Cum Putem Deschide Insolventa Unei Firme? Cardul De Sanatate Administrat De O Societate Insolventa Av. Cuculis Adrian B1 TV

Acte necesare pentru deschiderea insolventei unei firme, cititi mai jos:

Ce trebuie sa facem daca o firma are datorii si nu le putem recupera ?

insolventAtunci cand o societate comerciala are o datorie fata de o alta societate sau orice alt creditor, ea este obligata conform legii 85/2014 care a inlocuit vechea reglementare din 2006 purtand acelasi numar, sa isi declare singura insolventa, altfel putandu-se face raspunzatoare de fapte penale, in functie de activitatile desfasurate de catre aceasta.

Starea de insoventa este definita de catre leguitor ca fiind situatia in care un debitor, nu-si poate plati pentru o anumita perioada de timp o datorie lichida si exigibila.

Astfel, legea mai sus amintita in punctul 72 prevede ca datoria trebuie sa aiba un anumit prag pentru a putea fi antrenata insolventa persoanei juridice  si anume:  valoarea-prag reprezinta cuantumul minim al creantei, pentru a putea fi introdusa cererea de deschidere a procedurii de insolventa. Valoarea-prag este de 40.000 lei atat pentru creditori, cat si pentru debitor, inclusiv pentru cererile formulate de lichidatorul numit in procedura de lichidare prevazuta de Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru creante de alta natura decat cele salariale, iar pentru salariati este de 6 salarii medii brute pe economie/salariat.

Acte necesare pentru deschiderea insolventei:

  • Documentul justificativ al datoriei (contract de imprumut,contract bancar, sau orice alt act prin care se atesta o creanta peste pragul amintit mai sus);
  • Cererea adresata catre Tribunalul din Circumsciptia din care face parte debitorul;
  • Dovada aferenta tracerii celor 60 de zile in care debitorul nu s-a indeplit obligatia;
  • Dovada platii taxei de timbru regasita in OG. 80/2013 a taxelor de timbru de 200 de lei; (Art. 14
    (1) Actiunile, cererile, obiectiunile, contestatiile introduse ia instantele judecatoresti in temeiul Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei, cu modificarile si completarile ulterioare, al Ordonantei Guvernului nr. 10/2004 privind falimentul institutiilor de credit, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 287/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, si al Legii nr. 503/2004 privind redresarea financiara, falimentul, dizolvarea si lichidarea voluntara in activitatea de asigurari, cu modificarile si completarile ulterioare, se taxeaza cu 200 lei.)
  • Atentie (pentru angajati / salariati  valoarea prag este de 6 salarii medii brute pe economie/salariat.)


Respectiva cerere de deschidere a insolventei persoanei juridice de multe ori poate fi folosita de catre creditori ca si o blocare a intregii activitati a debitorului si astfel ea cum am amitit reprezinta un procedeu original de a intimida debitorul spre plata creantei, altfel nefiindu-i posibila conducerea activitatii sale.

Cine ne poate ajuta cu deschiderea insolventei?

In principal este important sa stabiliti cu un profesionist, daca se poate aplica procedura insolventei situatiei particulare pentru debitorul dvs. sau daca chiar dvs, sunteti debitor cu atat mai mult este important sa discutati cu un avocat de preferinta si lichidator in acelasi timp, pentru a va putea depune cererea de deschidere a insolventei.

Veti observa ca dupa ce veti depune cererea de insolventa, daca dvs. sunteti persoana care si-a cerut singura insolventa, lichidatorul / practicianul in insolventa va poate ajuta chiar sa stabiliti un plan de redresare iar daca sunteti creditor, avocatul/lichidator va poate maximiza procedura de recuperare si cota creantelor.

Prin urmare, organele care instrumenteaza activitatea de lichidare sunt judecatorul sindic, practicianul in insolventa/lichidatorul si adunarea creditorilor conform legii in vigoare.

 

C.AVOCAT si de Lichidare Judiciara

Avocat Cuculis Adrian

Lichidator Cuculis Sanda

avocat@indrumari-juridice.eu

0314124888

 

 

One comment to “Cum Putem Deschide Insolventa Unei Firme? Cardul De Sanatate Administrat De O Societate Insolventa Av. Cuculis Adrian B1 TV”
  1. Buna ziua! Am un srl.o florarie…nu reusim sa mai achitam taxele la stat pentru salarii ..avem rata la un imprumut si chiria.vanzarile nu merg si nu mai facem fata cu cheltuielile.am putea deschide procedura de insolventa? Mulțumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.