să pierdem casa atâta timp căt încă este a băncii,nu mai spun că rata este pe salariul soțului și în fiecare lună întâmpină probleme la plata ratei,el nu poate retrage bani nici măcar pentru a trăi,ce este de făcut,dacă eu nu aș avea un venit?

      • Cum puței rezola problema IFNurilor care percep dobânzi f mari iar oamenii săracii se trezesc cu sume imense de plata.

  3. Bună ziua

    Am un credit luat din 2006 și în februarie 2021 am primit de la executor actele de executare. După aprox o Luna mi-au pus Poprire pe cont
    Este normal după 15 ani sa îmi pună sechestru

      • Eu tocmai mi-am luat-o și mai urat. Pt un credit pe card din 2008 am fost sunata în 2016 de cineva care s-a prezentat agent Kruk. I-am cerut să îmi trimită prin posta copii după documentele lor să văd despre ce e vorba. Din 2016 pana în mai 2022 au refuzat să-mi trimită copii după actele lor dar ma cautau doar prin telefon să mi spună ca trebuie să le dau bani. Deci fără a mi trimite documentele din evidenta lor m-am trezit pe 19.iulie2022 că mi-a fost poprit contul la banca și în aceasi zi am primit un plic cu documentele de la executorul judecătoresc. Dacă executorul a putut să mi trimită actele, de ce Kruk nu mi a trimis anterior actele pe care le aveau? După cum s-au comportat parca erau niște escroci care voiau să mă escroxheze deoarece au refuzat să mi trimită oficial documente în scris și doar ma sunau să mi ceară bani. E legal să se comporte așa? E normal asa ceva? D-le avocat, dvs sunteți super pregătit în domeniul asta, dar în Piatra Neamț, la mine pe cocioc, ma îndoiesc că există avocați cu asemenea pregătire. Și chiar dacă ar fi, eu nu obțin venituri ci trăiesc din banii aduși în casă de fiul meu pt că nu am job de ceva ani ( cică sunt prea bătrână pentru piața muncii) și ies la pensie la anul în aprilie, pt că în același timp sunt cică prea tânără pt a ieși la pensie. Ma puteți ajuta cumva? Ce este de făcut? Sa nu uit… Documentul de la executor are data emiterii 6 iulie 2022,dar plicul a ajuns în căsuța mea postala pe 19 iulie 2022. Mulțumesc!

  4. Bună! Am aşa o situaţie puţin plăcută, din intîmplare am aflat că mi s-a amplicat restricţii pe conturile bancare şi accesul alte instituţii de stat, cunosc de faptul că mama are datorie pe energiea termică pe o perioadă mai îndelungată, dar resticţiea a fot aplicată faţă de mine, nu pot înţelege de ce am eu cu datoria mamei, apartamentul e înscris doar pe mama, contractul de prestarea servicilor termice cu mama a fost semnat, eu doar am viză de reşedinţă unde nu locuiesc de vreo 15 ani de cînt am fost student, băuiesc eu că este virun abuz din partea executorului judecătoresc dar sper că dvs mă va veţi lămuri.foi fi foarte mulţumit de răspuns.!

    • Bună ,am o proprirea de 7400de lei miau mai rămas 6440(mi sa tras33la sută),pt o datorie din anul 2012..2013.

  5. Am un vrefut de 3000 lei luat în mai 2019. Am plătit w ani rate de cate 350 lei pe lună, după care am intrat în imposibilitate de plata. Am spus asta, am cerut un răgaz. M au lăsat în pace , iar în aprilie 2022 am primit o somație de la executor in care suma pe care i am de returnat este de 17643 lei. Enorm. Am luat 3000 lei , dumnezeule! Si ameamenințări cum ca dacă nu plătesc imi pun urmărire silită pe casă, pe imobil.
    Sunt disperata.

  6. Buna ziua,

    Am primit acum cateva zile ( 11.04.2022 ) o instiintare de deschidere procedura de executare silita in baza unui titlu executoriu rep de o sentinta civila pronuntata intr-un dosar de partaj. Sentinta a fost pronuntat in iunie eu asteptand sa primesc comunicarea pt a merge mai departe in apel.Comunicarea nu am primit-o in schimb m-am trezit cu aceasta incepere de deschidere procedura de executare silita.
    Ducandu-ma la judecatorie sa vad dosarul am constatat ca comunicare mi-a fost trimisa la o adresa pe care eu nu am comunicat-o niciodata, normal ca a fost returnata cu destinatar necunoscut la adresa. Cum ma pot apara in acest caz. Practic sunt instiintata ca daca nu platesc in 15 zile imi scoate casa la vanzare, conturile sunt deja poprite ….etc.

    Multumesc anticipat pentru indrumari.

  7. Bună ziua! Și eu,ca mulți alții, am luat un credit în 2007. Credit luat în franci ,aproximativ 30000 lei. După un an ,un an și ceva am ajuns în imposibilitatea de a mai plăti. La începutul anului 2021 am primit somație de executare silită și poprire pe salariu eu și soțul. Ce vreau eu să vă întreb este faptul că suma pe care eu trebuie să o plătesc este de 72000. Cum.e posibil ca după 15 ani să plătesc asemenea sumă.Eu am deschis proces,este în derulare ,ideea e că din câte am înțeles,este că voi plăti mult și bine această datorie ptr.că penalitățile și dobânzile merg în continuare, ceeace mi se pare un abuz maxim. Ce e de făcut? Ce mă sfătuiți să fac? Ași dori să-mi acordați și mie câteva minute să stăm de vorbă. Mulțumesc!

    • Dl avocat,bna ziua,in prezent platesc o poprire pe salariu de 1600 roni,iar din 2022 luna iunie ,mi s-oprit 1000 roni.Firma recuperatoare este din Malta,o firma fantoma! Cat ma costa sa pot inchide aceasta executare silita?

  8. Buna ziua, in 2016 am luat un credit de 10000 am platit până în 2019 in 2020 am fost la banca sa achit miau zis că nu mă găsesc în sistem anul trecut ma m trezit cu o firma de recuperatori am vb cu dânșii sa achit am mers cu rata normal anul acesta m-am trezit cu alta firma de recuperatori pentru același credit ce mă sfătuiți să fac vă mulțumesc

  9. Bună ziua!am făcut un împrumut rapid in 2019,pe care nu l am achitat,la începutul lunii august am primit un plic de la executor că îmi va fi pusă poprire!
    Datoria undeva la 2500 lei,in prima fază neștiind de asta am primit un transfer de 500 lei care au fost retrași de către ei,eu văzând asta am decis sa depun pe contul o sumă mai mare decât datoria sa mi poată fi retrasă integral datoria, lucru care a fost efectuat.
    Am primit acasă o foaie in care executorul anunță banca și apoi spune către companie “va solicităm sa procedați la desființarea popririi”
    Eu am mers cu foaia la bancă unde am predat o!
    Astăzi la salariu mi a fost virata o suma mai mica,-500 lei aproximativ!
    Deci poprirea a fost efectuată!
    Am anunțat compania și am trimis mail cu foaia de am primit o in care anunța că trebuie desființata și mi au răspuns că pe ei nu ii ajută,că aceea este către bancă și ca ei sa nu mai facă acea plată trebuie că executorul sa le trimită și lor o astfel de înștiințare.
    Am incercat sa sun la executor dar nu răspunde nimeni!
    Va rog,cum îmi pot recupera banii și să nu îmi mai oprească la salariul următor!
    Repet,mie mi a fost retrasă suma datorată!
    Mulțumesc anticipat

      • Sunt executat silit de SCPEJ MATEI&ASOCIATII(ANTERIOR DOSAR 4/2014 AL BEJ GAVRILESCU MAGNOLIA -MARIA ..
        AM SOLICITAT SITUATIA PLATILOR LA ZI ..MAI ALES CA AU TRECUT ATATIA ANI XE POPRIRE A PENSIEI MELE SI BLOCARE A CONTURILOR CA AM IMBATRANIT(78 ANI) SI M-AM IMBOLNAVIT …MA DESCURC F. GREU…
        NU AM STIUT CA POT FACE CONTESTATIE,CHIAR DACA SUNT VICII DE PROCEDURA…DAR NU STIU VERIFICA INSCRIEREA IN REGISTRU DE EVIDE TA AMINTIT DE D-VOASTRA..!! AJUTATI-MA..MAI ALES CA AM FOST COLABORATOR AL SOCIETATII CARE MA EXECUTA..
        MULTUMESC ANTICIPAT..!!

  10. AM PROPRIRE PE CONTURILE BANCARE, AM POPRIRE PE SALARIU 1050 LEI. AM SALARIU NET 3150 LEI.AM RATA IMPRUMUT LA RAIFFAISEN 856 LEI PE CARE NU-I POT ACHITA ,AM CONTUL BLOCAT.

  11. Am o datorie mai veche de 5 ani la ProvidenIFN,nu am fost citat la o instanță și mi s-au poprit abuziv 500 lei din pensie fără nici o înștiințare sau citare în instanță

  12. Fiul meu a făcut un credit și in anul 2015 creditul a fost preluat , presupun ca in baza unei hot. judecătorești , de o firma de recuperare.. acesta ( fiul) nu a mai lucrat de atunci in baza unui contract de munca.. Întrebarea mea este dacă exista posibilitatea de a se “anula” aceasta datorie avind in vedere perioada trecută ( aproximativ 8 ani).. Cu multumiri anticipate pt răspuns și pt implicarea dvs in ajutorul acordat.. Creditul a fost de cca 20000 lei

    • Sunt executat silit de către Credite Rapide IFN am luat o suma de 500ron am plătit 150ron și sa ajuns la2600ron mi sa făcut proprie mi sa tras suma 1100ron ce se poate face cum recuperez suma sausumele xare se opresc

      • Să trăiți cu respect am avut un credit la pireus din data de 09 09 2008 și am fost executat la data de nr dosar 307pe2018 data fiind 21 02 2020 miau fost luați banii bineînțeles ce poat face suma este 7113,20 plus cheltuielile 1151,67

  13. cu respect sa traiti,am fost executat silit in dosar 105953 pentru un credit de acum peste 10 ani asi vrea sa ma ajutati in acest sens la timpul respectiv am luat aproximativ 42000 de lei in franci elvetieni atunci ierea 24 de lei francul dupa 2 luni sa dublat si am intrat in imposibilitate de plata iar domnul executor ma lasat asa si mi-a pus dobinzi pina sa strins 168350 lei dupa care mi-a facut poprire pe pensie de 2500 lei,va rog ajutati-ma,va multumesc

  14. Soțul meu este bolnav și îi reține din 2009si in prezent din pensie plus ia luat bani de pe garsonieră rog să mă ajutați

  15. Daca nu am nici un fel de venit doar alocatia copiilor nu am masina si nici nu sunt trecuta pe contractul de la casa e doar sotul trecut si am primit executatre silită de la Credius pt un împrumut din 2019.Mentionez ca sunt casatorita legitim din februarie 2019 iar casa a fost cumparata de sotul in 2006 fiind singur pe contract. Eu nu detin pe numele meu absolut nimic. Ce mi se poate intampla si daca se intampla ceva cu casa ?

  16. Bună ziua,
    Cât de legal este ca un executor să încaseze sume diferite pe aceeași lună aferent aceluiași dosar, și ce se poate face in acest caz?
    Andreea Alecsandrescu,
    Cu stimă,

  17. Cum pot să anulez un act de vînzare cumpărare ce l-am făcut unui nepot cu clauza de întreținere și cu dreptul de a locui în casa pina la moarte deoarece se poarta foarte urit cu noi vrem sa anulam actul

  18. Buna ziua,

    As dori sa stiu daca graficele (scadentarele) din contractele de credit bancar sunt inscrisuri sub semnatura privata. Facand parte din contract, asa cum se mentioneaza in acesta, titlul executoriu este incomplet daca ele lipsesc din dosarul de executare?

    Multumesc!

  19. Buna ziua,am sechestru asupra autoturismului de catre Executor Dorcioman,am fost oprita in trafic de catre un agent de politie iar talonul masinii mi a fost retinut.Ce pot face pentru o contestatie de anulare.Multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.