Otp Bank Vrea Sa Trimita Lege Darii In Plata La Curtea De Justitie A Uniunii Europene

Bancile Au Ajuns La Paroxism Cu Legea Darii In Plata – OTP Bank Solicita Instantei De Judecata Sa Sesizeze Curtea De Justitie A Uniunii Europene

Dupa parerea mea sesizarea CJUE cu privire la legea darii in plata este o solicitare INADMISIBILA  a OTP BANK –

Curtea de Justitie a Uniunii Europene este institutia jurisdictională a Uniunii, având functia de a verifica legalitatea actelor instituţiilor Uniunii si ale statelor membre, precum si de a asigura interpretarea si aplicarea uniformă a dreptului Uniunii.

Haideti sa vedem ce solicitare a avut OTP BANK

Dosar: 20246/301/2016

Ora estimata: 08:30
Complet: C 5 Civil
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Acordă termen de judecată la data de 13.12.2016 C5 civil, ora 8.30, pentru a se preciza de către contestatoare dacă mai susţine cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în funcţie de motivarea şi publicarea deciziei Curţii Constituţionale cu privire la comunicatul din data de 25.10.2016 în ceea ce priveşte anumite prevederi din Lg. nr. 77/2016.
Document: Încheiere de şedinţă    15.11.2016

http://portal.just.ro/301/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30100000000511122&id_inst=301

Ce face de facto CURTEA DE JUSTITIE A UNIUNII EUROPENE?

Curtea de Justitie a Uniunii Europene este autoritatea judiciară a Uniunii Europene si are rolul de a garanta respectarea dreptului în interpretarea şi aplicarea tratatelor. În aces sens, Curtea de Justitie a Uniunii Europene are competenta de a efectua un control judecătoresc atât asupra actelor juridice ale Uniunii, cât si asupra actelor statelor membre, având următoarele atributii:

 controlează legalitatea actelor instituţiilor Uniunii Europene;

 se asigură că statele membre îşi respectă obligaţiile care le incumbă din dispozitiile tratatelor;

 interpretează dreptul Uniunii la solicitarea instanţelor naţionale

Competentele Curtii de Justitie Curtea de Justitie –

Este cea mai înaltă autoritate juridică în problemele care vizează dreptul Uniunii. În calitatea sa de primă instanţă jurisdicţională a Uniunii, Curtea are competenţa de a judeca acele aspecte mai sensibile care vizează aplicarea si şi protejarea dreptului Uniunii, respectiv litigiile care vizează Uniunea în ansamblu sau normele primare ale acesteia. Responsabilitătile Curtii pot fi grupate pe următoarele domenii principale:

 monitorizarea aplicării dreptului Uniunii de către:

 institutiile Uniunii atunci cînd acestea aplică dispozitiile tratatelor;

 statele membre si persoanele fizice si juridice în ceea ce priveste obligatiile care le incumbă acestora potrivit dispozitiilor normelor Uniunii;

 interpretarea dreptului Uniunii

Mai avem in discutie posibilitatea adresarii intrebarilor preliminare!

Procedura întrebărilor preliminare Reglementare Procedura este reglementată de Articolul 267 din TFUE. Art. 267 Curtea de Justitie a Uniunii Europene este competentă să se pronunte, cu titlu preliminar, cu privire la: (a) interpretarea tratatelor; (b) validitatea si interpretarea actelor adoptate de institutiile, organele, oficiile sau agentiile Uniunii; În cazul în care o asemenea chestiune se invocă în fata unei instante dintr-un stat membru, această instantă poate, în cazul în care apreciază că o decizie în această privintă îi este necesară pentru a pronunta o hotărâre, să ceară Curtii să se pronunte cu privire la această chestiune. 22 În cazul în care o asemenea chestiune se invocă într-o cauză pendinte în fata unei instante nationale ale cărei decizii nu sunt supuse vreunei căi de atac în dreptul intern, această instantă este obligată să sesizeze Curtea. În cazul în care o asemenea chestiune se invocă într-o cauză pendinte în fata unei instante judecătoresti nationale privind o persoană supusă unei măsuri privative de libertate, Curtea hotărăste în cel mai scurt termen.

av. drd. Cuculis Adrian

 

Primele Solicitari Ale Instantelor Cu Privire La Dovedirea Impreviziunii – Teoria Impreviziunii Darea In Plata Avocat Cuculis

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.