Violenta In Familie – Cum Obtinem Ordinul De Protectie ?

Violenta In Familie – Obligarea sotului violent sa se abtina de la trimiterea de mesaje text SMS sau pe aplicatia WHATZAPP.

Violenta In Familie
Violenta In Familie

Violenta in familie – Sotul violent obligat sa evacueze imobilul locuinta comuna dar si sa tina distanta de cel putin 200 de metri de la locuinta unde se afla sotia.

Sunteti victima violentei in familie si doriti ca abuzurile impotriva dumneavoastra sa inceteze?

Ordinul de protectie emis de catre instanta de judecata poate preveni orice intruziune fizica in sfera dvs.

Astfel, prin ordinul de protectie emis de catre instanta, am reusit sa protejam atat interesele persoanei care avea nevoie de protectia statului prin emiterea ordinului de protectie, dar si a minorului rezultat din filiatie.

Vedeti mai jos o noua decizie obtinuta de emitere a unui ordin de protectie prin evacuarea paratului din imobil:

Dosar: 16982/302/2019

22.07.2019 Ora estimata: 13:00
Complet: C 3 ordine de protecţie
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea.

Dispune evacuarea pârâtului din imobilul situat în Bucureşti.

Interzice pârâtului să se apropie la mai puţin de 200 m de reclamantă, cu excepţia situaţiilor în care se impune, potrivit legii, prezenţa concomitentă a ambelor părţi în faţa unor instanţe de judecată, a unor organe de urmărire penală sau a altor instituţii şi autorităţi publice.

Interzice pârâtului să se apropie la mai puţin de 200 m de locuinţa reclamantei din Bucureşti.

Interzice pârâtului orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod cu reclamanta, cu excepţia situaţiilor ce îl vizează pe minor, urmând ca aceste comunicări să se facă doar cu reclamanta, în scris, prin mesaje tip sms sau prin whattup/messanger.

Măsurile de protecţie sunt valabile timp de 6 luni de la pronunţare.

În temeiul art. 31 alin.1 din Legea nr.217/2003 prezentul ordin se comunică de îndată secţiei de poliţie în a cărei rază teritorială se află locuinţa reclamantei şi a pârâtului. Cu drept de apel, care se depune la Judecătoria Sector 5 Bucureşti, în termen de 3 zile de la pronunţare. Pronunţată azi, 22.07.2019, ora 15.20, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. 
Document: Hotarâre  5355/2019  22.07.2019

ATENTIE – Incalcarea ordinului de protectie reprezinta incalcarea hotararilor judecatoresti in materie – Încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 1 an.

Cititi si despre:

Aveti in vedere dispozitiile Legii nr. 217/2003, care arata ca persoana a carei viata, integritate fizica sau psihica ori libertate este pusa in pericol printr-un act de violenta din partea unui membru al familiei poate solicita instantei de judecata ca, in scopul inlaturarii starii de pericol, sa emita un ordin de protectie.

Astfel, pasii pe care trebui sa-i urmeze o persoana care se afla in situatia de mai sus, pentru a obtine un ordin de protectie ii prezentam mai jos!

Ce inseamna violenta in familia ?

Trebuie stabilit faptul ca “violenta in familie” nu se rezuma, asa cum in mod eronat considera foarte multe persoane, la violenta fizica. Potrivit legii pentru prevenirea si combaterea violentei in familie, daca sunteti victima unei violente verbale, psihologice, sexuale, economice, sociale sau spirituale, puteti, de asemenea, sa obtineti un ordin de protectie.

Impotriva cui poate fi indreptata o actiune privind obtinerea unui ordin de protectie?

Nu este imperios necesar ca persoana a carei victima sunteti sa fie un membru al familiei in sensul literal al expresiei, parti intr-un dosar privind obtinerea unui ordin de protectie putand fi si persoanele care au stabilit relatii asemanatoare acelora dintre soti sau dintre parinti si copii, in cazul in care convietuiesc.

Ce este ordinul de protectie si cum se obtine cand vine vorba de violenta in familie?

In masura in care va aflati intr-o situatie care cade sub incidenta legii pentru prevenirea si combaterea violentei in familie si sunt indeplinite conditiile mai sus expuse, puteti solicita instantei de judecata emiterea unui ordin de protectie, urmand ca instanta de judecata sa dispuna, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre masurile/obligatiile/interdictiile urmatoare:

– evacuarea temporara a agresorului din locuinta familiei, indiferent daca acesta este titularul dreptului de proprietate; 

– reintegrarea victimei si, dupa caz, a copiilor, in locuinta familiei;

  – limitarea dreptului de folosinta al agresorului numai asupra unei parti a locuintei comune atunci cand aceasta poate fi astfel partajata incat agresorul sa nu vina in contact cu victima; 

– obligarea agresorului la pastrarea unei distante minime determinate fata de victima, fata de copiii acesteia sau fata de alte rude ale acesteia ori fata de resedinta, locul de munca sau unitatea de invatamant a persoanei protejate;

– interdictia pentru agresor de a se deplasa in anumite localitati sau zone determinate pe care persoana protejata le frecventeaza ori le viziteaza periodic; 

-interzicerea oricarui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenta sau in orice alt mod, cu victima; 

– obligarea agresorului de a preda politiei armele detinute; de asemenea, in unele cazuri se poate stabili si incredintarea copiilor minori sau stabilirea resedintei acestora.

Ordinul de protectie poate fi emis pe o perioada de pana la 6 luni, cu posibilitatea ca, in masura in care motivele avute in vedere la emiterea acestuia subzista si la expirarea duratei masurilor de protectie si daca exista indicii ca, in lipsa masurilor de protectie, viata, integritatea fizica sau psihica ori libertatea victimei ar fi puse in pericol, sa se emita un nou ordin de protectie.

Cititi si:

Cererea privind emiterea unui ordin de protectie se judeca de urgenta, in camera de consiliu, cu participarea procurorului, solutia fiind executorie, cu comunicarea de indata structurilor Politiei Romane in a caror raza teritoriala se afla locuinta victimei si a agresorului.

            Intr-o situatie similara s-a aflat si clienta noastra, doamna G. M., impreuna cu care am reusit sa obtinem, la data de 22.07.2019, emiterea unui ordin de protectie impotriva agresorului sau – fost concubin.

Desi in luna ianuarie a anului curent, la sesizarea organelor de politie, instanta de judecata emisese un ordin de protectie, acesta a fost incalcat de catre parat, fiind necesara interventia organelor de politie si creandu-se, astfel, circumstantele pentru obtinerea unui nou ordin de protectie la expirarea acestuia – in luna iulie.

            Clienta a fost victima unor crunte amenintari ale agresorului, a violentei verbale si psihice exercitate de acesta asupra sa, uneori chiar in fata fiului lor minor, a vecinilor si a organelor de politie, ajungand sa ii fie teama nu numai pentru integritatea sa fizica si psihica, dar si pentru viata sa.

A ales, in aceasta situatie, sa nu mai suporte starea de tensiune si teama insuflata de agresorul sau, sesizand organele de politie si solicitand ajutorul unui avocat in vederea obtinerii unui ordin de protectie.

            Astfel, Judecatoria Sector 5 Bucuresti, apreciind asupra sustinerilor partilor (fragmentat puteti consulta alaturi sustinerile noastre) si asupra probelor administrate in cauza, a dispus admiterea cererii privind emiterea unui ordin de protectie, evacuarea paratului din imobilul in care locuia cu reclamanta – clienta noastra, a interzis acestuia sa se apropie la mai putin de 200 de victima si de locuinta acesteia, interzicand si orice contact al paratului cu reclamanta, inclusiv telefonic, prin corespondenta sau orice alt mod.

            In concluzie, puteti alege sa nu mai fiti victima si sa puneti punct abuzurilor exercitate de agresorul din viata dumneavoastra, uzand de instrumentele pe care legiuitorul le-a pus la dispozitia dumneavoastra.

Obtineti ordinul de protectie – completati datele de mai jos si un avocat va contacteaza in cel mai scurt timp:

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.