Poprire Bcr Anulata Si Ipoteca Prescrisa-Bcr S.A Pierde O Contestatie La Executare Si Instanta Anuleaza Datoria De 33000 Euro

Debitorul infrange banca BCR S.A – 147400 lei anuleaza instanta si implicit toate actele de executare din adresa de poprire Bcr dispunand astfel incetarea executarii silite ca urmare a lipsei executorialitatii contractului de credit bancar .

Atentie- 2019 a venit cu modificari cu privire la modul de contestare a executarilor silite, astfel incat daca primiti acte de executare procedura de contestare este diferita. Astfel verificati cum puteti formula o contestatie la executare incepand cu 2019.

Debitorul anuleaza executarea silita a BCR S.A si intersant juridic este si faptul ca discutam despre unul dintre putinele credite pe care le mai vedem in portofoliul bancii BCR in conditiile in care toate creditele presupus “neperformante” ajung direct la recuperatorii de creante ilegali si fara autorizatii.

De asemenea, executarea silita a inceput prin metoda popririi dispusa de catre executorul Ilie Maria Magdalena insa observam

Lesne de observat este si faptul ca banca BCR are Ipoteca Prescrisa si asta adauga o noua hotarare in favoarea prescriptiei ipotecii si nu la termenul de 10 ani asa cum gresit s-a retinut ci la termenul de 3 ani, de esenta protejandu-se o creanta si nu un drept real.

De mentionat, ca in cadrul procesului desfasurat in fata instantei de judecata, BCR S.A a sustinut in permanenta ca acest debit nu a fost prescris si ca executarea este legala, invocand faptul ca prin declararea scadentei anticipate in anul 2017, termeul de prescriptie ar fi operat in 2020.

Fals sau corect?

In mod sigur FALS pentru ca trebuie analizat fiecare contract de credit bancar si se observa lesne ca NEINDEPLINIREA ORICAREI obligatii din contract, atrage scadenta lui anticipata, sau mai bine zis, posibilitatea de a scadenta anticipat.

Verificati si alte moduri prin care veti putea obtine de la instanta o solutie favorabila de respingere a incuviintarii executarii silite, atunci cand un recuperator de creanta sau o banca solicita incuviintarea executarii silite a dvs.

Verificati sansele unui proces cu ajutorul inteligentei artificiale – AICI.

Debitorii trebuie sa stie ca singurul remediu pe care il au impotriva executarilor silite este contestatia la executare. 

Actul de executare mai sus are stipulat in mod clar ca executarea silita se va face atat in baza contractului de credit cat si a contractului de ipoteca, astfel existand o relatie INDISOLUBILA intre cele doua, fapt pentru care principiul conform caruia p

18.01.2019
Ora estimata: 09:00
Complet: C2
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare formulată de contestatorii Oancea Gheorghe, Oancea Floriana, Mircea Nicola, în contradictoriu cu intimata BCR S.A. Constată prescrisă executarea silită care face obiectul dosarului de executare nr. 474/E/2018 al BEJ Ilie Maria Magdalena.
Anulează toate actele de executare efectuate în dosarul nr. 474/E/2018 al BEJ Ilie Maria Magdalena.
În baza art. 717 alin 2 C.p.civ obligă contestatorii la plata către BEJ Ilie Maria Magdalena a sumei de 84 lei reprezentând contravaloare copii dosar de executare. Obligă intimata la plata către contestatori a sumei de 84 lei cu titlul de cheltuieli de judecată, constând în cost fotocopiere dosar de executare. Ia act de renunţarea contestatorilor la capătul de cerere privind întoarcerea executării. Cu drept de a formula apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 18 ianuarie 2019.
Document: Hotarâre  36/2019  18.01.2019

Prin urmare, adresa de poprire BCR a fost emisa ilegal, cu incalcarea uneia dintre conditiile esentiale si anume executorialitatea contractului.Poprire Bcr anulata de catre instanta.

Solicitati o programare pentru consultanta juridica – aici.

Sunteti in executare silita? Completati formularul de mai jos pentru a verifica legaliatea executarii silite.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.