Dosar De Clauze Abuzive Castigat Impotriva First Bank In Timp Ce Imprumutatul Este Executat Silit In Pararel

Piraeus Bank desi si-a schimbat numele in First Bank , asta nu inseamna ca nu este plina de clauze abuzive. Vedeti mai jos cum instanta a eliminat din cadrul contractului semnat cu Piraeus Bank, FIRST BANK mai nou, comisioanele abuzive si dobanda contractuala.

Situatie ilegala la Banca First Bank. Desi instantele de judecata au constatat ca o serie larga de clauze din contractul de credit pus in executare au caracter abuziv, in pararel recuperatorul de creante fara autorizatie , il executa pe debitor in cadrul unui dosar de executare silita.

First Bank clauze abuzive anulate – Dobanda Contractuala, Dobanda Penalizatoare, Comision Acordare si Modificare Unilaterala Marja In continuare imprumutatul este executat silit ilegal desi contractul de credit este anulat partial. Obtineti anularea clauzelor abuzive din contract, anulati executarea silita.

Asta dovedeste de fapt o veritabila situatie de ilegala incepere a executarii silite si reiterez faptul ca toate contractele de la toate bancile din Romania incheiate in perioada respectiva (sunt milioane de contracte la numar), sunt lovite de nulitate absoluta partiala si executarile silite incepute impotriva debitorilor in baza lor, sunt ilegale.

Observati-i mai jos, pe cei doi recuperatori pe la care a trecut creditul debitorului ce a castigat anularea partiala a contractului de credit cat si faptul ca acestia in Romania sunt reprezentati de alti recuperatori de creanta si acest aspect este tot unul ILEGAL toate in timp ce imprumutatul este executat silit . Decizia 19/2018 ICCJ.

SECAPITAL S.A.R.L. PRIN REPREZENTANT KRUK ROMANIA S.R.L.Pârât
INVESTCAPITAL LTD PRIN REPREZENTANT KRUK ROMANIA S.R.L.Pârât

Legea 310 din 2018 modifica regimul contestatiei la executare, fapt pentru care incepand cu 2019, asa cum am si scris in mai multe randuri, contestatia la executare trebuit DEFALCATA –

  • Contestatie la actele de executare;
  • Actiune separata de anulare a clauzelor contractuale ilegale – dobanda, dobanda penalizatoare, comisioane, speze bancare, reechilibrare grafic, externalizare credit,inghetare curs valutar.

Solutia instantei cu privire la clauze FIRST BANK considerate ca avand caracter abuziv –

12.02.2019 Ora estimata: 09:00
Complet: C2 Civil – AM
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Respinge exceptia prescriptiei dreptului de a cere anularea sau modificarea unor clauze considerate a fi abuzive.

Admite în parte acţiunea .

Constată caracterul abuziv şi nulitatea absolută a următoarelor clauze, prevăzute în contractul de credit de consum nr. 310102G0160461726/20.03.2008 dupa cum urmeaza:

clauza privind dobanda variabila prevazuta de art. 3.2 din contract potrivit careia : “ dobanda se poate modifica in functie de variatia indicelui de referinta si/sau a marjei, aceasta din urma variind conform deciziei bancii;… banca poate modifica dobanda in consecinta, in orice moment, conform deciziei sale.”

clauza prevazuta la art. 3.3 din contract in totalitate, cu exceptia frazei : „ noua rata a dobanzii va fi comunicata imprumutatului prin scrisoare impreuna cu noul Grafic de rambursare.

clauza prevazuta de art. 3.4 din contract, in totalitate, privind majorarea marjei din componenta dobanzii;

clauza prevazuta de art. 4 din contract privind comisionul de acordare credit;

clauza prevazuta de art. 8.6 din contract potrivit careia: “ banca are dreptul sa revizuiasca nivelul penalitatilor in functie de politica sa de creditare; noile nivele ale penalitatilor vor deveni opozabile si aplicabile imprumutatului…” Dispune înlăturarea clauzelor sau părţilor de clauze constatate abuzive din contractul de credit de consum nr. nr. 310102G0160461726/20.03.2008.

Dispune restituirea de către pârâte a sumelor achitate de către reclamanti in plus, ca urmare a inlaturarii acestor clauze, sume la care se adauga dobanda legala aferenta sumelor achitate in plus, calculata de la data platii si pana la achitarea efectiva a debitului.

Dupa castigarea definitiva a dosarului acestuia, prin procedura de contestatie la executare, vom folosi hotararea in vederea anularii executarii silite incepute in mod ilegal in baza unui titlu executoriu, contract de credit, NUL.

Noutati in materia litigiilor bancare – Reechilibrarea Graficului de Rambursare

Existenta in cadrul unui contract de credit a unor clauze de natura abuziva sau potential ilegale va poate ajuta in lupta pe care o puteti deschide impotriva unei executari silite.

Desi anumite clauze contractuale sunt LEGALE adica se regasesc in texte de lege / acte normative, ele sunt abuzive, asta insemnand in cele din urma ca pot fi declarate ca fiind ilegale.

Aveti un contract incheiat cu o banca sau ifn? Verificati daca aveti clauze abuzive si cum le puteti elimina. Completati formularul de mai jos.

4 comments to “Dosar De Clauze Abuzive Castigat Impotriva First Bank In Timp Ce Imprumutatul Este Executat Silit In Pararel”
  1. A ți m-ai auzit că un executor să execute silit pe baza unei încuviințări să execute in numele altui creditor,suma pe care nu a mai încasat o,după ce și a luat toate cheltuielile de executare,adica1446 lei, calculând pt nouă executare 891,5 lei,i am făcut plângere penala ptr abuz,înșelăciune,fals și uz de fals,și încasare de sume necuvenite

  2. Încă nu am primit nimic de la parchet,dar am introdus și la judecătoria rm.sarat,contestație la executare

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.