De Ce Vand Bancile Creantele Debitorilor Catre Firmele De Recuperari Creante

Raspunsul Este Simplu-Pentru Ca Le Costa Mai Putin Iar Debitorii Pot Fi Umiliti, Stresati Si Haituiti Mai Bine

De ce vand bancile creantele debitorilor catre anumite firme de recuperare a creantelor?

la intrebarea aceasta ne raspunde tot legea, care prost facuta, ii ajuta pe creditori sa ii abuzeze pe debitorii aflati in impas financiar.

Un fel de ce bat clopotele Mitica modern?…

in varianta financiara, cu glume burgheze de prost gust facute de catre banci si spectatori lasati cu gura cascata si buzunarele goale.

Cum sa nu vrei sa vinzi tone de creante neperformate asa cum le numesc ei, cand te duci frumos fuga la stat si iti fac provizioane grase si de fapt banii pe care trebuie sa-i platesti la stat ii iei din buzunarele romanilor?

Pe buna dreptate, ca le convine.

Codul fiscal le ajuta pe banci –

Haideti sa vedem cum si de ce ajungeti sa fiti vanduti pe 0.2% si mai apoi sa fiti executat pe 100% din creanta sau chiar mai mult!

Pana cand legea retractului litigios nu intra in vigoare, doar in instanta veti putea sa opriti abuzurile bancilor si a recuperatorilor de creante.

(1) Contribuabilul are dreptul la deducerea rezervelor şi provizioanelor/ajustărilor pentru depreciere, numai în conformitate cu prezentul articol, astfel:

d) provizioanele specifice, constituite de instituţiile financiare nebancare înscrise în Registrul general ţinut de Banca Naţională a României, de instituţiile de plată persoane juridice române care acordă credite legate de serviciile de plată, de instituţiile emitente de monedă electronică, persoane juridice române, care acordă credite legate de serviciile de plată, precum şi provizioanele specifice constituite de alte persoane juridice, potrivit legilor de organizare şi funcţionare;

e) ajustările pentru depreciere aferente activelor pentru care, potrivit reglementărilor prudenţiale ale Băncii Naţionale a României, se determină ajustări prudenţiale de valoare sau, după caz, valori ale pierderilor aşteptate, înregistrate de către instituţiile de credit persoane juridice române şi sucursalele din România ale instituţiilor de credit din state care nu sunt state membre ale Uniunii Europene sau din state care nu aparţin Spaţiului Economic European, potrivit reglementărilor contabile conforme cu Standardele internaţionale de raportare financiară, şi filtrele prudenţiale potrivit reglementărilor emise de Banca Naţională a României. Sumele reprezentând reducerea sau anularea filtrelor prudenţiale sunt elemente similare veniturilor;

f) ajustările pentru depreciere înregistrate de către sucursalele din România ale instituţiilor de credit din state membre ale Uniunii Europene şi state aparţinând Spaţiului Economic European, potrivit reglementărilor contabile conforme cu Standardele internaţionale de raportare financiară, aferente creditelor şi plasamentelor care intră în sfera de aplicare a reglementărilor prudenţiale ale Băncii Naţionale a României referitoare la ajustările prudenţiale de valoare aplicabile instituţiilor de credit persoane juridice române şi sucursalelor din România ale instituţiilor de credit din state care nu sunt state membre ale Uniunii Europene sau din state care nu aparţin Spaţiului Economic European;

Astfel, cum sa nu fie intersate bancile sa vanda portofolii de miliarde de euro in conditiile in care se vor scadea cu impozitul pe profit ulterior?

Vand Bancile Creantele Debitorilor este o realitate.

Citit cu atentie cum arata de fapt schema in sine, provizioanele pentru banci, sunt asa cum arata textul de lege, deductibile integral, fiindca nici  Regulament nr. 5 din 8.mar.2012 al BNR nu spune altceva si nici codul fiscal.

Vand Bancile Creantele Debitorilor si pe nimeni nu prea intereseaza acest lucru.

Astfel, afacerile merg bine in Romania, economia duduie, pentru Banci.

Av.drd. Cuculis

18 comments to “De Ce Vand Bancile Creantele Debitorilor Catre Firmele De Recuperari Creante”
  1. Buna ziua,

    As dori,va rog sa stiu cum ma puteti ajuta in rezolvarea unei popriri pe care o am din 2017,pentru un card de credit activat in 2009.

  2. Bună ziua!Am poprire pe cont de către S.C.P.E.J.THEMIS.I-am contactat și-mi cer ca plata lunară a datoriei din dosarul cu nr.3637/2022 să fie în valoare de 600 lei,cu condiția 3000lei avans.Ce pot face în cazul acesta.Eu încasez pe card numai salariul care este minim pe economie,ori ptr.ce-mi pune această condiție și cum pot scăpa de ea?

  3. Am primit de la ING un gmail privind o constituire de poprire pe cont suma 5408,27 lei(un credit BCR carea l-am achitat)este un abuz a băncii.

  4. Bună ziua mi sa pus proprie pe o sumă din bani la sfârșit anului 2022 și acum din nou .Am sunat la banca și mi sa spus că de la primărie e problema

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.