Ce Fac Dac Sunt Executat Silit Dar Nu Locuiesc In Tara?Procedura

Debitor plecat din tara executat silit, ce face?

Nu Locuiesc In Tara
Plata Prin Poprire

Nu Locuiesc In Tara si primesc o executare silita – Debitorul care primeste acte de executare silita la adresa de domiciliu dar este plecat in strainatate, are aceleasi drepturi ca oricare alt cetatean de a contesta executarea silita.

De multe ori se intampla ca actele sa nu ajung ala domiciliul debitorului ci sa fie trimise de catre executor, intentionat sau poate din greseala la un domiciliu vechi sau eronat.

Daca ne pregatim sa plecam din tara si cunoastem totusi ca avem o datorie catre o banca, sau ifn, ori posibil deja datoria sa fi ajuns la un recuperator de creante, trebuie sa ne asiguram in permanenta ca stim daca suntem sau nu executati silit!

Cum verific daca pe numele meu a inceput o executare silita in timp ce sunt plecat din tara?

In era tehnologiei este simplu si puteti sa faceti si dvs. acest demers inainte de a ne adresa avocatului cu solicitarea de a contesta executarea silita.

Accesati site-ul instantelor de judecata si in campul cautare introduceti parametrii – numele dvs. plus sintagma incuviintare executare silita.

Daca va gasiti numele si accesati dosarul unde se arata ca s-a – Incuviintat executarea silita”atunci este important sa luati legatura cu un avocat specializat in contestarea executarilor silite.

De altfel noi cei de la SCA Cuculis&Asociatii am si redactat un model de contestatie la executare si am adaugat si toate exeplicatiile necesare pentru anularea unei executari silite.

Va indrumam sa le cititi cu atentie si sa va cunoasteti drepturile, pe care noi le promovam prin prima initiativa din Romania , de a raspunde online in rubrica avocatul raspunde.

Ce fac daca mi-am gasit numele pe portalul instantelor de judecata?

Prima data este important sa vedeti cand a fost incuviintata executarea silita, iar mai apoi daca intre acel moment si data la care v-ati identificat numele pe portal, a trecut mai multa de o luna de zile, este posibil ca deja actele de executare sa fie in cutia dvs. posta din tara.

Luati urgent legatura cu rudele de acasa sa verifice aparitia in cutia postala a acelor acte.

Daca nu au ajuns, cel mai bine ar fi ca avocatul specializat in executare silita sa faca demersuri pe langa executorul judecatoresc si sa solicite copii de pe actele de executare intocmite in dosarul executional si astfel sa va intocmeasca o contestatie la executare.

Daca termenul de 15 zile in care puteam sa fac contestatia a trecut?Ce mai pot face?

Legea a prevazut si aceasta situatie, si mai ales in cazul unei persoane plecate din tara, cererea de repunere in termenul de contestatie la executare poate fi admisa cu destula usurinta.

Astfel, Articolul 186 din codul de procedura civila ne vorbeste despre repunerea în termen :

(1) Partea care a pierdut un termen procedural va fi repusă în termen numai dacă dovedeşte că întârzierea se datorează unor motive temeinic justificate.

Acest lucru presupune sa faceti dovada fie ea si cu martori, ca nu ati primit efectiv actele de executare si prin urmare, este necesar ca pentru respectarea legalitatii sa fiti repus in termen si sa aveti parte de o judecata corespunzatoare.

ATENTIE TOTUSI-

(2) În acest scop, partea va îndeplini actul de procedură în cel mult 15 zile de la încetarea împiedicării, cerând totodată repunerea sa în termen. În cazul exercitării căilor de atac, această durată este aceeaşi cu cea prevăzută pentru exercitarea căii de atac.

Acest lucru prespune ca imediat in cele 15 zile sa faceti contestatia la executare, DUPA ce ati aflat de termen.

(3) Cererea de repunere în termen va fi rezolvată de instanţa competentă să soluţioneze cererea privitoare la dreptul neexercitat în termen.

Cititi si despre:

Exista si situatii in care oamenii plecati din tara dar totusi executati silit in romania sa fi pierdut termenul si in acelasi timp in executarea lor silita sa fi fost produse abuzuri serioase.

Ce pot face acestia? Vedeti in materialul video de mai jos, care este ceva mi vechi, dar actual.

Cererea de repunere in termen se va face in cadrul contestatiei la executare si va viza intodeauna aspectele ce l-au impiedicat pe debitor sa formuleze contestatia la executare.

Folositi ca dovezi, dovada resedintei dvs. in alta tara, bilete de avion martori si orice dovada va permite sa faceti acest lucru.

Nu va lasati executati silit poate pentru credite prescrise, puse in executare de executori judecatoresti ce vor sa va ia casa.

Firmele de recuperari fac abuzuri insa prin contestatie la executare puteti sa va aparati si sa le anulati incercarea de a va executa silit.

Este necesar daca sunt plecat din tara sa vin pentru a putea deschide o contestatie la executare?

Raspunsul este clar nu, orice contract de asistenta juridica poate fi semnat si la distanta, nu este nevoie de prezenta dvs. in tara ci puteti trimite actele de executare pe email, fax sau rudele din tara pot ajunge direct la sediul nostru pentru a le lasa in numele dvs.

Mi se poate pune poprire in strainatate deca a inceput o executare silita impotriva mea?

Teoretic exista aceasta posibilitate insa sansele sa se intampla acest lucru sunt destul de limitate.

Este adevarat ca recuperatorii de creante din Romania, majoritatea au sucursale in toate tarile insa incidenta unor asemenea lucruri este foarte mica.

Sunteti prinsi intr-o procedura de executare silita? Nu va pierdeti bunurile din Romania, doar pentru ca sunteti plecat din tara.

Executarea silita judecatoreasca poate fi ANULATA daca este ilegala.

Completati formularul de mai jos pentru a trimite situatia dvs. avocatului specializat in executari silite.

2 comments to “Ce Fac Dac Sunt Executat Silit Dar Nu Locuiesc In Tara?Procedura”
 1. Bună ziua,
  Mă numesc Tiberiu și am văzut pe site-ul dumneavoastră că pot vedea pe portal.just.ro daca am fost dat în executare silită.
  Am verificat și nu apar dar pentru liniștea mea vreau să mă conving.
  O să vă explic situația, spuneți-mi cât costă și vă trimit banii, dar în Euro pentru că acum locuiesc în Spania.
  Am lucrat eu și soția la Romexterra Bank, în 2010 sucursala s-au închis si nu am găsit de lucru.
  Am avut credite pe card și am făcut ultima plată în 2011 în iulie cred.
  Din 2011 suntem în Spania.
  Știu că s-au vândut creditele la Investcapital ltd iar apoi la KRUK.
  Vrem dat aflăm dacă am fost dați în executare silită și dacă KRUK mai poate să ne dea.
  Mă numesc Tiberiu Timariu iar soția este Eva Elisabeta Timariu.

  Vă doresc o zi plăcută,
  Tiberiu

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.