Executat Silit De Credit Europe Bank – Contestatie La Executare 2020

Executat Silit De Credit Europe Bank, debitorul anuleaza executarea silita. Anul 2020 si prima anulare de executare silita impotriva unei banci chiar din PRIMA zi lucratoare.

Aducem o veste extrem de buna pentru debitorul executat silit de credit Europe Bank care s-a luptat cu banca si a obtinut o anulare de executare silita deloc de neglijat pentru debitor, in valoare de 12000 de EURO, pe care instanta i-a evacuat din sarcina debitorului executat silit.

La primire este Banca Credit Europe Bank S.A care in mod surprinzator NU si-a cesionat creanta catre un recuperator de creanta ci a actionat in nume propriu pentru a pune in executare silita un contract de credit incheiat in 2006 in Euro.

In data de 10.06.2019 debitorul a primit primele acte de executare silita prin care se dispunea de catre executorul judecatoresc Enea Mihaela Raluca, indisponibilizarea sumelor de bani pana la obtinerea (in mod ilega), a sumei de 12000 de euro cu tot cu cheltuieli de executare silita.

Executat Silit De Credit

Dupa primirea adresei de poprire a sumelor de bani de mai sus, debitorul a depus o contestatie la execuatrea silita pornita impotiva lui contestat de fapt pasivitatea bancii si solicitand instantei sa constate intervenirea prescriptiei dreptului de a pune in executare silita contractul.

Decizia instantei indreapta inclusiv abuzul onorariului excedentar pe care executorul judecatoresc l-a introdus in cadrul actelor de executare silita.

Dosar 15382/302/2019 :

Ce am de facut daca aflu ca am conturile poprire, ca mi s-a scos casa la vanzare sau mi s-a sechestrat masina?

Cititi si :

06.01.2020
Ora estimata: 13:00
Complet: C 6 civil 2019
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare formulată de contestatorul Vasile Dragoş în contradictoriu cu intimata Credit Europe Bank (Romania) SA.
Anulează decizia civilă nr. 1160A pronunţată la data de 19.04.2019 de Tribunalul Bucureşti Secţia a III a Civilă în dosarul nr. 801/302/2019, prin care a fost încuviinţată executarea silită, executarea silită însăşi şi toate actele de executare efectuate în dosarul de executare nr. 97/2019 al Biroului Executorului Judecătoresc Enea Mihaela Raluca.

Dispune întoarcerea executării silite efectuate în dosarul de executare nr. 97/2019 constituit pe rolul Biroului Executorului Judecătoresc Enea Mihaela Raluca cu privire la suma de 472 lei.

Face aplicarea dispoziţiilor art. 45 alin. 1 lit. f din O.U.G. nr. 80/2013 şi dispune restituirea către contestatorul Vasile Dragoş, la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe, a sumei de 1300 lei reprezentând taxă judiciară de timbru aferentă contestaţiei la executare şi cererii de întoarcere a executării silite.
Obligă intimata la plata către contestatorul Vasile Dragoş a sumei de 3.538,08 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, compusă din suma de 3.500 lei reprezentând onorariu avocaţial şi suma de 38,08 lei reprezentând cheltuieli fotocopiere dosar de executare nr. 35/2013. În baza art. 717 alin. 2 C.pr.civ., pune în vedere intimatei Credit Europe Bank (Romania) SA. să achite către BEJ Enea Mihaela Raluca suma de 168,98 lei reprezentând contravaloarea cheltuielilor ocazionate de fotocopierea şi comunicarea dosarului de executare nr. 97/2019.

Vizualizati si :

De observat este faptul ca discutam despre sume de zeci de mii de euro si daca raportam intreaga “piata” a executarilor silite la cate dintre ele sunt profund ilegale, vom constata ca romanii sunt executati silit pe nedrept pentru milioane si milioane de euro.

Spunem ca intodeauna cand vine vorba despre o executare silita ca debitorul este autorizat de catre codul de procedura civila si chiar si de catre legea ce reglementeaza activitatea executorilor judecatoresti sa promoveze o contestatie la executare.

Contestatia la executare nu inseamna implicit ca debitorul vrea sa acuze o incalcare a legii insa daca exista o neregularitate, acest lucru trebuie constatat direct de catre instanta.

Astfel, contestatia la executare se face si atunci cand exista probleme cu actele de executare silita, sau executarea este ilegala sau abuziva dar si atunci cand doar se solicita verificarea legalitatii acestor acte din dosarul executional.

Articolul 60 (1) Actele executorilor judecătoreşti sunt supuse, în condiţiile legii, controlului instanţelor judecătoreşti competente.

(2) Activitatea executorilor judecătoreşti este supusă controlului profesional, în condiţiile prezentei legi.

Articolul 61 Cei interesaţi sau vătămaţi prin actele de executare pot formula contestaţie la executare, în condiţiile prevăzute de Codul de procedură civilă.

Observati cum insasi legea executorilor 188/2000 vorbeste despre “cei interesati sau vatamati”, adica confirma ipoteza fie a celor ce au constatat o vatamare prin actele de executare ilegale fie vor sa verifice dosarul de executare silita pentru posibile abuzuri savarsite impotriva lor in calitate de debitori.

Spre exemplu, daca un debitor este executat silit si formuleaza contestatie la executare silita si nu stie ca este prescris acel dosar, nici instanta nu va putea sa ii invoce prescriptia din oficiu fiindca nu are aceasta competenta.

De aceea intodeauna, in materia executarii silite este obligatoriu sa aveti parte DOAR de aparare calificata si specializata.

Av.Drd. Cuculis Adrian

6 comments to “Executat Silit De Credit Europe Bank – Contestatie La Executare 2020”
  1. buna ziua! am 2 credite la provident facute in 2015 si din 2016 am avut intarzieri si apoi nu am mai putut plati, iar acum apar cu acele credite ca ar fi fost platite complet, date in afara bilantului, inseamna ca sunt cesionate unui executo nu? pentru ca din dec mi s-a pus poprire pe cont. pot face contestatie la executare? si mai am un cvredit la credius dar acela nu imi apare in BC doar ca am poprire pe cont creditul fiind facut in 2016 si mi-au retras o suma de 400 si ceva de lei care era blocata de 2 ani de zile.
    ce as putea face sa scap de ele in situatia asta in total e vb de vreo 28500 lei

  2. Buna ziua. Am un credit luat pa firma de la CREDIT EUROPE BANK, data contract 26.06.2008, a fost pus garantie 2 autoturisme, societatea a intrat in insolventa, au refuzat sa se inscrie la masa credala, dar noi am platit conform garficului stabilit dupa intrarea in insolventa. Banca ne cerut executarea silita pentru bunurile detinute de cei doi asociati , fara sa execute garantile. In data de 08.01.2012 depun dosarul in instanta Bej Eftenie Petrut, si obtin incuviintarea executari silite in data de 08.01.2013.Pe parcursul anului 2012 le-Au fost refuxzate de 2 ori dosarul. Ulterior firma a intrat in faliment si nu am mai platit.Acum am primit poprire pe salariu, pot s afac contestatie la executare? suma este 28.210,56 cu tot cu chel. de executare.Va multumesc.

  3. Bună ziua. In anul 2013,banca Credit Europe Bank, ne-a executat abuziv,pt. creditul ipotecar, fara a ne anunțe, noi depunând initial o cerere de eșalonare rate la care așteptăm răspuns privind eșalonarea iar ei trimitandu-ne acasă actele de executare. La momentul respectiv, am acceptat o soluție de mijloc propusă de executor, și cu acordul băncii, de a suspenda acțiunea de executare și de a rămâne în casă, cu plata unei plati lunare in contul datoriei rămase. Acordul de face din 2 in 2 ani, banca nefindvde acord pe o perioadă mai lungă. Timp insuficient pt. noi. Acum, la noul acord, consider că au pus câteva clauze abuzive…cum este renunțarea totala, in viitor, a oricăror acțiuni în justiție împotriva băncii. Cum e mai bine pt. noi sa facem?Noi nu am intenționat să ajungem la judecata, dar deja e prea mult,.. Avem nevoie de sprijinul juridic al unui avocat…..

    • Buna ziua, puteti sa-l semnati si ulterior ne sunati la 0722298011 si daca sunt clauze abuzive in cadrul acelor angajamente, ne vom asigura ca ele vor ajunge in instanta. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.