Definitiv-Ralfi IFN Infrant-Contractele Cu IFN-ul Pline De Clauze Abuzive-Instanta Constanta Caracterul Abuziv Al Comisionului De Administrare

Ralfi IFN Decizie Definitiva De Constatare A Caracterului Abuziv  A Clauzei Comisionului De Administrare Si Modului De Calcul Al Dobanzii-Avocat Cuculis

Ifn-urile si-au dat de mult arama pe fata, insa incepem usor sa aratam ce fel de contracte au semnat in trecut consumatorii.

Costurile esentiale ale contractului incheiat cu IFN-ul Ralfi au fost anulate din contractul de credit, instanta de judecata considerand ca atat comisionul de administrare cat si modul de calcul al dobanzii, nu sunt conforme legii 193/2000 si astfel au fost eliminate.

Vedeti decizia mai jos- Ifn-ul nu mai are alta cale de atac. Decizia este definitiva-

Dosar: 5230/300/2016

STAFIE MIHAELA CRISTINA Apelant
S.C. RALFI IFN S.A. Intimat

 

Şedinţe

21.06.2017
Ora estimata: 13:00
Complet: C5-APEL
Tip solutie: Schimbat în parte

Solutia pe scurt: Admite apelul . Schimbă sentinţa apelată şi, în consecinţă:

Admite, în parte, acţiunea, astfel cum aceasta a fost precizată. Constată caracterul abuziv al clauzei stipulate în convenţia de credit nr.601144/19.06.2008 la art. 2.12, referitoare la perceperea unui comision de administrare a creditului.

Declară nulitatea absolută a clauzei menţionate anterior.

Obligă pârâta să plătească reclamantei sumele încasate cu titlu de comision de administrare, precum şi dobânda legală aferentă acestei sume, dobândă ce urmează să fie calculată de la data plăţii acestui comision şi până la data achitării efective a acestuia de către pârâtă.

Constată caracterul abuziv al clauzei stipulate în convenţia de credit nr. 601144/19.06.2008 la art. 11 referitoare la dreptul băncii de a revizui rata dobânzii respectiv sintagma, ”pe parcursul derulării contractului, nivelul dobânzii curente se poate schimba funcţie de evoluţia indicelui de referinţă stabilit de Creditoare”

Declară nulitatea absolută a sintagmei menţionate anterior.

Obligă pârâta să plătească reclamantei sumele încasate cu titlu de dobândă nedatorată, calculată ca diferenţă între dobânda stabilită de pârâtă conform art.2.5 şi 2.7 şi dobânda efectiv încasată de banca pârâtă precum să plătească şi dobânda legală aferentă acestei sume, dobândă ce urmează să fie calculată, de asemenea, de la data plăţii acesteia şi până la data achitării efective a dobânzii percepute în plus de pârâtă.

Respinge celelalte capete de cerere ca nefondate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 21 iunie 2017.
Document: Hotarâre  2419/2017  21.06.2017

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000411479&id_inst=3

Intrebarea referitoare la supravegherea pe care trebuia sa o faca BNR? Daca BNR ar fi supravegheat “mai bine”, s-ar fi ajuns aici?

Art. 43
Banca Nationala a Romaniei realizeaza monitorizarea institutiilor financiare nebancare inscrise in Registrul general, in principal pe baza informatiilor furnizate de aceste entitati prin raportarile transmise. Banca Nationala a Romaniei poate desfasura, ori de cate ori considera necesar, si inspectii la sediul institutiilor financiare nebancare si la unitatile teritoriale ale acestora, prin personalul imputernicit in acest sens.

Atata vreme cat instanta in mod definitiv a stabilit ca au existat si inca exista clauze abuzive in contractele respective, la fel de bine si cei in cauza, expusi mai sus, si-au facut treaba la fel de indoielnic precum clauzele inserate in aceste contracte.

av. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Aveti Probleme Cu Ifn-urile? Vedeti Aici Totul Despre Cum Sa Scapati De Ifn-uri Camatarii Legali – Clauze Abuzive Ifn Avocat Cuculis

Definitiv-Ralfi IFN Infrant-Contractele Cu IFN-ul Pline De Clauze Abuzive-Instanta Constanta Caracterul Abuziv Al Comisionului De Administrare was last modified: June 29th, 2017 by Avocat Cuculis Adrian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *