Daune Morale Executare Silita Ilegala- Debitorii executati silit in mod ilegal sau abuziv, fie de catre recuperatorii de creante fie de catre banci, pot cere despagubiri morale.
#DosarelePrindViata – 25000 Euro Daune Morale Pentru Executare Silita Ilegala-Bomba in materia executarilor silite in 2022
Abuzul bancilor si recuperatorilor de creante dar si a executorilor judecatoresti in 2022 este de neimaginat.
Va prezint mai jos doua cazuri, unul castigat definitiv in 2020 iar altul casatigat pana la etapa recursului in 2022 din care reise foarte clar ca puteti cere daune morale cand se anuleaza executarea silita.
Anularea executarii silite da dreptul la solicitarea de daune morale.
Nicio executare silita nu ar trebui sa poata fi pornita daca nu sunt aduse toate garantiile ca ea este legala.
Sunteti in executare silita? Completati formularul de mai jos pentru a verifica daca este legala sau ilegala executarea prin care treceti si vedeti daca puteti cere daune morale dupa anularea executarii silite.
Vreti un raspuns mai rapid? Contactati-ne direct pe Whatzapp!
Ne-am saturat sa vedem mii de executari silite anulate iar bancile, ifn-urile si mai cu seama executorii judecatoresti sa nu fie razpunzatori pentru aceste fapte.
Executorii se ascund in spatele deciziei CCR care nu le confera calitate procesuala, IFN-urile au raspunderea limitata in fata BNR iar Bancile si recuperatorii de creante fiindca debitorii nu stiu ca le pot cere daune morale pentru executarea silita anulata, pun pe banda rulanta cereri de incuviintare a executarilor silite iar pentru debitorii care nu sunt vigilenti o executare silita total ilegala se poate transforma intr-un dezastru si sa ramana fara casa prin executarea silita imobiliara.
2022 – Brd Finance Ifn si recuperatorul de creante Eos Ksi Romania Obligati sa plateasca 25000 de Euro cu titlu de daune morale pentru o executare silita anulata
#Dosarele Prin Viata, un nou caz de abuz incredibil al executorilor judecatoresti care desi au fost instiintati despre faptul ca executarea silita este ilegala si chiar mai mult de atat am formulat si o plangere penala, se pare ca in cardasie cu IFN-ul BRD FINANE IFN dar si cu recuperatorul de creante EOS KSI au pus in executare silita un contract fals, ilegal.
Dupa mai multe procese unde am si castigat am si pierdut, ultima solutie care o sa ramana si definitiva fiindca mai poate fi atacata doar cu recurs, instanta de judecata a stabilit ca executarea silita inceputa impotriva debitoarei a fost ilegala si prin urmare i-a obligat pe cei doi creditori sa ii plateasca debitorului executat silit suma de 25000 de euro cu titlu de daune morale.
Decizia instantei in ceea ce priveste obligarea la plata de daune morale pentru executarea silita anulata , a recuperatorului de creanta si a IFN-ului
Dosarul da daune morale pentru executarea silita anulata , care fusese ilegala a avut un pracrus de 2 ani de zile si s-a finalizat cu obligarea celor doua entitati la plata unor daune record de 25000 de euro cu titlu de daune morale executare silita anulata.
13.04.2022 Ora estimata: 11:00 Complet: A2 Tip solutie: Admitere apel Solutia pe scurt: Admite apelul, iar în urma rejudecării, admite cererea şi obligă fiecare pârât intimat în parte, să îi achite reclamantei, cu titlu de daune morale, suma de 12.500 euro (în total, suma de 25.000 de euro). Obligă fiecare pârât intimat în parte, să îi achite reclamantei, cu titlu de cheltuieli de judeecată, suma de 3393,7 lei (în total, suma de 6787,4 lei). Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 13.04.2022. Document: Hotarâre 315/2022 13.04.2022 |
Alt caz unde Unicredit Bank este obligata sa plateasca daune morale pentru executarea silita ilegala anulata.
SUMA FUSESE PLATITA INTEGRAL LA BANCA LA MOMENTUL LA CARE S-A PORNIT EXECUTAREA SILITA.
O poveste despre o executare silita si un abuz greu de imaginat, generat in baza unor clauze abuzive contractuale, a functionarilor bancari incompetenti si a abuzului executorului judecatoresc si al bancii.
Contractul pus in executare silita, impotriva garantului fidejusor,avea anexat si un act aditional, despre care banca a “uitat” in momentul punerii in executare silita a intregii sume.
Practic, contractul aditional , esalona in 12 rate, suma de 13400 de lei pe care o mai aveau de platit debitorii, insa desi acestia au formulat si cerere de rambursare anticipata si au si platiti integral debitul, banca a procedat la 2 ani distanta la executarea silita a unui debit care FUSESE STINS PRIN PLATA.
Unul dintre sotii debitorii a decedat dupa ce a primit poprirea pe cont:
Dupa primirea popririi pe cont, sotia debitorului garant fidejusor a decedat, din pricina supararii si socului ca i-au fost blocate sumele de bani din pensie,s-a declansat un accident vascular cerebral si a decedat.
Ce continea adresa de infiintare a popririi ilegale ?
Nimic altceva decat faptul ca banca ceruse executarea silita a sumei de 15000 de lei, debit principal plus cheltuieli de executare, sume de bani ce fusesera DEJA platite de catre garantul fidejusor.
Debitorii care sunt executati silit ilegal, pot cere prin contestatiile la executare, obligarea bancilor sau recuperatorilor la plata de daune morale.
Toti romanii executati silit ilegal si care contesta executarea silita prin contestatie la executare,trebuie sa ceara si plata de daune morale de la creditorii care pun in executare silita in mod ilegal contractele bancare sau cele cesionate de catre banci catre recuperatorii de creante.
Debitorii pot cere si daune de imagine pentru executarile silite, publice, pentru procedura prin care au fost supusi.
Instanta de judecata aplica daune morale de 15000 de euro pentru punerea in executare silita ilegala a contractului de imprumut.
De ce a primit debitorul executat silit daune morale pentru punerea in executare silita ilegala a unui titlu executoriu?
Practica aplicarii de daune morale in faza de executare silita este una putin cunoscuta si chiar si mai putin aplicata insa daunele morale sunt o necesitate atunci cand executarea silita este ilegala, asta pentru ca procedura executionala, blocarea conturilor, executarea imobiliara dar si celelalte aspecte, sunt extrem de intruzive si provoaca profunde suferinte.
Legea perimte ca debitorul sa pretinda plata de daune morale in cadul unei contestatii la executare silita unde se reclama abuzul executorilor/bancilor.recuperatorilor:
Articolul 1.349 Răspunderea delictuală
(1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.
(2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.
(3) În cazurile anume prevăzute de lege, o persoană este obligată să repare prejudiciul cauzat de fapta altuia, de lucrurile ori animalele aflate sub paza sa, precum şi de ruina edificiului.
(4) Răspunderea pentru prejudiciile cauzate de produsele cu defecte se stabileşte prin lege specială. Articolul 1.350
Extras din hotararea instantei:
Asa fiind, avand in vedere faptele ilicite savarsite de intimata, retinute in cele ce preceda, pe de-o parte si stresul psihic resimtit de contestatori, persoana de varsta inaintata, nascuta in 1935, potrivit CNP-ului, pe de alta parte, instanta considera ca echivalentul in lei la data platii sumei de 15000 euro, este o reparatie patrimoniala corespunzatoare pentru prejudiciul suferit de catre parte.
Av.Drd. Cuculis Adrian
Contact rapid pe WHATZAPP!
Sunt pururi adevaruri,dar nu-ti vine sa crezi de reusita si cata munca in spate.As fi dat orice in 2004 sa fi existat acesti avocati.Cu contestatie pe rol in 28 ianuarie,cu un minor de numai 4 anisori si socri de peste 70 de ani am fost evacuati in baza unei ordonante.Va doresc multa putere pentru a putea reusi in tot ce aveti de intampinat.Dumnezeu sa va apere si numai bine.
Buna ziua. De ceva vreme mai exact 2020 sunt hartuita de anumite firme de recuperare. Una dintre ele este B2Kapital. În urma cu 9 ani am încheiat cu cosmote actualul telecom un contract. De la ei am ajus la o alta firma care spune ca ei sunt de fapt cei cu care am incheiat de fapt contractul si ma ameninta ca ma dau in judecata pentru executare silita . Ce pot face in acest caz?
Buna ziua. De ceva vreme mai exact 2020 sunt hartuita de anumite firme de recuperare. Una dintre ele este B2Kapital. În urma cu 9 ani am încheiat cu cosmote actualul telecom un contract. De la ei am ajus la o alta firma care spune ca ei sunt de fapt cei cu care am incheiat de fapt contractul si ma ameninta ca ma dau in judecata pentru executare silita . Ce pot face in acest caz?
Buna ziua. Atentie la cesiunile succesive, este posibil sa fie absolut ilegale la fel ca si executarea silita. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011
Bună ziua! Se poate contesta procesul verbal de adjudecare al autovehiculului scos la licitație publica de către executor? Puteau să-l vândă fără partaj? Și în ce termen se poate face contestația?
Buna ziua, nu putea sa vada fara partaj! Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011
Bună ziua!O întrebare dacă se poate!În urma cu ceva timp,sa spun am împrumutat de la o anumita persoana fiind prieteni de familie o anumita suma de bani,fără un acord anume,banii fiindu-mi transferați în cont bancar!După o perioada soția acelei persoane sa gândit sa meargă cu mine la notar sa îmi pună date când sa ii returnez banii!Ea în contractul de la notar era oarecum răspunzătoare dar banii mi-au fost transferați de pe contul soțului dumneaei!Ulterior neputând plăti când voia mi-a dat executare silita,punandu-mi poprire pe conturi și luandu-mi din salariu 1/3!Soțul doamnei cel implicat în transfer și împrumut nu a avut nici o semnatura în documentație și nici în executare!Ce as putea face în sensul asta?Va întreb deoarece mi se pare puțin absurd ca sus numita sa aibă drept de a face asa ceva deși banii au venit din contul soțului dumneai!Mulțumesc!
Buna ziua. In data de 09.09.2024 mi s-a pus poprire civila executorie de catre Biroul Executorilor Judecatoresti Asociati AEWUITAS, pe contul bancar pentru intreaga suma de 5.372,22 lei, constituita din plata debitului restant 4.157,67 lei si 1.214,55 cheltuieli de executare silita, catre IFN Providence fara sa primesc somatie.
Am sunat la biroul Executorilor judecatoresti pentru a-mi clarifica despre ce credit este vorba si mi-au trimis pe mail Somatia din data de 03.09.2024 in care sunt somata sa platesc intreaga suma in termen de 1 zi .Pot contesta aceasta executare silita? Va multumesc!