Avocat Clauze Abuzive Banci Specializat in Procese Impotriva Bancilor

Avocat Clauze Abuzive Banci – Procesele pe clauze abuzive cu bancile din Romania

Subiectul clauzelor abuzive este unul de notorietate si evident unul sensibil. Ce este mai complicat si mai de notorietate este subiectul clauzelor abuzive in contractele cu bancile, clauze abuzive ce sunt supuse controlului legii 193/2000. Raportat la munca unui avocat clauze abuzive banci , acesta trebuie sa va identifice posibilele clauze abuzive, sa va explice ce presupune eliminarea lor din contract si sa inainteze actiunea in instanta.

Aveti un contract de credit cu Banca, un Ifn sau Car? Completati formularul de mai jos pentru verificarea contractului de clauze abuzive:

In materialul de mai jos, o sa identificati in principal care sunt cele mai des intalnite clauze abuzive din contractele cu bancile , cum va poate ajuta un avocat clauze abuzive banci sa eliminati din contractele dvs. aceste clauze si cum va puteti recupera banii platiti catre banci in baza unor clauze abuzive si prin urmare bani pe care banca i-a incat in mod ilegal.

O sa analizam si clauzele abuzive la Ifn-uri si o sa va punem la dispozitie si informatii despre clauzele abuzive la CAR-uri, totul pentru a intelege clar si concret, fenomentul clauzelor abuzive in contractele de credit.

Sa incepem.

Banca poate fi chemată în judecată chiar dacă consumatorul a semnat contractul ce conţine clauze abuzive.

Un contract care contine clauze abuzive este un contract partial sau total NUL.

Nulitatea absoluta a contractului lovit de clauze abuzive poate fi dispusa doar de catre instanta de judecata.

Practic, toti cei care fac un contract cu banca, de imprumut sau chiar si cu IFN-ul, pot folosi Legea 193/2000 a clauzelor abuzive bancare, pentru a scapa de anumite comisioane, dobanzi sau chiar pentru a-si micsora rata bancara, mai ales ca de data recenta a intrat in vigoare legea 77/2016 cu modificarile din 2020, impreviziunea este reglementata si contractele pot fi adaptate.

Banca poate fi chemată în judecată chiar dacă consumatorul a semnat contractul insa acesta conţine clauze abuzive.

In principal pentru a beneficia de eliminarea clauzelor abuzive din contractele de credit, este necesar ca imprumutatul sa verifice ce tip de clauza abuziva are in contract iar ulterior sa se adreseze instantei de judecata.

Paşii nu sunt uşor de parcurs, fiind nevoie ca, după câştigarea procesului, petentul să se adreseze unui executor pentru a i se restitui banii plătiţi pe comisioanele percepute abuziv, dobanzile aferente platite in mod excedentar si orice alta clauza abuziva pe care instanta o constata ca atare.

Cand putem porni un proces pe clauze abuzive pentru un contract cu Banca, Inf-ul sau contractul de leasing ?

Litigiul poate fi iniţiat şi în faza de executare silită a imobilului ipotecat, prin contestarea executării sau a solicitării suspendării acesteia.

Noutatea in anul 2020 este ca orice executare silita pe care o porneste o banca impotriva dvs. sau chiar si un IFN, poate fi contestata si dupa termenul de 15 zile, fiinca prin cauza C75/2019 , CJUE a stabilit fara echivoc ca atunci cand vorbim despre clauzele abuzive din contractele bancare, debitorul executat silit pe baza unui contract ce contine clauze abuzive, trebuie sa aiba dreptul oricand si dupa cele 15 zile, sa se poata apara.

Persoanele care au observat în contractele de împrumut încheiate cu băncile existenţa unor clauze abuzive, precum perceperea unor comisioane de risc sau de administrare, ori dobanda le-a crescut in mod nejustificat si chiar si clauza de risc valutar la CHF sau Euro, le-a crescut rata chiar dublu, trebuie să se adreseze urgent instanţelor, existând şanse imense de a câştiga procesele.

Cititi mai jos, totul despre clauzele abuzive care au lasat oamenii in strada si cum faceti sa nu cadeti in capcana lor.

Oamenii nu trebuie să fie descurajaţi de presiunile care se fac asupra lor.

Procedurile sunt in favoarea lor, multe instante anuland mii de clauze abuzive in dosarele deschise si din contractele ce contin clauze abuzive, putând fi iniţiate şi în cazul în care banca a trecut la executarea silită a imobilului ipotecat.

Toate căile trebuie parcurse, chiar dacă împrumutatul a semnat contractul sau actul adiţional ce conţine clauzele abuzive.

În ceea ce priveşte paşii de urmat, persoana împrumutată se poate adresa instanţei, iar după obţinerea unei sentinţe definitive şi irevocabile ar trebui să se adreseze executorului judecătoresc pentru executarea silită a băncii.

În cazul în care banca a cesionat creanţa şi s-a ajuns în faza de executare silită, împrumutatul se poate adresa instanţei pentru a contesta executarea sau a cere suspendarea acesteia.

Dacă în cazul iniţierii procesului pentru scoaterea din contract a clauzelor abuzive şi a cererii de restituire a sumelor percepute abuziv, clienţii băncilor au câştigat în proportie mare mii dintre litigii, situaţia este si mai clara în cazul executărilor mai ales atunci cand sunt puse in executare contracte prescrise.

Puteti castiga inghetarea cursului valutar iar împrumutatul să-şi plătească ratele, urmând ca diferenţele percepute abuziv prin diferite comisioane să-i fie restituite la finalul procedurilor judecătoreşti.

Clauzele abuzive din contracte le gasim in toate contractele si aproape la toate bancile, fie ca vorbim de OTP BANK, RAIFFEISEN BANK, BRD, BCR ETC.

contine clauze abuzive
Clauzele care te lasa fara casa.

Care sunt comisioanele percepute abuziv din contractele semnate cu bancile sau ifn-urile si care au clauze abuzive inserate?

Băncile au perceput diferite comisioane abuzive, precum comisioane de administrare, de rezervă sau de risc. „Banca a prevăzut comision de risc asupra creditului, comision care este ilegal şi care trebuie restituit, chiar dacă banca se apără invocând că acest comision este perceput pentru a elimina riscul dat de portofoliul de clienţi sau credite neprofitabile.

Faptul că acest comision este stabilit printr-o clauză abuzivă rezultă şi din faptul că, deşi clienţii îşi îndeplinesc obligaţiile, acest commission nu li se restituie, fiind înregistrat de bănci drept venituri din dobânzi.

Un alt comision perceput abuziv este cel de urmărire a riscurilor, calculat la valoarea iniţială a creditului, nu la sold, aşa cum ar trebui.

Altfel spus, un contract care contine clauze abuzive este ilegal, chiar în situaţia în care consumatorul îşi îndeplineşte întocmai obligaţiile de plată, băncile se vor îmbogăţi „fără justă cauză în defavoarea clienţilor care, cu toate că şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale, vor plăti lunar un comision de urmărire a riscului, fără ca riscul să fie materializat”. Şi riscul deprecierii garanţiilor şi al neîncasării valorii în cazul vânzării este de asemenea suportat de către împrumutat, care va răspunde cu toate bunurile sale.

„Riscul de piaţă trebuie să fie asumat în egală măsură de ambele părţi, atât de bancă, care este jucător profesionist, cât şi de consumator”.

Băncile pierd tot mai multe procese intentate de clienţi din cauza clauzelor abuzive impuse în contractele de împrumut. “Aceste clauze sunt anulabile în instanţă, chiar dacă clientul a semnat actul adiţional în care sunt stipulate”.

avocat clauze abuzive banci

Care sunt cele mai des intalnite clauze abuzive la bancile din Romania ?

Din perspectiva unui avocat specializat in clauze abuzive si executari silite, 11 ani de vazut probabil poate toate tipurile de contracte de credit si devenind expert in acest domeniu si primul din Romania, absolut specializat in executare silita, pot sa afirm ca de la clauze abuzive in contractele cu banca pana la executarea silita si ruina debitorului, nu este decat un pas, unul foarte mic si anume, sa semnezi un contract de credit cu banca, fara sa ai suportul legal necesar langa tine, adica un avocat specializat in clauze abuzive.

Avocat Clauze Abuzive

In prima linie vom departaja clauzele pe care noi am reusit sa le declaram in instanta ca abuziva, dupa care vom analiza motive pentru ca acele clauze sa poata fi anulate in instanta:

  • comisionul de administrare al creditului poate fi considerat clauza abuziva ;
  • comisionul de acordare al creditului se poate incadra in notiunea de clauza abuziva;
  • comisonul de risc este clauza abuziva ;
  • dobanda penalizatoare poate fi clauza abuziva ;
  • dobanda contractului prin raportare la legea clauzelor abuzive in anumite situatii poate fi ilegala si abuziva ,
  • nu uitati ca si cursul valutar stabilit in contractele de credit poate fi inghetat sau adaptat, asta echivaland cu faptul ca clauza de risc valutar este abuziva;

Astfel, pentru a putea castiga un proces pe clauze abuzive banci , un avocat clauze abuzive banci , trebuie sa cunoasca modul in care opereaza clauze abuzive si cum acele trei conditii din legea 193/2000 cu privire la clauzele abuzive in contractele cu consumatorii, opereaza.

Cele mai des intalnite clauze cu valenta posibil abuziva, sunt urmatoarele si aici nu facem nicio discriminare intre banci fiindca in opinia mea, 90% dintre bancile din Romania, care au credit fie in moneda CHF , EURO sau LEI, au avut inserate clauze abuzive in contractele de credit:

Comisionul de acordare clauza abuziva in contractele cu bancile

  • Comisionul de acordare al creditului legea privind clauzele abuzive prevede ca acest tip de comision poate deveni abuziv si implicit ilegal in conditiile in care contraprestatia lui nu exista. De ce poate fi comisionul de acordare clauze abuziva ? Vedeti 4 motive mai jos :
  • a) Astfel, daca creditul nu a fost acordat evident ca el nu poate fi incasat si chiar mai mult de atat nici macar diminuat sau negociat fiindca ar fi ilegal.
  • b) Comisionul de acordare este clauza abuziva in contractul de credit daca se raporteaza la soldul creditului sau daca se raporteaza la o valoare disproportionata fata de prestatia bancii.
  • c) Practic banca, prin comisionul de acordare, face niste verificari de bonitate si analize financiare non manuale, iar pentru acest lucru va percepe un comision, insa daca el este disporoportionat sau nu are legatura de oportunitate si nu se presteaza efectiv un serviciu pentru acel comision , atunci comisionul de acordare clauza abuziva scrie pe el.
  • d) Comisionul de acordare in opinia mea este ilegal si prin prisma faptului ca banca urmeaza sa incaseze o dobanda contractuala, dobanda ce inseamna de fapt lipsa de folosinta a banilor, dobanda ce reprezinta costul contractului si ca atare aplicarea unui comision de acordare in contractul de credit ar fi o dubla masura de taxare a imprumutatului. Oricum, comisionul de acordare poate fi clauza abuziva daca sunt inteplinite conditiile din legea 193/2000 cu privire la legea clauzelor abuzive.

Comisionul de administrare clauza abuziva in contractele cu bancile

  • Comisionul de administrare al creditului – legea clauzelor abuzive in scoate in afara contractului si pe acest comision abuziv in urmatoarele conditii – Vedeti 4 motivele pentru care comisionul de administrare al creditului este clauza abuziva:
  • Jurisprudenta pe comisionul de administrare ca clauza abuziva in contractele cu bancile este covarsitoare. Sunt mii de dosare castigate in instanta motivat de faptul ca acest comision de administrare apare ca o dobanda mascata.
  • a)Comisionul de administrare este clauza abuziva in conditiile in care apare sub forma procentuala si se raporteaza la soldul creditului sau mai grav la suma imprumutata.
  • b)Comisionul de administrare are valenta abuziva in conditiile in care in raport de legea clauzelor abuzive 193/2000 creste artificial dobanda contractului;
  • c)Se poata invoca caracterul abuziv al comisionului de administrare in conditiile in care acesta nu a fost negociat si provoaca un dezechilibru semnificativ si evident a fost inserat cu rea credinta in contract dar in acelasi timp:
  • d)Comisionul de administrare al creditului este o clauza abuziva daca nu are contraprestatie in ceea ce va ofera banca contra platii lui.

Dobanda Penalizatoare Clauza Abuziva in contractele ca bancile

Dobanda penalizatoare clauza abuziva – este imoral sa incasezi dobanda la dobanda. Vedeti mai jos un articol despre cum am anulat dobanda penalizatoare ca clauza abuziva din contractul de credit.

          Prin stabilirea acestei clauze care prevede un cuantum  vadit excesiv in raport de prejudiciul suferit prin neexecutarea la timp a obligatiilor contractuale, se instituie o clauza abuzivă, stabilită cu încălcarea exigenţelor echităţii, bunei-credinţe si a echilibrului între prestaţii, ajungandu-se astfel la îmbogăţirea fără justa cauza a unei părţi, în dauna celeilalte.

         In speta, exista un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor, prevazand intr-un contract preformulat, fara posibilitatea de a fi negociat si cu incalcarea principiului bunei-credinte, o dobanda penalizatoare intr-un procent foarte mare, care nu se justifica (1% pe zi din valoarea creditului).

Ai luat un credit de 10000 de lei? Atentie la dobanda si dobanda penalizatoare, s-ar putea sa trebuiasca sa dai inapoi de 9 ori mai mult in mai putin de un an de zile. Debitorul executat pentru suma de 90000 de lei.

Avocat specializat in procese cu bancile

Procese impotriva bancilor sunt deschise pe rolul tuturor instantelor de judecata din Romania. Un avocat specializat in procesele impotriva bancilor poate reprezenta un sprijin pentru debitorul care are inserate clauze de natura abuziva in interiorul contractului si astfel fie ca vorbim de :

a) o crestere artificiala a dobanzii;

b)un comision de administrare care ii face rata sa fie crescuta;

c)cursul valutar care a explodat;

toate duc in cele din urma la imposibilitatea de plata a creditului achizitionat si evident in cele din urma la o intrare in executare silita.

Un avocat clauze abuzive banci, specialist in procesele cu bancile va poate ajuta sa identificati care sunt acele clauze de natura abuziva din contract sau chiar din cadrul unei executari silite si sa le putei combate eficient in instanta.

Un avocat specializat in procese impotriva bancilor va poate ajuta cu actiuni in instanta pentru castigarea comisionului de risc perceput in mod nelegal sau chiar a celui de acordare sau administrare si chiar in cazul inghetarii cursului valutar, ori de data mai recenta, in dosarele unde puteti invoca impreviziunea, puteti obtine adaptarea contractului cu banca.

procese impotriva bancilor
Avocat Clauze abuzive banci

Cititi si :

Avocat specializat in procese impotriva bancilor pentru anulare clauze abuzive.

În conformitate cu art. 4 din Legea 193/2000 privind clauzele abuzive încheiate între comercianţi şi consumatori, clauza contractuală care nu a fost negociată direct cu consumatorul va fi considerată abuzivă dacă, prin ea însăşi sau împreună cu alte prevederi din contract, creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor contractante.

De asemenea, o clauză contractuală va fi considerată ca nefiind negociată direct cu consumatorul dacă aceasta a fost stabilită fără a da posibilitatea consumatorului sa influenţeze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau condiţiile generale de vânzare practicate de comercianţi pe piaţa produsului sau serviciului respectiv.

Trebuie sa aveti langa dvs. un avocat impotriva bancilor un avocat specializat in clauze abuzive pentru a va explica toate aspectele legate de clauzele abuzive.

Vizualizati si :

In ce conditii o clauza poate fi abuziva si eliminata din contractul bancar?

Art. 1 lit. a) din anexa Legii 193/2000 defineşte clauza abuzivă ca fiind aceea care dă dreptul comerciantului să modifice unilateral clauzele contractului, fără a avea un motiv întemeiat.

Conform art. 1 lit. a) din anexa Legii 193/2000, în principiu, o clauză care dă dreptul furnizorului de servicii financiare de a modifica rata dobânzii în mod unilateral nu este abuzivă, cu condiţia ca acest lucru să se facă în baza unui motiv întemeiat prevăzut şi în contract şi, totodată, cu condiţia informării imediate a clientului, care să aibă, de asemenea, libertatea de a rezilia imediat contractul.

Bancile insereaza în cuprinsul contractului de credit un „asazis motiv întemeiat” respectiv „intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară” ce trebuie dedus judecăţii. Astfel un avocat credit bancar specializat in clauze abuzive va poata ajuta sa identificati cu usurinta unde sunt inserate aceste clauze abuzive din contractele bancare.

Motivul „intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară”, nu îndeplineşte condiţiile sus-menţionate , neputându-se stabili, în baza unor criterii obiective, dacă s-a produs în mod real.

Astfel bancile incalca cu bună ştiinţă dispoziţiile contractului de credit, întrucât transformarea ratei dobânzii curente fixe în dobândă variabilă şi, respectiv, majorarea ratei dobânzii se circumscriu noţiunii de modificare a clauzelor convenţiei, care se putea realiza exclusiv în baza acordului părţilor, prin act adiţional la contract, în conformitate cu art. 969 Cod civil, care reglementează forţa obligatorie a contractului, aplicabil la data încheierii contractului de credit.

Clauzele sus-menţionate sunt abuzive, întrucât creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor si acestea (clauzele abuzive) fiind atacate pe cale judiciara (in instanta) va pot ajuta in optimizarea situatiilor financiare personale.

Avocat credit bancare specializat in procesele pe clauze abuzive – Ifn-uri si clauzele abuzive

Pentru ca in prezentul articol am facut trimitere si catre clauzele abuzive din contractele cu IFN-urile dar si raportat la ce abuzuri savarsesc si CAR-urile, vom face mai jos o lista scurta si cu trimitere clara catre mii de spete castigate in instanta, prin care clauzele abuzive din contractele cu IFN-urile si cu CAR-urile au fost analizate in instanta si acolo unde s-a stabilit ca exista clauze de natura abuziva, au fost eliminate din contracte.

Trebuie sa stiti ca IFN-urile sunt maestre in clauze abuzive cand vine vorba despre:

a) Dobanda contractuala din contractele cu IFN-urile clauza abuziva – vedeti aici dobabda de 62300 % in contractul cu IFN-ul.

b) Dobanda penalizatoare din contractele cu IFN-urile clauza abuziva – vedeti aici dobanzile ucigase din contractele cu IFN-urile.

Mai jos aveti un scurt indrumar si cu privire la ceea ce trebuie sa faceti daca sunteti executat silit de catre CAR, adica o casa de ajutor reciproc:

Pentru a subsuma materialul nostru referitor la clauzele abuzive din cadrul contractelor de credit, fie ca vorbim despre IFN-uri, Banci sau CAR-uri, trebuie sa stim ca avem drepturi si ele pot fi conservate sau redobandite in instanta, prin analizarea contractului de credit de catre o instanta de judecata.

Avocat Clauze Abuzive Banci – Avocat Care Au Castigat Procese Cu Bancile -Cu ce ma poate ajuta un avocat specializat in litigiile cu banca?

Sunt mii de dosare ramase definitive, adica imprumutati care s-ar judecat cu bancile care le-au luat banii din conturi si banci ce au abuzat prin inserarea acestor clauze de natura abuziva bancara in contractele de credit.

Sistematic, daca ar fi sa facem radiografia unui dosar plecat de la zero, unde un imprumutat s-a decis ca trebuie sa puna capat sclaviei creditului, lucrurile ar arata asa:

  1. Imprumutatul isi pregateste actele referitoare la contractul pe care vrea sa il supuna analizei instantei de judecata . Daca nu mai aveti contractul, acesta poate fi cerut in copie de la banca. Retineti ca in dosar nu trebuie sa depuneti originalul contractului si nici la avocat nu trebuie sa -l prezentati.
  2. Dupa aceea, luati legatura cu un avocat clauze abuzive banci , sa fie specializat in dosarele pe clauze abuzive si ulterior ii prezentati actele ( contract de credit, grafic de rambursare, corespondenta cu banca, copie de pe C.I, etc.)
  3. Avocatul specializat in litigii bancare trebuie sa faca o analiza clara a clauzelor si raportat la situatia dvs. particulara, sa stabileasca daca se poate deschide un litigiu pentru eliminarea clauzelor abuzive bancare din cadrul contractului de credit.
  4. Urmeaza depunerea actiunii la instanta de fond, competenta o determina avocatul in functie de suma si depune actiunea la instanta corespunzatoare;
  5. Fondul dosarului cu expertize tehnice si posibil interogatorii ;
  6. Apelul dosarului ;
  7. Faza de executare silita a hotararii prin care tot avocatul specializat in executare silita, va ajuta cu recuperarea banilor incasati de catre banci in baza clauzelor anulate.

Prin urmare, daca aveti suspiciunea ca exista inserate clauze abuzive bancare in cadrul contractului dvs. mai sus aveti o analiza a catorva clauze cu potential abuziv, verificati-va contractele si actionati in consecinta.

Nu lasati abuzul sa va ocupe viata.

Av.Drd. Cuculis Adrian

104 comments to “Avocat Clauze Abuzive Banci Specializat in Procese Impotriva Bancilor”
  1. am si eu o sentinta judecatoreasca cu BANCPOST SI NU MI SE PUNE IN APLICARE CE SA FAC?
    SENTINTA E DEFINITIVA.VA MULTUMESC.

    • Buna ziua.intrebarea banca este obligată să mi dea detalii in leg cu contractul în curs. De exemplu sa va spun situația mea. Eu fiind în spital am cerut un împrumut de 1000 de lei fiindu mi necesar ln spital fiind internat pt recuperare după al 3 avc.sunt sunat după 2 zile că se aprobă doar 600 de lei eu având nevoie urgent de 500 lei am acceptat repet prin telf.am dat ok mi se transmite că vine cineva la spital sa semnez contractul.a venit o doamnă în curtea spitalului sa semnez actele nu mi lasă nimic îmi spune că trebuie să semneze firma și după care va reveni cu o copie.bineinteles că nu a mai revenit nimeni.dupa o lună o femeie vine sa ridicer rata de 410 lei in loc de 300 cat pregatisem eu.am început să fac demersuri către firma sa mi se elibereze un contract sa vad obligațiile mele.neprimind nici un răspuns,am apelat la politie să obțină actele mele.si ce sa vezi politiei i sa răspuns în felul următor.un contract de 2500 de lei o chitanță de 1400 de lei că aveam datorii la ei mi sa oprit și 600 mi sa dat la poarta spitalului in ziua când am semnat hărțile acelea.si tot nu iese și nu vrea nimeni sa mi dea informațile necesare contract 2500-1400 cică datorie la eisi 600 la poarta=500 care trebuia să ajungă la mine dar nu a ajuns.si vor rata la ce nu am luat.

  2. Buna ziua.Am un credit in chf la raiffaisen cu ipoteca din 2008.Sunt la zi cu toate ratele.Nu am intarziat niciodata.Acum cateva zile am fost sunata de la banca si ni s-a propus restructurarea creditului trecand de la chf la ron.Oferta care dupa un prim calcul pare a fi mai avantajoasa penru noi,au spus ei.In cateva zile trebuie sa le dau raspunsul pentru ca au mentionat ca daca nu ma grabesc in luarea unei decizii,oferta poate sa nu mai fie valabila.Eu intentionam sa merg in justitie pentru ca la acordarea creditului mi-au fost opriti 2,2%comision de acordare,si un comision de administrare de 0,15% lunar,pe care il platesc din prima luna si pana la sfarsitul perioadei de creditare si poate aveam sanse si cu plata ratelor la cursul de schimb din data acordarii creditului.Sunt disperata.Imi este teama ca aceasta propunere din partea bancii sa nu fie o modalitate de a nu mai putea face nimic impotriva lor pe viitor.Va rog ajutati-ma cu o consiliere.Va multumesc mult.

    • Buna ziua
      Am si eu problema cu un credit facut in 2013 la BRD . Am achitat ratele pana intr un moment in care am fost executata si mi s a dublat suma. Am achitat ratele carre executor oar anul trecut in decembrie am primit o citatie in care specifica suma integrala , cea din i2013. Adica timp de 6 ani nu s a achitat nimic din credi. Pot face dovada platii prin chitante . As avea nevoie de ajutorul
      Dumneavoastra sa pot alfa ce se intampla cu acel credit pentru ca nu mai pot platii la nesfarsit .
      Alt aspect , creditul a fost facut la BRD iar la Raiffasen mi s a pus proprire pe toti salariul si imi apare suma de 29.000 lei cu minus pe cardul de salariu. Nu pot intelege toata legislatia bancara de aceea as dori sa va solicit ajutorul.

      Cu stima
      Mihaela Voica

        • Bună ziua,ma confrunt și eu de 13ani cu o situație foarte grea,am făcut la Banca BCR în anul 2007 un împrumut de nevoi personale cu ipoteca pe o perioada de 25ani,atunci la momentul respectiv eram într-o situație foarte grea și asa am putut beneficia de un împrumut,am plătit toți acești ani fără nici o problema deși am fost in repetate rânduri la Banca sa întreb de de asa mult plătesc dobânda și asa puțin rata,aveam 136eur dobânda 34/36euro rata,comisin și alte eu plăteam lunar rata de 180/178eur ,si tot nu scade din totalul credin mai nimic,,am mers iar și iar la Banca cu aceeași întrebare,dar răspuns nimic corect..sunt într-o situație foarte grea ,mai am încă 12ani de plata,am scos graficul de rambursare și analizând până la sfârșit de plata la acest credit eu ajung sa plătesc de 5ori mai multintrebare nea este,se poate face ceva sa nu mai fie asa mare dobânda,??sau este posibil asa ceva??va mulțumesc

  3. Sunt in executare cu mai multe credite 3 si mi se opreste jumatate din venit(salariu).Prooblema este ca firmele de recuperare au pus niste dobanzi colosale si nu mai reusesc sa scap de datorii.PT UN CREDIT DE 7100 AM PLATIT SUMA DE 440.000 LEI PANA IN PREZENT CE POT SA FAC LA BANKPOST.

      • Bună ziua, am achiziționat ceva produse de la un magazin in urmă cu 14 ani in rate iar după un timp nu am mai putut să plătesc, am figurat in biroul de credit timp de 4-5 ani nu mai știu exact iar apoi mi sa spus că să prescris datoria iar acum două săptămâni mi-a venit hârtie de la kruk cu ,,oferte” de plată….
        Intrebarea mea este următoarea: după 14 ani nu ar trebui să fie prescrisă datoria, mai exact este vorba de 1.421 lei (dacă plătesc până la sfârșitul lunii august) și 2.843 lei (dacă plătesc după sfârșitul lunii august)
        Dacă dumneavoastră considerați că ei au dreptate vă rog să-mi comunicați si mie să știu să plătesc să mă văd scăpat de ei.
        Vă mulțumesc!

  4. Buna ziua prietenul meu are un proces cu o firma de recuperatori iar avocata actuala ia spus ca nu are ce sa mai faca pentru ca cei de la firma au zis ca el a fost instiintat dar el in ultimii 3 ani nu a primit absolut nimic din partea lor cum puteam proceda

    • Am avut credit din 2008 în Chf la fostul Pireus la un moment după ce am achitat aproape jumătate din credit 9000chf din 20000 nu am mai putut achita şi am fost executat în lipsă fără să fiu întrebat şi la momentul actual am poprire pe salariu circa 1000ron.Aş dori să ştiu dacă se mai poate acționa în judecată dosarul se află la Kruk.O altă întrebate este daca se poate verifica faptul că multe conturi în perioada 2008,2009,2010 au fost externalizate ceea ce a modificat şi influențat creşterea ratei?

        • Buna ziua, am un credit de nevoi personale cu ipoteca din 2009 de 30.000 lei pe 30 de ani. In toamna am sarit peste o rata de 300 de lei si am continuatvsa platesc in continuare rata obisnuita. In 21.04 am primit o notificare de la banca sa platesc tot creditul ramas in 3 luni. Fara nici un avertisment inainte.

  5. am avut de facut o plata la un furnizor extern, un hacker a interceptat factura proforma si a modificat-o.am platit intr-un cont fals dar am observat si am notificat banca raiffeisen in 2-3 ore
    This message didn’t send. Click to try again.
    .

    cu toate astea nu au oprit plata si spun ca nu pot face nimic.a trecut mai mult de o luna
    This message didn’t send. Click to try again.
    .

    11:26

    consider ca nu au facut nimic si ar trebui sa plateasca ei.se poate?suntem firma

      • Bună ziua! La plata creditului ipotecar în curs, pe lângă plată principal și plată dobândă, apare și un comision de administrare credit destul de consistent. Vă rog să îmi spune-ți dacă este normal sau legal. Vă mulțumesc!

    • Buna ziua,

      Am 2 dosare de executare la Kruk. Unul este de 8000 lei si altul de 5000 lei.
      In poprire executorul a mentionat clar care sunt sumele, insa cand am transmis cererea de esalonare catre ei raspunsul a venit de la Kruk si nu de la executor, iar la sume ei au mai adaigat cate 100 de lei si spun ca acestea sunt sume pentru verificaripe pe cate le-au facut.
      Este normal ca ei sa mai perceapa alte sume decat in instii tarea de la executor unde este precizata suma datorata si cheltuielile de executare? Au ei acest drept? Cum m-as putea indrepta catre ei si cum ma pot asigura ca sunele nu vor mai creste?

      Eu in prezent nu realizez venituri si nu am realizat de cand mi-am pierdut serviciul si nu am mai putut achita datoria, insa fiica mea ma ajuta sa achit 100 lei pe o poprire si 150 lei pe cealalta.

      Imi este teama ca aceste sume se nu se dubleze pana la finele platii.

      Va rog mult sa ma ajiutati si sa-mi comunicati cum ar trebui sa procedez, sa ma inteleaga ca sunt o persoana de bunacredinta care isi recunoaste datoria si vrea sa o plateasca in limitele posibilitatilor pe care le are.

      Toate cele bune!

        • Bună va rog dacă ma puteți ajuta mama mea a luat o garsoniera la licitație iar de 3 ani se tot amână nici garsoniera nui da nici banii înapoi. Garsoniera era a unui italian care se judeca cu banca ca a evaluato la banii mai putini iar mama e la mijloc nu are ce face?? Italianu are avocat mama nu are a fost la câțiva toți iau zis ca nui ia banii aiurea ca nu are rost. Chiar nu poate face nimik se plimba de 3 ani are 60de ani bolnava cu multe are tratamente nu pot face ninika s-o ajut???? nu putem cere daune și noi sau măcar sase finalizeze anu asta va rog mult aștept un email

  6. Buna! Ma nu mes Adi sant cu client al Banci Romanesti,si asi dori informati pt demersul unor clauze impuse de banca,care sant taxele pt a deschide un proces inpotriva banci,ast raspuns,cu respect!

  7. Buna ziua
    As avea si eu o intrebare.
    Am avut o executare silita de la biroul executoresc bejcrisanradu in valoare de 2243 si mi s-a retinut din salar 1800 direct de angajator si proprire pe cont adica blocat…eu am virat 2000 online catre biroul bej cluj sa imi retina ce suma a ramas 400 si ceva dar ei nu mi-au virat diferenta inapoi in cont afirmant ca inca nu s-a precesat platiile dar proprirea de pe contul bancar mi s-a ridicat.Eu zic daca proprirea pe cont e ridicata inseamna ca au primit bani doar ca nu doresc sa imi transfere diferenta ce am platit-o in plus.?
    As mai avea o intrebare e legal sa imi retina chiar atati bani 3800 din salar eu avand 5200…nu e 30 la suta din venit ??
    Va rog ajutati-ma ce as putea sa fac sa imi recupetez suma platita in plus.Multumesc.

  8. Buna ziua ,
    Ma numesc Daniela . Cazul meu este putin mai delicat, dar apelez la dvs ptr ca nu stiu pe cine sa intreb.
    In august 2018 sotul meu a mers la Banca Unicredit ptr un credit nevoi personale . Pe langa acest credit doamna binevoitoare i-a inmanat si cheile de la apartamentul dansei pentru a-si faca un dus si se odihni pana i se aproba.creditul
    Ulterior am descoperit discutii dupa telef de servici al doamnei cu sotul meu la o ora neadecvata .In cazul in care depun o reclamatie catre banca cu aceste fapte , crede ti ca cineva va lua in seama , crede ti ca se vor lua vreun fel de masuri ?Acum ei sunt impreuna .
    Mutumesc frumos!

    • Sunt in executare cu mai multe credite 3 si mi se opreste jumatate din venit(salariu).Prooblema este ca firmele de recuperare au pus niste dobanzi colosale si nu mai reusesc sa scap de datorii.PT UN CREDIT DE 8.000 AM PLATIT SUMA DE 440.000 LEI PANA IN PREZENT CE POT SA Fac.. Sunt și codebitoare într.un alt contract la fostul sot la BRD unde împrumutul a fost de 40.000 iar acum mi a venit poprire de 69.000,credit din care s.a plătit și cu buna credință pana la a avea probleme și după prin poprire pe salariu iar dobânzile sunt tot colosale.. Suma finala actuala fiind cea precizata. Va rog sa mi spuneti dacă se poate face ceva.

  9. Buna ziua.Am un credit la Easy Credit și acum sunt in executare, a fost prima licitație a bunului.Va rog să-mi spuneți dacă există vreo cale legală de a opri licitația.Va mulțumesc.

    • Buna ziua!
      Am facut actiune pt clauze abuzive, in actiune nu au fost cetute dobanzi si penalitati,pe parcursul procesului s a cerut si penalitati..dar instanta mi-a reapins pe motiv ca nu am cerut la introducerea actiubii.
      Am facut toate caile de atac si mi-au fost respinse.
      As dori sa introduc o alta acțiune pentru dobanzi si penalitati,se poate.
      Eventual si pe inghetare curs valutar la momentul creditului.
      Se poate?
      Multumesc frumos!

    • Buna ziua! In urma drcesului fetei mele am contractat mai multe credite mici de la ifnuri si ing. Acum dupa ce fetita mea a murit am fost in imposibilitate de plata cateva luni. Acum creditele mele au ajuns la niste dobanzi enorm de mari. La Hora credit am imprumutat 3000 de lei si dupa 3 luni de neplata am ajuns la suma de 10200 lei. Eu nu sunt in tara si nu va pot contacta telefonic.

    • Bună ziua, 2 credite deja achitate prin poprire pe pensie , acum a venit din nou alte sume ptr care deja se oprește din nou din pensie , credite deja achitate , însă înștiințarea de poprire este depășită de termenul de contestatie . Mai putem sa ii dam în judecata ? Mulțumesc

  10. Buna ziua.am si eu un credit la banca brd unde rata lui este de 495…acum cativa ani am ramas in urma putin cu ratele..dar depun lunar bani in contul lor..dar nu suma de 495 ci 300 am pus 400 cat am avut posibilitate in fiecare luna..suma cu care am ramas datoare la ei este de 6300 lei…am depus 400 lei inclusiv pe luna mai..iar ieri 21.05.2019 am primit acasa o scrisoare de la un executor judecator o hartie din data de 19.04 cu poprire pe cont plus dobanzi si comisioane.. iar de la suma de 6300 am ajuns la suma de 8200!Intrebarea mea este:au dreptul sa mi mai opreasca bani cei de la brd dau au vandut dosarul unui executor?sau de ce au vandut dosarul dak eu le am aratat k depun bani lunar ..si am intentia de a achita creditul. Stiu ca daca le depun bani lunar nu au dreptul de a vinde dosarul asa este?acum in loc sa termin creditul de 6300 ramasi trebuie sa mai platesc inka 2000de le in plus!va multumesc si astept un raspuns

  11. Buna ziua,

    Am un contract cu BCR pt. banca pentru locuinte (BPL) care ajunge la scadenta in luna decembrie 2019 (a fost pe 5 ani). Mai nou mi s-a comunicat ca nu o sa primesc prima de la stat daca nu fac dovada achizitionarii unui nou credit pt o casa sau daca nu aduc documente care sa ateste faptul ca am renovat apartamentul pt care sunt proprietara (adica pt care am credit in derulare).
    Mentionez faptul ca la data semnarii in contract nu erau mentionate aceste detalii: ca trebuie facuta dovada cu documente pentru a primi partea statului.
    Eu as dori sa utilizez banii pentru rambursare anticipata la un credit prima casa pe care il am in derulare si mi-au spus ca nu este acceptat cu toate ca pot dovedi ca pt asta il ultilizez.

    Credeti ca daca ii dau in judecata o sa am castig de cauza, ca au venit cu modificari pentru care eu nu am semnat si nici nu sunt specificate in contractul incheiat in 2014?

    Multumesc anticipat.
    O zi buna,
    Alina Ratala

      • Buna ziua . Am doua credite la BCR din 2008 cu ipoteca . Cumulate sunt 60000€ pentru care am platit in primii 2 ani 340€ lunar dupa care au crescut la 700€ lunar pana in 2015 cand mi-au refacut un alt contract cu 370€ lunar ajungand. Pana la 400€( in 2014 am platit alti 8000€ cash sperand ca vor scade ratele). Pot recupera din comisioanele aplicate ilegal? Va multumesc!

  12. Buna ziua am si eu o problema,sotul meu a facut 2carduri la banca transilvania acum 3ani,nu w putut fi la zi cu ratele din motive personale.Am primit oridin judecatores din partea executorului si incercam de 1an de zile sa ne faca o rata lunar dar nu vrea decat suma toata!Nu avem posibilitate sa dam 300de milioane odata si dobanzile cresc!Nu inteleg de ce continua dobanzile cand cardurile sunt inchise?Cei de la raifesen au trimis proprire la munca,au incheiat dobanzile si ne-am achitat!Care ar fi motivul?Va multumesc

  13. Buna ziua.

    Acum aproximativ 6-7 ani, am fost executat silit datorita unui credit in franci elvetieni.
    Desi plateam ratele acestui credit ipotecar, am avut alte rate pe care nu le-am mai putut plati, deoarece rata acestui credit a fost dublata, astfel, imobilul detinut a fost executat. Singurul lucru aflat in proprietate, o masina Dacia Logan,, a fost deasemenea vanduta.

    Dupa ce s-au executat toate bunurile, se pare ca nu s-au achitat datoriile (Bancile si-au impartit un procentaj.. dar nu s-au acoperit creditele)
    In momentul de fata locuiesc cu chirie, o chirie pe care nu mi-o permit, impreuna cu sotia si un copil.
    M-am angajat cu carte de munca la un moment dat, iar drept urmare, bancile (caci nu se da detalii care banca) au pus poprire pe tot salariul meu. Nu mai spun, ca se pusese poprire si pe cardul de alocatie al copilului.
    Am fost nevoit sa plec in Italia.. doar ca sa supravietuiesc impreuna cu familia mea.

    Intrebarea mea este acum: Cum pot trai, eu cu familia mea? Muncind pentru a da tot salariul bancilor, pana vom muri de foame?

    Orice salariu as putea obtine, mai mult de 70% din el, il datorez chiriei. Nu am ce suma sa dau la banca.
    Ce pot face? Nu m-a informat nimeni cata datorie mai am, dar avand in vedere ca sigur am fost dat in judecata, probabil ca mari..

    Vreau sa o scot la capat cumva.. daca se poate. Sa stiu ce si cui mai datorez.. si cui sa ma adresez..

    Multumesc!

  14. Am platit de pe firma o factura proforma in Anglia pt niste utilaje. Inainte de plata am verificat daca exista acea firma in mod real si nu am gasit nici o problema. Utilajele nu au sosit si dupa mai multe investigatii am aflat ca am fost fraudati. Firmei din Anglia i s-a furat identitatea. Toate datele erau corecte numai contul nu era al firmei. Dupa trei saptamani am cerut anularea platii dar acel cont se golise. Am facut plangere la parchet si la Action Fraud Anglia. Consideram ca banca din Anglia are vina ca trebuia sa verifice datele de pe ordinul de plata, adica sa observe ca contul nu apartine beneficiarului si sa nu opereze banii. Am cerut bancii din Anglia sa isi asume vina si sa ne despagubeasc la fel am scris si la financial onbudsman. Asteptam raspunsul lor. Va rog sa imi spuneti in caz de raspuns negativ avem cale de atac impotriva bancii BRD din Romania prin care am transmis banii? BRD zice ca nu are vina pt ca o transmis corect datele catre banca HBSC din Anglia. Multumesc, astept raspunsul Dvs.

    • Buna ziua. Ne-am confruntat cu acest tip de criminalitate informatica si acum un an cu privire la plata pentru o masina de lux. Sigur ca am mers pe plangere penala si pe baza cooperarii politienesti lucrurile au avansat mult mai usor. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

  15. Din cauza problemelor finaciare am ramas in urma cu doua rate si nu mai pot sa le platesc am fost la banca sa ii rog sa imi bage in credit si sa ii mai amane cu 3 luni până imi vine si mie posnatalu si me au. Spus că intai trebuie sa imi achit ratele si pe urma sa imi aman ratele la banca si doar le-am explicat că nu mai pot ce ma sfătuiți să fac va rog

  16. Buna ziua! Varul meu are o poprire la UniCredit. I se oprește 50 la sută și din avans și din lichidare. Este corect?

  17. Buna ziua. Am un credit la Pireus in CHF .. din 2008 cred .. din 2009 nu am mai avut posibilitate.a de a plati din cauza crizei care a fost atunci . Pe parcursul anilor am fost sunat de diferite firme de recuperare … Nu am semnat nimic cu ei nu am achitat nimic la nimeni din momentul în care am încetat plata catre banca . In iulie 2016 am avut oprire pe salariu , nu stiu cat pt ca acel salariu a fost ultimul pe care l.am avut in romania de atunci sunt in UK. Anul trecut am facut o verificare in Biroul de Credit si nu apar. Ce vreu sa stiu este , ce pot face , s-a prescris datorie.a având în vedere k sunt aproape 11 ani , cum sa fac sa pot sa am proprietati pe numele meu in RO fara sa vina banca peste mine ?! Multumesc

  18. Buna ziua, ma numesc Andreea. Am un card de cumpărături Cetelem cu acoperire de 6500 lei am achiziționat cu el o factura in 2900lei, ce am achitat-o in rate pe o perioada de 12 luni.mentionez ca asta s-a întâmplat acum 3 ani. Am primit astăzi notificare de executate silită cu suma de 6000lei cum ca cardul a rămas descoperit cu restul sumei. Întrebarea mea este dacă achit aceasta datorie pentru a nu cumula dobânzi și mai mari pot ulterior sa intentez proces împotriva lor pentru clauze abuzive? Și in cât timp?

  19. Buna ziua,ma numesc Nicu.Am făcut doua credite in 2007 pe care după criza din 2008 nu am mai putut sa le achit apoi am plecat in străinătate și acum doresc sa ma întorc in România la adresa unde am stat cu părinții mei am primit niște ordine de executare silită dar le-am ingnorat. Ce se poate face acum,cum pot afla ce datori am exact și dacă pot contesta acele datorii in instanța ?

  20. Bună seara,
    Am doua dosare jud împotriva San Paolo Bank. In 2008 fostul soț a contractat 2 credite pe firma in perioada când eram căsătoriți. Abia după divorț am aflat de existenta lor și de falsificarea semnăturii mele ca și garant (cică). Pt fiecare in parte am deschis proces în instanta, insa la unul din ele sunt tot în faza incipienta, deși au trecut peste 4 ani de la deschidere. Nu știu de ce durează atât. E normal?
    Mulțumesc

  21. Bună ziua! Mă numesc Adrian. În anul 2009 am împrumutat de la Raiffeisen Bank suma de 36000 lei. Am plătit ratele pana în anul 2012 însă, datorita faptului ca mi s-a redus salariul cu 25 %, am rămas în urmă, iar în 2014 s-a dispus executarea silită. Am plătit lunar, timp de 6 ani, suma de 52100 lei, iar acum am primit de la bancă o somație de plata pentru suma de 56000 lei. Am aflat că această sumă reprezinta penalități. Ce trebuie sa fac, pentru a nu se emite o altă hotărâre de executare silită împotriva mea? În felul acesta, îmi trebuie 3 vieti sa scap de datoria la această bancă! Mulțumesc!

  22. Bună ziua,

    Am o datorie pe o firma ce o dețin din 2014 in valoare de 4500lei firma este inactiva și în 2017 am fost executat silit iar valoarea datoriei este de 87.000lei percepand penalități de 1%pe zi. Contractul comercial includea fidejesiune din partea mea. Am poprire pe salariu și nu am făcut nici o contestație pentru ca avocatul pe care l am întrebat atunci a zis ca nu poate face nimic. Ce este de făcut?

  23. Buna ziua ma numesc Daniela si am facut un contract de nevoi personale in 2008 la Banc Post care intre timp numai exista si contractul mi-a fost preluat de banca Transilvania , platesc de 13 ani am avut prelungire ca sa imi poata fi micsorata rata deoarece francul a crescut brusc si numai puteam face fata , doresc sa stiu e normal de 13 ani sa platesc incontinuu la un simplu credit de nevoi personale? Personal nu am semnat nici un contract cu banca Transilvania nefiind in tara a venit doar o singura data un plic ca am o restanta , mentionez ca sunt la zi cu ratele dar mi se pare bizar ca platesc de atatia ani, va multumesc pt raspuns!

  24. BUNAZIUA MA NUMESC PRICOP ALEXANDRU SI AM O PROBLEMA CU RAIFFEISEN BANK,DETIN UN CARD DE CUMPARATURI CU O SUMA DE BANI IN CONT,AM FACUT O PLATA PRIN POS, IAR CADUL A FOST CLONAT.DIN LUNA IANUARIE PANA IN LUNA IUNIE 2021 SA RETRAS DIN CONT O SUMA DE 1525 LEI FARA ACORDUL MEU,SA RECUPERAT DE LA INFEACTOR SUMA DE 761 LEI IAR SUMA 755 LEI ESTIMATIV, BANCA NU O RECUPEREAZA PE MOTIV CA ESTE PREA VECHE SI NU AM ANUNTAT IN TERMEN DE 30 DE ZILE FRAUDA BANCARA.CE MA SFATUITI SA FAC PENTRU RECUPERAREA SUMEI INTEGRALE.

  25. Buna ziua!
    Am 2 credite ,unul la Bcr si unul Garanti. La BCR am intarzieri si nu ma mai pot regla deoarece mi s-au instituit popriri. In ziua in care am depus banii pentru rata ,a venit si poprirea pe cont la banca si toti banii s-au dus la poprire. De atunci m-am destabilizat si mi se opreste si la locul de munca bani pentru poprire si nu ma mai pot regla.
    Rezumat la probleme:
    2 job-uri: 1 norma intreaga, 2 jumatate de norma
    Venit net 1= 3460 lei
    Venit net 2 = 1445 lei
    Total venit = 4905 lei
    Venit net 1 – popriri = 1165 lei, rest= 2295 lei

    Venit net 2- CAR= 1306 lei
    Titlu executoriu 1= 100 lei
    Titlu executoriu 2= 10 lei
    Titlu executoriu 3= 20 lei
    Rest Venit 2 = 0 lei

    La venitul net care ramane de 2295 lei am 2 rate conform graficului de rambursare : BCR = 1642 LEI
    Garanti= 910 lei
    Adica : 2295-2552= -257 lei.
    Vreau o solutie pentru toate popririle si ratele care le am in functie de venit.. Sper sa ma ajutati cat mai repede fiindca BCR-ul a dat deja dosarul la executare silita si nu mai stiu ce se va mai intampla….
    Multumesc !

  26. buna ziua,am un credit la ifn flexcredit,sunt cu ratele la zii si ma bagat in biroul de credit,am dat telefon sa aflu de ce ma bagat si mi a dat un raspuns ca se plateste cu o luna inainte,nu am inteles ,am zis sa rezolvam amniabil aceasta problema sa ma scoata din biroul de credit si au spus ca nu ma scoate pana nu platesc ultimile 2 rate,ceea ce aveam de gand sa fac pe noiembrie si decembrie sa scap,acum ei raportanduma la biroul de credit nu am de gand sa le mai dau nimic si sa i dau si in judecata,va rog frumos sa ma indrumati ce trebuie sa fac,mentionez ca am toate chitantele de plata catre ei ,fara nici o intarziere,nu stiu ce intarzieri zic ei,va multumesc,cu respect ,o zi buna si astept un raspuns

  27. Buna seara! Prietenul meu a facut un credit la Credius in 2019 in valoare de 3000 de lei, iar acum a primit o instiintare de executare silita in valoare de 22700 lei, se poate ataca in instanta? Din punctul meu de vedere dobanzile au fost abuzive. Multumesc! Astept raspuns!

  28. Buna ziua.
    As vrea să știu dacă mă puteți ajuta cu o problema in legătură cu rata bancara pe care o am la un credit ipotecar.
    A crescut rata foarte mult in 4 ani de când am semnat contractul.
    Va mulțumesc și aștept un răspuns.
    Munteanu Vlad

  29. Bună ziua! Avem un credit ipotecar din 2008,în valoare de 42600€ la banca Transilvania. Recent am verificat la ce valoare am ajuns cu rambursarea creditului și având o rată de 365-368€/ lună, încă mai avem de achitat peste 30000. Cum pot afla dacă am clauze abuzive? Rata e aproximativ 130€ și dobânda 240€.

  30. Buna ziua, am și eu o întrebare. Socrul meu a decedat, a lăsat in urma un credit de nevoi personale la brd girantulul creditului este chiar fiica lui, soția mea. In prima faza am fost la banca sa anunțam decesul am și întrebat plătim noi sau acoperă asigurare cei de la banca au spus sa nu ne facem grij pentru ca va acoperi asigurare. Și ca sa ne trezim după o luna ca trebuie sa plătească ratele in continuarea. Este legal așa ceva? Putem să dăm banca în judecată?

  31. Buna ziua,

    Am contractat un credit Prima casa la BRD in 2009. In rata de rambursare apare Comision de administrare la suma ramasa, comision pe care il platesc lunar. Se poate face ceva pentru recuperarea si eliminarea acestui comision avand in vedere ca am facut contractul prin programul Prima Casa?

  32. Am avut un împrumut la Car omenia.Am achitat 3 rate după am rămas fără serv.Acum mi a venit la serv proprire.Am întrebat la cine mi-a trimis poprirea și au spus că suma reprezentând penalitățile 3303 este suma.Dar cei de la car omenia au oprit giratului și acum I mi oprește și mie .Nu mi se pare corect nu vor sa lichideze contr cu fondul care îl am l a ei.Nu este corect sa oprească la ambele părți bani .împrumutul a fost de 4000 .Eu am font 800 și ei mi au pus dobânzi de 3303 numai mie plus la girant cred ca aceiași suma .E corect? Pai ia triplu înapoi. Iar ptr banii mei de care eivse folosesc nu mi da dobânda din contra nuci nu pot sa lichidez cu acei bani. Ce treb sa fac?

  33. Buna ziua am detinut doua credite la BCR unul pentru Prima casa si un credit de nevoi personale.Creditul pentru prima casa luat in 2015 a tot crescut dobanda find cu robor si anul acesta m-am hotart sa-l refinantez motivul a fost ca plateam o rata de 51 de ron iar dobanda 544 ron, Am reusit refinantarea si scoatera lui de sub ipoteca. problema este acum cel de-al doile credit de nevoi pesonale luat in 2021 unde a crescut dobanda abuziv din punctul meu de vedere fiind un credit cu rate fixe de la inceput pana la sfarsit. motivul pentru care a crescut dobanda a fost ca nu mai incasez salariu la BCR. Sunt fost militar trecut in rezerva.

  34. Buna ziua . Reprezint juridic un cabinet medical , contul acestuia , la Banca Transilvania a fost golit prin nenumarate si identice tranzactii de aproximativ 88 lei. Contestarea tranzactiilor , blocarea cardului s-au facut in 21 martie 2023 , am depus plangere la SPCLEP , care a ajuns dosar la SIC in 22.03.2023 . Banca nu a trimis nimic pana acum , raspuns , prejudiciu . Ce ma sfatuiti ? Multumesc

  35. Buna ziua,
    As dori sa ma reprezentați în instanță pentru un contract din 2015 cu BRD pentru un ap.luat cu credit de 25 ani la care am o rata de 1700 dar doar 310 lei reprezintă rata creditului restul cine știe ce reprezintă . Va mulțumesc

  36. Bună ziua! In anul 2008 am luat un credit de 50000 euro, iar in 2017 am depus dosar in instanta pentru clauze abuzive, Tribunalul mi-a dat câștig in parte si am facut Apel, problema este ca Tribunalul nu trimite dosarul la Curtea de apel Cluj si a trecut aproape 7 luni, ce mă sfatuiti sa fac? Am vorbit cu avocatul si a zis sa am rabdare ca nu-i bine să-i presăm ca se supara si cinestie ce sentinta dau. 😂

  37. Dețin 2 credite ipotecare (ipoteci diferite) la B.C.R. ROMÂNIA S.A.:
    1)Ctr. 11386/31.10.2007 = 61.600,00 EUR
    2)Ctr. REF2015/44129191 din 30.09.2015 (provenit dintr-un credit din 2007) = 70.667,00 EUR
    Nu mai am posibilitatea plății ratelor din cauza:
    a) nu realizez nici un venit din câmpul muncii (nu am serviciu) și nici din alte surse independente.
    b) coplătitorii(giranții) din contracte sunt ambii decedați (ultimul în februarie a.c.).
    Am înțeles din cele citite pe internet că, clauza cu privire la declararea scadenței anticipate (și altele) pot fi considerate ca abuzive și ar putea fi eliminate prin instanța de judecată din conținutul contractelor de creditare.
    În acest sens, acțiunea pt. eliminarea lor trebuie deschisă înainte sau după declararea scedenței anticipate?
    Menționez că în data de 25.05.2023 se împlinește termenul de 90 zile de restanță urmând să fie declarate scadente anticipat și ulterior executarea silită.
    Am rugămintea dacă mă puteți ajuta cu un sfat pt. situația expusă mai sus și calea de urmat.
    Vă mulțumesc anticipat și în așteptarea unui răspuns din partea dvs. vă asigur de înalta mea considerație.
    Cu stimă.

    • Buna ziua stimate domn. Pot fi facute multe demersuri important este sa le facem pe cele corecte in raport de situatia dvs. Urmeaza sa va contactam la numarul lasat de catre dvs. Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011

  38. Bună ziua. Am un credit ipotecar în Euro a BCR din 2011 raportat la euribor 3 luni cu rate invers proporționale cu dobânda, adică rata efectiva mică și dobânda mare la începutul rambursării, acestea inversandu-se pe parcurs. Având în vedere că tot îmi crește rata (știu că euribor a crescut), la o cercetare mai amănunțită am observat o practică a băncii prin care mărește dobânzile, care mi se pare abuzivă și anume în loc ca rata mea efectiva de returnare a creditului să crească de la o luna la alta și dobânda să scadă, banca periodic tot scade valoarea rambursata a ratei astel soldul creditului rămâne mare ca să poată creste dobânda. Nu cred că este normal și face asa de multă vreme, dar eu abia am observat Menționez ca am luat un credit de 23600€ și soldul rămas, e la momentul actual 17500, creditul fiind din 2011. Nu am și nu am avut întârzieri la plată. Și încă o treaba care nu-mi da pace este că la început mi s-a cerut sa plătesc 3 rate de dobânda că și garanție motiv pt. care aș avea 3 luni de gratie la plata ratelor care cică mi se vor scădea la sfârșitul creditului , sumă care bănuiesc că ar fi trebuit să mi se scadă cumva din sold și să nu plătesc și pentru asta. Probabil că or mai fi și alte nereguli, nu știu. Săptămâna viitoare, marți, mă duc la banca sa le cer lămuriri. Vă rog să mă ajutați și sa ma îndrumați și pe mine,să știu cum sa procedez. Mulțumesc anticipat.

      • Buna ziua,
        Am un credit in euro, prima casa la banca BRD luat in anul 2012.
        Dupa 11 ani din 65000 de euro încă mai am de plata la data scadentă din 20.09.2023 suna de 44 371,99 euro. Încă din Decembrie anul trecut rata a început sa crească lunar cu minim 15-20 euro in unele luni chiar mai mult.
        Din toată sume de 435,87 doar 155,77 euro este principalul restul sunt dobânzi si cine mai știe ce alte chestii. Consider ca este o nedreptate si as vrea tare mult sa ma îndrumați spre o procedura împotriva băncii. Menționez ca am luat creditul pe o perioada de 25 de ani din care au trecut deja 11.
        Va multumesc anticipat!

  39. Buna ziua! Am credit ipotecar la Alpha Bank, pe care il platesc de 15 ani, credit in suma de 73100 euro, dupa 15 ani eu inca am de achitat 50561.59 euro. Rata mea lunara acum a ajuns la 450 euro, cu un capital de 141.58 euro si o dobanda lunara de 308.72 euro.
    Este imposibil asa ceva.
    Va multumesc.

  40. Bună seara.
    Aş dori să ştiu ce se poate face în cazul în care banca nu respectă adresa de corespondenţă comunicată în repetate rânduri şi aactualizată în sistemul lor intern, şi trimite în continuare notificări la adresa de domiciliu.
    De asemenea, aş dori să ştiu dacă este posibil să preia o altă persoană prin contract, un credit de nevoi personale, chiar dacă banca nu oferă această posibilitate.
    Mulţumesc.
    Cu stimă,

  41. Buna ziua! O cunostiinta personală, o doamna care lucrează in București pentru a-și asigura pensia, dar care nu are pe nimeni sa o ajute , a împrumutat in anul 2009 o suma in valoare de 60000 mii lei cu dobânda fixa de 2 %. Pana in anul 2014, doamna a achitat către banca 40000 mii lei, In anul 2014 banca a vândut creanța către SECAPITAL – societate înmatriculata in Luxemburg. In același an, 2014, kruk a cerut executarea silită pentru suma de 23.528, 47 lei. De atunci doamna este urmărită la locurile de munca și i se pune poprire pe salariu. Menționez ca am sfătuit-o sa apeleze la un avocat, cu toate ca a trecut termenul de contestație la executare, dar din lipsa banilor și de frica sa nu piardă procesele și sa aibă alți bani de achitat, nu vrea. Suna lunar la cei de la kruk Sibiu, la executorul judecătoresc și se cearta frecvent cu ei, dar fără un rezultat. Va rog din suflet sa ma sfătuiți cum o pot ajuta, având in vedere ordinul ANPC, 837/2017 despre care am aflat curând . Menționez ca doamna nu mai are contractul de împrumut, doar actele de executare puse la dispoziție de firma unde lucrează. Va mulțumesc!

    • Bună ziua! Firma a achitat o mașină printr-un contract de leasing cu Banca Transilvania. După 2 luni masina nu mai funcționează și fiind în garanție a fost predată service-ului. De 3 săptămâni cei de la service nu au reparat-o. Am solicitat de la bancă să ni se precizeze termenul limită prevăzut în contract pentru rezolvarea problemei, dar reprezentanții acesteia nu își asumă nici o responsabilitate! Mi se pare un abuz din partea lor! E inacceptabil ca în contract sa nu fie specificată o perioada limită de reparații!

  42. Buna ziua, hotii de la Kredyt Inkaso o executa pe verisoara mea pentru 1500 lei de la Vodafone acum cu suma de 13000 lei. Se poate face actiune in anularea clauzelor abuzive din contractul cu Vodafone desi a fost cesionat in 2017 catre Inkaso?

  43. Buna ziua,
    Am un card de credit de pe care am cheltiut banii si nu am putut plati suma lunara pentru abligatiile de plata si in paralel un credit de nevoi personale. Asadar, m-am trezit dupa o perioada ca nu mai imi intra salariul. Imi blocheaza toti banii si ma suna sa imi spuna ca trebuie sa platesc suma integral. Le-am explicat ca nu am cum si ca sunt de acord ca aceasta sa se transforme intr-un credit, doar ca dupa ce am depus o cerere de restructurare m-au sunat sa imi spuna ca trebuie sa merg la banca sa achit ratele pentru credit pentru a putea face restructurarea, ei stiind ca este singurul meu venit si, din nou, am ramas fara nici un ban din salariu in acea luna. Se intampla asta de trei luni si nu am nici o solutie. Mi se pare abuziv si inuman sa imi opreasca tot salariul si dupa sa ma sune sa mai vin si cu bani “de-acasa”. Este legal acest lucru? Sau ce pot face in acest caz?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.