Cesiunea de creanta, titlu executoriu se anuleaza oricand daca se invoca nulitati absolute in contradictoriu cu recuperatorul de creante.
Cesiunea de creanta poate fi ilegala – Recuperatorii de creante conform OUG 52/2016 atunci cand cumpara o creanta de la banca sau ifn, NU au voie sa il puna direct in executare silita.
Cesiunea contractului de credit catre recuperatori este ILEGALA!!!
Executarile silite astfel incepute sunt ILEGALE si pot fi anulate prin contestatia la executare.
Cesiunea De Creanta si Punerea in executare a unor creante ce sunt cumparate pe nimic de la banci sau ifn-uri, de catre recuperatorii de creante, este ilegala.
Vedeti cum va puteti apara de o executare silita si cum o puteti anula.
- Cesiunea contractului de credit – Cesiunea de creanta Titlu executoriu- Daca ati incheiat cu Banca sau Cu un IFN un contract de imprumut iar la inceputul crizei financiare nu ati mai putut sa platiti ratele, cu siguranta creanta dvs. a fost cesionata catre un recuperator de creanta.
Prin cesiunea e creanta se incearca de fapt o externalizare a veniturilor si profitului acestor recuperatori de creanta insa nu lasati recuperatorul de creanta sa va ia banii din cont in mod ilegal sau chiar si casa, prin executare silita.
O cesiune de creanta titlu executoriu se poate contesta si anula oricand daca sunt elemente de nulitate absoluta.
CE ARTICOL SPUNE CA PRIN CESIONAREA CREANTELOR CATRE UN RECUPERATOR DE CREANTA , CONTRACTUL DE CESIUNE NU ESTE TITLU EXECUTORIU SI DE CE ESTE ILEGAL CA RECUPERATOR SA INCEAPA EXECUTAREA SILITA IN BAZA CESIUNII DE CREANTA?
Lamureste oug 52/2016 art. 58 punctul 5 – baza contestatiei la executare impotriva recuperatorilor.
(5) Contractele de credit, contractele de ipotecă, precum şi orice alte înscrisuri care au caracter de instrumente de garantare a respectivelor credite, încheiate la solicitarea creditorilor, nu reprezintă titluri executorii în cazul în care cesionarul este o entitate ce desfăşoară activităţi de recuperare creanţe.
Cesiunea de creanta in sine reprezinta un transfer de drepturi de la banca sau ifn, catre o entitate cel putin indoielnica si anume recuperatorul de creanta.
Notati-va bine – recuperatorii de creanta nu au dreptul sa execute silit debitorii pe baza acordului / contractului privind o cesiune de creanta titlu executoriu.
ATENTIE– Cesiunea de creanta trebuie inscrisa in arhiva reala de garantii mobiliare, altfel NU este opozabila tertilor.
Art. 1579 – Cesiunea contractului de credit
Opozabilitatea cesiunii unei universalităţi de creanţe
Cesiunea unei universalităţi de creanţe, actuale sau viitoare, nu este opozabilă terţilor decât prin înscrierea cesiunii în arhivă.
Cu toate acestea, cesiunea nu este opozabilă debitorilor decât din momentul comunicării ei.
Am mai scris si in trecut si v-am spus aici totul despre executarile silite si cum va puteti apara dar si de Cesiunea De Creanta facuta ilegal.
Nu uitati ca de facto, recuperatorii de creanta sunt prezenti in Romania de mai bine de 10 ani de zile, insa ei sunt reglementati efectvi din 2016 prin oug 52.
Cititi si :
- Cesiunea De Creanta Catre Recuperatori Nu Este Titlu Executoriu
- Necomunicarea Cesiunii De Creanta – Motiv De Anulare A Executarii Silite
- Lipsa Comunicarii Cesiunii De Creanta Atrage Nulitatea Executarii Silite
Bancile comit abuzuri in continuare prin cesionarea contractelor de credit catre recuperatorii de creante.
Bancile au obligatia sa ia masuri pentru ca debitorii sa nu ajunga in executare silita.
Informati-va si cu privire la abuzurile comise de catre banci cu privire la clauzele abuzive din contractele bancare.
Articolul 52 (1) În cazul imposibilităţii consumatorilor de a-şi îndeplini obligaţiile contractuale ca urmare a majorării dobânzii cu cel puţin două puncte procentuale raportat la momentul încheierii contractului, creditorul depune toate diligenţele pentru a transmite în scris consumatorului soluţii în raport cu veniturile actuale ale consumatorului, astfel cum rezultă acestea din documentele justificative. Părţile agreează propunerea prin act adiţional ce va fi valabil până la dispariţia cauzei, dar nu mai mult de 12 luni.
Cesiunea De Creanta (2) Consumatorii notifică creditorilor faptul că se află în imposibilitatea îndeplinirii obligaţiilor contractuale ca urmare a majorării dobânzii creditului şi depun documente justificative în acest sens.
(3) Creditorul evaluează bonitatea consumatorului într-un termen de cel mult 10 zile calendaristice de la primirea notificării.
Astfel, va puteti raspunde singuri, cati dintre dvs. ati primit inlesniri concrete la plata acestor credite?
Observam ca definitia exclude creditorii nonfinciari adica ii exclude pe toti recuperatorii de creante.
Entitatile ce desfasoara activitate de recuperare creante in Romania desi sunt autorizati de catre ANPC IN MOD ILEGAL, eu nu au dreptul sa execute silit prin cumpararea creantei pe baza contractului de cesiune.
Contestarea unei tranzacii dintre banca si recuperatorul de creante avand ca obiect o cesiune de creanta tiltu executoriu
Cesiunea De Creanta poate fi anulata – Noi cei de la SCA Cuculis&Asociatii spunem ca salvarea debitorului vine doar daca debitorul contesta aceasta conventie ilicita dintre creditori avand ca obiect o cesiune de creanta titlu executoriu.
Majoritatea recuperatorilor de creante fac parte din grupuri internationale ce incearca sa evite plata taxelor catre bugetul de stat din Romania insa in acelasi timp banii in incaseaza din Romania.
Lipsa dreptului expres pentru recuperatori de a executa silit debitorii doar printr-o cesiune de creanta titlu executoriu.
O cesiune de creanta se poate contesta pe considerente de nulitate absoluta, oricand.
ATENTIE- In ce conditii, legea interzice cesiune de cereanta catre recuperatori? Cesiunea contractului de credit ramane ILEGALA!
Articolul 60 Se interzic la Cesiunea De Creanta –
a) cesionarea contractului de credit şi a accesoriilor, precum şi a creanţei către o entitate care nu are sediul social, o sucursală sau un reprezentant în România;
b) perceperea de comisioane, dobânzi şi dobânzi penalizatoare, cu excepţia dobânzilor penalizatoare legale, de către entităţile de recuperare creanţe;
c) perceperea de costuri aferente activităţii de recuperare de către entităţile de recuperare creanţe, cu excepţia costurilor aferente procedurilor de executare silită;
d) derularea activităţilor de recuperare creanţe în perioada celor 30 de zile calendaristice prevăzute la art. 59 alin. (5) lit. b) şi până când este transmis consumatorului răspunsul la contestaţie;
e) utilizarea de tehnici care să hărţuiască sau să abuzeze orice persoană în legătură cu recuperarea creanţelor;
f) utilizarea, în cadrul procesului de recuperare creanţe, de ameninţări sau alte tehnici agresive, cu scopul de a vătăma fizic ori psihic consumatorul ori rude ale acestuia ori de a-i afecta reputaţia;
g) contactarea consumatorului, în cadrul procesului de recuperare creanţe, la locul de muncă al acestuia;
h) contactarea, în legătură cu recuperarea creanţelor, a oricărei alte persoane diferite de consumator, succesorii legali, avocatul sau împuternicitul acestuia, creditorul, avocatul sau împuternicitul creditorului;
i) afişarea la uşa apartamentului/blocului a notificărilor/ somaţiilor/adreselor în legătură cu recuperarea creanţelor, cu excepţia actelor de procedură afişate la solicitarea executorului judecătoresc ori a instanţei de judecată;
j) comunicarea entităţii care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe cu consumatorul în intervalul orar 20.00- 09.00.
Cititi si :
- Daca Am O Poprire Pe Salariu Imi Pot Scoate Si Casa La Vanzare? Intrebare Din Cadrul Executarilor Silite – Avocat Cuculis
- Restrangerea Executarii Silite-Metoda De Suspendare A Executarii Excesive
- Creditorul Adjudeca Imobilul Executat Silit – Cum Contest Executarea Silita
- 20000 De Euro Anulati De La Recuperatorul De Creante Secapital Si Reprezentantul Ilegal Kruk Care Pierd In Instanta Contestatia-Avocat Cuculis
- O Noua Executare Silita Inceputa De Secapital Anulata De Catre Instanta Judecatoriei Sectorului 6-Avocat Cuculis
Astfel observam art. 715 din codul de procedura civila cu privire la contestatia la titlu executoriu care se poate face oricand in termenul de prescriptie, insa nulitatile absolute se pot invoca oricand si mai ales pe calea dreptului comun.
Ori de cate ori leguitorul a dorit sa confere titlu executoriu creantei cedate, a facut acest lucru in mod expres, cum este cazul contractului de locatiune, ceea ce nu se intampla si in cazul contractului de cesiune de creanta titlu executoriu.
Vizualizati si despre executarea silita, articolul continua:
Debitorul cedat, este un consumator si orice lege nationala sau europeana il protejeaza in aceasta calitate de abuzurile acestor institutii insa doar daca isi foloseste aceste drepturi in instanta de judecata.
Activitatea acestor entitati offshore de recuperare a creantelor intruneste conditiile unei fime de investitii asa cum este reglementata definita in oug 99/2006 la art. 7 alin. 1 indice 2 si trebuia sa fie autorizata in tara de rezidenta.
Astfel, prin acest simplu aspect, activitatea de recuperare de creante rezultate din cesionarea unui titlu executoriu de tip contract de credit, catre un recupeator de creanta, este ilegala si nu poate fi pusa in executare silita.
Ce fac daca nu am primit notificarea de cesiune de creanta?
Daca suntet executat silit si nu ati primit notificarea de cesiune a creantei, atunci contestatia la executare silita devine singura arma de aparare.
Noi cei de la SCA Cuculis&Asociatii suntem singurii din Romania care ne-am luptat cu sistemul ilegal al acestor recupeartori de creanta si cesiunea De creanta ilegala si cunoastem exact ce inseamna o poprire pe cont sau chiar si o actiune prin care se incearca sa vi se vanda casa.
Ce se intampla daca se fac cesiunii succesive de creante? Dar daca nu primesc una dintre aceste cesiuni mai pot fi executat silit?
Notificarea cesiunii de creanta are valoarea juridica a unui act unilateral.
Chiar si in cazul unei a doua cesiuni actul in sine tot unilateral este iar daca cesiunea a intervenit catre o firma de recuperare a creantelor, exista o serie suplimentara de elemente pe care trebuie sa le imbrace notificarea.
- termenul in care consumatorul sa ia legatura cu recuperatorul de creanta termen ce nu poate fi mai mic de 5 zile de la data primirii notificarii ;
- mentiunea ca consumatorul are drepul sa transmita o contestatie cu privire la debitul si cuantumul acestuia in termen de 30 de zile ;
- mentiunea ca necontestarea in termen de 30 de zile a debitului nu reprezinta o recunoastere a acestuia.
Daca lucrurile acestea nu sunt respectate si daca se fac cesiuni succesive intre recuperatorii de creante si cesiunea nu este comunicata efectiv debitorilor, atunci executarea silita este nula si dvs. sunteti executat ilegal si este obligatoriu sa formulati contestatia la executare silita impotriva acestor cesiuni de creante ilegale.
Vizualizati si:
Particularitatile la cesiunea de creanta trebuiesc identificate si folosite in scopul anularii executarii silite pornite in mod ilegal.
Ce am de facut daca ma aflu intr-o asemenea situatie cu creanta cesionata la recuperatorii de creante?
Contestati acum executarea silita inceputa fara notificarea cesiunii de creanta. Cesiunea De Creanta poate anulata intrega executare silita daca nu este corespunzator notificata catre debitori. Stabiliti o programare aici sau completati urgent pentru a va apara drepturile, formularul de mai jos:
Am deschis o acțiune la instanta dar nu pot sa o precizez pentru a avea șanse de admitere .Am invocat mai multe capete de cerere si nu stiu la care sa renunț. Sunt la cel de al 2 lea termen .trebuie să răspund la întîmpinați.sm achitat taxa de 1000 actiunea fiind calificată ca si o contestație la titlu introdusă în termenul de 3 ani de la gestionarea creantei mele la Banc post către Prospetocapital sari prin jurul
Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti daca art. din OUG nr. 52/2016, se aplica si creditelor pentru nevoi personale preluate de ifn-uri prin cesiune.
Da, evident, exista paragraf acolo cu privire la cesiunea de creanta.
Multumesc frumos pt. raspuns !
Bună ziua, vă rog să îmi răspundeți la o nelămurire legată de modificarea din 25 februarie 2020 cu referire la contractele de credit încheiate cu un IFN, au devenit titluri executorii contractele încheiate după data de 25 februarie 2020 sau au devenit titluri executorii și cele încheiate cu 2 ani în urma chiar dacă decizia a fost luată și publicată în monitorul oficial pe data de 25 februarie 2020
Stimate dna/domnule Avocat,
Buna ziua
Va supun atenției o speță pe care o descriu. Va rog frumos daca puteți sa-mi dați un sfat, o soluție.
In anul 2007 am contractat un credit ipotecar in CHF ptr. achiziția unei locuințe. Nemaiputând a-mi achita creditul in luna iunie 2013 banca s-a adresat instanței cu solicitare de încuviințare a executării silite, cerere admisa prin încheierii din 06.06.2013.În baza acestei încheieri executorul a emis Somația, înștiințarea prin care ne aduce la cunoștința ca a început executarea silita împotriva mea, în dosarul de executare nr. 131/2013 emisă de către Biroul Executorului Judecătoresc la solicitarea formulată de Volksbank, nefăcând contestație. Vânzarea nu s-a înfăptuit si în anul 2014 in luna iunie banca a cedat creanță unui recuperator de creanță (SRL).
Am primit Notificarea si cesiunea de creanță de la Robon, fără a face contestație nici de aceasta data la actele emise. Acest SRL a solicitat în 12.11.2014 aceluiași executor care a fost si la banca sa continuei executarea silita începută de banca prin împuternicit ROMÂNIA SRL, printr-o simpla adresa, fără a se prezenta cu convenția de cesiune sau cu contractul de credit al cedentului in fata instanței de executare. Din 2024 executorul a tot scos imobilul la vânzare periodic fără a depăși cele 6 luni, fără rezultat. In 2018 am făcut prima contestație la executare prin care am invocat excepția de perimare a executării art. 389 ali. 2 c.p.c., instanța respingând contestația. Din 2018 mă aflu in plin proces cu cesionarul, intentându-i mai multe procese care unele s-au terminat altele sunt pe rol, la instanțele de fond sau la instanțele de control judiciar.
Problema acum devine interesanta când vine surpriza făcută de Cesionarul 1 care cedează (vinde) in plin proces (mai multe fiind pe rolul instanței de fond si de apel) creanța unui alt cesionar de data aceasta acesta fiind din Cipru, având împuternicit pe același ROMÂNIA SRL al primului cesionar. Primul cesionar îmi trimite Notificare fără a fi însoțită si de Convenția de cesiune, informându-mă de cedarea creanței către Ldt Cipru, însă fără a fi trimisa cu confirmare de primire, sau având vreo ștampila cu data certa pe plic ( cred ca a fost trimisa cu o posta privata).
Întrebare:
In acest moment ce trebuie sa fac ca nu am primit convenția de cesiune.
Va mulțumesc din toata inima
Aștept cu nerăbdare răspunsul dvs.
Cu deosebita stima si considerația
Mihai Vartic
Buna ziua stimate domn. In principal contestatie la executare este cea pe care trebuie sa o faceti si sunt convins ca la creditul dvs. suma respectiva sigur este crescuta artificial. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011