Kruk Executa Silit Ilegal Si Blocheaza Contul Bancar Insa Debitorul Nu Primeste Niciun Act De Executare Silita Nici Macar Dupa Blocarea Conturilor
Decizia este definitiva!
Kruk executa silit pe ascuns si spunem asta fiindca desi executorul nu a trimis niciun act de executare, are pretentia ca angajatorul debitorului sa ii puna poprire pe salariu.
Debitorul afla de executarea silita inceputa de catre Kruk, de la angajator atunci cand angajatorul primeste adresa de validarea popririi, adica mai pe scurt executorul voia banii angajatorului insa fara sa fi facut procedura de notificare legala.
Cu creditul prescris dar Kruk , Secapital si Investcapital tot pe urmele debitorului pentru a-l executa silit ilegal.
Cazul Vladu – Cum afli de la propriul loc de munca de faptul ca esti executat silit si cum ajungi sa anulezi executarea silita chiar daca ai depasit de mult termenul de 15 zile de cand se presupune ca executorul a trimis actele.
#DosarelePrindViata povestea debitoarei Vladu
Astfel , la data de 26.03.2018 mi-a fost adus de catre un vecin plicul transmis la domiciliul acestuia, dar adresat subsemnatei, emis de Judecatoria Sector 1 Bucuresti in dosar nr. 7459/299/2018, avand ca obiect validare poprire, prin care mi se punea in vedere sa formulez intampinare fata de cererea BEJ Tudorache Catalin Andrei – formulata la solicitarea SECAPITAL S.A.R.L. prin KRUK ROMANIA SRL, in plicul respectiv regasindu-se si instiintarea de infiintare a popririi nr. 151814/20.10.2017 cu o dovada a comunicarii catre subsemnata la un domiciliu gresit, adresa de infiintare a popririi nr. 150471/20.10.2017 emisa catre fostul angajator al subsemnatei de care nu am avut cunostinta pana in prezent, incheierea de incuviintare a executarii silite din data de 15.06.2016 si contractul de credit nr. RF22942179210.
Practic obervam din spusele debitorului ca totul era anormal in executarea silita inceput.
Pe de-o parte ca poprirea a fost trimisa la o adresa gresita si validarea popririi a ajuns la un vecin cand trebuia sa ajunga la angajator.
Reiese din declaratiile doamnei ce au fost primite de catre instanta, in mod clar ca multi dintre debitorii care au acele proces verbale emise de catre executorii judecatoresti, NU AU PRIMIT NICIODATA ACTE DE EXECUTARE si totusi sunt executati silit ilegal!!
Acesta a fost momentul – 26.03.2018 – la care debitorul a luat cunostinta de existenta unui dosar de executare .
Aceeasi adresa gresita a fost mentionata si in dosarul de validare a popririi, iar documentele transmise de instanta prin care i se punea in vedere sa formulez intampinare fata de cererea de validare a popririi au ajuns tot la alta adresaa, insa in acest caz s-a intamplat ca vecinul care detine apartamentul 29 (fara a locui in el) sa vina in vizita putin dupa data lasarii in
posta a plicului adresat debitorului, astfel ca i-a facut favorul de a i-l inmana.
Tragem concluzia ca in Romania, pentru a-ti putea apara drepturile trebuie sa se intample ceva total imprevizionar, altfel este executat fara drept de apel.
In acest context, am putut formula intampinare in dosarul respectiv si prezenta contestatie la executare.
In concluzie, debitorul a aflat printr-o coincidenta de existenta cauzei privind validarea popririi, precum si, implicit, de existenta unei executari silite pornite impotriva mea la data de 26.03.2018, data de la care consider ca incepe sa curga termenul de 15 zile inauntrul caruia pot formula contestatie la executare.
Fata de situatia expusa, am solicitat instantei de judecata sa dispuna repunerea subsemnatei in termenul pentru formularea contestatiei la executare, raportat la dispozitiile art. 186 N.C.P.C., care arata ca „partea care a pierdut un termen procedural va fi repusa in termen numai daca dovedeste ca intarzierea se datoreaza unor motive temeinic justificate”, iar motivul justificat rezulta din inscrisuri, respectiv comunicarea actelor de executare silita la o alta adresa decat cea a subsemnatei.
Solutia instantei este aceea pe care o vedeti mai jos si astfel considera debitoara repusa in termen si admite si contestatia la executare si anuleaza toate actele emise de catre executor.
- Actiunea In Regres
- Casa Vanduta La Licitatie Publica.O Mai Pot Recupera?Debitor Executat
- Primirea Actelor De Executare La Un Domiciliu Expirat-Domiciliul Debitorului Executat Silit-Ce Fac Daca Nu Primesc Actele De Executare?
Dosar: 9685/299/2018
06.12.2018Ora estimata: 08:30 Complet: Complet amanari pronuntare pt. jud.DECULESCU D. Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de contestatoarea Vladu Mariana în contradictoriu cu intimata Secapital SaRL şi intervenienta Investcapital LTD. |
Constată intervenită prescripţia dreptului de a cere executarea silită în temeiul contractului de credit nr. RF22942179210/06.06.2006.
Anulează încheierea de încuviinţare a executării pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti în data de 15.06.2016 în dosarul nr. 25707/299/2016, precum şi actele de executare efectuate în dosarul nr. 41125/2016 al B.E.J. Tudorache Catalin Andrei.
Obligă pe contestatoare la plata către BEJ Tudorache Catalin Andrei a sumei de 130,9 lei, cu titlu cheltuieli corespunzătoare efectuării fotocopiilor actelor dosarului de executare. Dispune restituirea către contestatoare a taxei judiciare de timbru în cuantum de 1.000 lei, la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.
Obligă pe intimată la plata către contestatoare a sumei de de 1.630,9 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Executorie.
Document: Hotarâre 8074/2018 06.12.2018
Astfel din moment ce actele au fost trimise gresit, evident ca nici angajatorul nu a putut sa dea curs adresei de poprire si nici macar debitorul sa formuleze contestatia la executare.
Insa ce inseamna de fapt validarea popririi?
Articolul 790 Validarea popririi
(1) Dacă terţul poprit nu îşi îndeplineşte obligaţiile ce îi revin pentru efectuarea popririi, inclusiv în cazul în care, în loc să consemneze suma urmăribilă, a liberat-o debitorului poprit, creditorul urmăritor, debitorul sau executorul judecătoresc, în termen de cel mult o lună de la data când terţul poprit trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă, poate sesiza instanţa de executare, în vederea validării popririi.
(2) În cazul când asupra aceleiaşi sume datorate de terţul poprit există mai multe popriri, care nu au fost executate de către acesta, validarea lor se va putea judeca printr-o singură hotărâre.
(3) Instanţa îi va cita pe creditorul urmăritor şi pe cei intervenienţi, dacă este cazul, precum şi pe debitorul şi terţul poprit şi, la termenul fixat pentru judecarea cererii de validare, va putea dispune administrarea oricărei probe necesare soluţionării acesteia, care este admisibilă potrivit normelor de drept comun.
În instanţa de validare, terţul poprit poate opune creditorului urmăritor toate excepţiile şi mijloacele de apărare pe care le-ar putea opune debitorului, în măsura în care ele se întemeiază pe o cauză anterioară popririi.
Important este sa va cunoasteti drepturile, sa faceti demersuri pentru a vi le apara si sa stiti ca nimeni nu o sa faca ceva pentru propria dvs. situatie.
Executarile silite nu sunt un capat de drum, din contra, acolo faceti diferenta dintre cine pierde si castiga, atunci cand primiti actele de executare silita.
Daca va aflati intr-o procedura de executare silita sau daca ati primit recent acte de executare silita, puteti verifica legalitatea lor prin completarea formularului de mai jos.